Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
- Megyer
- Nincs visszaút

- Értékelés: 31
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Csak hogy pontosak legyünk:
a Tidal 2026. augusztus 3-tól fogja emelni az előfizetői díjakat.
a Tidal 2026. augusztus 3-tól fogja emelni az előfizetői díjakat.
-
lumix
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
alapcsomag havi 1790 forintról 2190 Ft-ra emelkedik
családi csomag havi 2790 forintról 4090 Ft-ra emelkedik
diákoknak havi 749 forintról 1190 Ft-ra emelkedik
/https://tidal.com/pricing/
A Tidal díjat emelt.
En a hir tartalmara gondoltam nem arra hogy a TAS hozta le. Megkereshettem volna az eredetit is (most megtettem), de nem gondoltam hogy erdemben van kulonbseg es nem akartam meg masfel percet erre szanni :)kaef2 írta: ↑2026.06.19., pén. 20:04A "munkatársunktól" szerző nekem azt jelent, hogy ezt nem igazán ők írták, hanem egyszerűen csak közzétették némi igazítás után a szolgáltatótól kapott szöveget. Ami persze nem baj, örüljünk, ha jól megy nekik.robi20064 írta: ↑2026.06.19., pén. 19:24Ez mondjuk nem rossz hir.
https://www.theabsolutesound.com/articl ... ng-at-8-8/
https://community.qobuz.com/press-en/qo ... wing-at-88
A "munkatársunktól" szerző nekem azt jelent, hogy ezt nem igazán ők írták, hanem egyszerűen csak közzétették némi igazítás után a szolgáltatótól kapott szöveget. Ami persze nem baj, örüljünk, ha jól megy nekik.robi20064 írta: ↑2026.06.19., pén. 19:24Ez mondjuk nem rossz hir.
https://www.theabsolutesound.com/articl ... ng-at-8-8/
Hát igen. Napok óta próbál segíteni a Wiim csapat, a Dezer support stb. Ennek ellenére a hiba mindig ugyanaz. Mivel csak egy próbát szerettem volna tenni ezzel, valószínüleg lemondok róla. Az is lehet a hiba oka, hogy a streameremre már nincs igazán frissítés. Az ingyenes időszak végén lemondom.Aszpirin írta: ↑2026.06.04., csüt. 10:15ChatGPT (5.5 Thinking) válasza a problémádra (nem volt válasz "csípőből", kellett hozzá némi rövid kutakodás és az alapján a ChatGPT további noszogatása):tollact írta: ↑2026.06.02., kedd 08:09Betettem a kérdésemet a hálózati lejátszók topikba is, de rájöttem hogy inkább itt a helye. Tehát: a Deezert hogy a lehet vezérelni a Wiim Home vagy a VitOs lite appal? Ugyanis ha bejelentkezem a saját jelszavával a Deezerbe, akkor a telefonon tökéletesen működik, viszont ugyanezzel a jelszóval a fent említett két app-al hibás jelszót ír. Arról hallottam, hogy a Deezernek nincs connect funkciója, ezzel öszefügghet ez? Magyarán előfordulhat, hogy a sztreameremet nem tudom a Deezerrel használni?
"A WiiM esetén úgy néz ki, hogy volt egy február végétől április elejéig tartó Deezer API / szerveroldali probléma, ami miatt a WiiM Home appban a Deezer login vagy a közvetlen lejátszás hibázott. A fórumok szerint ez április 10–12. körül nagyrészt megoldódott. Friss WiiM Home appot és firmware-t érdemes használni, majd a Deezer-fiókot kiléptetni/beléptetni. iPhone-on ellenőrizze azt is, hogy a dátum/idő automatikusra van állítva. Ha továbbra is „hibás jelszó” jön, akkor érdemes WiiM ticketet nyitni, mert lehet egyedi account/token hiba is, nem feltétlenül valódi rossz jelszó."
Ergo: ha április eleje óta nem volt nálad firmware-frissítés, akkor mindenképp frissíts firmware-t rajta, mert ez valószínűleg megoldja. Győződj meg arról is, hogy a Wiim Home a telefonodon a legfrisebb verziójú.
