Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Squeezebox, Transporter és Linn DS hálózati zenelejátszók
Moderátor: alto
Egy gyenge kérdés, volt wi-fi a gépeden vagy ha igen be lett kapcsolva? Nálam wi-fis DIREKT kapcsolat van PC és az SB3 között. Sőt, ha jól van beállítva a PCn a LOKÁLIS!!!! hálózatod, akkor az SB3 automatikusan megtalálja a PC-t. Ha visszakeresel, talán az audio lejátszók topikban irtam azt is, hogy wi-fin nagyon lassú a 96 kHz/24 bites WAV! file-ok lejátszásakor, pufferel sokat ugyan, de megy 96 kHz/24 bites flac-al.
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone
Utána működik.
Persze ugyanezt lehet Wifi-vel is, de most nem részletezem.
Tehát, IGEN, működik a szolgáltatód interkapcsolata nélkül. A cimborádnál, amikor néla egybőől ment, az azárt volt, mert ő máshogy kötötte össze, nem azért mert van neki "net kapcsolata". Remélem segítettem.
koszi a részletes infót. De hidd el nem keverem a kétféle internet kapcsolatot.
Tehát még egyszer: nekem nincs routerem, nem is gondolkoztam router vásárlásán, ultra lassú nethez miértelme?! Vagy is direktben akartam mukodtetni az sb-t és a laptop-ot. DE! Mint már írtam is wi-fivel nem mukodott direktben, kábellal pedig nem próbáltam. A barátomnál is saját magam kotottem ossze, mivel o" nem értett hozzá, és routerrel, gyorsnettel, kábellal azonnal mukodott elsore.
Azt eltudom képzelni, hogy esetleg kábellal mukodott volna direktben nálam is net nelkul, de mostmár mindegy. A számomra lényeges kérdésre a Touch-al kapcsolatban megkaptam a választ.
Ugyhogy koszonom mindenkinek a hozzászólást.
hidd el megpróbáltam adhoc kapcsolattal is. Nekem nem ment.
a 3G-s internetem nem veletlenul emeltem ki. Olvasva a kulfoldi forumokat, feltunt, hogy tobben is említik a lassú net problémát ha 24/96 illetve 24/192-es zenei anyagokat akarnak lejátszani. Kérdezem toled: ha nem kell net az sb és a gép kozé akkor mért okozhat problémát a lassú net a nagyfelbontasú zenei anyagok lejátszásánál? És itt most nem net-rádiós anyagokról van szó hanem gépeken tárolt zenékrol. Toredezettségról, szakadozottságról beszéltek a felhasználók.
Szia alfaati!
Kicsit kevered itt a dolgokat!
Csak hogy jobban értsd, néhány tisztáznivaló. Ugye kétféle "net" kapcsolatról beszélünk. Ezt a kettőt erősen kevered!
a) Van egyszer olyan hogy az internetkapcsolat, amivel a szolgáltatódhoz csatlakozol. Ez esetedben a 3G, ami egy USB-s stick-kel csatlakozik.
:kiraly: Másodszor, van a hálózati kapcsolat a SqueezeBox és a PC-d között, ez is tulajdonképpen egy "net" kapcsolat, de ez a két kettő teljesen különböző dolog! Amikor a SqueezeBox és a PC összekapcsolásáról beszélünk, mi erről beszélünk! Ahogy látom te ezt kevered a másik, internetkapcsolattal.
Külföldi fórumokon, amikor lassú net problémát emlegetnek, ha 24/96 illetve 24/192-es zenei anyagokat akarnak lejátszani, az a PC és SB közötti kapcsolatra vonatkozik. Semmi köze az internetkapcsolathoz, és a 3G-hez. A törezedettség, szakadozottság is ehhez tartozik.
Azt hogy a PC-t és az SB-t hogyan kapcsolod össze, azt többféleképpen meg lehet oldani. Egyik módja, hogy egy router mögött van a PC és a SB is, ahogy látom, te ezen gondolkoztál. Ebben az esetben a router kívülről a 3G-s szolgáltatódhoz csatlakozna, belülről pedig egy ágon a PC-hez, másik ágon az SB-hez. Ilyen módon a PC és SB nem közvetlenül van összekötve, hanem a router-en keresztül. Ezt most itt nem fejtjük ki, bonyi, úgyhogy hagyjuk.
