DARTHdick írta: ↑2019.12.18., szer. 22:29
feherlaci írta: ↑2019.12.18., szer. 20:29
Mert a görbe megmondja.
Amikor a 1120-as Anthem nálam járt, be lett mikrofonozva. A görbék szerint elég közel került az ideálishoz, csak ... számomra nem volt annyira színes, életteli és tetszetős a hang, mint amikor a mikrofon szerint rosszabbak voltak a görbék. Helyén kell kezelni dolgokat és nem szabad belepistulni a számokba és a görbékbe.
Ezzel maximalisan egyetértek. Ezt az arc genesist egy szemfényvesztésnek tartom. Eddig ahol hallottam anthemet arc nélkül volt tetszetősebb.
Az arc a dinamikát és az erőt alaposan lecsalja...
Vicces amúgy ez a túlhájpolása a márkának, mert az avrjei meg hulla gyengék az osztálytársaikhoz képest. Ezt már mérések is alátámasztották.Anthem processzort nem hallottam még, lehet az más, de a hangkaraktere gondolom hasonló... Ergo nálam szóba nem jöhet. Ahogy Laci írta olyan... Nekem is.
Érdekes amúgy hogy Szepi is arc nélkül használja...
Számomra meg ez az egyesektől jövő folyamatos Anthem fikázás, ami érthetetlen. Ha összeszámolom, mozis cimboráim nagy része Anthemes, de tőlük valahogy nem látom ezt a folyamatos fújolást más márkák felé ... Miért nem lehet elismerni szimplán azt, ami jó? Márkától függetlenül. Vannak jó páran itt a fórumon, akik képesek rá.
Túlzásokba sem kellene esni. Ja, az Anthem AVR tud mondjuk 80 wattot csatornánként, bezzeg a CA meg 120-at. Ez végeredményben mekkora különbség? 1,5dB hangnyomás? Esetleg 2? Én elhiszem hogy 120 több, mint 80, de én meg pont azért a pár wattért nem áldoznám fel az ARC-ot. Aki meg nagy komoly mozit akar, az úgyse ússza meg a dolgot végfokok nélkül.
A másik, hogy az ARC a dinamikát és az erőt alaposan lecsapolja. Ez így megint nem igaz. Még ha vesz is le, ez megint erős ferdítés, hogy alaposan, meg lecsapolja. Igen, picit feljebb kell tekerni a hangerőt, hogy ugyanaz a hangerőérzet meg legyen. És? Én sem végfok nélkül, sem végfokkal nem érzem azt, hogy ha bekapcsolom az arc-ot, akkor lecsapolna bármit is. Pedig jó pár éve Anthemet használok. Sokáig csak AVR-t önmagában, majd egy ideje AVR-t végfokkal, most meg procit végfokkal. De azt érzem,nem kicsit, hanem durván, hogy ha telibe kapja egy hang a szobám rezonanciafrekvenciáit, akkor nem rezeg bele ocsmány módon az a komplett szobám, hanem jóval tisztábban szól az egész, mintha kikapcsolnám az ARC-ot.
Mellesleg be lehet állítani mérés előtt, hogy mekkora frekvenciáig nyúljon bele az ARC a hangba. Nálam igazából nagy belenyúlást nem igényel a rendszer. Egyedül a szubtartomány ocsmányságai, meg itt-ott némi felsőbasszus feldúsulás, amit korrigálni kell. Így ha akarom, akár 500-800hz körülre limitálhatom a korrekció tetejét. De ahány ház, annyi szokás. Szinte minden dobozom viszonylag lineáris frekimenettel rendelkezik
De ne érts félre, nem akarlak én meggyőzni semmiről. Rosszat se akarok neked, hogy ilyen szart kelljen hallgatnod nap mint nap