Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tannoy

Gampa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Gampa »

M1 és M2 átkábelezésre milyen kábelt vegyek hogy a lehetö legjobb legyen a cucc?

Vendég

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Persze ezért is mondtam, h ha gyárilag úgy van tegye ő is ezt, hisz ekkor fogja azt a hangot kapni amit a gyártó is elért vele...A többi dolog mind csak tuning dolog, már akit ez érdekel, és képben van ezekkel a dolgokkal, és tud mérni , kisérletezni, h egyáltalán megéri e máshogy készíteni...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Tannoy

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

hát annál nekem sem, de ott nincs is a magas rátolva a mélyközépre Meg azért ott minden másként van megcsinálva, azért ne keverd össze egy 40 ezres doboizzal )

Miért ne lenne rátolva? Természetesen nem keverem a kategóriákat, de ennél olcsóbbak közt is van szép számmal , ahol ezt alkalmazzák. Mindkét verziót: a nem süllyesztést és a hangszórók "összetolását" is.

Az a dicséretes, hogy ilyen olcsó dobozoknál is figyeltek erre.

Mindegy. Én nem bántanám, főleg ha "azt" a hangot akarja kapni az építő, amiért elkezdte ezt az egészet.

Vendég

Tannoy

Ha otthon teheti az ember akkor miért ne akadályozza ezt meg? Előny és hátrány is van mindkét résznél...Kérdés ki melyiket részesíti elönyben... )
Talán mert így tervezték a hangsugárzót. Nem? Az én dobozaimnak is így vannak a hangszórói, sőt a C1 nek is, de eszembe se jutna faragni rajta.

hát annál nekem sem, de ott nincs is a magas rátolva a mélyközépre Meg azért ott minden másként van megcsinálva, azért ne keverd össze egy 40 ezres doboizzal )

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Ha otthon teheti az ember akkor miért ne akadályozza ezt meg? Előny és hátrány is van mindkét résznél...Kérdés ki melyiket részesíti elönyben... )
Talán mert így tervezték a hangsugárzót. Nem? Az én dobozaimnak is így vannak a hangszórói, sőt a C1 nek is, de eszembe se jutna faragni rajta.

Vendég

Tannoy

A Google mindenki barátja.

"FUTÁSIDŐ KORREKCIÓ
Az akusztikus központ – az a pont, ahonnan a hang eredni
látszik – hátrébb van a mély és a középmély sugárzókban,
mint a magassugárzókban. Így hagyományosan, a
magassugárzót a középmély sugárzó fölé szerelve egy
lapos, felfele álló lapra a mély és középmély hangszórók
által keltett hang valamelyest később érné el a hallgató
fülét,mint a magas hangok. Sokféle megoldás létezik
ezen futásidő korrekcióra. Az egyik megoldás, hogy kis
lépcsős kialakítással hétrébb tolják a magassugárzót az
előlapon, de ez nemkívánatos rezonanciákat eredményezhet.
Sokkal elengánsobb megoldás az, ahol magát
az előlapot döntik hátra, biztosítva ezzel a ternészetes
futásidő korrekciót."

Hát ebben benne van egyértelműen , h nemkívánatos rezonanciák keletkeznek Ha otthon teheti az ember akkor miért ne akadályozza ezt meg? Előny és hátrány is van mindkét résznél...Kérdés ki melyiket részesíti elönyben... )

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Gyárilag igy van, nem bántanám, de mindent meglehet jobbra is csinálni...Azért azt vegyük figyelembe, h ebben az árkategóriában nem az volt a cél, h ultrahighend hangot kihozzanak belőle. Minden bizonnyal lehet rajta javítani, nálam a kábelcsere óriásit javított a hangján az M2-nek.

Bár nem vagyok szakember, de ha jól tudom ezt futásidő korrekciónak hívják.

A Google mindenki barátja.

"FUTÁSIDŐ KORREKCIÓ
Az akusztikus központ – az a pont, ahonnan a hang eredni
látszik – hátrébb van a mély és a középmély sugárzókban,
mint a magassugárzókban. Így hagyományosan, a
magassugárzót a középmély sugárzó fölé szerelve egy
lapos, felfele álló lapra a mély és középmély hangszórók
által keltett hang valamelyest később érné el a hallgató
fülét,mint a magas hangok. Sokféle megoldás létezik
ezen futásidő korrekcióra. Az egyik megoldás, hogy kis
lépcsős kialakítással hétrébb tolják a magassugárzót az
előlapon, de ez nemkívánatos rezonanciákat eredményezhet.
Sokkal elengánsobb megoldás az, ahol magát
az előlapot döntik hátra, biztosítva ezzel a ternészetes
futásidő korrekciót."