A legegyszerűbb, ha a PC és SB vezetékes Ethernet kábellel direktben össze van kötve. Egy ún. cross-connect (tehát nem PATCH) CAT5 vagy CAT6 kábel kell hozzá. Meg persze az hogy a PC-n legyen egy szabad hálócsatlakozó. Ha már foglalt, akkor kb 1000 Ft-ért lehet venni egy PCI-os hálkártyát. A kettőt összekötöd, a két IP címet azonos tartományúnak kell beállítani, és kész. Nálam is így van. Pl:
A gép IP címe: 192.168.1.40 (Subnet mask 255.255.255.0)
A SqueezeBox IP címe: 192.168.1.20 (Subnet mask 255.255.255.0)
Utána működik.
Persze ugyanezt lehet Wifi-vel is, de most nem részletezem.
Tehát, IGEN, működik a szolgáltatód interkapcsolata nélkül. A cimborádnál, amikor néla egybőől ment, az azárt volt, mert ő máshogy kötötte össze, nem azért mert van neki "net kapcsolata". Remélem segítettem.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Továbbra is azt mondom, hogy nem kell internet az SB használatához, "csupán" be kellett volna állítanod a megfelelő wifi-kapcsolatot a géped és az SB között. Nyilván ha nincs router-ed, akkor ad-hoc wifi-t kellett volna beállítani pl. manuálisan megadott IP-címekkel, stb. Az "USB stick"-nek ehhez az egészhez semmi köze. (bár azt is meg lehetett volna osztani, és akkor még net is lehetett volna az SB classic-on is)
És továbbra is állítom, hogy "elindul" net nélkül is minden, csak be kell állítani megfelelően. Ha nem megy, akkor meg segítséget kell kérni wifi beállítás/netmegosztás témában egy hozzáértőtől.
a 3G-s internetem nem veletlenul emeltem ki. Olvasva a kulfoldi forumokat, feltunt, hogy tobben is említik a lassú net problémát ha 24/96 illetve 24/192-es zenei anyagokat akarnak lejátszani. Kérdezem toled: ha nem kell net az sb és a gép kozé akkor mért okozhat problémát a lassú net a nagyfelbontasú zenei anyagok lejátszásánál? És itt most nem net-rádiós anyagokról van szó hanem gépeken tárolt zenékrol. Toredezettségról, szakadozottságról beszéltek a felhasználók.
Hát ezek szerint te net-net hívod a wifi hálózatot és a lan-t is?
Az én értelmezésemben "a net" az internet kapcsolat. De akkor talán kezdem kapisgálni mit írsz...
Nyilván a stabil zenelejátszáshoz stabil és megfelelő sávszélességű wifi kell (de inkább kábel). Net továbbra sem kell hozzá szerintem, ha net-nek az internetet tekintjük.
Az más kérdés, hogy wifi-n mennyire stabil lenne a lejátszás, ezt huzamosabb ideig sosem próbáltam, csak a teszt kedvéért, én kábelt használok mindenütt, ahol lehet, az a biztos.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Továbbra is azt mondom, hogy nem kell internet az SB használatához, "csupán" be kellett volna állítanod a megfelelő wifi-kapcsolatot a géped és az SB között. Nyilván ha nincs router-ed, akkor ad-hoc wifi-t kellett volna beállítani pl. manuálisan megadott IP-címekkel, stb. Az "USB stick"-nek ehhez az egészhez semmi köze. (bár azt is meg lehetett volna osztani, és akkor még net is lehetett volna az SB classic-on is)
És továbbra is állítom, hogy "elindul" net nélkül is minden, csak be kell állítani megfelelően. Ha nem megy, akkor meg segítséget kell kérni wifi beállítás/netmegosztás témában egy hozzáértőtől.
Kedves Alfaati,
A Touch kérdésed már megválaszolták helyettem. Kb 2 hét múlva érkezik az első szállítmány.
A másik problémádra azt kell, hogy mondjam, a többieknek van igazuk, az SB működéséhez nem kell internet (kivéve ha internet rádiót akarsz hallgatni), viszont egy lokális LAN-ra (vagy legalább egy ad-hoc wifi kapcsolatra) szükség van, mert egyébként hogyan látná az SB a Squeezebox szervert futtató gépet? Nem akarlak bántani, de abból amit írtál kiderül, hogy nem sok hálózati ismereted van, szerintem jobban járnál ha megkérnél egy ismerőst, hogy segítsen.
Üdv,
Diera András
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
természetesen fut a gépemen a slim server emiatt neaggódj! Net nélkul megsem csinalt semmit az sb3.
Valamit nem állítottál be jól. Nem kell internetkapcsolat az SB3-hoz. A géppel direktben össze lehet kötni, vagy vezetékes Etherneten, vagy Wireless hálózaton.
