Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Squeezebox, Transporter és Linn DS hálózati zenelejátszók
Moderátor: alto
Megvan a 7.6.0 beta:
Itt:
http://downloads.slimdevices.com/nightly/?ver=7.6
Gondolom ez kell:
Squeezebox Server: Windows Executable Installer
SqueezeboxServer-7.6.0-31401.exe
Nyomasd föl ezt szerintem.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Nem jól írtam vagy értetted. Ha egy albumom problémás, akkor azon belül egyik számot sem lehet közvetlenül elindítani. Szóval nincs olyan, hogy valamelyik dalt le tudja játszani, de a másikat már nem.
Olyan is van, hogy egy mappán belül (előadó) egy mappa (egy album) ok, de ugyan itt egy másik album már nem indul el.
Pl. az említett Cseh Tamás lemezben: 01 - Az-ellenkultura-helyett.flac
Az minden esetben működik, hogy ha a problémás albumoknál magát a mappát kezdem el lejátszani akkor elkezdi az első dallal és végigmegy szépen vagy léptetni is lehet.
Viszont van olyan album is, hogy egyből a tetszőleges dalt is lejátssza. Erre is mondok példát. Szintén az AV: David Munyon - Slim Possibilities. Itt minden ok.
Ez így nem elég infó. A teljes elérési út kéne. Egy albumon belül, egy olyan számra, ahol megy és ahol nem. Az említett A.E bizottság albumról melyik az a szám ahol nem megy. Teljes fájlnév?
Lehet hogy ez egy olyan hiba ami esetleg ami kapcsolatos az alábbi két linken leírttal (speciális karakterek és UTF-8 kódolással kapcsolatos):
http://www.mail-archive.com/beta@lists. ... 26693.html
http://forums.slimdevices.com/showthrea ... 350&page=2
Azt írja hogy 7.6.0 - r30458 -ban már nem áll fent. Ez fura mert a 7.5.1 build az r30836 azaz magasabb verziós.
De lehet hogy 7.6.0-ban másképp van. Esetleg érdemes lenne feltelepíteni a 7.6.0-ának egy legutóbbi beta verzióját , és azzal megnézni. Próba cseresznye.
Nem tudom hol lehet ezt letölteni, de keresem.
Ja és csak azért ne töröljd le albumot mert most éppen nem játssza le. Ez biztos hogy az SBS hibája, nem az albumé. Nyugalom a hosszú élet ritka!
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Nem segített... :-(
Pl. az említett Cseh Tamás lemezben: 01 - Az-ellenkultura-helyett.flac
Az minden esetben működik, hogy ha a problémás albumoknál magát a mappát kezdem el lejátszani akkor elkezdi az első dallal és végigmegy szépen vagy léptetni is lehet.
Viszont van olyan album is, hogy egyből a tetszőleges dalt is lejátssza. Erre is mondok példát. Szintén az AV: David Munyon - Slim Possibilities. Itt minden ok.
Van egy Cseh Tamás lemez az AV-n. Titkos dalok 2.
Ha valakinek ez meglenne, megnézhetné, hogy a saját squeezebox-a le tudja-e játszani. Nekem ennél pl. nem megy a számonkénti lejátszás, pedig ezen nem változtattam meg semmit. törlöm is...
Hmmm, nem egyszerű....
És akkor írtad korábban hogy egy adott mappában van olyan fájl (olyan szám), aminél elindul a lejátszás, és utána már tudsz léptetni. Na most ugyanebben a mappában melyik az a szám ahol elindul. Kopizd már ki ide a fájlnevet.
És abból nem lehet valami értelmes következtetést levonni, hogy ha ezeknél a lemezeknél nem egy-egy dalt akarok elindítani, hanem kilépek belőle és a mappán "állva" nyomok egy play-t, akkor gond nélkül elkezdi az első számnál. Ilyenkor nincs semmi gond, végigmegy, vagy ha akarom akkor ugrik a következő dalra.
De lehet abból is következtetni.....