Van ennek egy hosszú története, eseményekkel felsorolva, amivel nem untatnálak. A fontos: a február végi felhasználói panaszok pontosan ugyanazt.a problémát tükrüzték, amit Te is leírtál, ezt itt is megfigyelhetetd: https://forum.wiimhome.com/threads/deez ... -app.9294/
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
"A WiiM esetén úgy néz ki, hogy volt egy február végétől április elejéig tartó Deezer API / szerveroldali probléma, ami miatt a WiiM Home appban a Deezer login vagy a közvetlen lejátszás hibázott. A fórumok szerint ez április 10–12. körül nagyrészt megoldódott. Friss WiiM Home appot és firmware-t érdemes használni, majd a Deezer-fiókot kiléptetni/beléptetni. iPhone-on ellenőrizze azt is, hogy a dátum/idő automatikusra van állítva. Ha továbbra is „hibás jelszó” jön, akkor érdemes WiiM ticketet nyitni, mert lehet egyedi account/token hiba is, nem feltétlenül valódi rossz jelszó."
Ergo: ha április eleje óta nem volt nálad firmware-frissítés, akkor mindenképp frissíts firmware-t rajta, mert ez valószínűleg megoldja. Győződj meg arról is, hogy a Wiim Home a telefonodon a legfrisebb verziójú.
Van ennek egy hosszú története, eseményekkel felsorolva, amivel nem untatnálak. A fontos: a február végi felhasználói panaszok pontosan ugyanazt.a problémát tükrüzték, amit Te is leírtál, ezt itt is megfigyelhetetd: https://forum.wiimhome.com/threads/deez ... -app.9294/
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6501
ChatGPT (5.5 Thinking) válasza a problémádra (nem volt válasz "csípőből", kellett hozzá némi rövid kutakodás és az alapján a ChatGPT további noszogatása):tollact írta: ↑2026.06.02., kedd 08:09Betettem a kérdésemet a hálózati lejátszók topikba is, de rájöttem hogy inkább itt a helye. Tehát: a Deezert hogy a lehet vezérelni a Wiim Home vagy a VitOs lite appal? Ugyanis ha bejelentkezem a saját jelszavával a Deezerbe, akkor a telefonon tökéletesen működik, viszont ugyanezzel a jelszóval a fent említett két app-al hibás jelszót ír. Arról hallottam, hogy a Deezernek nincs connect funkciója, ezzel öszefügghet ez? Magyarán előfordulhat, hogy a sztreameremet nem tudom a Deezerrel használni?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Betettem a kérdésemet a hálózati lejátszók topikba is, de rájöttem hogy inkább itt a helye. Tehát: a Deezert hogy a lehet vezérelni a Wiim Home vagy a VitOs lite appal? Ugyanis ha bejelentkezem a saját jelszavával a Deezerbe, akkor a telefonon tökéletesen működik, viszont ugyanezzel a jelszóval a fent említett két app-al hibás jelszót ír. Arról hallottam, hogy a Deezernek nincs connect funkciója, ezzel öszefügghet ez? Magyarán előfordulhat, hogy a sztreameremet nem tudom a Deezerrel használni?
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Nem teljesen a kérdésedre ad választ ez az infó, de kacsolódhat.
Nálam olyan merült fel, hogy a Tidal webes felületre bejelentkezve adtam hozzá egy lejátszási listát a profilomhoz, de az Eversolo alkalmazásból nézve a Tidal profilomban egész addig nem jelent meg ez a lejátszási lista, amíg nem csináltam egy logout + login-t. Onnantól kezdve már látható.
LuXor X4, Eversolo DMP-A8
Igen, de engem nem mozgat, néha így hallgattam zenét ha már be volt kapcsolva a streamer és a gépnél ültem, de a Lindemann appja sokkal jobban szól.wittao írta: ↑2026.05.22., pén. 20:56
az a Connect funkció "gyengébbik fele", szinte lényegtelen.
(amúgy pont "nem nyomod át a zenét", hanem azokon indítod el... különben ugyanazt csinálnád, mintha BT-on kommunikálnál és kinyomnád az eszközre.
A Tidalnak ez továbbra is egy szégyenfoltja, hogy már Spotify, Qobuz és Deezer is megy rendesen, ők tovább kínlódnak. Igaz ott az Amazon Music, ami meg sem próbál úgy tenni.
az a Connect funkció "gyengébbik fele", szinte lényegtelen.kargidje írta: ↑2026.05.22., pén. 18:41Mindkettőben be vagyok jelentkezve. Ja most nézem az Android appban hozzáadott albumokat hozzáadta a Win 10/Tidal app-ban is, de az előadókat már nem.![]()
Connect miért ne lenne pc-n?
