Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Helló milndenkinek! Van egy töprengésem
Ezen a szinten (is) minden apró változtatás hallható. A többi erősen szubjektív és ízlés kérdése. Nekem tetszik a Lin hang, de ismerek olyanokat akik nem hallják.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Helló milndenkinek! Van egy töprengésem, mégpedig az, hogy a Linn Ittok LVII-t kicserélem Ekos-ra. De hangzásban lehet e vajon érzékelni a minőségi különbséget? Megéri é az átszerelési ceremónia a fáradozásomat?
Amennyiben rendszered többi tagja is ezen a szinten van hallható lesz a különbség, de nem ég és föld kategória. Anyagilag megéri-e? Ha nem jelentős mennyiségű akkor Igen. Hiszen így jutsz előre.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Linn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 64

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Linn »

Helló milndenkinek! Van egy töprengésem, mégpedig az, hogy a Linn Ittok LVII-t kicserélem Ekos-ra. De hangzásban lehet e vajon érzékelni a minőségi különbséget? Megéri é az átszerelési ceremónia a fáradozásomat?
Solidsteel asztal, Isotek GII Sigmas tápszűrő
Linn Sondek Lp12,Mose-Hercules, Ittok LVII, EMT HSD 006 MC hangszedő
Marantz SA-15S1
Unison Research Sinfonia+Simply Phono,
Chario Aviator Cielo
Kábelek: Van den Hul

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Nem lenne ez nagy ördöngősség, csak egy kicsit kéne gondolkodni a gyártóknak, ha az meg nem megy, alkalmazni erre bevált megoldást.
Az SME gyárilag minden lemezjátszójához ad leszorítót. Ezzel a hullámos lemezeket is síkba lehet helyezni. Működése baromi egyszerű. A tengelyen van egy kb 3 cm átmérőjű, egy mm vastag korong. Ez picit elemeli a lemezt a tányértól, majd a tengelyre csavart "leszorító" a lemezt ráfeszíti a tányérra, mivel a lemez címke külső pereménél nyomja a lemezt lefelé, a közepénél nem. Belül picit el van emelve a lemez közepe, így az egész lemezt ráfeszíti a tányérra. Nagyon hatásos megoldás még komolyabban hullámos lemezek esetében is.

SME 10:

Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Az Oronic 250 pl.: 250g-os, ez "ráhúzza" magát a tengelyre. A Clearaudionak van egy (talán akril anyagú) leszorítója, ami jelentősen könnyebb lehet:
clearaudio_clever_clamp_.jpg

Lehet nem is Clearaudio  ?!

Ennek a súlyával nem lehet gond, de mivel ez szorosan megy rá a tengelyre, majd onnan le, nem tudom jót tesz-e egy függesztett vázas gépnek ez a rányomás lehúzás.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2504

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: supravox »

Sajnos csak a SME lejátszón használható, mivel a tengely menetére kell tekerni a leszorítót.
A tömege nem jelentős egy SME tányér tömegéhez képest. Kb. 30 dkg. A lényeg a leszorító erő, nem a tömeg.
A Kuzma Referencem is ilyen volt.Szerintem csak ez a csavaros megoldás az üdvözítő.
A többi csak játék.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Kvaterka »

Az Oronic 250 pl.: 250g-os, ez "ráhúzza" magát a tengelyre. A Clearaudionak van egy (talán akril anyagú) leszorítója, ami jelentősen könnyebb lehet:
clearaudio_clever_clamp_.jpg

Ezt ajánlotta Pointe is...ezek szerint nem olvastad!?
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Rosszul kérdeztem. Nem konkrétan az SME leszorítójára gondoltam, hanem általában az ilyen elven (nem tömeggel ható) leszorítókra. Egyes függesztett vázas lemezjátszóknak lehet hogy még ez a kb. 30 dkg sem tesz jót?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sajnos csak a SME lejátszón használható, mivel a tengely menetére kell tekerni a leszorítót.
A tömege nem jelentős egy SME tányér tömegéhez képest. Kb. 30 dkg. A lényeg a leszorító erő, nem a tömeg.

Rosszul kérdeztem. Nem konkrétan az SME leszorítójára gondoltam, hanem általában az ilyen elven (nem tömeggel ható) leszorítókra. Egyes függesztett vázas lemezjátszóknak lehet hogy még ez a kb. 30 dkg sem tesz jót?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Ez valóban egyszerű, és logikus a működése is. Ezek a szorítós lemezleszorítok milyen súlyúak? Függesztett vázas lemezjátszókon(pl. Linn) használható, egyáltalán szükséges, jó?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Nem lenne ez nagy ördöngősség, csak egy kicsit kéne gondolkodni a gyártóknak, ha az meg nem megy, alkalmazni erre bevált megoldást.
Az SME gyárilag minden lemezjátszójához ad leszorítót. Ezzel a hullámos lemezeket is síkba lehet helyezni. Működése baromi egyszerű. A tengelyen van egy kb 3 cm átmérőjű, egy mm vastag korong. Ez picit elemeli a lemezt a tányértól, majd a tengelyre csavart "leszorító" a lemezt ráfeszíti a tányérra, mivel a lemez címke külső pereménél nyomja a lemezt lefelé, a közepénél nem. Belül picit el van emelve a lemez közepe, így az egész lemezt ráfeszíti a tányérra. Nagyon hatásos megoldás még komolyabban hullámos lemezek esetében is.

Ez valóban egyszerű, és logikus a működése is. Ezek a szorítós lemezleszorítok milyen súlyúak? Függesztett vázas lemezjátszókon(pl. Linn) használható, egyáltalán szükséges, jó?

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Lemezjátszója válogatja...!....
Szerintem a görbe lemezt nem egyenesíti, sokszor inkább rosszabb lesz (legalább is egyik oldalon), ahhoz nagyon speciális tányér kiképzés kellene, nem az általános, középen mélyített.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Sziasztok!

Ti lemezleszorító súlyt használtok ,vagy csak csicsának jó?

Nekem van egy Michell England,de ez kiegyenesíti a görbe lemezt.Ez egy szorító résszel rendelkezik és a tengelyt használja "apa csavarnak"

Legtöbbször csak csicsa.

Amúgy van súlyom, és leszorítóm is, de nem használom (a kényelmetlenség miatt sem, a leszorítóhoz le kell állítani a tányért, macerás).   gyt

Lemezjátszója válogatja...!
Kuzma StabiS gyári súlya (nem csak) szerintem semmit sem hoz a "konyhára", max jól néz ki, s a "porvédő" tetőt a helyén tartja.
Van Orsonic 250-es leszorítóm (ez is Michell elvű, vagy fordítva?!), ez pl. L75 átépítésen észrevehetően javított, a mostani 2. lejátszón (JVC QL Y55) inkább ront.
Szerintem a görbe lemezt nem egyenesíti, sokszor inkább rosszabb lesz (legalább is egyik oldalon), ahhoz nagyon speciális tányér kiképzés kellene, nem az általános, középen mélyített.
Ennek ellenére sok komoly cég is gyárt, érdemes kísérletezni vele. Ahol a csapágy bírja, s nem függesztett a futómű, ott a tömeg elven működők is beválhatnak (pl.: Micro Seiki, Thorens...), vagy más esetben a szorítósak(pl.: Orsonic, Audio Technika, Clearaudio...)

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gyt »

Köszi a választ mindenkinek!

A Michellt esetleg lehet kapni hazai pályán? az ebayen néztem ott aránylag jó áron van.

Esetleg ezt használja valaki?
http://www.octogonaudio.hu/uzlet/kieges ... leszorito/

Pont egy ilyenem van parlagon. Ha érdekel, keress meg. Meg van egy Project nehezék is...
Heed, Soulines, Power-R

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Én a Clearaudio Clever Clamp-et árulom, most 9.990 ft helyett xxxx-ért :-)

http://lemezjatszok.blog.hu/2017/09/20/analog_akcio

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1154

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: lacee »

Amúgy van súlyom, és leszorítóm is, de nem használom (a kényelmetlenség miatt sem, a leszorítóhoz le kell állítani a tányért, macerás).   gyt
Szia!

Add el nekem  

lacee
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Köszi a választ mindenkinek!

A Michellt esetleg lehet kapni hazai pályán? az ebayen néztem ott aránylag jó áron van.

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Amikor az előző lemezjátszómat vettem (Rega P7) Tatabányán, a forgalmazótól, rákérdeztem a leszorító témakörre. Azt mondta, a Rega inkább azon az elven van, hogy nem kell, hadd rezegjen. Elsőre furcsa, de ha megnézzük a különböző gyártói filozófiákat (nagy tömegű, bombabiztos szerkezetek, könnyű szerkezetes, függesztett, sokféle anyagból készült szendvics szerkezetek, tervezett rezonancia kezelés, stb.), szerintem óvatosan érdemes alkalmazni az olyan szerkezetekhez, amihez maga a gyártó nem kínál ilyet (pl. Project ad is hozzá). Persze, ha úgy jobban tetszik a hangzás, és bírja a csapágy, nem ördögtől való. Amúgy van súlyom, és leszorítóm is, de nem használom (a kényelmetlenség miatt sem, a leszorítóhoz le kell állítani a tányért, macerás).   gyt
Szerintem van hangzásbeli változás....előnyére .Nekem nem fárasztó egyébként a felhelyezése,de kinek a pap,kinek a papné:-)
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gyt »

A regahoz kifejezetten szorító javasolt. A Michell gyárt hozzá.

Amikor az előző lemezjátszómat vettem (Rega P7) Tatabányán, a forgalmazótól, rákérdeztem a leszorító témakörre. Azt mondta, a Rega inkább azon az elven van, hogy nem kell, hadd rezegjen. Elsőre furcsa, de ha megnézzük a különböző gyártói filozófiákat (nagy tömegű, bombabiztos szerkezetek, könnyű szerkezetes, függesztett, sokféle anyagból készült szendvics szerkezetek, tervezett rezonancia kezelés, stb.), szerintem óvatosan érdemes alkalmazni az olyan szerkezetekhez, amihez maga a gyártó nem kínál ilyet (pl. Project ad is hozzá). Persze, ha úgy jobban tetszik a hangzás, és bírja a csapágy, nem ördögtől való. Amúgy van súlyom, és leszorítóm is, de nem használom (a kényelmetlenség miatt sem, a leszorítóhoz le kell állítani a tányért, macerás).   gyt
Heed, Soulines, Power-R

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Hátha ez egy kicsit jobb kép:

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Illetve a hátulja:

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

A regahoz kifejezetten szorító javasolt. A Michell gyárt hozzá.
Igen...ez az

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Nekem van egy Michell England,de ez kiegyenesíti a görbe lemezt... A regahoz kifejezetten szorító javasolt. A Michell gyárt hozzá.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Sziasztok!

Nekem van egy Michell England,de ez kiegyenesíti a görbe lemezt.Ez egy szorító résszel rendelkezik és a tengelyt használja "apa csavarnak"

lacee
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Sziasztok!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”