Így elsőre azt tippelem vagy valami baja van a szervernek az elérési utakkal, ékezetekkel vagy speciális karakterekkel. Szerintem ez egy bug lehet az SBS-ben.
Mivel a mappát le tudod játszani, azt tippelem, hogy esetleg a fájlnévben lévő ponttal van baja.
Próbáld már ki hogy az A.E. bizottáságból kiveszed a két pontot a fájlnévből.
És abból nem lehet valami értelmes következtetést levonni, hogy ha ezeknél a lemezeknél nem egy-egy dalt akarok elindítani, hanem kilépek belőle és a mappán "állva" nyomok egy play-t, akkor gond nélkül elkezdi az első számnál. Ilyenkor nincs semmi gond, végigmegy, vagy ha akarom akkor ugrik a következő dalra.
ez ismétlődik jó sokszor.
Hmmmm. Köszi a logot.
Ebből az látszik, hogy lejátszáskor amikor odamész a G:/Hang/Veszteségmentes zenék/Magyar előadók/AE Bizottság/1982_Kalandra_fel/ mappához, akkor elkezdenéd lejátszani, akkor a szerver a C:/ProgramData/Squeezebox/prefs/clientplaylist_0004202217b3.m3u fájlt létrehozza önmagának, ez eddig jó. Ez az m3u fájl hivatkozna a "G:/Hang/Veszteségmentes zenék/Magyar előadók/AE Bizottság/1982_Kalandra_fel/A.E. Bizottság - 13 - Nem bírom a győrődést.flac" számra, amit viszont már nem talál a lemezen.
Milyen Win7-ed van, angol vagy magyar?
hát nekem olyan nincs..
Szóval nem tudom neked miért nincs "File Types" menü az Advanced fül alatt.
De esetleg kézzel is be lehet írni közvetlenül a konfig fájlba.
Info pl itt .
Windows XP alatt a convert.conf itt van:
C:\Program Files\Squeezebox\server\convert.conf
Linuxon itt:
/etc/squeezeboxserver/convert.conf
Az SBS webes felülete nem ebbe, hanem a server.prefs fájlba menti bele a beállítást. Ez XP-n itt van:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Squeezebox\prefs\server.prefs
Linuxon nem tudom hol van, de lehet hogy itt:
/etc/squeezeboxserver/server.prefs
vagy esetleg a home-ban (?) :
~/squeezeboxserver/server.prefs
Nálam ez a két bejegyzés van a server.prefs fájlban, ami a cue-nak és a m3u, pls-nek megfelel:
disabledextensionsaudio: cue
disabledextensionsplaylist: m3u, pls
Névsorrendben vannak a beállítások ott, tehát oda másold be esetleg ezt a két sort.
[10-10-02 14:33:20.9255] Slim::Formats::Playlists::Base::playlistEntryIsValid (120) Warning: file:///G:/Hang/Vesztes%E9gmentes%20zen%E9k/Magyar%20el%3Fad%F3k/AE%20Bizotts%E1g/1982_Kalandra_fel/A.E.%20Bizotts%E1g%20-%2013%20-%20Nem%20b%EDrom%20a%20gy%3Fr%3Fd%E9st.flac found in playlist: file:///C:/ProgramData/Squeezebox/prefs/clientplaylist_0004202217b3.m3u doesn't exist on disk - skipping! [10-10-02 14:33:20.9269] Slim::Formats::Playlists::Base::playlistEntryIsValid (120) Warning: file:///G:/Hang/Vesztes%E9gmentes%20zen%E9k/Magyar%20el%3Fad%F3k/AE%20Bizotts%E1g/1982_Kalandra_fel/A.E.%20Bizotts%E1g%20-%2014%20-%20Mindez%20%E9n%20vagyok.flac found in playlist: file:///C:/ProgramData/Squeezebox/prefs/clientplaylist_0004202217b3.m3u doesn't exist on disk - skipping! [10-10-02 14:33:20.9279] Slim::Formats::Playlists::Base::playlistEntryIsValid (120) Warning: file:///G:/Hang/Vesztes%E9gmentes%20zen%E9k/Magyar%20el%3Fad%F3k/AE%20Bizotts%E1g/1982_Kalandra_fel/A.E.%20Bizotts%E1g%20-%2015%20-%20Kamik%E1z%E9.flac found in playlist: file:///C:/ProgramData/Squeezebox/prefs/clientplaylist_0004202217b3.m3u doesn't exist on disk - skipping! [10-10-02 14:33:20.9292] Slim::Formats::Playlists::Base::playlistEntryIsValid (120) Warning: file:///G:/Hang/Vesztes%E9gmentes%20zen%E9k/Magyar%20el%3Fad%F3k/AE%20Bizotts%E1g/1982_Kalandra_fel/A.E.%20Bizotts%E1g%20-%2016%20-%20Szerelem,%20szerelem.flac found in playlist: file:///C:/ProgramData/Squeezebox/prefs/clientplaylist_0004202217b3.m3u doesn't exist on disk - skipping!
