Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektroncső topik {___]=
Re: Elektroncső topik {___]=
Sziasztok!
Rendelt már valaki a Tube World Expressről? Mi a tapasztalat, megbízható bolt?
Előre is köszönöm a segítséget
Rendelt már valaki a Tube World Expressről? Mi a tapasztalat, megbízható bolt?
Előre is köszönöm a segítséget
-
NéderDom
- Nincs visszaút

- Értékelés: 31
Sziasztok, Pécs és Pest között van valki aki hivatás szerűen foglalkozik csövekkel? Elég “sok” kellene és még elég vakon is vagyok a témába… gyári specifikáció: 12db kt88, 4db 6N8P, 2db ECC88
Előre is köszi a segítséget
Előre is köszi a segítséget
Electrocompaniet EC 4.8 MKII, 2X electrocompaniet AW 800 M , Rockna wavelight dac,rockna wavelight server, Focal sopra no2, audioquest Niagara 7000, Audioquest Dragon hdmi és tápkábelek és hangfalkábel, silent angel nx/gx/fx
Sziasztok!
Miskolc közelében van valakinek egy pár eladó 6N1p-ev? (Persze illesztett pár lenne az igazi)
Pont most adta meg magát az egyik!
Miskolc közelében van valakinek egy pár eladó 6N1p-ev? (Persze illesztett pár lenne az igazi)
Pont most adta meg magát az egyik!
-
Orvathagor
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 8
Köszönöm.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3093
Orvathagor írta: ↑2025.12.19., pén. 11:56Sziasztok!
Elektroncső beazanosítát kérem. Felirat lekopott. ECC sorozatból lehet valamelyik
Köszönöm!
Tungsram ECC82, az újabb kisebb anódlemezes verzió.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
nekem 83-nak tűnik, de azért várdd meg, mit írnak mások
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
-
Orvathagor
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 8
Sziasztok!
Elektroncső beazanosítát kérem. Felirat lekopott. ECC sorozatból lehet valamelyik.
Köszönöm!
Elektroncső beazanosítát kérem. Felirat lekopott. ECC sorozatból lehet valamelyik.
Köszönöm!
Sziasztok,
Még mindig csövekhez értő szervizt keresek.
Van mesterember, akit tudtok ajánlani?
Vagy van-itt aki szervizel?
Köszönöm
Péter
Kösz
Még mindig csövekhez értő szervizt keresek.
Van mesterember, akit tudtok ajánlani?
Vagy van-itt aki szervizel?
Köszönöm
Péter
Kösz
Goblin írta: ↑2025.09.08., hétf. 17:55Sziasztok,
Van egy Kriba erősítőm. Nagyon keveset használtam, természetesen már használtan került hozzám. Sajnos én az Öreget nem ismertem.
Már egy ideje nem igen működött az egyik oldala. Gondoltam megbirizgálom kicsit, amúgy is kezdem újra összeépíteni a rendszereket most, hogy már a gyerekek kicsit nőnek.
Gondoltam helyre hozom az Öreget, de a csinosítás tisztítás nem a legzökkenőmentesebben ment. Két kábel a jobb oldalon szakadt. A négy G-807 es Pentóda két jobbos felső érintkezőjének kábele adta meg magát, a rács leemelését követően.
A csövek üvegét, megtisztítottam érintkezőket kicsit felcsiszoltam, de kipróbálni nem tudtam a tisztítás után.
Valami t az egészet próbáltam egy fogkefével és ablaktisztítós papírtörlővel áttörölni.
Egy szakértő szervízt keresek, ahol ezt, illetve a csövek bemérését is meg tudják tenni, valamint azt, hogy az egész erősítőt átnézik, ha van amit esetleg korszerüsíteni, vagy cserélni kell azt megteszik.
A csőkészlet jelenleg 4db G-807 nagy Pentóda, illetve 4dbTungsram ECC-82-es. Már ha jól azonosítottam be őket.
