Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- edzoba
- Fórumlakó

- Értékelés: 182
- Kapcsolat:
Re: Kábelezzünk
szemre DCCA kabelek, van honlapjuk, hasznalt oldalakon is felbukkannak.
S.M.S.L. PL200T+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40 Soner tuning+2xREL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra, 72audio, Huber+Suhner, Furutech kábelek
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 139
Sziasztok!
Ilyen kábelt hol lehet kapni?
Ilyen kábelt hol lehet kapni?
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 103
Minden kábelbarátnak BUÉK !

- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3344
Ha nem lehet variálni, akkor ez nem hifistáknak való.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3344
Na és hogy találd el, a helyes villásdugó állást?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Kinek a pap, kinek a papné
16A ipari csatlakozó, ezt használom az ösvény végén lengőaljzatba dugva a tápkábelen, vastag réz érintkezők, nálam jobb mint a ródiumos-aranyozott csatlakozó
16A ipari csatlakozó, ezt használom az ösvény végén lengőaljzatba dugva a tápkábelen, vastag réz érintkezők, nálam jobb mint a ródiumos-aranyozott csatlakozó
Az Oyaide csúcsdugója, és az egyel alatta lévő 004 - es, berilliummal ötvözött réz, platina és palládium bevonattal.istvan01 írta: ↑2025.12.31., szer. 16:10
...Aztán léptem a Furutech, Oayide alsó-közép polcos arany, palládium vagy rhodium bevonatos foszforbronz anyagú csatik felé. Azonban volt egykét negatív tapasztalatom furu foszforbronz anyagú hangszóró csatikkal, ami után el kezdtem "gyanakodni" a hasonló anyagú shcuko és IEC dugókra is. Ezután tettem próbákat, majd cseréltem kritikus helyeken a tiszta réz és kategóriához illő bevonatú csatlakozókkal. A tiszta réz anyagában nem elég kemény, nem elég rugalmas csatlakozó feladatra, ezért minimális, kb 0,5% ötvöző anyaggal ezen sokat lehet javítani. Két ötvözőt anyagot szoktak említeni, berillium és tellurium.
Tényleg az a legjobb, de azért alatta is van élet.
Az alsóbb polcos foszforbronzos darabok is baromi jók, nyilván vannak fokozatok, minden relatív...
Picit visszatévelyedve a kábelek világába.
Ma reggel beapplikáltam a REL99 classic szubokhoz ezt a WW hangfal kábelből kreált jelkábelt.
Előtte valami kácsás réz derót volt itt üzembe helyezve.
Még engem is meglepett,hogy mennyire jót tett a szub frekik tisztaságának pontosságának.
Én a szubokat kb. 40Hz-ig engedem dolgozni.
És mégis nagyon sokat számított.
Szerencsére a WW árul méterre is kábelt.
Ez szinte ugyanaz a kábel mint amit az Odeonokhoz használok.
Csak a keresztmetszet más.
Ma reggel beapplikáltam a REL99 classic szubokhoz ezt a WW hangfal kábelből kreált jelkábelt.
Előtte valami kácsás réz derót volt itt üzembe helyezve.
Még engem is meglepett,hogy mennyire jót tett a szub frekik tisztaságának pontosságának.
Én a szubokat kb. 40Hz-ig engedem dolgozni.
És mégis nagyon sokat számított.
Szerencsére a WW árul méterre is kábelt.
Ez szinte ugyanaz a kábel mint amit az Odeonokhoz használok.
Csak a keresztmetszet más.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Hálózati tápcsatlakozókkal én is indultam a valóban jól szerelhető kínai klónokal. Bízva abban, a csatlakozó alig számít a kábelhez képest.
Aztán léptem a Furutech, Oayide alsó-közép polcos arany, palládium vagy rhodium bevonatos foszforbronz anyagú csatik felé. Azonban volt egykét negatív tapasztalatom furu foszforbronz anyagú hangszóró csatikkal, ami után el kezdtem "gyanakodni" a hasonló anyagú shcuko és IEC dugókra is. Ezután tettem próbákat, majd cseréltem kritikus helyeken a tiszta réz és kategóriához illő bevonatú csatlakozókkal. A tiszta réz anyagában nem elég kemény, nem elég rugalmas csatlakozó feladatra, ezért minimális, kb 0,5% ötvöző anyaggal ezen sokat lehet javítani. Két ötvözőt anyagot szoktak említeni, berillium és tellurium. Furutech pure réz anyagként jelöli a felső polcos csatik vezető anyagát, amikben vélhetően van valami kevés meg nem nevezett ötvöző is a keménység és rugalmasság javítása céljából.
Aztán léptem a Furutech, Oayide alsó-közép polcos arany, palládium vagy rhodium bevonatos foszforbronz anyagú csatik felé. Azonban volt egykét negatív tapasztalatom furu foszforbronz anyagú hangszóró csatikkal, ami után el kezdtem "gyanakodni" a hasonló anyagú shcuko és IEC dugókra is. Ezután tettem próbákat, majd cseréltem kritikus helyeken a tiszta réz és kategóriához illő bevonatú csatlakozókkal. A tiszta réz anyagában nem elég kemény, nem elég rugalmas csatlakozó feladatra, ezért minimális, kb 0,5% ötvöző anyaggal ezen sokat lehet javítani. Két ötvözőt anyagot szoktak említeni, berillium és tellurium. Furutech pure réz anyagként jelöli a felső polcos csatik vezető anyagát, amikben vélhetően van valami kevés meg nem nevezett ötvöző is a keménység és rugalmasság javítása céljából.
Több évtizeddel ezelőtt azért akadt jó pár példa az egyszerű alkatrészekből épített jó cuccokra. Mondhatni, az volt a jellemző... Mission One, Audio Innovation, Klimo OTL...stb.
Nyilván, extrém drága alkatrészekkel sem lennének rosszabbak...
Nem vagyok szakember, de a profiktól mást sem hallani, hogy milyen szemét alkatrészekből építkeznek a mai erősítők, egészen magas árkategóriáig is.
Ma sincs kolbászból a kerítés.
Ez ugye mindenféle erősítő konstrukcióra és topológiára nem feltétlenül igaz. Van amikre igen.Shimano írta: ↑2025.12.30., kedd 17:35Nem tudom,de az erősítőkben lévő legkisebb alkatrész is jobban befolyásolja annak a hangzását,mint egy akármilyen rákötött drót is.Egy erősítőnél kisakkozni azt hogy mit és hogyan is,nagyobb és komplexebb feladat mint egy vacak drótra csili vili csatikat tenni,és azt így huszonszorozva adni,kínálni,szerintem.MrCollector írta: ↑2025.12.30., kedd 17:04Miért egy erősítőben lévő alkatrészek összege mennyi?Shimano írta: ↑2025.12.30., kedd 16:37Srácok,a lényeget nem fogtátok.Ami az,hogy a viszonylag olcsó méterre is kapható drótokból miért és hogyan lesznek 200-300 ezres szerelt árak.
A viablue ezen a téren élen jár,és ezek szerint ők fontosabbnak tartják a körítést,(csatikat,ilyen olyan bizbaszt,stb),mint magának a kábelnek a minőségét.Utoljára a 4 eres hs kábele volt nálam,7900ft volt métere,és abból is sikerült nekik gyári szerelten kihozni a 2-300 ezres árat gyári,vagy azzal megegyező forgalmazói szereléssel.
Ez azért elgondolkodtató.![]()
![]()
![]()
Tim de Paravicini az EAR-Yoshino (és számos más japán, angol hifi és pro audio márka) vezető konstruktőre vagy 50 évig épített abszolúte világhírű elektronikákat úgy, hogy soha nem tett az erősítőibe semmilyen extrém drága alkatrészt.
Az akár még lehet is, hogy szebb a varrat. Ott még nem próbáltam...
Amennyiben jól emlékszem wattgate csati volt rászerelveRock60 írta: ↑2025.12.31., szer. 08:56Látom, a Nordost becsípődött...![]()
Mindenesetre a Te példád is bizonyítja, hogy a jobb dugók jobb hangúak, de ami még fontos tanulság, hogy a házi szerelés sem tudott annyit rontani a végeredményen, hogy ne jöjjön ki a jobb dugók előnye.
Pedig gyárilag sem Tesco gazdaságos dugót szereltek a Nordost-ra - gondolom.![]()
)
"Az igazi barát szemből támad."
Vékonyabb - pláne egyeres - kanócnál semmi gond.
Vastagabb drót nehezen fér el a hüvelyben, a drótot szorító kis fejű, vékony csavart nem lehet elég erősen meghúzni, a csavar vége közvetlenül a drótot nyomorgatja...
A sodrott drórot én megcineztem és a helyére tolva beforrasztottam, aztán a csavart rászorítottam, ha már ott van...
Egy apró ellenvélemény: a Legrand a legkönnyebben szerelhető hálózati dugó.