ez ismétlődik jó sokszor.
Version: 7.5.0 - r30464 van a D-linken Linux alól...
Most direkt föltelepítettem a 7.5.0 verziót emiatt, de abban is benne van a "File Types" beállítás.
Lehet hogy nálad bizonyos komponensek le vannak tiltva....?? A D-Link gondolom egy router vagy NAS.... teljes értékű SBS fut rajta?
Nálam a csatolt képen lévő pluginek vannak aktiválva, de ezek közül egyik se tűnik olyannak, ami a "File Types" beállítással kapcsolatos lenne.
A másik kérdéshez pedig, hogy elég-e valamit bemásolni a zenemappába, szerintem nem, mert kell egy rescan is.
Igen, valóban kell rescan, de az SBS automatikusan csinálja a rescan-t. Már ha ez be van állítva, de defaultból be szokott lenni állítva. Ha pedig Music Folder szerint megyünk a számok között, akkor pláne csinál egy rescan-t azon a mappán, ahová éppen lépünk.
Nálam úgy van, ha bemásolok egy új mappát, akkor akkor fogja látni az SBS, ha a fölötte lévő mappába belépek. Ezen kívül nem kell csinálni semmi külön rescan-t.
Ha átnevezzük a könyvtárat vagy fájlokat, akkor is ugyanez a helyzet szerintem.
Na ez érdekes! Neked hanyas verziós SBS van fönt?
7.5.1-ben benne kell legyen!
Version: 7.5.0 - r30464 van a D-linken Linux alól...
A másik kérdéshez pedig, hogy elég-e valamit bemásolni a zenemappába, szerintem nem, mert kell egy rescan is.
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Nekem WIN7 van fönt. A server pedig: Version: 7.5.1 - r30836 @ Tue Jun 1 06:02:45 PDT 2010
A log mappát még nem sikerült megtalálnom, de majd még dolgozom rajta.
Közben itt olyanokat írtok, hogy már kérdezni sem merek. Nincs meg valahol leírva lépésről lépésre, hogy hogyan működik ez a log, cue meg hasonlók? sorry, de ez van.
Semmi gond, megoldjunk mindent!
WIN7-en nem tudom hol a log, de amint alto is írta, a webes interfészen meg lehet találni, hol. A logot itt találod:
Webes interfészt megnyitod, Settings -> Informations fül -> legalul van "Squeezebox Server Log File" és "Scanner Log File"
Ezt a két logot kellene megnézni, hogy tartalmaz-e valamilyen hibaüzenetet, amikor megpróbálsz lejátszani egy fájlt. Úgy teszteld hogy megpróbálod lejátszani, de felírod a pontos időpontot (PC szerintit) és a logfájlban a dátum alapjén megnézed , melyik tartozik hozzá.
A cue fájl letiltást pedig már leírtam korábban. így kell:
Webes interfészt megnyitod, Settings -> Advanced fül -> File Types -> ide "Disabled Audio File Extensions" mezőbe beírod hogy cue, aztán Apply, majd a server restart-ol. Én ezen kívül letiltottam az m3u és pls fájllistákat is, alatta a "Disabled Playlist File Extensions" mezőben.
