Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple számítógépes zenehallgatáshoz

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3505

Re: Apple számítógépes zenehallgatáshoz

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Aszpirin írta:
2025.04.16., szer. 13:22
Ha pedig ár/érték arányt a csendes hordozhatósággal ötvözöd, akkor audio célokra az M1 Air szerintem még mindig verhetetlen.

De Tibi eredeti kérdése arra vonatkozott, hogy ezek "milyen szintű streamer"-rel egyenértékűek, illetve egy M4 mini kétszeresége kerülő Lumin U1 mini jobb-e mint futómű.
Úgy tűnik, erre a választ sem tőled, sem tőlem (én is felvettem vele a kapcsolatot Facebookon/Messengeren) nem kapta meg, és szerintem nem valószínű, hogy létezik objektív válasz.

Én egyébként immár majdnem 8 éve egy i5 7600K processzoros iMac-et használok (még mindig!) "streamerként". Korábban Audirvana-val (a 3.x-szel) használtam, és azzal számomra nagyon kielégítő volt. Most Roon szerverként használom (külön telepítettem rá a Roon Server-t, Roon felület nélkül), amire USB-n van kötve a fejes láncom (RME ADI2 DAC FS + Hifiman Arya Stealth), és amiről etherneten küldöm át (három switchen keresztül) a NAD M33-ra a hanggá alakítható nedűt :D
A folyamatosan futó, és bekapcsolásnál/újraindításnál automatikusan elinduló Roon Servert vagy iPad-ről Roon Remote-tal, vagy MacBook-ról Roon-nal vezérlem, és gyakorlatilag mindig azt használom a NAD M33-on való lejátszáshoz is, pedig utóbbin ugye ott. BluOS, amivel ő maga is tud elég tisztességesen streamelni.
Mivel az M33-as "all-in-one" készülék (streamer+DAC+előfok+végfok), ezért elég nehéz számomra megmondani, hogy a maga jelenlegi 2,4 milliós árával milyen "szintet" képvisel, de bármit is, a streamer része helyett én szívesebben használom a 2017-es iMac-en állandóan futó Roon Server-t. De hogy miért, az meglehetősen összetett kérdés, és ne feltételnül a mindenkinek elsőként eszébe jutó "hangminőség"-ért /abban nemm érzek AKKORA különbséget/, hanem inkább azért, mert a Roon Remote pl. számomra sokkal kézreállóbb, mint a BluOS, ráadásul kb mindent kb mindehol (akár a házimozimon is) meg tudok vele szólaltatni pi..aegyszerűen, egyszerűen elképesztően jó az integráltsága, és az egész Roon koncepció az, ha valaki egyszer rábukik, nehezen fordul le róla, az szent... akkor meg minek is váltogatnék a BluOS-re, ami az M33 saját streamere?

Szerintem az én példám is mutatja, hogy mennyire nehéz tanácsot adni egy ilyen kérdésben, amit Tibi tett fel. Gondolom Te is hasonló okból nem válaszoltad azt meg.

Ja, a 2017-es iMac számomra még mindig tökéletesen megfelel a Roon Servernek (nem mellesleg PLEX szervernek is, de az nem ide tartozik ugye). Aminek számomra még nagyon is lenne értelme de amivel sajnos nem igazán boldogulok, az a Roon ARC Apple Carplay-ben, sokszor csak nagyon silány a minősége /lassú a kapcsolat/, de sokszor egyáltalán nem megy, és nem tudom utolérni, hogy a szerverrel van-e gond (biztonsági okokból átkonfiguráltam) vagy a portforwardinggal a routeren, vagy csak simán ennyire szar az ARC iOS alatt, CarPlay-jel kombinálva.
Ez ugye tipikusan az a kérdés, amire nehéz jó választ adni.
Annyiban megválaszoltam, illetve utaltam rá, hogy a Sabo - féle streamer (Gold Signature és a Signature) azért sokkal jobban szólt nálam, de az ugye nagyon más árkategória.