Tudnátok segíteni abban, hogy hová lenne érdemes elvinni szegénykét?
Upgrade...annyira pofátlanul olcsón vettem, hogy nem fogom ide leírni
Pici üvegdarabok vannak a belsejében (semmit nem zavar, szépen el vannak az alján, ha nem rumbatöknek használja az ember) így eleve olcsóbb volt, ráadásul uborkaszezonban rám írt a csóka és felajánlott egy olyan összeget, hogy nem hagyhattam ott...2024 év végi gyártás, itthon Roe V11-el 100%-ra teszteltük, azt írta az eladó, hogy 50 óra van bennük.
Új ára 1500 ojró...az sok...
Psvane WE replicát váltott....hát hallani rendesen a különbséget, pedig az is baromi jó 300B, nem az a punnyogós középorientált valami....persze a jelleget ez sem tudja letagadni, de egyenirányító csővel szépen hangolható....van Osram u52, RCA 5u4g BP és egy Ricardo Kron SE ami egy vagyon, de megéri...
Pici üvegdarabok vannak a belsejében (semmit nem zavar, szépen el vannak az alján, ha nem rumbatöknek használja az ember) így eleve olcsóbb volt, ráadásul uborkaszezonban rám írt a csóka és felajánlott egy olyan összeget, hogy nem hagyhattam ott...2024 év végi gyártás, itthon Roe V11-el 100%-ra teszteltük, azt írta az eladó, hogy 50 óra van bennük.
Új ára 1500 ojró...az sok...
Psvane WE replicát váltott....hát hallani rendesen a különbséget, pedig az is baromi jó 300B, nem az a punnyogós középorientált valami....persze a jelleget ez sem tudja letagadni, de egyenirányító csővel szépen hangolható....van Osram u52, RCA 5u4g BP és egy Ricardo Kron SE ami egy vagyon, de megéri...
Sziasztok,
Van egy Kriba erősítőm. Nagyon keveset használtam, természetesen már használtan került hozzám. Sajnos én az Öreget nem ismertem.
Már egy ideje nem igen működött az egyik oldala. Gondoltam megbirizgálom kicsit, amúgy is kezdem újra összeépíteni a rendszereket most, hogy már a gyerekek kicsit nőnek.
Gondoltam helyre hozom az Öreget, de a csinosítás tisztítás nem a legzökkenőmentesebben ment. Két kábel a jobb oldalon szakadt. A négy G-807 es Pentóda két jobbos felső érintkezőjének kábele adta meg magát, a rács leemelését követően.
A csövek üvegét, megtisztítottam érintkezőket kicsit felcsiszoltam, de kipróbálni nem tudtam a tisztítás után.
Valami t az egészet próbáltam egy fogkefével és ablaktisztítós papírtörlővel áttörölni.
Egy szakértő szervízt keresek, ahol ezt, illetve a csövek bemérését is meg tudják tenni, valamint azt, hogy az egész erősítőt átnézik, ha van amit esetleg korszerüsíteni, vagy cserélni kell azt megteszik.
A csőkészlet jelenleg 4db G-807 nagy Pentóda, illetve 4dbTungsram ECC-82-es. Már ha jól azonosítottam be őket.
Szia !
Milyen csövekről és hány darabról lenne szó ?
Üdv:
Antal
Milyen csövekről és hány darabról lenne szó ?
Üdv:
Antal
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
-
hificucc
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 2
Sziasztok, Budapesten vállal valaki elektroncső bemérést?
Köszönöm, Balázs
Köszönöm, Balázs
Megérkezett Őnagysága...most öröm van és erőteljes középhangorkán
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1299
Az elektroncsövekkel (is) való ismerkedést érdemes az alapoknál kezdeni. Ha meg szerzi a megfelelő tudást, nem okoz gondot adaptálnia az akkor még nem létező csövekre. Az elektroncsövek ismerete pedig még semmit nem jelent az elektroncsöves készülékek ismeretével kapcsolatosan.fülelek írta: ↑2025.07.12., szomb. 13:30Ez nem szép dolog. A KT170 3 éve létezik egyáltalán, de még a KT120 is 1992-ben jelent meg. Tankönyveket az elektroncsöves technikáról meg utoljára a múlt század hetvenes éveiben adtak ki. A kérdés persze naív, és nem lehet tudni, hogy milyen alaptudása van a kérdezőnek, ha totál laikus, akkor érthető megfelelő választ úgysem kap sehol, mert egyiket sem fogja érteni.SoundMania írta: ↑2025.07.09., szer. 06:26Elektroncsövekkel foglalkozó tankönyvekben.Zebulon írta: ↑2025.07.09., szer. 00:40Sziasztok!
Segítenétek pls? Most ismerkedem a csöves világgal és szeretném jobban megérteni, hogy milyen cső mit és hogyan befolyásol. PL mi a különbség egy KT88as és egy KT170es cső között. Hol tudnék az ilyen infóknak után olvasni? Köszi előre is a segítséget!
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 463
Igazad is van és nem is.Zebulon írta: ↑2025.07.12., szomb. 13:27Női megérzés, hogy a gyári csőkészlet az nem lesz a kategória java. Bár az is benne van, hogy tévedek.kasumi írta: ↑2025.07.12., szomb. 13:08Azt honnan tudod, hogy hangzás szempontjából nem most van a maxon?Zebulon írta: ↑2025.07.12., szomb. 12:57Sziasztok megint. Megvettem első csöves erősítőm egy Qualiton a20i személyében. Tung sol 5881, Gold lion denalex ecc83, eh e88cc van jelenleg benne. Ki szeretném maxolni a hangzást értelmezhető kereteken belül. A végeket KT77-re gondoltam cserélni. Milyen konkrét típusokat tudnátok ajánlani amiben nem fogok csalódni? Mind a 3 fajtát cserélném ha kell! Köszönöm a segítséget!![]()
Talán nem a kategória java, de a hangnak a Te ízlésednek kell megfelelnie. Ha most megfelel, akkor ez egy jó csőkészlet. Ha nem, talán meg kellene fogalmaznod, milyen hiányérzeted és elvárásaid vannak. Akik mélyen ismerik a csövek lelki világát (én nem tartozom közéjük), talán tudnak annak megfelelő ajánlást tenni.
Újratervezés
-
Zebulon
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 4
A számomra fontosabb dolgokat az alapokhoz már összeszedtem. Persze nem tankönyvből...Köszönöm azért a segítséget!fülelek írta: ↑2025.07.12., szomb. 13:30Ez nem szép dolog. A KT170 3 éve létezik egyáltalán, de még a KT120 is 1992-ben jelent meg. Tankönyveket az elektroncsöves technikáról meg utoljára a múlt század hetvenes éveiben adtak ki. A kérdés persze naív, és nem lehet tudni, hogy milyen alaptudása van a kérdezőnek, ha totál laikus, akkor érthető megfelelő választ úgysem kap sehol, mert egyiket sem fogja érteni.SoundMania írta: ↑2025.07.09., szer. 06:26Elektroncsövekkel foglalkozó tankönyvekben.Zebulon írta: ↑2025.07.09., szer. 00:40Sziasztok!
Segítenétek pls? Most ismerkedem a csöves világgal és szeretném jobban megérteni, hogy milyen cső mit és hogyan befolyásol. PL mi a különbség egy KT88as és egy KT170es cső között. Hol tudnék az ilyen infóknak után olvasni? Köszi előre is a segítséget!
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Ez nem szép dolog. A KT170 3 éve létezik egyáltalán, de még a KT120 is 1992-ben jelent meg. Tankönyveket az elektroncsöves technikáról meg utoljára a múlt század hetvenes éveiben adtak ki. A kérdés persze naív, és nem lehet tudni, hogy milyen alaptudása van a kérdezőnek, ha totál laikus, akkor érthető megfelelő választ úgysem kap sehol, mert egyiket sem fogja érteni.SoundMania írta: ↑2025.07.09., szer. 06:26Elektroncsövekkel foglalkozó tankönyvekben.Zebulon írta: ↑2025.07.09., szer. 00:40Sziasztok!
-
Zebulon
- Lefelé a lejtőn

Női megérzés, hogy a gyári csőkészlet az nem lesz a kategória java. Bár az is benne van, hogy tévedek.kasumi írta: ↑2025.07.12., szomb. 13:08Azt honnan tudod, hogy hangzás szempontjából nem most van a maxon?Zebulon írta: ↑2025.07.12., szomb. 12:57Sziasztok megint. Megvettem első csöves erősítőm egy Qualiton a20i személyében. Tung sol 5881, Gold lion denalex ecc83, eh e88cc van jelenleg benne. Ki szeretném maxolni a hangzást értelmezhető kereteken belül. A végeket KT77-re gondoltam cserélni. Milyen konkrét típusokat tudnátok ajánlani amiben nem fogok csalódni? Mind a 3 fajtát cserélném ha kell! Köszönöm a segítséget!
- SoundMania
- Törzsgárda

Szerintem majd ha megveszed az utolsó csövest, ott édemes ezzel foglalkozni.Zebulon írta: ↑2025.07.12., szomb. 12:57Sziasztok megint. Megvettem első csöves erősítőm egy Qualiton a20i személyében. Tung sol 5881, Gold lion denalex ecc83, eh e88cc van jelenleg benne. Ki szeretném maxolni a hangzást értelmezhető kereteken belül. A végeket KT77-re gondoltam cserélni. Milyen konkrét típusokat tudnátok ajánlani amiben nem fogok csalódni? Mind a 3 fajtát cserélném ha kell! Köszönöm a segítséget!
De legalábbis várj a mostanival.... Ha 2 évig meg lesz, utána ráérsz fejleszteni.
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 463
Azt honnan tudod, hogy hangzás szempontjából nem most van a maxon?Zebulon írta: ↑2025.07.12., szomb. 12:57Sziasztok megint. Megvettem első csöves erősítőm egy Qualiton a20i személyében. Tung sol 5881, Gold lion denalex ecc83, eh e88cc van jelenleg benne. Ki szeretném maxolni a hangzást értelmezhető kereteken belül. A végeket KT77-re gondoltam cserélni. Milyen konkrét típusokat tudnátok ajánlani amiben nem fogok csalódni? Mind a 3 fajtát cserélném ha kell! Köszönöm a segítséget!
Újratervezés
-
Zebulon
- Lefelé a lejtőn

Sziasztok megint. Megvettem első csöves erősítőm egy Qualiton a20i személyében. Tung sol 5881, Gold lion denalex ecc83, eh e88cc van jelenleg benne. Ki szeretném maxolni a hangzást értelmezhető kereteken belül. A végeket KT77-re gondoltam cserélni. Milyen konkrét típusokat tudnátok ajánlani amiben nem fogok csalódni? Mind a 3 fajtát cserélném ha kell! Köszönöm a segítséget!
- SoundMania
- Törzsgárda

Elektroncsövekkel foglalkozó tankönyvekben.Zebulon írta: ↑2025.07.09., szer. 00:40Sziasztok!
-
Zebulon
- Lefelé a lejtőn

Sziasztok!
6P14P a teljesen kompatibilis, de szerintem azért vannak tőle jobb alternatívák is...tapasztalatból írom, ha érdekel esetleg, akkor küldj egy privit, szívesen elmondom a tapasztalataimategedzs írta: ↑2025.07.03., csüt. 08:42EL84 csővel melyik szovjet cső kompatibilis? 6P14P vagy 6P15P?
Interneten sok eltérő véleményt olvastam.
Itt azt írják 6P15P csak átalakítóval kompatibilis.
https://www.diyaudio.com/community/thre ... on.387066/
Köszönöm!
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.