Vendég

Tannoy

Nehogy szétfűrészeld már! Csináld úgy, mint ahogy a gyári van!
Ha úgy jobb lenne a hangkép, fűrészelek én akármit... (mondjuk én forró pengére gondoltam)
A magas besüllyesztését egyébként még el tudom "tültetni".
Gyárilag igy van, nem bántanám, de mindent meglehet jobbra is csinálni...Azért azt vegyük figyelembe, h ebben az árkategóriában nem az volt a cél, h ultrahighend hangot kihozzanak belőle. Minden bizonnyal lehet rajta javítani, nálam a kábelcsere óriásit javított a hangján az M2-nek.

Tibu98
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Tibu98 »

Ha úgy jobb lenne a hangkép, fűrészelek én akármit... (mondjuk én forró pengére gondoltam)
A magas besüllyesztését egyébként még el tudom "tültetni".

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Mert ez igy ebben a formában beleszól a magashangszóró hangjába..Épp a hangszóró által keltett hullámok miatt...Legalábbis ésszerű magyarázatnak  ezt gondolom, de majd Sala elmagyarázza...Ezek is mérhető dolgok. Az m1 esetében is ez egy centiméter.

Értem.
Tehát azt mondod, lehet jobb lett volna, ha nem is süllyesztem be a magasat, csak a műanyag karimájából vágok ki egy ívet, hogy közelebb tudjam tolni a mélyhez?
Gondoltam rá én is, hogy a síkbeli eltérés is probléma lehet, de ha már a gyári is így van csinálva, gondoltam, én is így csinálom...
Megpróbálok süllyeszteni a mélyen is, bár nem tudom hogy sikerül-e...

Tibu98
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Mert ez igy ebben a formában beleszól a magashangszóró hangjába..Épp a hangszóró által keltett hullámok miatt...Legalábbis ésszerű magyarázatnak ezt gondolom, de majd Sala elmagyarázza...Ezek is mérhető dolgok. Az m1 esetében is ez egy centiméter.

Értem.
Tehát azt mondod, lehet jobb lett volna, ha nem is süllyesztem be a magasat, csak a műanyag karimájából vágok ki egy ívet, hogy közelebb tudjam tolni a mélyhez?
Gondoltam rá én is, hogy a síkbeli eltérés is probléma lehet, de ha már a gyári is így van csinálva, gondoltam, én is így csinálom...
Megpróbálok süllyeszteni a mélyen is, bár nem tudom hogy sikerül-e...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Mert ez igy ebben a formában beleszól a magashangszóró hangjába..
Gondolom ez volt a cél...

Más gyártók is alkalmazzák. Vajon miért?

Vendég

Tannoy

Itt egy pár kép a nagyérdeműnek Kép 
Egyelőre még nem ragasztottam össze a dobozokat, csak pár kép erejéig állítottam őket össze.

Nem volt valami jó döntés, hogy a dómhoz süllyesztés nélkül ennyire közel toltad a mélyközepet.

Na ebben igaza van Salának, befolyásolja a hanképet ez a kis apróságnak vélt dolog is...Nálam is tervben volt a mélyközép süllyesztése, sajnos a gyári dobozok mind így lettek elkészítve. De mivel háttérnek használtam, nem láttam értelmét átalakítgatni.

Miért is kellene a mélyközepet süllyeszteni? Nem véletlenül van "úgy" csinálva.

Mert ez igy ebben a formában beleszól a magashangszóró hangjába..Épp a hangszóró által keltett hullámok miatt...Legalábbis ésszerű magyarázatnak ezt gondolom, de majd Sala elmagyarázza...Ezek is mérhető dolgok. Az m1 esetében is ez egy centiméter.

Vendég

Tannoy

Nem volt valami jó döntés, hogy a dómhoz süllyesztés nélkül ennyire közel toltad a mélyközepet.