Annak nem látom értelmét hogy sokkal drágább streamerekhez hasonlítgassam, a hasonló árúakkal meg versenyképes bármelyik M sorozatú Mac (és az inteles is). Roon Core-ként használva meg sok tucatnyi ethernetes Roon végpont eszköz áll rendelkezésre. Az audióra optimalizált linuxos (hol butított Ubuntu szerver, hol egy nagyon csupasz Debián az alap), 4 magos Xeon-os, passzív hűtésű Asus WS alaplapos gépem az MZ/X - féle lineáris táppal szintén igen jól teljesít, szerverként és lejátszóként is, akár Roon, akár Audirvana fusson rajta.

A Macbookoknak annyi előnye lehet a Mac Minivel szemben, hogy egy Thunderbolt 4 vagy dockon keresztül használható a dockot megtáplálva egy külső lineáris táppal is. 20V/9A kell hozzá. A 2017-es Macbook Promat igy használtam és számos nagy felbontású hangfelvétel is így készült el vele, egy Elgato dockon keresztül egy Hydrasoundos 20V/9A lineáris tápról ment minden a géphez csatlakoztatott periféria is. Jól hallható pozitív hatása volt a felvételre és a lejátszásra is egyaránt a lineáris tápolásnak.

Ez például egy erre alkalmas dock:

https://www.caldigit.com/thunderbolt-5-element-5-hub/

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Ha pedig ár/érték arányt a csendes hordozhatósággal ötvözöd, akkor audio célokra az M1 Air szerintem még mindig verhetetlen.

De Tibi eredeti kérdése arra vonatkozott, hogy ezek "milyen szintű streamer"-rel egyenértékűek, illetve egy M4 mini árának kétszeresébe kerülő Lumin U1 mini jobb-e digitális futóműnek, mint egy M4 Mac Mini.
Úgy tűnik, erre a választ sem tőled, sem tőlem (én is felvettem vele a kapcsolatot Facebookon/Messengeren) nem kapta meg, és szerintem nem valószínű, hogy létezik objektív válasz.

Én egyébként immár majdnem 8 éve egy i5 7600K processzoros iMac-et használok (még mindig!) "streamerként". Korábban Audirvana-val (a 3.x-szel) használtam, és azzal számomra nagyon kielégítő volt. Most Roon szerverként használom (külön telepítettem rá a Roon Server-t, Roon felület nélkül), amire USB-n van kötve a fejes láncom (RME ADI2 DAC FS + Hifiman Arya Stealth), és amiről etherneten küldöm át (három switchen keresztül) a NAD M33-ra a hanggá alakítható nedűt :D
A folyamatosan futó, és bekapcsolásnál/újraindításnál automatikusan elinduló Roon Servert vagy iPad-ről Roon Remote-tal, vagy MacBook-ról Roon-nal vezérlem, és gyakorlatilag mindig azt használom a NAD M33-on való lejátszáshoz is, pedig utóbbin ugye ott. BluOS, amivel ő maga is tud elég tisztességesen streamelni.
Mivel az M33-as "all-in-one" készülék (streamer+DAC+előfok+végfok), ezért elég nehéz számomra megmondani, hogy a maga jelenlegi 2,4 milliós árával milyen "szintet" képvisel, de bármit is, a streamer része helyett én szívesebben használom a 2017-es iMac-en állandóan futó Roon Server-t. De hogy miért, az meglehetősen összetett kérdés, és ne feltételnül a mindenkinek elsőként eszébe jutó "hangminőség"-ért /abban nemm érzek AKKORA különbséget/, hanem inkább azért, mert a Roon Remote pl. számomra sokkal kézreállóbb, mint a BluOS, ráadásul kb mindent kb mindehol (akár a házimozimon is) meg tudok vele szólaltatni pi..aegyszerűen, egyszerűen elképesztően jó az integráltsága, és az egész Roon koncepció az, ha valaki egyszer rábukik, nehezen fordul le róla, az szent... akkor meg minek is váltogatnék a BluOS-re, ami az M33 saját streamere?

