továbbá L-PE, N-PE között is, egy rendesebb túlfesz levezetőben. Aminez tartozik egy csúcs áram impulzus 3-6kA, 4-6kV-ig. Azonban ezek MOV-kiégnek ha jön az impulzus és ezt a kiégést valahogy jelezni kell. Ha ez kijelzés nincs akkor nem látszik a védelem megszünése.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elosztók
Re: Elosztók
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Tévedni emberi dolog!Biztosan el nézted. A lényeg a jószándékú segíteni akarás.!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Igazad van, a MOV a fázis és a nulla között szokott lenni.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
A két kék apróság Y1 besorolású kerámia kondenzátor .
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
nagyobbacska, a fülelek javasolta kondenzátor is segít leküzdeni az egyéb zavarokat. Az ellenállás csak
kisüti a kondenzátort, hogy ne csípjen.
A két kék "apróság" ún. MOV, Metal Oxide Varistor, a tranziens feszültség-zavarok levezetésére szolgál. A
nagyobbacska, a fülelek javasolta kondenzátor is segít leküzdeni az egyéb zavarokat. Az ellenállás csak
kisüti a kondenzátort, hogy ne csípjen.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- murasake
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 248
Ez legalább négy "apróság" rajta, nem is kettő. Én amellett, hogy elhiszem hogy kell, vagy jót tesz egy ilyen akció, továbbra sem tudom miért kell. De nyitott vagyok a dologra, meg is csináltatnám valakivel, csak tudjak valamit róla.teddysnow írta: ↑2025.03.30., vas. 12:47Egy rossz PC tápból mentettem ki. Gyári, kezdetnek jó.fülelek írta: ↑2025.03.29., szomb. 07:02Nagyon ügyes vagy, gratula!
Az IEC aljzatra érdemes a fázis és nulla közé forrasztani egy X2 típusú 100nF kondenzátort, és vele párhuzamosan egy 240kOhm/2W ellenállást.
Használj kontakt javító cuccot, nekem a legjobban a Caig Deoxit Gold vált be https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml
02.jpg
Nekem is van hasonló elosztom de a Furutech fi-30 is jó de a kicsit drágább Ft sdsg sokkal jobb , de az ncf változat még jobb egy kicsit simán kihallható a különbség. Az ncf-nek sokkal jobb a mély hangja de ha most építed érdemes 2db betenni az elosztóba elő végfok párosnak …..ráadásul most akciós a kácsában a 7végén 20%… megéri
Elosztóba fel
evteddysnow írta: ↑2025.03.30., vas. 12:45Nagyon jó lett! Én is már tervezem lecserélni a régit, már gyűlnek az alkatrészek hozzá.murasake írta: ↑2025.03.28., pén. 22:17Elkészült az elosztóm, és - szerény véleményem szerint - olyan pofás lett, hogy sajnáltam eldugni hátul, inkább kitettem a kirakatba. De ez még nem a végleges elhelyezés, mert az állvány is cserés lett.
A házat egy erdőben talált kidobott Renault kipufogódob adta.
A belső kábelezés Neotech SOCP-14, Furutech FI-E30 aljzatokkal, FI-06 IEC aljzattal.
01.jpg
Nekem is van hasonló elosztom de a Furutech fi-30 is jó de a kicsit drágább Ft sdsg sokkal jobb , de az ncf változat még jobb egy kicsit simán kihallható a különbség. Az ncf-nek sokkal jobb a mély hangja de ha most építed érdemes 2db betenni az elosztóba elő végfok párosnak …..ráadásul most akciós a kácsában a 7végén 20%… megéri

Elosztóba fel

"Az igazi barát szemből támad."
Egy rossz PC tápból mentettem ki. Gyári, kezdetnek jó.fülelek írta: ↑2025.03.29., szomb. 07:02Nagyon ügyes vagy, gratula!
Az IEC aljzatra érdemes a fázis és nulla közé forrasztani egy X2 típusú 100nF kondenzátort, és vele párhuzamosan egy 240kOhm/2W ellenállást.
