Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dali hangsugárzók
Dali hangsugárzók
Az nem a legjobb, ha két azonos oldali hangfalad van, mivel ezeket a gyárban válogatják párba a legjobb hangzás érdekében.Tehát valószínűleg valakinek pedig két balost adtak el a kétbalkezesek...
ha még megvan a papírja, esetleg próbálj velük beszélni, hátha ...
Én úgy tudom csak felsőbb kategóriákba van dedikált pár, amúgy jobbosak meg balosak vannak.
OFFTOPIC:
még jó, hogy nem két bal oldalit kaptam
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)
Dali hangsugárzók
Az nem a legjobb, ha két azonos oldali hangfalad van, mivel ezeket a gyárban válogatják párba a legjobb hangzás érdekében.
Tehát valószínűleg valakinek pedig két balost adtak el a kétbalkezesek...
ha még megvan a papírja, esetleg próbálj velük beszélni, hátha ...
Dali hangsugárzók
Még garis, úgyhogy jövő héten azért megpróbálom kicserélteni. Tartok tőle, hogy nem véletlen volt ...
nem az első eset, h összekeverik őket...
Elszólta magát az eladó is, hogy volt amikor csak jobbosakat kaptak ... ez engem nem nagyon vigasztal.
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)
Dali hangsugárzók
Még garis, úgyhogy jövő héten azért megpróbálom kicserélteni. Tartok tőle, hogy nem véletlen volt ...
nem az első eset, h összekeverik őket...
Dali hangsugárzók
Dali hangsugárzók
Elméletileg valamilyen módon befordított konstrukcio, de én szétkaptam , és semmi ilyet nem vettem észre rajta...Nem figyeltem még, h fórdítva milyen, mert értelemszerűen bal, és jobb a helyén van...
Dali hangsugárzók
Nem hiszem. Mert nem tudhatják hogyan fogom elhelyezni, mert helyezhetem befordítva vagy teljesen előre nézve is, és akkor már csak zavart okoz hogy el van fordítva. Nem sok értelmet látom, pláne nem hiszem hogy a concept sorozatban foglalkoztak volna ilyesmivel.
Hát remélhetőleg a bal oldalit balra a jobb oldalit meg jobbra
Azért van elforgatva mivel a magas hangokat irányát sokkal jobban hallod, és ez befolyásolja a térérzetet. Ezek a dobozok meg párhuzamosan vagy nagyon kicsit elforgatva szólnak a legjobban, ezt finomítja tovább a beforgatott magas.
A magas énekhangoknál tényleg kicsit eltolódik a tér, és ezt előtte is észrevettem már ...
Dali hangsugárzók
Nem sok értelmet látom, pláne nem hiszem hogy a concept sorozatban foglalkoztak volna ilyesmivel.
Én sem hittem de a MM-ben az eladó srác felcserélte a kettőt és tényleg volt különbség a tér érzetben.
Dali hangsugárzók
Szerintem semmi különbség nincs a 2 hangfal között, ez olyan mint a kábeleken a ráírt irány. (nah most mit kapok én ezért )
Elméletileg a magas sugárzó van befordítva pár fokba ... ha jól tudom.
Nem hiszem. Mert nem tudhatják hogyan fogom elhelyezni, mert helyezhetem befordítva vagy teljesen előre nézve is, és akkor már csak zavart okoz hogy el van fordítva. Nem sok értelmet látom, pláne nem hiszem hogy a concept sorozatban foglalkoztak volna ilyesmivel.
Dali hangsugárzók
Szerintem semmi különbség nincs a 2 hangfal között, ez olyan mint a kábeleken a ráírt irány. (nah most mit kapok én ezért )
Elméletileg a magas sugárzó van befordítva pár fokba ... ha jól tudom.
Dali hangsugárzók
Tegnap elég érdekes felfedezést tettem: én egy éve két jobbos Concept 6-ot hallgatok :kiraly:
Annak idején megboldogult Toshibashopposok okosan előadták, hogy a Dali régebben Balos-Jobbos dobozokat gyártott de "szerencsére" már nem. Én nem is nagyon figyeltem, míg nem tegnap egy bemutató terembe mutatta valaki, a jelölést a hátlapon L-R. Hazamentem lássatok csodát a sajátomon két R-van.