Win 10 + Tidal app simán átnyomom a zenéket soundbarra, tv-re, streamerre...stb.
(amúgy pont "nem nyomod át a zenét", hanem azokon indítod el... különben ugyanazt csinálnád, mintha BT-on kommunikálnál és kinyomnád az eszközre.
A Tidalnak ez továbbra is egy szégyenfoltja, hogy már Spotify, Qobuz és Deezer is megy rendesen, ők tovább kínlódnak. Igaz ott az Amazon Music, ami meg sem próbál úgy tenni.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Az alap Connect funkció amikor megjelent Spotify esetén, később Tidal spec harveren és utólag már Deezeren is alap funkciója az volt, hogy a telefonod/tabod távirányítóként működik.Luxor Audio írta: ↑2026.05.22., pén. 18:33Windows rendszerű PC-n futó Tidal lejátszás valóban nem távvezérelhető, viszont onnan lehet vezérelni más eszközöket, tehát van, de csak egyik irányban működik a Connect funkció.
Tidal Connect.jpg
Tehát az, hogy a Tidal PC-s app-pal távirányítani tudsz, az egy viszonylag ellentétes irányú kapcsolat az eredeti "Connect" funkcióval, mivel a lényeg az volt h. a távirányítani használt készülék (telefon/tab) ne fogyasszon streameléssel extra energiát, ha egy bejövő hívás jön rá, akkor is lehet hallgatni a zenét a vezérelt eszközön.
Szóval lehet úgy fogalmazni megerőszakolva a fogalmakat Tidal Connectnek a gyengébbik fele megy.
- kopaszbarack
- Nincs visszaút

- Értékelés: 89
Töröld le, telepítsd újra a pc-s programot, hátha magához tér (nem vesztesz el semmit a profilodban minden megmarad). Nálam tablet, telefon, pc mind szimbiózisban teszi a dolgát!kargidje írta: ↑2026.05.22., pén. 18:41Mindkettőben be vagyok jelentkezve. Ja most nézem az Android appban hozzáadott albumokat hozzáadta a Win 10/Tidal app-ban is, de az előadókat már nem.![]()
Win 10 + Tidal app simán átnyomom a zenéket soundbarra, tv-re, streamerre...stb.
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.
Mindkettőben be vagyok jelentkezve. Ja most nézem az Android appban hozzáadott albumokat hozzáadta a Win 10/Tidal app-ban is, de az előadókat már nem.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11452
- Kapcsolat:
Windows rendszerű PC-n futó Tidal lejátszás valóban nem távvezérelhető, viszont onnan lehet vezérelni más eszközöket, tehát van, de csak egyik irányban működik a Connect funkció.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2026.05.22., pén. 18:47-kor.
Lényegtelen is, hogy hogy hívják, a lényeg az, amit leírtál: minden eszközön - telefon, tablet, vindózos pc - ugyanazokat a beállításokat, listákat, kedvenceket, egyebeket látod, természetesen ha ugyanaz a user. A connect meg valóban nem megy a pc-n, de ugyanazt látni ott is. Csak itt hangszóróval hallgatom.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2730
Akkor nem tudom, ezt hogy hívják, de ha belépek a laptopon win11 alatt a Tidal alkalmazásba, pontosan ugyazt a kezelőfelületet látom, ugyanazokkal a zenékkel és grafikákkal (nyilván más méretben, és fekvő elrendezésben) mint az almás telefonomon. A hangeszközöknél (nálam egy kis hangszóró ikon jobbra lent) felkínálja a PC saját eszközeit, és a Tidal Connect lehetőséget, ilyenkor megjelenik valamennyi lejátszó neve, ami ugyanazon a hálózaton "lóg", bármelyiket ki tudom választani.wittao írta: ↑2026.05.22., pén. 13:34Windows alatt nincs Tidal Connect.mishow írta: ↑2026.05.22., pén. 13:22Elvileg ha ugyanaz alatt a név alatt (profil, jelszó) jelentkezel be mindkét helyen, akkor a Connect ugyanahhoz a tárhelyhez rendeli minden alkalmazásodat. Nem kell semmit összefésülni. Valahol valami nincs engedélyezve, vagy valahova nem jelentkeztél be, ezt kellene ellenőrizned.
