Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tannoy

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Tannoy

Hozzászólás Szerző: earforce »

érdekelne, hogy hallottatok-e már Tannoy DC8T hangsugárzót?

senki? !36_7_11.gif
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

szabek
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Tannoy

Hozzászólás Szerző: szabek »

Van valakinek Tannoy Eyris 1?

Szia!

Igaz, nekem már nincs meg, de Eyris DC 1 em volt. Nagyon kellemes a hangja, de ha szereted a nagy tömegű mély hangokat, akkor nem ajánlom. Ne várj tőle sok basszust, viszont jól megfogott. A magas egy kicsit más, mint a te dobozodban, nagyon jó "tere" van.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Tannoy

Hozzászólás Szerző: earforce »

sziasztok,

érdekelne, hogy hallottatok-e már Tannoy DC8T hangsugárzót?

ma egy elég nívós rendszerben (prima luna, naim) volt hozzá szerencsém és...hogy is mondjam, nem nagyon fogott meg...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 18

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Sziasztok!
Van valakinek Tannoy Eyris 1? Szívesen megfülelnék egyet, ha közelebb van hozzám, mint Debrecen
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

kratery
Isten Hozott! :)

Tannoy

Hozzászólás Szerző: kratery »

Üdv!

Van 2 db Tannoy Saturn s6 hangfalam.
Szerintetek mennyiért lehetne eladni?

Köszi!

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Tannoy

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Na!... Két ilyet azért már szívesen elporolgatnék itthon.
Ezesetben nem a szobához vesszük a hangsugit, hanem fordítva. Dehát, úgy vagyok én ezzel, mint az egyszeri ember a rántottával: "Ha volna egy kis sonkánk, csinálhatnánk rántottát, ha lenne tojásunk."

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 18

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Sziasztok! 

Valaki ismeri, hallotta már, tud róla véleményt mondani róla:

Tannoy Custom
F4 front
F1 surround
FC center
?
http://www.whathifi.com/Review/Tannoy-M ... F4-Custom/

jókat írnak róla, árban nekem még pont belefér, Yamaha 640-es erősítőmhöz gondoltam erre az 5.0 szettre. (kategóriában passzolnak egymáshoz?)
nagyon szívesen meghallgatnám, de sajnos bemutatótermet sem tudok ahol ezt megtehetném, illetve idő szűkében is vagyok.

előre is köszönöm a hozzáértők segítségét.

Frontokat ismerem, mert nálam is azok mennek már egy éve. Ebben az árszintbe nem nagyon hallottam olyan hangfalat, aminek mennyiségben ennyi mélye lett volna. Persze erősítő kérdése is. Mint tudjuk ebbe a sok.egy mániában a frontokon szólal meg a hangok 90%-a, és így azt kell mondanom, hogy semmiképpen sem döntesz velük rosszul. Ha akarod az ablakot is fogja rezegtetni és a középmagasai is nagyon jók. A mélyeiből azonban igaz hogy sok van, de a mély tartomány tetején kiemel, kicsit böfögős a hangja és elkent is. Persze ez is sokat javul jobb erősítőkkel, de a hm erősítő az nem fog ezek közé tartozni.

Konklúzió: mély mennyiségben jó lesz és minőségben is mozira, zenére már kevésbé, de a középmagasak szerintem kárpótolnak érte bőséggel. Szerintem kellemes lágy hangja van. Főleg az én is erősítőmmel
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

Vendég

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nahát, honnan éreztem, hogy ez fog előkerülni...

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7542

Tannoy

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Vendég

Tannoy

Igen ismerem, igen jó kis szett...

Shaman

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Shaman »

Sziasztok!

Valaki ismeri, hallotta már, tud róla véleményt mondani róla:

Tannoy Custom
F4 front
F1 surround
FC center
?
http://www.whathifi.com/Review/Tannoy-M ... F4-Custom/

jókat írnak róla, árban nekem még pont belefér, Yamaha 640-es erősítőmhöz gondoltam erre az 5.0 szettre. (kategóriában passzolnak egymáshoz?)
nagyon szívesen meghallgatnám, de sajnos bemutatótermet sem tudok ahol ezt megtehetném, illetve idő szűkében is vagyok.

előre is köszönöm a hozzáértők segítségét.