én a legutolsó sb3-ast vettem ami már elvileg tud wi-fit de a gépemet nem látta, hiába futott rajta a squeezebox szerver. Kábellal nem próbáltam.
roviden a lényeg: mikor bekapcsolod életében eloszor a squeezeboxot kéri az IP cimet meg pár dolgot. Nos nálam hiaba kérte ha 3G usb stick netem van, ugyan is ahhoz nem nagyon gyártanak routert. Persze lehet kapni de mivel nálam a net gyorsasága lecsokken 2G-re nem érdemes venni mert utána még romlik a szignál. Vagy is eleve nem lehetett szetápolni az sb-t nálam már az elején.
Aztán elvittem egy baratomhoz akinek van gyors nete, és wi-fis routere. Érdekes módon 1,5 perc alatt szetápoltam, és pár perc mulva a zene konyvtár betoltés utan már zenélt. Igaz wi-fi-vel még mindíg nem akart mukodni, csak ethernet kábellal.
Persze most mondhatod hogy nem jól állítottál be valamit, stb. De ha egyszer internet nélkul nem volt hajlandó elindulni akkor ezen nincs mit tovább agyalni.
Te hogy használod??? NET NÉLKUL???
Konkrétan teljesen zagyva nekem amit írsz. Ez nem SB kérdés innentől, hanem informatikai.
Pl. ez a mondat teljesen értelmetlen: "Nos nálam hiaba kérte ha 3G usb stick netem van, ugyan is ahhoz nem nagyon gyártanak routert."
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
természetesen fut a gépemen a slim server emiatt neaggódj! Net nélkul megsem csinalt semmit az sb3.
Valamit nem állítottál be jól. Nem kell internetkapcsolat az SB3-hoz. A géppel direktben össze lehet kötni, vagy vezetékes Etherneten, vagy Wireless hálózaton.
én a legutolsó sb3-ast vettem ami már elvileg tud wi-fit de a gépemet nem látta, hiába futott rajta a squeezebox szerver. Kábellal nem próbáltam.
roviden a lényeg: mikor bekapcsolod életében eloszor a squeezeboxot kéri az IP cimet meg pár dolgot. Nos nálam hiaba kérte ha 3G usb stick netem van, ugyan is ahhoz nem nagyon gyártanak routert. Persze lehet kapni de mivel nálam a net gyorsasága lecsokken 2G-re nem érdemes venni mert utána még romlik a szignál. Vagy is eleve nem lehetett szetápolni az sb-t nálam már az elején.
Aztán elvittem egy baratomhoz akinek van gyors nete, és wi-fis routere. Érdekes módon 1,5 perc alatt szetápoltam, és pár perc mulva a zene konyvtár betoltés utan már zenélt. Igaz wi-fi-vel még mindíg nem akart mukodni, csak ethernet kábellal.
Persze most mondhatod hogy nem jól állítottál be valamit, stb. De ha egyszer internet nélkul nem volt hajlandó elindulni akkor ezen nincs mit tovább agyalni.
Te hogy használod??? NET NÉLKUL???
működik:http://wiki.slimdevices.com/index.php/USB_Compatibility
igen erre gondoltam koszi! Úgy tunik a nagy tár kapacitású HDD-ket is tudja kezelni ezekszerint.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Az lenne a kérdésem (ti biztosan jobban tudjátok...), hogy az új Squeezebox Touch már lejátsza a zenét kulso merevlemezrol / vinyoról is? Kerdezem ezt azért mert ugye rajta van már az USB hátul. Viszont csak flash memory-t és USB drivers-t említenek a gyári oldalon. Egy 500gigás vinyó meg ugye nem flash memory, az USB drivers-nél pedig szerintem a pár gigás mini stick-ekre gondolnak. Nekem ez a kérdés nagyon fontos, mivel nagy (kulso) HDD-rol szeretném használni USB-n keresztul
Szia!
Igen, a Touch lejátszik külső USB-s merevlemezről! A Touch-ban van egy saját belső SqueezeCenter, az fut rajta.
Az USB-s merevlemezen az alábbi fájlrendszerek támogatottak:
FAT16
FAT32
NTFS
EXT2
EXT3
Alábbi linken van egy kompatibilitási lista is, de ez ugye csak ami hivatalosan megy, ennél nyilván több gyártmány és típus működik:
http://wiki.slimdevices.com/index.php/USB_Compatibility
De ha a PC-n fennvan az SB szerver, akkor a classic "beallitasahoz" mar nem kell net.
de mostmár mindegy is, nekem a fontos kérdés most az elso hozzaszólásomban kérdezett Vinyó kezelés a Touchnal.