Nem egészen értem a problémát...
A dóm süllyesztve van, ugyan úgy, mint a gyári M1 és M2.5 esetében, és ugyan úgy fedésben vannak a hangszórók...
Azaz az általam készített M2.5 esetében talán egy fél centivel még közelebb vannak egymáshoz.

Tudomásom szerint a pontszerű hangforrás lenne az ideális, ezért is próbáltam minél közelebb hozni egymáshoz a hangszórókat.

Shala úgy érti, h a mélyközép kijebb esik mivel nincs süllyesztve, ellenben a magassal...Nem egymáshoz való közelséggel van a gond, hanem a hangsugárzó előlapjának a sikjából kiálló hangszóróval.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Egyelőre még nem ragasztottam össze a dobozokat, csak pár kép erejéig állítottam őket össze.

Na ebben igaza van Salának, befolyásolja a hanképet ez a kis apróságnak vélt dolog is...Nálam is tervben volt a mélyközép süllyesztése, sajnos a gyári dobozok mind így lettek elkészítve. De mivel háttérnek használtam, nem láttam értelmét átalakítgatni.

Miért is kellene a mélyközepet süllyeszteni? Nem véletlenül van "úgy" csinálva.

Vendég

Tannoy

Tibu98
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Akkor másképp kérdezem. Amit vettél hangfal ajzatot,azon van a hangváltó is.Na annak mekkora az átméröje.

Ja bocsi, így már világos
Sajnos így sem tudok válaszolni, mivel a műanyagot már kidobtam, de teljesen szabványos, hangfalcsatlakozó méretűnek látszott.

Tibu98
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Nem egészen értem a problémát...
A dóm süllyesztve van, ugyan úgy, mint a gyári M1 és M2.5 esetében, és ugyan úgy fedésben vannak a hangszórók...
Azaz az általam készített M2.5 esetében talán egy fél centivel még közelebb vannak egymáshoz.

Tudomásom szerint a pontszerű hangforrás lenne az ideális, ezért is próbáltam minél közelebb hozni egymáshoz a hangszórókat.

Gampa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tannoy

Mekkora a külsö átméröje az m2.5 hátsó hangfalcsatijának?

Ha ez valóban nekem szólt, akkor a válaszom: semekkora, ugyanis külön banán aljzatokat rakok bele, nem gyengítem a dobozt ekkora felületen vékony műanyaggal.

Amennyiben nem nekem szólt,. úgy nem tudom

Akkor másképp kérdezem. Amit vettél hangfal ajzatot,azon van a hangváltó is.Na annak mekkora az átméröje.

Vendég

Tannoy

Tibu98
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Ha ez valóban nekem szólt, akkor a válaszom: semekkora, ugyanis külön banán aljzatokat rakok bele, nem gyengítem a dobozt ekkora felületen vékony műanyaggal.

Amennyiben nem nekem szólt,. úgy nem tudom

Gampa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tannoy

Gampa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tannoy

Valaki nem tudja hol lehet tannoy hangfalhoz alkatrészt venni? Konkrétan m1 vagy m2 hátsó hangfalcsatlakozó kéne a csavarok körül hülyére tört. 
Ez nem speciális alkatrész, lehet venni külön banán aljzatot, amit bele tudsz szerelni a Tannoy gyári csatlakozójába (ehhez persze ki kell szerelni a dobozból), illetve vehetsz komplett hangfalcsatlakozót is, ebből átszerelheted az aljzatokat a hangfal csatlakozójába.
Elméletileg elektronikai alkatrész boltokban kellene áruljanak ilyesmit.
Speciálisan Tannoy cuccokat a Logotech kft árul, már ami még maradt nekik vissza az egykoron Magyarországon összeszerelt típusok alkatrészeiből.

Igen köszi már találtam 1 boltot ahol van olyan hangfalcsatlakozó.

Hol találtál, mert az M1 hátulján is az összes csavarhely törött, úgy lettek visszaragasztva, ezeket nem ártana lecserélni, úgy is átkábelezem ...

Pl wattwillnél.500ft darabja,annyi viszont van vele hogy azok a müanyagok amik a hangváltót tarják azok hiányoznak ezekröl,de 1 kis barkácsal átraktam öket..sl-105,vagy sl-106 a tipusa.Google segit.Amugy a mérete u.a

Vendég

Tannoy

szép munka

Tibu98
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”