Tehát a végfokokról pár szó.
Mint tudtátok használt, régebbi végfokaim voltak, amik kiszolgáltak addig, amíg nem jöttek az M&K S150-esek. Korábban is már járattam az agyam, hogy tudnék ez ügyben fentebb lépni és azt költséghatékonyan, de sehogy nem találtam meg az egyenes utat, így maradtam a P1000-nél. Nem tudtam rá sokat szánni, de gyengébbet sem szerettem volna venni, csak hogy új legyen. Voltak kiszemelt áldozatok pl. Emotiva gen 3 vagy a Parasound-ból is szemezgettem, de sajnos ezek kiestek a költségvetésből. Most, hogy már az S150-esek igényelték és én is hiányoltam a nagyobb kraftot éreztem és tudtam is, hogy ettől több van bennük, így elő kellett venni megint a témát.
Olyan erősítőt néztem, amit mi is forgalmazunk és ajánlásokat is figyelembe véve a Crown-t választottam, ebből is az D osztályos XLS típust. Erősítő teljesítményben elegendőnek találtam papíron a 525W-ot a M&K 400W-jához, így 1502-esből kértem egy tetsz példányt.
RCA kábellel és a hozzáadott tápkábellel kötöttem be és járatás után zenével, inkább sztereóval nyüstöltem. Megmondom őszintén, hogy elsőre nem nyűgözött le annyira, de erőben kicsit jobbnak éreztem. Figyeltem az alap zajára, amiről tudtam, de csak nagyon közelről, csak ha odatettem a fülem a hangfalhoz lehetett hallani, amit elfogathatónak találtam. Ventilátor zaját nem is hallani, a médialejétszóét hallottam, ha odahajolok az állványhoz, amúgy meg csak a projektorét, ha ülök.
Gondoltam, ha már egy kicsivel jobb az is jó, így megrendeltem a többit is és XLR kábeleket is rendeltem hozzá, amivel az alap zaj csökkenthető (ezt a tippet kaptam). Miután meg jött minden komponens hozzá megvolt az összekötés, de már normális tápkábelekkel és XLR-el. Bekapcsoltam az erősítőn az internet rádiód és vagy 5-6 óra hosszát ment, majd este felé kimentem és beállítottam a hangerős szinteket. Meglepő volt, hogy XLR kábellel vagy 10dB-el hangosabb volt a rendszer és rögtön az alapzajt is meghallgattam, ami sokat csökkent, csak nagyon hallkan volt hallható, ha teljesen rátapasztottam a fülem a hangszórókra.
Újra zenével kezdtem és HÚHA, xlr-el és a jó tápkábelekkel sokkal jobb volt, mint amikor először próbáltam, a mosoly rögtön megjelent az arcomon és a nagy izgalom után jött az elégedettség. Megjött az erős és dinamika, amit vártam tőle, ezzel együtt feltámadtak az S150-ek és a legjobbját mutatta meg, ami egy ilyen hangfaltól elvárható.
Most nagyon elemében van a rendszer, odateszi magát rendesen, ahogy kell. Biztos többet is ki lehetne hozni a rendszerből, ha ettől jobb végfokokat tennék hozzá, ami sokkal többe is kerülne, de nekem erre most nincs lehetőségem, így örülök, hogy aránylag olcsón tudtam javítani ezen a téren.
Hamarosan megérkezik a két Surr. Back MP150 és elérkeztem a Kánaánba, minden álmomat felül múlja ez a rendszer, nem gondoltam volna, hogy egyszer idáig eljutok.
Kívánom minden mozis társamnak, hogy ők is elérjék, sőt szárnyalják túl a céljaikat és sok jó filmet kívánok hozzá!