Tibu98
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Tibu98 »

Van hangkarim (Creative SB X-Fi Fatality Platinum Championship), csak most nem azt használom, mivel külön PC-t építek multimédiás célokra, és majd abba lesz áttéve.

Egyébként köszönöm a pozitív hozzászólásokat

Vendég

Tannoy

Igen, öntapadós tapéta.Hát a hangját sajnos nem tudom a gyári változatéhoz hasonlítani, mivel ilyet nem hallottam még.
Feltételezem a masszívabb doboz (10,5kg), jobb minőségű hangszóróvezeték, és a hangváltó légszerelése némiképp még alakított a hangján (remélhetőleg pozitív irányban).
Egyébként én meg vagyok vele elégedve, annak ellenére, hogy sajnos még közel sem ideális körülmények között hallgatom ( alaplapi hangkártyáról, 5méteres gagyi IC-vel, alsó kategóriás HM erősítőről hajtva sztereóban).
Szóval lesz ez még jobb is remélem...
Eddig KEF IQ7-et hallgattam ugyan ilyen felállásban, ahhoz képest nem vallott szégyent...

A hangkari óriási javulást hoz a hangban, és nem is drágák...Én is átálltam az alaplapiról, hihetetlen változás...Az első a torzítás, és a hang tisztasága ami nagyságrendekkel jobb lesz, na meg az összes többi...Érdemes egy hangkarit tenned a gépbe..

A dobozhoz gratula, nagyon szép lett...

Tibu98
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Igen, öntapadós tapéta.
Hát a hangját sajnos nem tudom a gyári változatéhoz hasonlítani, mivel ilyet nem hallottam még.
Feltételezem a masszívabb doboz (10,5kg), jobb minőségű hangszóróvezeték, és a hangváltó légszerelése némiképp még alakított a hangján (remélhetőleg pozitív irányban).
Egyébként én meg vagyok vele elégedve, annak ellenére, hogy sajnos még közel sem ideális körülmények között hallgatom ( alaplapi hangkártyáról, 5méteres gagyi IC-vel, alsó kategóriás HM erősítőről hajtva sztereóban).
Szóval lesz ez még jobb is remélem...
Eddig KEF IQ7-et hallgattam ugyan ilyen felállásban, ahhoz képest nem vallott szégyent...

Gampa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Gampa »

Öntapadós fóliával. Barkácsáruházakban, illetve festékboltokban is beszerezhető.Csak elég macerás vele dolgozni, mert a legapróbb porszem is meglátszik alatta.

Öntapadós tapéta magyarul? És a hangja milyen lett???

Tibu98
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Öntapadós fóliával. Barkácsáruházakban, illetve festékboltokban is beszerezhető.
Csak elég macerás vele dolgozni, mert a legapróbb porszem is meglátszik alatta.

Gampa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Gampa »

Hát gyári viszonyítási alapom nincs hozzá, de nekem tetszik...
Az m2.5 dobozát mivel vontad be????

Tibu98
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Hát gyári viszonyítási alapom nincs hozzá, de nekem tetszik...

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Tannoy

Hozzászólás Szerző: orionr »

Akinek esetleg van türelme végignézni pár képet: Tannoy M2.5 DIY project

Jól néz ki.
Milyen lett a hangja?

Tibu98
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Akinek esetleg van türelme végignézni pár képet: Tannoy M2.5 DIY project

Vendég

Tannoy

szakmai előélet nélkül semmiképp sem akarok beleszállni a magasröptű beszélgetésbe, csak annyit írnék, hogy szvsz 10 évvel ezelőtt, de még korábban is készítettek már kiváló hangfalakat, hangdobozokat, hangszórókat stb.
Az pedig, hogy valami modern, nem igazán minőségi jelző.