Ezért is kellett eladnom a Squeezebox classic3-ast. Sajnos net nélkul nem kommunikált a számítógéppel.
Mar miert ne kommunikalna net nelkul az SB classic a szamitogeppel??? Siman mukodik. :kiraly:
neked mukodik net nélkul? De az elso bekapcsolás után gondolom kellett a net az installáláshoz nem?
Nem. Nem ertem miert kellene. Feltelepited a PC-re a SqueezeBox Server-t, es ahhoz kapcsolodsz az SB classic-kal.
Persze a SqueezeBox szerver ha nincs meg, azt le kell tolteni 1x a net-rol de azt megteheted barhol mashol is, majd hazahozod es feltelepited. De talan meg adjak is az SB szervert minden lejatszo melle, ezt nem tudom.
De ha a PC-n fennvan az SB szerver, akkor a classic "beallitasahoz" mar nem kell net.
Ezért is kellett eladnom a Squeezebox classic3-ast. Sajnos net nélkul nem kommunikált a számítógéppel.
Mar miert ne kommunikalna net nelkul az SB classic a szamitogeppel??? Siman mukodik. :kiraly:
neked mukodik net nélkul? De az elso bekapcsolás után gondolom kellett a net az installáláshoz nem?
Bartimexék!
Az lenne a kérdésem (ti biztosan jobban tudjátok...), hogy az új Squeezebox Touch már lejátsza a zenét kulso merevlemezrol / vinyoról is? Kerdezem ezt azért mert ugye rajta van már az USB hátul. Viszont csak flash memory-t és USB drivers-t említenek a gyári oldalon. Egy 500gigás vinyó meg ugye nem flash memory, az USB drivers-nél pedig szerintem a pár gigás mini stick-ekre gondolnak. Nekem ez a kérdés nagyon fontos, mivel nagy (kulso) HDD-rol szeretném használni USB-n keresztul, ugyanis lassú a netem, ráadásul 3G-s amihez nehéz routert kapni, plusz nekem lecsokken 2G-re a gyorsaság, vagy is nem tudom használni se kábelen , se wi-fin keresztul. Ezért is kellett eladnom a Squeezebox classic3-ast. Sajnos net nélkul nem kommunikált a számítógéppel.
A touch gondolom kezeli akkor már a zenét net nélkul is. Gondolom magára a készulékre már elore felvan telepítve a slim server progi...
Várom válaszod a vinyós használhatóságot illetoen. Nem szeretnék megint úgy venni egyet, hogy nem tom használni majd.
Koszi elore is.
Tárgyalásban vagyunk más országbeli nagykereskedővel, közzéteszem, ha sikerül megállapodásra jutni.
Hogyan állnak a tárgyalások?
Nincs semmi megosztandó információ?
Ha minden jól alakul kb. 2 hét múlva érkezik a szállítmány.
A Touch ára várhatóan 89.900 Ft lesz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
pagrus, YikeSS, köszönöm!
Tárgyalásban vagyunk más országbeli nagykereskedővel, közzéteszem, ha sikerül megállapodásra jutni.
Hogyan állnak a tárgyalások?
Nincs semmi megosztandó információ?
1. SqueezeDroid
2. SqueezeControl
Egy kicsit segítene, ha a programok nevét is leírnátok. Vagy játszhatunk találóskérdéseset is! Itt egy 5x5 pixeles képernyőrészletet, no melyik sb controller progiból van!? :kiraly:
A harmadik:
http://www.squeezecommander.com/
ez fizetős, 3eu a marketen... de annyit megér sztem...
Egy kicsit segítene, ha a programok nevét is leírnátok. Vagy játszhatunk találóskérdéseset is! Itt egy 5x5 pixeles képernyőrészletet, no melyik sb controller progiból van!? :kiraly:
a harmadik:
...Én kétféle programot használok, az SB Classic kijelzőjét nem is nagyon nézegetem:
A másik:
...Kínálati piac ide vagy oda, azért ez a típusváltás elég nehézkesen megy.
Ennek az is oka lehet, hogy egy Logitech Squeezebox Receiver 25 eFt körüli áron beszerezhető, és egy androidos mobiltelefonról érintőképernyős távirányítással távvezérelhető akár böngészőből, akár erre való ingyenes programokkal. (Böngészőből persze az asztali számítógépről is.) Az egyik legolcsóbb androidos mobil ami szerintem a legjobb ár/érték arányú a Samsung Spica, 50-60 eFt között kapható, ez nagyon is összemérhető ár a dedikált képernyős távvezérlőkkel.
Én kétféle programot használok, az SB Classic kijelzőjét nem is nagyon nézegetem: