Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2649

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

A tanácsotokat kérném. Kinéztem magamnak a következőkét készüléket:
- Marantz SA CD 7001 ill.
- Vincent CD-S2 vagy S6

Először is: nagyon nem mindegy, hogy Vince 2 vagy 6!
Az S2 a belépőmodelljük volt, nem mellesleg jó hanggal, az S6 pedig egy csöves végű hibrid készülék, a lista tetejéről. Én speciel az S3-ast ismerem, ami nem csöves, de nagyon komoly A-osztályú analóg résszel rendelkezik, Philips CDM7 mkII mechanikával. A hangja nagyon jó, gyors, pontos, részletező de koránt sem lekerekített, meleg hang, teljesen más, mint a középkategóriás Marantz hangja.
Ha az tetszik neked akkor az S2 nem lesz a Te világod.
Az S6 más történet - az egyszerűen minden tekintetben komolyabb, nagyobb drágább készülék, mint a Marantz, nem is egy kategóriába tartoznak. Vixont a csöves CD hangot mindenképpen meg kell hallgatnod, mielőtt belevágnál, hogy tetszik-e Neked.
Annak alapján, amit elmondtál, valszeg EZ a hang tetszeni fog, de innentől ez már a Te döntésed kell legyen....

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mishow ebben a dologban teljesen egyet értek veled...De ezt már előrébb le is írtam és vázoltam is ..

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2649

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

A Marantz Cd63 egy igen jó készülék...A Pioneert nem ismerem, de jól néz ki, stabil masszív darabnak hat...
A Marantz közismerten Philips klón, és a maguk korukban igen jók voltak, ma pedig van egyfajta legendás nosztalgia irántuk. Előnyük hogy még mindig elég sok donor létezik belőlük, no meg rengeteg szépen renovált vagy épp sz@rrá tunyingolt változat is. Ha bejön ez a vonal, kisebbet kockáztatsz, mert ha meg is hibásodik, szinte garantáltan talpra állítják.
A Pio-nál már nem ilyen fényes az ábra, amikor én érdeklődtem ez iránt a vonal iránt, akkor többen is mondták, hogy amíg megy nagyon jó, sőt tuningolva az egyik legjobb futómű, de ha besz@rt akkor szinte eldobós, mert gazdaságtalan a javítása. Ráadásul bizonyos szériák lézere (mely mint tudjuk a plafonról lóg) állítólag hajlamos egyszerűen kiesni és bepotyogni a szerkezetbe.... Mivel olyan mondta, aki kereskedik is ezekkel az old cuccokkal, és nagyon sok átment a kezei közt, így hajlamos voltam hinni neki.
Én mindenesetre félnék az utolsó fillérjeimet ilyen öreg masinákba ölni - jóapám mindig azt mondta: szegény ember ne vásároljon olcsón.....

Cherry
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Cherry »

Sziasztok!

A tanácsotokat kérném. Kinéztem magamnak a következő
két készüléket:

- Marantz SA CD 7001 ill.
- Vincent CD-S2 vagy S6

A Malac-ról relative sokat tudok és tetszik a hangja is.
Mivel egy Quadral Platinum mellé párosítanám, így a néha
lekerekített hangkaraktert a hangfal (kissé felső sávba húzó hangja)
épp kiegyenlítené.

A Vincentet is hallottam már, de mélyebb hallgatózásra nem
nagyon volt vele időm.

Kérdésem elsősorban:
==============

- van e valakinek tapasztalata a Vincent játékossal kapcsolatban?
- nektek mi a véleményetek a Malac - Quadral Platinum párosításról?

Segítséget előre is köszi.

Üdv.

Vendég

Cd játszók

A Marantz Cd63 egy igen jó készülék...A Pioneert nem ismerem, de jól néz ki, stabil masszív darabnak hat...

Arcuss
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Arcuss »

Kedves Taarzan!

Egyetértve a hozzászólókkal, bezony rejthet némi rizikót az öreg készülékek megvásárlása és az anyagi mag is szűkös... szóval így kissé körülményes tanácsot adni, de egyáltalán nem reménytelen némi kompromisszum árán. A sony futóművektől –az előzőekben taglalt okok miatt lsd:Tigris tapasztalatát pl- érdemes lehet eltekinteni. Perce fontos lenne még némi tunying kapacitás is, aminek a lehetősége később még jól jöhet. Ebből a szempontból a szóba jöhető onkyo modellek drágák, az arcamok sajna ritkák, pedig az alpha 6-ig bezárólag cdm4 & 9 a lelkük :lol!: Pio- és philipséknél a 80-as évek elején gyártott modellek voltak az érdekesebbek, de már elhasználódtak sajna, ritkán találni 90%-os gépezetet. Ezek lennének a kevésbé jó hírek... Vixont, ha alább adod az igényeid, az említett gyártók újabb típusai már jó eséllyel szolgálhatnak... első blikkre őket taliztam

http://www.vatera.hu/pioneer_pd_s507_nma_98050234.html (!)

http://www.vatera.hu/marantz_cd_63_98632216.html

http://www.vatera.hu/marantz_cd_63se_97976073.html

http://www.vatera.hu/marantz_cd_6000_ose_97842844.html (?)

spec doky ajánlata tetszik, de az adott ársávban lévő alapmodellek nem közelítik meg a "divatos" megépítést... így elképzelhető némi tunying kapacitásról le kell mondanod szvsz -ettől eltekintve perce még vásárolhatsz üres dobozt is- de nem ismizem őket sajna... sztm érdemes a kalapban tartogatni párat pl 950/ca50e

bocsi a linkért, csak példa kedvéért osztottam meg :lol!:

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

ha DVD is szobajohet akkor Pioneer de meginkabb KISS jatekosait lehet ajanlani. ez utobbiban egy Mitsumi drive van, ami a H/K 970 cd jatekosban is ugyanugy fellelheto. persze ossze kell probalgatni.
Nos a KISS-nek alapból nincs olyan jó hangja... de nagyon jól fel lehet "javítani".
Mondjuk a KISS egy "asztali készüléknek álcázott számítógép". Már a tapasztalataim ezt támasztják alá.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Cd játszók

Ja a Philipsről jut eszembe melyik volt nekik a legendásan jó futóműve? CDM9?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

tudtok konkrét típust is ajánlani... max. 25-öt költenék futóműre. súgok: a többi családtag (hivox dac, bubo, és hd555) is mobilizálható... ha van egy jó ötlet, de itt szigorúan hason ár kategória jöhet szóba az anyagi keretek miatt.

Nem tudom hogy szóba hozhatom-e... :lol!: Philips CD 920-930-950-es modelleket.
Lehet hogy érdemes foglalkozni a dologgal... :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Cd játszók

A túl öreg gépekkel az a baj, hogy sok nem is olvassa az írott lemezeket...Épp van nálam egy Denon és az istenért nem akarja az írott lemezeket olvasni. A másik meg , h lehet a lézerfej is cserére szorul, és azt beszerezni sem olcsó ha van hozzá egyáltalán. Szerintem az az Onkyo Koax kimenettel elég jó készülék lehet...és nagyon jó árban is van...
melyik Denon?

nem allitom hogy Onkyobol nem letezik jo de amelyekkel eddig en talalkoztam mind pocsek hanggal birt.

Denon DCD-610

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

tudtok konkrét típust is ajánlani... max. 25-öt költenék futóműre. súgok: a többi családtag (hivox dac, bubo, és hd555) is mobilizálható... :lol!: ha van egy jó ötlet, de itt szigorúan hason ár kategória jöhet szóba az anyagi keretek miatt.

ha DVD is szobajohet akkor Pioneer de meginkabb KISS jatekosait lehet ajanlani. ez utobbiban egy Mitsumi drive van, ami a H/K 970 cd jatekosban is ugyanugy fellelheto. persze ossze kell probalgatni.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

A túl öreg gépekkel az a baj, hogy sok nem is olvassa az írott lemezeket...Épp van nálam egy Denon és az istenért nem akarja az írott lemezeket olvasni. A másik meg , h lehet a lézerfej is cserére szorul, és azt beszerezni sem olcsó ha van hozzá egyáltalán. Szerintem az az Onkyo Koax kimenettel elég jó készülék lehet...és nagyon jó árban is van...
melyik Denon?

nem allitom hogy Onkyobol nem letezik jo de amelyekkel eddig en talalkoztam mind pocsek hanggal birt.

Vendég

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

tudtok konkrét típust is ajánlani... max. 25-öt költenék futóműre.  súgok: a többi családtag (hivox dac, bubo, és hd555) is mobilizálható...  :lol!: ha van egy jó ötlet, de itt szigorúan hason ár kategória jöhet szóba az anyagi keretek miatt.

hát, ha a felajánlott CD járékosok, nem tudni miért, de nem felelnek meg (ebben a kategóriában tényleg nincsenek nagy különbségek, egyik olyan mint a másik), akkor valóban nézz szét a Pioneer Stable Platter mechanikás CD-i között (vaterán 25 körül mennek, pl. ITT, bár ezeknek általában csak optikai kimenete van), ahogy itt az imént az egyik fórumtárs is írta, bár ezek mind elég öreg készülékek, és szerintem nemigen tudsz mit kezdeni vele, ha valamije elromlik (tuti, hogy nincs hozzá alkatrész). Egyébként a jó futóművek, még használtan is kb. 60-70 ezernél kezdődnek, legalábbis nekem ez a meglátásom. Dícsérik a cyrus CD-ket is, de azt itthon nemigen kapni, az e-bayen viszont szokott lenni (ha Angliából veszed, akkor csak a hálózati kábel dugaszát kell lecserélni), de ezek is túl vannak az általad megjelöltértékhatáron.
marek

Vendég

Cd játszók

tudtok konkrét típust is ajánlani... max. 25-öt költenék futóműre.
súgok: a többi családtag (hivox dac, bubo, és hd555) is mobilizálható... :lol!: ha van egy jó ötlet, de itt szigorúan hason ár kategória jöhet szóba az anyagi keretek miatt.

Arcuss
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Nemcsak a kiolvasófej, mozgatómechanika számít, hanem a digitális elektronika és tápja, órajel előállítása mind-mind fontos dolog, hogy tényleg jó futómű legyen.Egy laikus jobb, ha inkább fül alapján dönt, és nem egy(1) valami felkapott divatos paraméter alapján, mint pl." hány kilogramm?" vagy "fémből van, nem műanyagból", "mekkora trafója van ecsém!"
Persze egy jóféle dac társaságában...

ez csak természetes... de a tényen nem változtat, mixerint az említett ársávban érdemes lehet figyelembe venni az említett alternatívákat ill további bizalomra adhat okot a futóműként használni kívánt készülék módosítására egy „divatos” alkatrészbázis -gyártási évtől független- aminek egyik nem elhanyagolható tényezője lehet akár a trafó is. Ebből a szempontból a d/a már valóban szubjektív döntés "laikusoknak"... Ettől független a technics helyett előnyösebb választásnak tűnhet valamien „felkapott” készüléket módosítani futómű gyanánt. Perce ez csak saját vélemény, tiszteletben tartva mások meglátását

Vendég

Cd játszók

Nemcsak a kiolvasófej, mozgatómechanika számít, hanem a digitális elektronika és tápja, órajel előállítása mind-mind fontos dolog, hogy tényleg jó futómű legyen.Egy laikus jobb, ha inkább fül alapján dönt, és nem egy(1) valami felkapott divatos paraméter alapján, mint pl." hány kilogramm?" vagy "fémből van, nem műanyagból", "mekkora trafója van ecsém!"

Fülelek.

Milyen futóművel hallottad eddig a legjobban szólni a dac-jaidat?

Vendég

Cd játszók

Ez a jó

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5318

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nemcsak a kiolvasófej, mozgatómechanika számít, hanem a digitális elektronika és tápja, órajel előállítása mind-mind fontos dolog, hogy tényleg jó futómű legyen.
Egy laikus jobb, ha inkább fül alapján dönt, és nem egy(1) valami felkapott divatos paraméter alapján, mint pl." hány kilogramm?" vagy "fémből van, nem műanyagból", "mekkora trafója van ecsém!"

Arcuss
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Mivel csodák nincsnek, a 304 mkii-nél „erősebb” futóművet nehéz elképzelni, úgy hogy nem tudni mien ársávban gondolkodnál ill ha eladó készülékek sem jöhetnek szóba... vagyis nem igazán tudni tulképp mit is szabad linkelni, amit szívesen megvásárolnál... kissé furi ez a szabályszerűség készülékvásárlás esetén.mind1. Ca 50e-ig igazából nem oan végtelen a jó kiolvasási képességgel rendelkező, megbízhatóbb készülékek sora. Pölö sokan uccsó szériás pd-s piokat kedvelik futómű gyanánt v. a jól bevált philips féle mechanikákat, újabb megoldásként sanyo sf.p100 (egyes onkyo játékosok ), ebben az árban ritkán találhatsz még arcam transportot is v. baraun atelier-t :lol!: A sony mechanikák megbízhatósága sajna elég rapszodikus, kevésbé megbízható vétel... A tunying philips esetén a dac valóban felesleges lehet, így sajna ő sem előnyös ebből a szempontból... hiszen nyílván kedveled a jelenlegi konvertered, ami érthető

Vendég

Cd játszók

!36_7_11.gif' />' /><!--endemo--> valami már kisiklott...
a dacon igen! nem néztem meg alaposan a cd lejátszót, ami modifikált és van rajta coax...
azt hittem regular és optikai van rajta... teccik é'teni?

Ok OK étem már

Vendég

Cd játszók

!36_7_11.gif' />
valami már kisiklott...
a dacon igen! nem néztem meg alaposan a cd lejátszót, ami modifikált és van rajta coax...
azt hittem regular és optikai van rajta... teccik é'teni?

Vendég

Cd játszók

Miért kellene más DAC?
a coax miatt...

Van rajta Koax

Vendég

Cd játszók

Miért kellene más DAC?
a coax miatt...

Vendég