Szerintem az én példám is mutatja, hogy mennyire nehéz tanácsot adni egy ilyen kérdésben, amit Tibi tett fel. Gondolom Te is hasonló okból nem válaszoltad azt meg.

Ja, a 2017-es iMac számomra még mindig tökéletesen megfelel a Roon Servernek (nem mellesleg PLEX szervernek is, de az nem ide tartozik ugye). Aminek számomra még nagyon is lenne értelme de amivel sajnos nem igazán boldogulok, az a Roon ARC Apple Carplay-ben, sokszor csak nagyon silány a minősége /lassú a kapcsolat/, de sokszor egyáltalán nem megy, és nem tudom utolérni, hogy a szerverrel van-e gond (biztonsági okokból átkonfiguráltam) vagy a portforwardinggal a routeren, vagy csak simán ennyire szar az ARC iOS alatt, CarPlay-jel kombinálva.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2025.04.16., szer. 11:18
kaef2 írta:
2025.04.16., szer. 09:49
Vinkler írta:
2025.04.16., szer. 08:23

Azért bemásolhatnád ide is, ha már itt kérdezték. :rolleyes:
Ugyanaz kérdezte itt is, mint a Facebookon. :smile53:
De legyen akkor itt is.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Nagyon sok felhasználónak nincs facebook accountja, csak azért.
A SoC architektúra miatt nincsenek nagy különbségek a különböző CPU-s Apple gépek között.
Az M-sorozatú chipekben a hangfeldolgozás és az I/O műveletek (például USB, Thunderbolt vagy belső DAC) közvetlenül a SoC által kezelt, nagy sebességű belső interconnect-eken keresztül történnek, nem pedig különálló PCIe sávokon, mint régebben. Az Apple Unified Memory Architecture (UMA) és a chip belső sávszélessége (például az M2 Ultra esetében 2,5 TB/s UltraFusion interconnect) biztosítja, hogy az adatátvitel ne legyen szűk keresztmetszet.A gyors memória és adatvitel csökkenti a puffer töltésének idejét, ami egy nagyobb teljesítményfelvétellel járó, igaz nagyon rövid idejű folyamat, de az RF és EMI zajok jelentős része ekkor keletkezik.

Legjobb ár-érték arány:
Mac mini (M2 vagy M4). Kompakt, csendes, költséghatékony, és minden szükséges USB/Thunderbolt porttal rendelkezik egy DAC-hoz.

Legjobb hordozhatóság és csendesség:
MacBook Air (M2 vagy M3). Tökéletes, ha mobil megoldást keres az ember, és a ventilátor nélküli kialakítás miatt teljesen zajtalan.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8805

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

kaef2 írta:
2025.04.16., szer. 09:49
Vinkler írta:
kaef2 írta:
2025.04.14., hétf. 11:25

Lásd a facebookos válaszom :)
De legyen akkor itt is.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Nagyon sok felhasználónak nincs facebook accountja, csak azért.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
kaef2 írta:
tibi62 írta:
2025.04.13., vas. 10:03
Szervusztok,
Tanácsotokat szeretném kérni. Mac mini M4-t tervezek vásárolni. Audirvana lesz rajta. Plusz külső dac. Tidalt hallgatnék. A kérdésem, hogy milyen szintű streamerrel van még egy szinten, mint hálózati lejátszó? pl. egy Lumin u2 mini már jobb mint a Mac mini M4?
De legyen akkor itt is.
"Nekem van M3-as Macbook Air, 18 magos xeonos iMac Pro es M4-es Mac mini is es van nalam streamer is, usb bemenettel is, tobbfele. A legdragabb streamer, ami a leginkabb tetszik, de az nem tud nativan 192k vagy afolotti vagy nativ dsd -t lejatszani. Az M3 Macbook Air kivaloan szol ar/ertek aranyban azt mondanam a legjobbnak. Egy baja hogy nincs usb a csatlakozo rajta csak usb c....