Szóval most átvertek vagy átvertek ?!
Dali hangsugárzók
Tegnap elég érdekes felfedezést tettem: én egy éve két jobbos Concept 6-ot hallgatok :kiraly:
Annak idején megboldogult Toshibashopposok okosan előadták, hogy a Dali régebben Balos-Jobbos dobozokat gyártott de "szerencsére" már nem. Én nem is nagyon figyeltem, míg nem tegnap egy bemutató terembe mutatta valaki, a jelölést a hátlapon L-R. Hazamentem lássatok csodát a sajátomon két R-van.
Szóval most átvertek vagy átvertek ?!
Dali hangsugárzók
Sziasztok.
Valaki hallgatta/tesztelte már az új Ikon MK2es sorozatot? (bármely elemét)
Jobb/rosszabb/vagy ugyanaz fekete előlappal.
Feltételezem a régi Ikon széria ki is fog halni teljesen, mert már alig lehet találni 1-2 dbot egyes elemekből. (pl. az Ikon 6 úgy eltűnt mintha nem is létezett volna. )
Szia,
Nálunk van Ikon 2MK II és ikon 6MK II....és nagyon hozzányúlt a Dali a régihez képest...
A régi sem volt rossz, sőt, egy nagyon szerethető kellemes hangú doboz volt, de az új nagyságrendekkel más...részletezőbb, nyíltabb, kontrollált de kellemesen mélyre ereszkedő lágy mélyek...több mint a régi, de nem terjengős...egy jó elektrónikával baromi jó hangja van...most az egyik kedvenc dobozunk bent....
Kész csoda, hogy a cég egyébként ennyire hozzányúlt, (áthangolták a dobozt, állítólag a hangszórók anyagába is belenyúltak, és persze a hangváltót is megvariálták) mert nem jellemző, hogy a bevált termékeket nagyon átszabják, nehogy balul süljön el, de ez abszolút jót tett neki....
Szóval azt mondod inkább gyorsan felejtsem el a régit, és az újra figyeljek.
Mondjuk nem is drágább sokkal, meg azért vonzó a fekete előlap is.
Nah ha lesz időm akkor feltétlen meghallgatom valahol.
- Streamaudio
- V.I.P.
- Értékelés: 47
Dali hangsugárzók
Sziasztok.
Feltételezem a régi Ikon széria ki is fog halni teljesen, mert már alig lehet találni 1-2 dbot egyes elemekből. (pl. az Ikon 6 úgy eltűnt mintha nem is létezett volna. )
Szia,
Nálunk van Ikon 2MK II és ikon 6MK II....és nagyon hozzányúlt a Dali a régihez képest...
A régi sem volt rossz, sőt, egy nagyon szerethető kellemes hangú doboz volt, de az új nagyságrendekkel más...részletezőbb, nyíltabb, kontrollált de kellemesen mélyre ereszkedő lágy mélyek...több mint a régi, de nem terjengős...egy jó elektrónikával baromi jó hangja van...most az egyik kedvenc dobozunk bent....
Kész csoda, hogy a cég egyébként ennyire hozzányúlt, (áthangolták a dobozt, állítólag a hangszórók anyagába is belenyúltak, és persze a hangváltót is megvariálták) mert nem jellemző, hogy a bevált termékeket nagyon átszabják, nehogy balul süljön el, de ez abszolút jót tett neki....
Dali hangsugárzók
Sziasztok.
Dali hangsugárzók
"CAT7" -es kábel ami a nethez kell UTP vagy FTP kábel ami össze van sodorva?Ez jó minőség?
Igen az...
Dali hangsugárzók
Dali mellé nad, kakaspörkölt mellé nokedli.
Vagy CA, szentségtörésként!
Nekem Dali C8-as házimozihoz sikerült szereznem egy CAV A8M házimozi erősítőt.
Meg vagyok vele elégedve, igaz nem 140 ezer.
Dali hangsugárzók
"CAT7" -es kábel ami a nethez kell UTP vagy FTP kábel ami össze van sodorva?
Ez jó minőség?
Dali hangsugárzók
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa vagyok egy Dali C6-os hangfalpárnak.
kérdeznélek benneteket : egy H/K Avr 147-es erősítővel van összekötve és milyen hanfalvezetéket ajánlanátok hozzá (nem drágát!), ill. hol érdemes venni?
Számít-e milyen keresztmetszetű, ezüst vagy réz? Kb 2-3m kell!
Köszönettel!
Üdv a Dali táborban....Attól függ mennyit szánsz rá, ha nem akarsz túl drágát de szeretnél normális hangot akkor CAT7-ből érdemes házilag csinálni...DE a Klotz kábeleket is megnézheted...
Dali hangsugárzók
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa vagyok egy Dali C6-os hangfalpárnak.
kérdeznélek benneteket : egy H/K Avr 147-es erősítővel van összekötve és milyen hanfalvezetéket ajánlanátok hozzá (nem drágát!), ill. hol érdemes venni?
Számít-e milyen keresztmetszetű, ezüst vagy réz? Kb 2-3m kell!
Köszönettel!
Dali hangsugárzók
És végül is neked mivel zenél, a kis NAD-ot nem tartottad meg?
Sajnos a kis Nad csak kölcsönben volt nálam kb. 1 hónapig.
A dobozokat egy Teak AB X10 hajtja. Ez is van olyan dinamikus és levegős mint a kis nad, de a részletező képessége viszont jobb annál, és természetesen több az erőtartaléka is. A HK970-el pont fordítva viselkedett. Bár abban is volt kakaó / nagy hagerőn is nagyon egyben volt /, részletes tiszta hang, viszont nekem nem volt elég dinamikus, és levegős - ízlések, és pofonok...
Dali hangsugárzók
Ez tényleg érdekes, 315bee-vel meg tök jól szól
Kifejtenéd mi a borzalmas?
Persze. Iszonyatosan keni a mélyeket. Sokat próbálgattuk / kábel csere, elhelyezés stb.../ de számottevő eredmény nélkül. Végül az erősítőt átvittük a barátomhoz / más rendszer, akusztika stb.../ és az eredmény ugyan az. Utánna jött hozzám egy régi Nad / talán 3120-as /, és leesett az állunk annyira jól szólt.
Sajnos több Nad-dal nem tudtam meghallgatni, de elhiszem Neked, hogy a 315-el tényleg jól szól. És akinek az van, a 325Bee-vel is nagyon dícséri.
Egyébként nekem a HK970-el sem tetszet, pedg kategóriájában ezt is jónak mondják.
Ne értse senki félre / Nad 355Bee, és HK970 tulajok /, nem azt mondom, hogy ezek rossz erősítők, csak azt, hogy nekem ezek a C6-tal nem tetszettek.
Köszi a leírást :taps:
Ismét az örök igazság, meg kell hallgatni, még a 326bee-ra vagyok még kíváncsi... majd valhol megfülelem.
És végül is neked mivel zenél, a kis NAD-ot nem tartottad meg?
Dali hangsugárzók
Persze. Iszonyatosan keni a mélyeket. Sokat próbálgattuk / kábel csere, elhelyezés stb.../ de számottevő eredmény nélkül. Végül az erősítőt átvittük a barátomhoz / más rendszer, akusztika stb.../ és az eredmény ugyan az. Utánna jött hozzám egy régi Nad / talán 3120-as /, és leesett az állunk annyira jól szólt.
Sajnos több Nad-dal nem tudtam meghallgatni, de elhiszem Neked, hogy a 315-el tényleg jól szól. És akinek az van, a 325Bee-vel is nagyon dícséri.
Egyébként nekem a HK970-el sem tetszet, pedg kategóriájában ezt is jónak mondják.
Ne értse senki félre / Nad 355Bee, és HK970 tulajok /, nem azt mondom, hogy ezek rossz erősítők, csak azt, hogy nekem ezek a C6-tal nem tetszettek.
Dali hangsugárzók
Nekem is ilyen / C6 / dobozaim vannak, és pl. 355Bee-vel borzalmasan szólt...
Dali hangsugárzók
Dali mellé nad, kakaspörkölt mellé nokedli.
Az esetek többségében igaz lehet, de azért vannak kivételek. Nekem is ilyen / C6 / dobozaim vannak, és pl. 355Bee-vel borzalmasan szólt...