Ha a telefonomon is kijelölöm ugyanazt a lejátszót, innentől bármelyik eszközről tudom a Tidalt egyszerre vezérelni, és a másik eszköz is követi az utasításokat. Ehhez nekem semmit nem kell csinálni, csak mindkét gépen bejelentkezni ugyanazzal a jelszóval, ugyanabba a fiókba, ugyanazon a wifi hálózaton.
Ps: Bocs, ha nem ugyanarról beszélünk, de ha jól értem, a kérdező pont ezt szeretné elérni valahogy
Windows alatt nincs Tidal Connect.mishow írta: ↑2026.05.22., pén. 13:22Elvileg ha ugyanaz alatt a név alatt (profil, jelszó) jelentkezel be mindkét helyen, akkor a Connect ugyanahhoz a tárhelyhez rendeli minden alkalmazásodat. Nem kell semmit összefésülni. Valahol valami nincs engedélyezve, vagy valahova nem jelentkeztél be, ezt kellene ellenőrizned.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2730
Elvileg ha ugyanaz alatt a név alatt (profil, jelszó) jelentkezel be mindkét helyen, akkor a Connect ugyanahhoz a tárhelyhez rendeli minden alkalmazásodat. Nem kell semmit összefésülni. Valahol valami nincs engedélyezve, vagy valahova nem jelentkeztél be, ezt kellene ellenőrizned.
A Tidal Windows és Android applikációt hogyan lehet összefésülni?
Mert olyan, mintha két külön profilom lenne, amit az egyikben hozzáadok a saját gyűjteményhez, a másikban nincs ott.
Mert olyan, mintha két külön profilom lenne, amit az egyikben hozzáadok a saját gyűjteményhez, a másikban nincs ott.
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 306
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
Tidal nagy felbontasu anyagai is ugyanabbol a forrasbol erednek, mijt a kisebb felbontasuak: a jogtulajdonosoktol, akik feltoltik a feluletre.
Sajnos a streaming szolgaltatok egyik legnagyobb problemaja, hogy nem nyujt megoldast egy-egy album tobbszoros kiadasara. Ami mondjuk egy CD-gyujtemeny eseteben alap. Egy japan nyomas, egy K2 vagy mas egyeb siman ott sorakozhat a polcon. Streamszolgaltatoknal? Legtobb esetben csak 1x . Es valoszinu a jora valo torekves jegyeben, de sajnos ujra masterelt vackokkal tomik tele az eredeti verziok helyett.
Ha ezt meg tudnak oldani, az a streaming szolgaltato sok audiofilt magaval rantana. Na es itt a bokkeno: sok jogi herce-hurcat kovetoen lenne plusz 100.000 elofizetojuk? Mikor 1mrd elofizeto folott jarnak osszessegeben. Sajnos nem vagyunk az igenyeinkkel egyutt tenyezok.
Ami egyebkent erdekes tema lehet, az a CD-gyujtemeny megfelelo grabbeleset koveto NAS-adattarolok es onnan kijatszas egy megfelelo keszulekkel. Az utobbi idokben ami szervereket szallitunk mindenhol 2x2, 2x4, 2x8TB beepitett, reclock-olt hattertarakat rendelnek + NAS-rol behuzott CD-gyujtemenyeket, megvasarolt nagyfelbontasu felveteleket tesznek ra. Sok esetben parade is, ahogy szolnak! Streamnel biztosan, szamomra CD-nel is jobban (azonos dac-ot hasznalva).
Sajnos a streaming szolgaltatok egyik legnagyobb problemaja, hogy nem nyujt megoldast egy-egy album tobbszoros kiadasara. Ami mondjuk egy CD-gyujtemeny eseteben alap. Egy japan nyomas, egy K2 vagy mas egyeb siman ott sorakozhat a polcon. Streamszolgaltatoknal? Legtobb esetben csak 1x . Es valoszinu a jora valo torekves jegyeben, de sajnos ujra masterelt vackokkal tomik tele az eredeti verziok helyett.