Eddig én nem igazán szerkesztgettem mélyebben a zenéim mappáit. Kellett volna?
Ha volna valaki aki letöltene mondjuk egy proper minősítésű lemezt az avlosslessről, akkor azt ha simán bemásolja a zenekönyvtárába és nem csinál vele semmi mást, akkor az ok? Azt gondolom, hogy így mindennek működnie kellene.
És ha a fenti mappa nevét megváltoztatjuk, vagy a mappában mondjuk egy jobb minőségűre cseréljük a régi borító képét? Ezzel már el van cseszve a dolog? Akkor már kell új log file?
Szerintem nem csinálsz semmit rosszul. Ha csak simán bemásolod a letöltött albumot egy az egyben a zenekönyvtárba, attól még menni kéne neki. Ha a borítót kicseréled, akkor is mindennek menni kéne, az nem okoz semmi gondot.
Valami más bibi lehet, ezért kellene a logfájl megnézése. Nem lehet hogy esetleg valami speciális karakter van a zenekönyvtár elérésében? Hol van neked a zenekönyvtár? De inkább a logot nézzük meg.
hát nekem olyan nincs..
Na ez érdekes! Neked hanyas verziós SBS van fönt?
7.5.1-ben benne kell legyen!
Milyen oprendszeren fut a SqueezeBox Server és hanyas verzió?
A szerver gyárt egy logot, de tudni kéne az előbbit. A logból lehet több is kiderülne.
Nálam XP-n SBS 7.5.1 fut és itt van a log:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Squeezebox\Logs
Ebből kéne mazsolázni hogy mi történik.
Nekem WIN7 van fönt. A server pedig: Version: 7.5.1 - r30836 @ Tue Jun 1 06:02:45 PDT 2010
A log mappát még nem sikerült megtalálnom, de majd még dolgozom rajta.
Közben itt olyanokat írtok, hogy már kérdezni sem merek. Nincs meg valahol leírva lépésről lépésre, hogy hogyan működik ez a log, cue meg hasonlók? sorry, de ez van.
Eddig én nem igazán szerkesztgettem mélyebben a zenéim mappáit. Kellett volna?
Ha volna valaki aki letöltene mondjuk egy proper minősítésű lemezt az avlosslessről, akkor azt ha simán bemásolja a zenekönyvtárába és nem csinál vele semmi mást, akkor az ok? Azt gondolom, hogy így mindennek működnie kellene.
És ha a fenti mappa nevét megváltoztatjuk, vagy a mappában mondjuk egy jobb minőségűre cseréljük a régi borító képét? Ezzel már el van cseszve a dolog? Akkor már kell új log file?
Nem, dehogyis! Ilyet nem szabad mert még valaki komolyan veszi!
Webes interfészt megnyitod, Settings -> Advanced fül -> File Types -> ide "Disabled Audio File Extensions" mezőbe beírod hogy cue, aztán Apply, majd a server restart-ol. Én ezen kívül letiltottam az m3u és pls fájllistákat is, alatta a "Disabled Playlist File Extensions" mezőben.
Lásd csatolt kép.
hát nekem olyan nincs..
Pagrus,
Ezt nem nagyon érem, a server ezt hogyna kezeli?
Vagy csak mindig a könyvtár szerint keresel?
Igen, mindig csak könytár szerint.
Intézőben jobb click a cue kiterjesztésű fileon, majd "törlés" parancs
Nem, dehogyis! Ilyet nem szabad mert még valaki komolyan veszi!
Lásd csatolt kép.
- Szkeptikus
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: -2
"cue kiterjesztést is negligáltam"
Ezt hol és hogyan? Légyszi írjátok le.
Intézőben jobb click a cue kiterjesztésű fileon, majd "törlés" parancs
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"cue kiterjesztést is negligáltam"
Ezt hol és hogyan? Légyszi írjátok le.
Ja,már látom pagrusnak is...
Én pld.szinte mindig könyvtár szerint keresek,habár nekem stilusok szerint van rendezve