Használj kontakt javító cuccot, nekem a legjobban a Caig Deoxit Gold vált be https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml
Nagyon jó lett! Én is már tervezem lecserélni a régit, már gyűlnek az alkatrészek hozzá.murasake írta: ↑2025.03.28., pén. 22:17Elkészült az elosztóm, és - szerény véleményem szerint - olyan pofás lett, hogy sajnáltam eldugni hátul, inkább kitettem a kirakatba. De ez még nem a végleges elhelyezés, mert az állvány is cserés lett.
A belső kábelezés Neotech SOCP-14, Furutech FI-E30 aljzatokkal, FI-06 IEC aljzattal.
Ezek után én is csak azt tudom mondani, hogy aki még nem foglalkozott az elosztó kérdéssel, az tegyen egy próbát.
Nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz lesz a hatás, de amíg nem próbálja ki az ember, addig nem tudhatja meg.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3233
Hallgatom a kedvenc zenéimet, és minden kicsit közvetlenebb lett.Alex_Aston írta: ↑2025.03.28., pén. 19:03...Mit mondjak, meghaladta minden elvárásom. Némileg energikusabb, tisztább, egységesebb hangkép lett az eredménye. Nem ég és föld, de....
Ezek után én is csak azt tudom mondani, hogy aki még nem foglalkozott az elosztó kérdéssel, az tegyen egy próbát.
Nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz lesz a hatás, de amíg nem próbálja ki az ember, addig nem tudhatja meg.
Csak a Marantz! :-D
- murasake
- Kezdő Fórumlakó
Még egy frissen készült kép.
Hogy a kipufogó másik fele se vesszen kárba, kábelcsatorna lett belőle. De ez már off.
Hogy a kipufogó másik fele se vesszen kárba, kábelcsatorna lett belőle. De ez már off.
teljes fémház. ha kettő vagy több részböl szerelt a fémház, akkor az a szabályos, ha mind kap saját PE bekötést. opció lehet a csavarral szerelt részek körmös alátéttel szerelése, de ekkor is egyik ebből kap PE bekötést.murasake írta: ↑2025.03.29., szomb. 08:43Na ezt se tudtam, csak jó hogy feltettem a képeket. Megcsinálom, köszi szépen.
Ha már árnyékolás; a teljesen fémház az ideális, vagy elég ha - mint itt is - csak a felső héj van fémből?
- murasake
- Kezdő Fórumlakó
Na ezt se tudtam, csak jó hogy feltettem a képeket. Megcsinálom, köszi szépen.
Ha már árnyékolás; a teljesen fémház az ideális, vagy elég ha - mint itt is - csak a felső héj van fémből?
Egy megjegyzés. Nem látom a fémház (horganyzott acéllemez) egyébként kötelező földeléssel összekötését. Ezzel nem csak az érintés biztonság erősebb, hanem árnyékolás is jobb. /de ha mégis földelt, akkor rendben van/
- murasake
- Kezdő Fórumlakó
Köszönöm szépen, Tőled mint szakitól különösen jólesik. A kondiról és az ellenállásról; ehhez tök láma vagyok. Az okát, hogy minek, sem értem.fülelek írta: ↑2025.03.29., szomb. 07:02Nagyon ügyes vagy, gratula!
Éppen ezért szeretnék kérni konkrét ajánlást, akár link-kel, mert többfélét is talált a kereső. Meg pici indoklást... :)
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5096
Nagyon ügyes vagy, gratula!
- murasake
- Kezdő Fórumlakó
Elkészült az elosztóm, és - szerény véleményem szerint - olyan pofás lett, hogy sajnáltam eldugni hátul, inkább kitettem a kirakatba. De ez még nem a végleges elhelyezés, mert az állvány is cserés lett.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3233
Egy ideje már gondolkodtam rajta, hogy a jó 20 éves APC E10-G elosztómat cserélni kellene. Leginkább a túlfeszültség védelem miatt volt eddig ez, és mivel szabad szemmel látható összeg van rákötve, az utód esetében is mindenképpen ebben gondolkodtam. No meg hosszú kivitelben, mert az fér el a hifi cuccok mögött.
Így jött képbe az apróban nemrég felbukkant SUPRA Mains Block MD06 EU/SP Silver Edition.
Gondoltam teszek egy próbát.
Mit mondjak, meghaladta minden elvárásom. Némileg energikusabb, tisztább, egységesebb hangkép lett az eredménye. Nem ég és föld, de hallható a különbség. Marad.
Így jött képbe az apróban nemrég felbukkant SUPRA Mains Block MD06 EU/SP Silver Edition.
Gondoltam teszek egy próbát.
Mit mondjak, meghaladta minden elvárásom. Némileg energikusabb, tisztább, egységesebb hangkép lett az eredménye. Nem ég és föld, de hallható a különbség. Marad.

Csak a Marantz! :-D
Vagy még ez:teddysnow írta: ↑2025.02.13., csüt. 14:41
Hát ha segítek ötletet adni ezekkel:
https://www.hi-fi.ru/upload/medialibrar ... 5afa9b.jpg
https://www.hifisentralen.no/forumet/th ... diy.88753/
https://audioshop.hu/termek/tap-eloszto ... m2-kimenet
Hát ha segítek ötletet adni ezekkel:murasake írta: ↑2025.02.12., szer. 21:27"Ha WAGO nem szimpatikus, amiből 5pólusnál több nem szokás, akkor lehet ez. Ebből van Z-S, Kék, Szürke. Csak legyen helyed hozzá."
István01 köszönöm a soroló ötletet, ez lesz a legjobb megoldás. Csupán azt szeretném még megtudakolni, hogy ebben az apróságban nem gyártanak olyan anyagminőségűt, ami nem ipari, hanem a mi kényes elvárásunknak is megfelelő? Sárgaréz, vascsavar..... :/
Ha már veszek bele valami jobb madzagot, miért ne figyelnék erre a szegmensre is?
https://www.hi-fi.ru/upload/medialibrar ... 5afa9b.jpg
https://www.hifisentralen.no/forumet/th ... diy.88753/
- Redguy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Valóban úgytűnik - hogy amennyiben így megoldható, akkor - ez a legjobb megoldás. Egy aprósággal lehet egyszerűsíteni (illetve egy tápkábelt meg néhány alkatrészt spórolni), ha az egyik ösvényről direktben menne a cd, a másikból pedig az eloszó, azaz az erősítők.murasake írta: ↑2025.02.13., csüt. 07:20Amennyiben a kérdés nekem szól, de igen írtam, hogy két erősítő blokk egy cd és egy előfok. Azaz 4 osztás. Ez az érvéghüvely mint gyűjtő megint oda lyukad ki amit szerettem volna elkerülni, hogy egy nagy bumszliba fussanak össze a vezetékek.vt05 írta: ↑2025.02.12., szer. 22:58"Ha WAGO nem szimpatikus, amiből 5pólusnál több nem szokás, akkor lehet ez. Ebből van Z-S, Kék, Szürke. Csak legyen helyed hozzá."
Nem írtad, hogy mennyi felé osztanád, és milyen vastag vezetékből. Használhatnál 10 vagy 16 mm2-es érvéghüvelyeket megfelelő krimpelővel, amivel "anyagváltás" nélkül egyszerűen összeköthető több, pl. 1,5/2,5/4mm2 vezeték. (Esetleg így már még forraszthatóak is). A végén zsugorcsővel leszigeteled, és kész.
Már csak azért sem lesz így, mert azóta már megint tanultam, nevezetesen, hogy nem jó a digitális készüléknek egy elosztón lenni a többivel. Valószínű az lesz a megoldás, hogy bár egy házban lesz mind a négy konnektor, de két IEC aljzat lesz a bemenet, egyiken a cd játszó, másikon a három erősítő. A két független ösvény a bekötéshez amúgy is rendelkezésre áll.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2
- murasake
- Kezdő Fórumlakó
Amennyiben a kérdés nekem szól, de igen írtam, hogy két erősítő blokk egy cd és egy előfok. Azaz 4 osztás. Ez az érvéghüvely mint gyűjtő megint oda lyukad ki amit szerettem volna elkerülni, hogy egy nagy bumszliba fussanak össze a vezetékek.vt05 írta: ↑2025.02.12., szer. 22:58"Ha WAGO nem szimpatikus, amiből 5pólusnál több nem szokás, akkor lehet ez. Ebből van Z-S, Kék, Szürke. Csak legyen helyed hozzá."
Nem írtad, hogy mennyi felé osztanád, és milyen vastag vezetékből. Használhatnál 10 vagy 16 mm2-es érvéghüvelyeket megfelelő krimpelővel, amivel "anyagváltás" nélkül egyszerűen összeköthető több, pl. 1,5/2,5/4mm2 vezeték. (Esetleg így már még forraszthatóak is). A végén zsugorcsővel leszigeteled, és kész.
Már csak azért sem lesz így, mert azóta már megint tanultam, nevezetesen, hogy nem jó a digitális készüléknek egy elosztón lenni a többivel. Valószínű az lesz a megoldás, hogy bár egy házban lesz mind a négy konnektor, de két IEC aljzat lesz a bemenet, egyiken a cd játszó, másikon a három erősítő. A két független ösvény a bekötéshez amúgy is rendelkezésre áll.
Érvéghüvely magában nem alkalmas stabilan szorító vezeték csatlakozásra, de veszélyes is. Érvéghüvely kizárólag sodrott vezetők szálainak összefogására való, ami után mehet a csavar, bilincs, rugó fogás alá. Tömör vezetékre felesleges, nem is marad rajta, lecsúszik. Van egy szabály, előírás, kettőnél több vezetőt egy érvéghüvelybe befogni tilos. Ha kettő, akkor az a kettő is legyen azonos keresztmetszetű.vt05 írta: ↑2025.02.12., szer. 22:58"Ha WAGO nem szimpatikus, amiből 5pólusnál több nem szokás, akkor lehet ez. Ebből van Z-S, Kék, Szürke. Csak legyen helyed hozzá."
Érvéghüvely forrasztva? Az érvéghüvelyben vezetők összeforrasztása (vezetékek forrasztása villanyszerelés szabályok szerint tilos) oldhatatlan kötésnek akár lehet alkalmas, de PVC szigetelésű vezetékről le fog olvadni a PVC, vagy nem kap elég meleget az ón. Teflonos vezetőkkel leolvadás nélkül lehet így forrasztanai.
Ha mégis valami hüvellyel összefogás, akkor egy méretes zárt saru, aminek a falvastagsága többszöröse az érvéghüvelynél. Ezek többsége aluból van, de lehet rézből is keresni. Ehhez viszont kézi hidraulikus préselő kell.
- vt05
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 39
"Ha WAGO nem szimpatikus, amiből 5pólusnál több nem szokás, akkor lehet ez. Ebből van Z-S, Kék, Szürke. Csak legyen helyed hozzá."
Hifi igényű sorolót, sorkapcsot tudtommal nem gyártanak. Ipari, lakossági kivitelnél tartósság, megbízhatóság, praktikum és olcsóság előbbre van, mint a szofisztikált zajszegény áram vezetés. De ebből a szempontból akkor mégis a WAGO az optimális, kevés zavaró fémtömeg, kis hely igény.murasake írta: ↑2025.02.12., szer. 21:27"Ha WAGO nem szimpatikus, amiből 5pólusnál több nem szokás, akkor lehet ez. Ebből van Z-S, Kék, Szürke. Csak legyen helyed hozzá."
István01 köszönöm a soroló ötletet, ez lesz a legjobb megoldás. Csupán azt szeretném még megtudakolni, hogy ebben az apróságban nem gyártanak olyan anyagminőségűt, ami nem ipari, hanem a mi kényes elvárásunknak is megfelelő? Sárgaréz, vascsavar..... :/
Ha már veszek bele valami jobb madzagot, miért ne figyelnék erre a szegmensre is?
Lehet viszont barkácsolni. Veszel vörösréz sínt/lemezt (többféle keresztmetszet kapható) fúrsz lukakat vagy meneteket bele, sárgaréz/bronz csavarral befogod a vezetékeket, esetleg aranyozott sarukkal. Aztán szigeteled. Helyigénye ennek lesz a legtöbb.