Ha ezt meg tudnak oldani, az a streaming szolgaltato sok audiofilt magaval rantana. Na es itt a bokkeno: sok jogi herce-hurcat kovetoen lenne plusz 100.000 elofizetojuk? Mikor 1mrd elofizeto folott jarnak osszessegeben. Sajnos nem vagyunk az igenyeinkkel egyutt tenyezok.
Ami egyebkent erdekes tema lehet, az a CD-gyujtemeny megfelelo grabbeleset koveto NAS-adattarolok es onnan kijatszas egy megfelelo keszulekkel. Az utobbi idokben ami szervereket szallitunk mindenhol 2x2, 2x4, 2x8TB beepitett, reclock-olt hattertarakat rendelnek + NAS-rol behuzott CD-gyujtemenyeket, megvasarolt nagyfelbontasu felveteleket tesznek ra. Sok esetben parade is, ahogy szolnak! Streamnel biztosan, szamomra CD-nel is jobban (azonos dac-ot hasznalva).
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
Nézem, hogy a Deezer max cd felbontás, míg a Tidal HiRes is sok esetben , ugyanaz az album .Alex_Aston írta: ↑2026.05.18., hétf. 15:11Itt válaszolok, mert a CD topikban ez mar túl off lenne.mishow írta: ↑2026.05.18., hétf. 11:44....a régi Deep Purple, Rainbow, Uriah Heep, Led Zeppelin és sorolhatnám tovább. Ezek nekem még korai, analóg szalagról "analóg" füllel digitalizált változatban vannak meg, és az összes többi cd-m is eredeti, korai sorozatú nyomás. Pár napja akartam egy kis DP nosztalgiát Tidalről, de amit találtam, attól elment a kedvem....
Neked is ajánlom, hogy a Tidal helyett a Deezert próbáld ki.
Írtam itt pár hozzászólással feljebb is, hogy ott bizony bele lehet futni rossz hangú albumokba.
Ilyet Deezer esetében még sosem tapasztaltam. És amikor volt mindkettőhöz egymás mellett hozzáférésem azért is döntöttem végül a francia szolgáltató mellett, mert tobb eladónál is nagyobb volt a kínálat, több album volt fent. Ráadásul sokszor látom, hogy adott esetben egy számból elérhető a Remastered mellett a régi felvétel is.
Szóval szerintem ne önmagában a sztreamert, mint megoldást szídjátok, hanem a szolgáltatót.
30 napos ingyen próba mindenkinek adott. Veszteni való nincs![]()
Persze azt jó lenne tudni, hogy pl. a Tidal HiRes felbontása milyen forrásból "fakad"...
Nekem Tidal-al nem volt problémám, ami "fülbetűnő" lett volna, de van itthon olyan lp és cd is, ami nagyon x@rul szó, így totál elképzelhető, hogy mondjuk ha az az anyag kerül fel, akkor van gáz. Gondolom én lehet/van összefüggés, de majd aki ért hozzá kijavít.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4162
Itt válaszolok, mert a CD topikban ez mar túl off lenne.mishow írta: ↑2026.05.18., hétf. 11:44....a régi Deep Purple, Rainbow, Uriah Heep, Led Zeppelin és sorolhatnám tovább. Ezek nekem még korai, analóg szalagról "analóg" füllel digitalizált változatban vannak meg, és az összes többi cd-m is eredeti, korai sorozatú nyomás. Pár napja akartam egy kis DP nosztalgiát Tidalről, de amit találtam, attól elment a kedvem....
Neked is ajánlom, hogy a Tidal helyett a Deezert próbáld ki.
Írtam itt pár hozzászólással feljebb is, hogy ott bizony bele lehet futni rossz hangú albumokba.
Ilyet Deezer esetében még sosem tapasztaltam. És amikor volt mindkettőhöz egymás mellett hozzáférésem azért is döntöttem végül a francia szolgáltató mellett, mert tobb eladónál is nagyobb volt a kínálat, több album volt fent. Ráadásul sokszor látom, hogy adott esetben egy számból elérhető a Remastered mellett a régi felvétel is.
Szóval szerintem ne önmagában a sztreamert, mint megoldást szídjátok, hanem a szolgáltatót.
30 napos ingyen próba mindenkinek adott. Veszteni való nincs
Csak a Marantz! :-D