... barmelyik M processzoros Mac jo az Audirvanaval. Es persze Roonnal is, ott fokeppen, ha egy Roon vegponti eszkozzel hajtjuk a DAC-ot es a Mac csak szerver funkciokat lat el. A Hqplayer eseteben, ha valaki DSD felkonvertalast is akarna hasznalni, akkor nalam a regebbi Intel processzoros Mac-ek jobban bevalni latszanak mint az uj M processzorosak."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

kaef2 írta:
tibi62 írta:
Szervusztok,
Tanácsotokat szeretném kérni. Mac mini M4-t tervezek vásárolni. Audirvana lesz rajta. Plusz külső dac. Tidalt hallgatnék. A kérdésem, hogy milyen szintű streamerrel van még egy szinten, mint hálózati lejátszó? pl. egy Lumin u2 mini már jobb mint a Mac mini M4?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

tibi62 írta:
Szervusztok,

tibi62
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: tibi62 »

Szervusztok,

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3985

Hozzászólás Szerző: juliush »

Ja, hogy az a villamos nem az üzlet 3D-s nyomtatójából "gördül" ki!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 111

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

La_Valse írta:
2025.04.08., kedd 17:40
Norvégiában (Oszló) komoly figyelmeztetést kapott az Apple. :D
Apple_Norway.jpeg
Ez mondjuk szerintem kicsit sem vicces, akkor sem ha baleset volt, ha pedig szándékolt akkor végképp nem. De nem vagyunk egyformák. És mindezt mondom úgy, hogy semmi közöm az almás céghez, felhasználó szinten sem.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Norvégiában (Oszló) komoly figyelmeztetést kapott az Apple. :D
Apple_Norway.jpeg
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 126

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

wittao írta:
2025.04.05., szomb. 16:00
Nemreg jartam Prusszelben, es azert ez az Apple Store azert na…

IMG_6320.jpeg
Milánóban is király az üzlet. A föld alatt van.
asmilano.jpg
apple-store-interni-negozio.jpg
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Erre a lelassitasra igen haragszok mert nem kellene lecserelnem a iPad-ot de pl iPhone-nal ezt nem vettem eszre. A tabletnal ha volt egy youtube link egy cikkben es arra raklikkeltem, volt, hogy vartam egy percet is mire elindult a video. Allitolag franciaorszagban ez ellen torveny van, hogy nem lassithatjak az eszkozoket szandekosan. Van olyan is, hogy egy usb kulcsot par ev utan nem tudsz megnyitni, ezeket is korlatozzak pedig abban aztan nincs igen mi elromoljon.
Es mielott valaki ilyen 13 huvelykes tabletot venne eloszor gondolja meg, hogy hogyan fogja hasznalni. Mert en agyon fekve a hasamon van a tablet es hat ez mar eleg nehez de szep nagy kepernyoje van es igy, hogy elegge romlik a szemem mar jobb ilyen nagyon nezni. Mashogy jonnek be rajta a netes oldalak mint a 10 huvelykesen, jobban szet van rakva az oldal mintha pc-en nezned.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Aszpirin írta:
2025.04.05., szomb. 16:12
wittao írta:

IMG_6320.jpeg
Vettél-e valamit? (én április 30.-án megyek New Yorkba, Rochesterbe majd Kanadába, forintárfolyamtól függően lehet, hogy bejátszik egy új iPad - nem értem miért lassult úgy be a 2018-as iPad Pro-m, de gyanítom, hogy szándékos. Egy sima böngészés is iszonyat lassú tud lenni rajta, és nem látom, hogy mi indokolná ezt...)
En is ugyanebbol az okbol csereltem le januarban az iPad-omat. En egy iPod Air M2-ot 13 huvelykeset vettem.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2025.04.05., szomb. 19:06
kaef2 írta:
2025.04.05., szomb. 18:32
Úgy hiszem gyakorlatilag minden Thunderbolt1, 2, 3, 4, 5 és USB3.2, USB4 és USB4v2 USB C kábelben van valamiféle aktív elektronika. Az Apple Thunderbolt4, 5 kábelei koax, és árnyékolatlan drótok kombinációjából állnak. Lehet majd írok külön is egy rövid cikket a felépítésükről, nagyon érdekes.
Van egy ilyen "rossznevű" USB 4.0 kábelem, amit tévedésből vettem, mert rosszul tudtam, hogy a Studio Display mellé nem jár TB5-kábel. Mivel bontatlan, felraktam ide az adokveszekbe, de egyértelmű, hogy ebben a közösségben senkit sem érdekel, ezért már régóta a mélyben hagyom...
Félreértés ne essen, nem akarom eladni Neked, de ha esetleg segíti vagy "színesíti" a palettát a tesztelésben egy ilyen nem-audiofil izé is, akkor szívesen odaadom neked, ki lehet bontani, már nem érdekes, hogy bontatlan, értéke láthatóan csak addig van, amíg az ember a boltból elhozza, és használja....
viewtopic.php?f=64&t=202494
Köszi, szívesen beveszem a válogatásba, kíváncsi vagyok rá. :)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

kaef2 írta:
2025.04.05., szomb. 18:32
Úgy hiszem gyakorlatilag minden Thunderbolt1, 2, 3, 4, 5 és USB3.2, USB4 és USB4v2 USB C kábelben van valamiféle aktív elektronika. Az Apple Thunderbolt4, 5 kábelei koax, és árnyékolatlan drótok kombinációjából állnak. Lehet majd írok külön is egy rövid cikket a felépítésükről, nagyon érdekes.
Van egy ilyen "rossznevű" USB 4.0 kábelem, amit tévedésből vettem, mert rosszul tudtam, hogy a Studio Display mellé nem jár TB5-kábel. Mivel bontatlan, felraktam ide az adokveszekbe, de egyértelmű, hogy ebben a közösségben senkit sem érdekel, ezért már régóta a mélyben hagyom...
Félreértés ne essen, nem akarom eladni Neked, de ha esetleg segíti vagy "színesíti" a palettát a tesztelésben egy ilyen nem-audiofil izé is, akkor szívesen odaadom neked, ki lehet bontani, már nem érdekes, hogy bontatlan, értéke láthatóan csak addig van, amíg az ember a boltból elhozza, és használja....
viewtopic.php?f=64&t=202494
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2025.04.05., szomb. 11:17
Aszpirin írta:
2025.04.05., szomb. 11:15
Én AQ USBC -USBA adaptert használtam Macbook Air M1-hetés az bevált.
Most adapterezek én is az új minivel, mióta megvan.
Van legalább hatféle adapterem, AQ is. Eddig a legjobban az Elgato Thunderbolt3 dockja vált be, ehhez volt egy külső lineáris 20V/10A tápom is Filkor Józsitól (ez tápolta Thunderbolt 3-on keresztül a Macbook Pro-t is). Sajnos ez igy már elég drága és nem is ajánlható a fizikai méretek miatt mindennapi hordozható gépes használatra.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2025.04.05., szomb. 08:52
kaef2 írta:
2025.04.04., pén. 17:44
Írtam egy blogposztot, az USB C/Thunderbolt kábelek esetleges hangzásra gyakorolt hatásáról gondolkodván.

Így kezdődik:

"Az USB-C, Thunderbolt csatlakozók egyre elterjedtebbek a professzionális audio eszközökben, különösen az audio interfészeknél. Ennek oka a helytakarékos kialakítás, jobb árnyékolás és sokkal magasabb adatátviteli sebesség. A blog poszt különböző USB-C kábelek (normál, Apple Thunderbolt és audiofil) és adapterek hangzásra gyakorolt hatását hasonlítja össze, hogy kiderüljön, melyik tényező, az anyagminőség vagy a zajtűrés és adatátviteli sebesség lehet fontosabb a hangzás szempontjából."