Igaz. Pont annyit számít a csati mint a kábel. Azon is megy a della.nemtomm írta: ↑2025.12.30., kedd 22:41Jó pár évvel ezelőtt vettem két pár Nordost shivát (2m) mert gondoltam fejlesztek egy kicsit és csak úgy kicseréltem az egyiken a gyári csatlakozót Furutech fi-11 re és kb 10 nap múlva mire bejárodott a csati sokkal jobb lett a kép és a hang…pedig volt ez a legolcsobb Furu csati….aztán vettem szintén két db nordost vishnut (2m ) ami szinten eredeti csatival volt szerelve de amikor át szereltem mind a két kábelt szinten Furutech fi-11-re na akkor pislogtam nagyokat, hogy mennyit számít a csatlakozó….aztán eladtam őket és vettem két Nordost Brahmát az egyik gyári csatis volt a másik Furu fi-11 szerelve (2m) na itt már lehetett erősen látni a különbséget a két kabel között…aztán gondoltam egyet és vettem a kácsában fi-e38r és g is csatit hozzá na az nagyon sokat dobott a képen és a hangon….ma már csak Furutech és oyaide ( lessloss) csatlakozót használok és tudom, hogy a csatlakozó nagyon is sokat számít.![]()
Bocsi tavaly vettem egy neotech tápkábelt is a saját akkor 30 pár ezerft csatlakozójával amit nem bántam meg….csatlakozot a kácsában veszek csak vagy igen megbízható forumtárstól aki a kácsában vásáról…
Ez mind saját tapasztalat …![]()
Jó mozizást es zene hallgatást mindenkinek….![]()
Belépő szint volt, vették, olcsón kapták drágáb adhatták, az üzlet ment. Gondolom.Rock60 írta: ↑2025.12.30., kedd 20:40Nem tudom, mi a "megoldás", igaz azt sem tudtam, hogy meg kell oldani valamit.Shimano írta: ↑2025.12.30., kedd 20:16
Oyaide,furutech csati volt akkor is mikor még a sitechnek jó volt a bals villa is,tehát itt nem elötte,meg utána dologról van szó,máshol kapirgálj megoldás ügyben.
Szerintem ez színtiszta marketing,mármint az ok.És ez azzal is járt,hogy most már a kutyának sem kellene bals schurter dugó a megvásárolni szándékolt siltech kábelre,mert ugye ami sokszor szembejön,az előbb utóbb meg is csap.
Lassú víz partot mos, lehet, hogy a Siltech-nél még lassabban folyt, nem tudom.
Valószínűleg, mikor feltalálták a radiál gumit, nem állt át azonnal az összes autógyártó, voltak, akik még kitartottak a diagonál mellett pár évig...
Aztán szembe jött a marketing és egy reggel a homlokukra csapott mind, hogy most már ide a radiállal.![]()
Még szerencse.![]()
Semmi különbség köztük, csak az eredeti vörösréz, a felirat nélküli OEM amit sok felirattal is megkaphatsz az sárgaréz.
Amúgy meg azzal a Legranddal vigyázni kell, mert tényleg jó. És olcsó.
Ugyanezt írtam le. az az Oyaide klón olyan, ha nem fontos a hengeres hifis kinézet, inkább egy Legrand vagy bármi más. Ettől még biztos van akinek tetszik és talán olyan hely is van ahová illik.Rock60 írta: ↑2025.12.30., kedd 20:26Márkás dugók klónjaival csak egy tapasztalatom van, az viszont kb. egybevág a másoktól hallottakkal.
Van két AN Isis tápkábelem, nagyon szép Oyaide klón dugókkal vásároltam, nyilván nem gyári szerelés.
Két hete felszabadult két garnitúra Oyaide 046 dugószettem, gondoltam, véget vetek a klón-korszaknak, átszereltem a dugókat. Ha már a lehetőség adott volt, az egyik elkészülte után bármiféle járatás nélkül össze is eresztettem őket.
Egyik Isis a klónokkal, a másik az Oyaidevel.
Nem kellett sokat fülelni hozzá, hogy kétséget kizáróan bebizonyosodjon, hogy köze nincsen a kettőnek egymáshoz.
A klón úgy fakó és bágyadt hangú az eredetihez képest, hogy közben még karcos és színez is. A különbség először nem egetverő, de mindig hallható és minél tovább hallod, annál idegesítőbb.
Akkor már inkább egy Legrand, bár azt tényleg rossz szerelni...![]()
Ób@zmeg, annak a Schurternek az a legnagyobb előnye, hogy átvisz (asszem) 15 ampert. Egy Viborg, egy Marinco, Wattgate vagy bármi értelmes dugó megeszi reggelire. Hallottam ugyanolyan kábelen, vettem a fáradtságot. Az, hogy a Siltech rátette az alap kábelére, ami az SPX 20 volt, egy dolog. Fentebb ők sem azt rakták, tudtommal.Shimano írta: ↑2025.12.30., kedd 20:16Oyaide,furutech csati volt akkor is mikor még a sitechnek jó volt a bals villa is,tehát itt nem elötte,meg utána dologról van szó,máshol kapirgálj megoldás ügyben.Rock60 írta: ↑2025.12.30., kedd 19:42Az igaz, viszont a Siltech, Vdh, Cardas, stb. korszak előtt volt vala a mezei villanydrót, AKKOR az volt a jó.