Vendég

Tannoy

Nos, maradjunk annyiban, hogy Huszty Dénes már több, mint 40 évvel ezelőtt leírta a Dynaudio által mai napig használt membránok elméleti hátterét, és tovább is fejlesztette azokat. Szóval ha legalább ezt az évtiezedekkel ezelőtti színvonalat elérik, akkor majd talán nevezhetnek hangszóró témában is. Addig marad az általad világszínvonalúnak nevezett humor, meg a rezonanciamentes hangsugárzók (á lá Vibavoice). (És bármit mondasz, ehhez mindenképp jár a szmáj-lee )

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Tannoy

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Biztosan szeretik a diffrakciókat és letöréseket a magastartomány átvitelében, megmagyarázni és ideológiát gyártani mindenhez lehet, mint ahogy azt mondani, hogy megszüntették a hangsugárzó *nagy hangsúly következik* Összes rezonanciáját. Persze ez legfeljebb a humor kategóriában indulhat szerintem.
Biztosan nem is kíváncsiak egy ilyen nagyképű és okoskodó magyar emberkére mint Te, a véleményére meg pláne nem. Enélkül is a világ élvonalába tartoznak és nem kell nekik a Te "szaktudásod"!

Felnőhetnél már agyilag shala. Így csak röhögni, vagy bosszankodni lehet a hülyeségeiden, amiket a fórumokon nyomatsz.

Mint sokan itt a fórumon, én is várnék már valami kézzelfogható terméket ( vagy legalább egy fotót róla), amit azzal a hatalmas nagy tudásoddal sikerült összeácsolnod.
Amíg ezt nem teszed meg és csak járatod a szádat, addig csak egy frusztrált embernek tűnsz, aki így éli ki magát a fórumokon. Az pedig, hogy minden mondatodba teszel smiley-t nem mentesít fel a baromságaid alól.

Szóval bizonyítsál is valamit ha már ennyire kioktatsz mindenkit (köztük igazi szakembereket is) a hangsugárzó építéssel/gyártással kapcsolatban, vagy ha ez nem megy, akkor menjél kertet kapálni, gazolni, mittomén. Ne rontsd itt a levegőt.

Írnod felesleges, mert úgysem reagálok rá semmit. Jelentéktelen vagy számomra!

Vendég

Tannoy

Mert ez igy ebben a formában beleszól a magashangszóró hangjába..
Gondolom ez volt a cél...

Más gyártók is alkalmazzák. Vajon miért?

Biztosan szeretik a diffrakciókat és letöréseket a magastartomány átvitelében, megmagyarázni és ideológiát gyártani mindenhez lehet, mint ahogy azt mondani, hogy megszüntették a hangsugárzó *nagy hangsúly következik* Összes rezonanciáját. Persze ez legfeljebb a humor kategóriában indulhat szerintem.
"FUTÁSIDŐ KORREKCIÓ Hm, szerinted hány ms tartozik a mélyközép 5,3mm-es kosárperem magasságához? :-) És szerinted hol vannak a hangszórók akusztikus síkjai egymáshoz képest?

Vendég

Tannoy

Mert ez igy ebben a formában beleszól a magashangszóró hangjába..Épp a hangszóró által keltett hullámok miatt...Legalábbis ésszerű magyarázatnak  ezt gondolom, de majd Sala elmagyarázza...Ezek is mérhető dolgok. Az m1 esetében is ez egy centiméter.

Értem.
Tehát azt mondod, lehet jobb lett volna, ha nem is süllyesztem be a magasat, csak a műanyag karimájából vágok ki egy ívet, hogy közelebb tudjam tolni a mélyhez?
Gondoltam rá én is, hogy a síkbeli eltérés is probléma lehet, de ha már a gyári is így van csinálva, gondoltam, én is így csinálom...
Megpróbálok süllyeszteni a mélyen is, bár nem tudom hogy sikerül-e...

Az volna a jó, ha nem lenne a magashsz közelében semmi zavaró tényező, ami kiemelkedik az előlap síkjából. Mellesleg, ha közel akarod egymáshoz a két hangszórót, akkor a 90°-kal elfordított mélyközép lenne az ésszerű, nem (lásd csatolt kép)?

A mélyközép süllyesztése egyébként azért veszélyes kicsit, mert a kosár külső pereme le van kerekítve, de ahogy nézem nem túl nagy a rádiusz, szóval úgy mégis jobb volna.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”