Cikk itt olvasható az első rész:

https://mediaengineering.medium.com/usb ... 37b3bf890e
A harmadik, ami még eszembe jutott, az kifejezetten az apple kábelek kapcsán: ahogy az Apple-t ismerem, kb kizártnak taartom, hogy ne legyen aktív áramkör (IC) egy Apple-féle USB-C csatlakozóban, ami audio szempontból vagy jó, vagy nem...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
2025.04.05., szomb. 18:25
wittao írta:
2025.04.05., szomb. 18:16
Beszelgettem errol az eladoval, es a kovetkezokre jutottunk:
- alapvetoen a fiamnak neztem, aki 15 eves es ilyenkor mindenre figyel amire nem kellene, es nem figyel neha, amire kellene… szoval a zajkioltasi opciot egyaltalan nem javasolta az elado, ha fiataloknak adjak el biztonsagi okokra hivatkozva (kerdezte hasznal-e tomegkozlekedest es jarkal-e a varosban, mert akkor inkabb a sima Airpods 4-est ajanlja)
- azt mondta, es ahogy probaltam nekem is ez jott le, nincsen szamottevo hangzasbeli kulonbseg kozottuk, hacsak nem kenyelmesebb es jobban zar a Pro a betettekkel
- vegul ugy dontottem a zajszuro nelkulit veszem neki
A MAX-nal kiprobaltam a zajszuros dolgot, az trnyleg zseni.
Tiszta ügy, 15 éves srácnak, aki tömegközlekedik és forgalmas helyeken járkál, tuti én sem vennék zajkioltós agydugót.
Ami a simát illeti, nem tudom, bőven lehet, hogy tényleg nincs már nagy különbség a Pro-hoz képest, ami annál jobb, mert a Pro szerintem BT agydugót meghazudtoló módon, elképsztően jól szól SZERINTEM. Ha az új "sima" is ilyen jó, akkor főnyeremény. :tutiok:
Nemrég nálunk elkaszált a hév egy 16 éves srácot, aki a síneken botorkált, nem hallotta, h jön a hév. Túlélte, de nem kívánom senkinek. Baromi veszélyes közlekedés mellett ilyen füleseket használni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wittao írta:
2025.04.05., szomb. 18:16
- alapvetoen a fiamnak neztem, aki 15 eves es ilyenkor mindenre figyel amire nem kellene, es nem figyel neha, amire kellene… szoval a zajkioltasi opciot egyaltalan nem javasolta az elado, ha fiataloknak adjak el biztonsagi okokra hivatkozva (kerdezte hasznal-e tomegkozlekedest es jarkal-e a varosban, mert akkor inkabb a sima Airpods 4-est ajanlja)
- azt mondta, es ahogy probaltam nekem is ez jott le, nincsen szamottevo hangzasbeli kulonbseg kozottuk, hacsak nem kenyelmesebb es jobban zar a Pro a betettekkel
Tiszta ügy, 15 éves srácnak, aki tömegközlekedik és forgalmas helyeken járkál, tuti én sem vennék zajkioltós agydugót.
Ami a simát illeti, nem tudom, bőven lehet, hogy tényleg nincs már nagy különbség a Pro-hoz képest, ami akkor bizony jó dolog, mert a Pro szerintem BT agydugót meghazudtoló módon, elképsztően jól szól SZERINTEM. Ha az új "sima" is ilyen jó, akkor főnyeremény. :tutiok:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2005

Hozzászólás Szerző: wittao »