Viszont sok mindenről kiderült az évtizedek alatt, hogy mennyi minden számít a hifiben, amire korábban nem gondolt senki, vagy egyszerűen a kor technológiai színvonala miatt nem is létezett...
Az is igaz, hogy sokan, még ha lehetőségük is lenne rá, nem akarnak tudomást venni a fejlesztésnek ezen lehetőségéről, szabad a választás...![]()
Szerintem ez színtiszta marketing,mármint az ok.És ez azzal is járt,hogy most már a kutyának sem kellene bals schurter dugó a megvásárolni szándékolt siltech kábelre,mert ugye ami sokszor szembejön,az előbb utóbb meg is csap.
De lehet az is hogy egyik reggel arra ébredtek a siltechnél,hogy basszus!,azt álmodtuk hogy baromi sz@r lett az a bals ami eddig jó volt,tegyünk már fel furutechet inkább.![]()
Oyaide klón, na az egy ipari hulladék. Döglött, színezett, sávhatárolt, dinamikátlan. Furutech NCF klón. Gyönyörű, de sima, kissé szürke hang. Az áráért jó, de az eredeti NCF teljesen más liga. És persze 10* annyi.wasiliy888 írta: ↑2025.12.30., kedd 18:28És olyat nem próbált valaki, hogy az 5-6 ezres/db olcsó dugók helyett, milyen egy távol-keleti klón, aminek a szett ára ennyi postával együtt? Vagy az mind gagyi, csak jobbnak néz ki?Rock60 írta: ↑2025.12.30., kedd 18:0950 ezres/ kábel esetében semmiképpen nem hagynám ki a számításból a DIY megoldásokat.dixie-chicken írta: ↑2025.12.30., kedd 17:38
Ezt a meccset neked kell lefociznod,puding próbája az evés alapján,vagyis meghallgatás(ok) alapján..fel kell keresned egy pár kereskedőt,ahol letét ellenében,el tudsz hozni kábeleket,és ezeket odahaza meg tudod hallgatni,a saját rendszeredben...
Lerágott csont már - elnézést azoktól, akik már unják - de a Neotech SOCP 14 vagy 16 szerintem verhetetlen ennyiért.
Egy 1.6 - os fonat Legrand villás és Kácsás IEC dugóval kijön ennyíből.
Kizártnak tartom, hogy egy gyári 50 ezres drót meg is közelítené...
Még csak le sem kell gyártanod a bizonytalanra .
Szívesen adok kölcsön két garnitúrát próbára, ha eljössz érte.
Meghalgatták.Shimano írta: ↑2025.12.30., kedd 18:17Azon okkal,miszerint furutechet,vagy akármit is csak nem tehet rá,ha van saját dugó is,ez teljesen érthető.Rock60 írta: ↑2025.12.30., kedd 17:52Jogos a felvetés első ránézésre, de a helyzet az, hogy egy 70 - 80 ezres középkategóriás Oy dugó szett - 079, 046 - rengeteget hoz egy 40 ezres két méteres kábel hangján is.wasiliy888 írta: ↑2025.12.30., kedd 17:09
Mondjuk, ha lenne egy szett 50e/db áras dugóm, biztosan nem egy 20e/m árú kábelt tennék a kettő közé, hanem valami jóval drágábbat.
Persze, nehéz eltalálni a jól indokolható arányokat, és ez a kombó talán túlzásnak tűnhet, de sajnos minden számít.
De mondok, egy létező gyári példát.![]()
Van egy szép szál 1.6 méteres Oyaide tunami tápkanócom, ami gyárilag 046 - ossal volt szerelve.
Az enyémhez dugó nélkül jutottam hozzá, és másfelől szereztem be a dugókat.
De. Ha most körülnézel a piacon, egy ilyen kábel dugó nélkül 25 ezer ft körül mozog, egy garnitúra Oyaide 046 meg kb.40 - 50 ezres.
Most, akkor mi van ?
Szerintem a cég okkal rakta össze ezt a kombinációt.![]()
Ez a csatimánia régebben nem volt ennyire kihegyezve,a siltech,vdh,stb is jó volt sok éven keresztül a gyártók szerint a filléres csatikkal is,de ma már nem így van,ki tudja miért is. gondolkodik.gifi