Aszpirin írta:
2025.04.05., szomb. 16:47
Aipods Pro 2-t hallottál már? Mert attól lehet még jobban ledöbbensz. És abban van zajszűrő is (meg a szerintem zseniális transparency mód, amelyik átereszt mindent, de a túl hangos környezeti hangokat leveszi hallgathatóvá, egy rock-koncerten zseniális tud lenni...)
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Tul írta:
2025.04.05., szomb. 17:17
Neked a Pro 2 bejött? Én Max után vettem, illetve akkor épp volt sima Airpods 3 is itthon.
Sajna a Pro 2 zajszűrője nagyon gyér a Max után, illetve nekem az illeszték valahogy nem passzol a fülembe. Az utángyártottak, főleg a Comply-félék meg nullára redukálják a mélyeket. Tuti velem van a baj, mert a 3-ast is azért adtam el, mert kiesett, nem illeszkedett jól, meg a Pro 2 is folyton kicsúszik. Azonban, szerintem a sima Airpods jobb ár/érték arányú, mint a Pro. Akinek jól ül a fülében a sima, annak nagyszerű választás lehet, mert a viszonylag halvány zajszűrésért nem biztos, hogy érdemes annyit adni, amennyi pluszt kérnek érte. A driverek meg ugyanazok. Ettől függetlenül szeretem és a mai napig megvan a Pro, de a Max az én barátom :smile29: Az illesztékre nincs valami jó tipped?
Aszpirin írta:
Aipods Pro 2-t hallottál már? Mert attól lehet még jobban ledöbbensz. És abban van zajszűrő is (meg a szerintem zseniális transparency mód, amelyik átereszt mindent, de a túl hangos környezeti hangokat leveszi hallgathatóvá, egy rock-koncerten zseniális tud lenni...)
igen, nagyon. Szerintem a zajszűrése is nagyon jó, de persze gyér is lehet, ha nem illeszkedik rendesen a füledbe.
A max-szal való összehasonlítás számomra almát a körtével... Egyik over-ear fejhallgató, másik "agybadugós" fülhallgató. Max-szal nem lehet aludni,pedig nálam ez a no.1 használati esete az Airpods Pro 2-nek ("aktív, halk zenét is adó füldugó alváshoz" :D ). Fejhallgatózásra eszembe sem jutna Max-ot használni, pláne azért a pénzért.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
2025.04.05., szomb. 16:12
wittao írta:

IMG_6320.jpeg
Vettél-e valamit? (én április 30.-án megyek New Yorkba, Rochesterbe majd Kanadába, forintárfolyamtól függően lehet, hogy bejátszik egy új iPad - nem értem miért lassult úgy be a 2018-as iPad Pro-m, de gyanítom, hogy szándékos. Egy sima böngészés is iszonyat lassú tud lenni rajta, és nem látom, hogy mi indokolná ezt...)
Sajnos én is tapasztaltan működési anomáliákat ipad-nél. Én is értetlenül állok előtte.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1246

Hozzászólás Szerző: Tul »

Neked a Pro 2 bejött? Én Max után vettem, illetve akkor épp volt sima Airpods 3 is itthon.
Sajna a Pro 2 zajszűrője nagyon gyér a Max után, illetve nekem az illeszték valahogy nem passzol a fülembe. Az utángyártottak, főleg a Comply-félék meg nullára redukálják a mélyeket. Tuti velem van a baj, mert a 3-ast is azért adtam el, mert kiesett, nem illeszkedett jól, meg a Pro 2 is folyton kicsúszik. Azonban, szerintem a sima Airpods jobb ár/érték arányú, mint a Pro. Akinek jól ül a fülében a sima, annak nagyszerű választás lehet, mert a viszonylag halvány zajszűrésért nem biztos, hogy érdemes annyit adni, amennyi pluszt kérnek érte. A driverek meg ugyanazok. Ettől függetlenül szeretem és a mai napig megvan a Pro, de a Max az én barátom :smile29: Az illesztékre nincs valami jó tipped?
Aszpirin írta:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”