Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Jano.3 »

Azthiszem már kezd világos lenni a helyzet.

Ez az újféle usb-spdif átalakító jobb mint a régi? Régit látok itt a forumon egyet eladót, de inkább hajlanék a jobb fele.

Lényegébe ha jól értem ez az átalakító látja el a hangkártya szerepét? Mintha USB-n külső hangkártyát tennék a gépre. Onnan meg megy a digit jel tovább a DAC-ba.

Az új átalakítónál ASIO használható? Réginél nem?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5317

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Az USB-n (digitálisan) közlekedő hang mindíg gyengébb eredményt ad, mint egy jó hangkártya. Viszont kényelmesebb. Győztél.
Ezzel a kijelentéssel egyáltalán nem értek egyet, mert a hangkártyák tápellátása, csatlakozói mindig kívánnivalót hagy maga után, akár belső, akár külső, a dac áramköröket, valamint az analóg áramköröket egyáltalán nem audiofil módon oldják meg. Persze a sokcsatornás stúdió hangkártyák között van igen kiváló is, természetesen horror áron.
A TI usb áramköreinek usb-spdif része egészen kiváló, a beépített dac + fejhallgató erősítő viszont valóban elég zsenge, azt a részét mi egyáltalán nem használjuk.

"órajel csere"- az meg mi, és hogy jön az usb-hez?

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Ha csak a gépet szeretnéd rákötni, ez egy elég olcsó megoldás.
Annyira nem is rossz. Asio támogatása is van.
Mondjuk én csak az optikai kimenetét használom, az analogról nem tudok nyilatkozni.
De pár külföldi fórumon is találkoztam vele. Tuningolgatják is.

UPSakku.hu

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Az USB-n (digitálisan) közlekedő hang mindíg gyengébb eredményt ad, mint egy jó hangkártya.
Ezzel magam részéről nem tudok egyetérteni. Nekem pontosan az ellenkező a véleményem: az adatátvitelre PC és DAC között a legoptimálisabb digitális kapcsolat az USB kábel, nyilván ehhez kell egy stabil USB kimenet a PC-n, és egy jó USB/SPDIF átalakító. Az alaplapi hangkártyát meg nyugodtan le lehet tiltani, vagy másra használni. Nekem pl a foobar (zenék) és az MPC-HC (filmek) mennek a hifi rendszeren a Lupus-al, minden más (böngésző, skype, bármi más) az alaplapival a mikrofonos fejhallgatóval. Az alaplapi az alapértelmezett, a foobar-hoz és az MPC-hez pedig ki van jelölve a "DAC", pontosabban MPC-hez "USB Audio kimenet" a foobar-hoz meg az ASIO kimenet. Kényelmes, tuti megoldás, nem kell állítgatni semmit, és fosni sem kell hogy valami beugró internetes ablak hangja kirobbantja a hangfalakat
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: esel »

Az USB-DAC kapcsolatra a BB (TEXAS INST) 2003-ban fejlesztette ki a HIVOX által használt csipet. Nincs a csippel semmi baj, nincs jobb nála. Csak hát a gyártó nem tekinti HIFI terméknek.
Hát hogy a gyártó minek tekinti, az szerintem a magánügye. Ha a rendszeremben benne van (márpedig benne van), és nem a leggyengébb láncszem, hozza amit kell, akkor innentől mindenki annak nevezi aminek akarja.

Van viszont egy újabb fejlesztésű USB/Coax konverter is, és akkor idéznék a gyártótól:

A chip a Burr Brown 27xx szériából van, 16bit, 44,1;  48kHz támogatás, Asio támogatás, speciális 12Mhz usb clock áramkör, speciális kiszajú táp külön a clocknak, külön az átalakító csipnek. Választható trafós, vagy trafómentes spdif kijárat 75Ohm,  (laptophoz jobb a trafómentes, asztali géphez inkább trafós).Az ár is biztos, 9900Ft bruttó. Árnyékolt doboz, plexi alj + tető, minőségi aranyozott RCA aljzat, aranyozott usb"B" aljzat, rezgéscsillapított nyák, a többi maradjon titokban, aki kettéfűrészeli, az tovább okosodhat

Ugyan arról beszélünk. BB (TEXAS INST) PCM 27xx csip. A TE rendszeredet szóba sem hoztam Nem ismerem. Egy kezdőnek próbáltam ésszerű tanácsot adni. Az USB-n (digitálisan) közlekedő hang mindíg gyengébb eredményt ad, mint egy jó hangkártya. Viszont kényelmesebb. Győztél.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Az USB-DAC kapcsolatra a BB (TEXAS INST) 2003-ban fejlesztette ki a HIVOX által használt csipet. Nincs a csippel semmi baj, nincs jobb nála. Csak hát a gyártó nem tekinti HIFI terméknek.
Hát hogy a gyártó minek tekinti, az szerintem a magánügye. Ha a rendszeremben benne van (márpedig benne van), és nem a leggyengébb láncszem, hozza amit kell, akkor innentől mindenki annak nevezi aminek akarja.

Van viszont egy újabb fejlesztésű USB/Coax konverter is, és akkor idéznék a gyártótól:

A chip a Burr Brown 27xx szériából van, 16bit, 44,1;  48kHz támogatás, Asio támogatás, speciális 12Mhz usb clock áramkör, speciális kiszajú táp külön a clocknak, külön az átalakító csipnek. Választható trafós, vagy trafómentes spdif kijárat 75Ohm,  (laptophoz jobb a trafómentes, asztali géphez inkább trafós).Az ár is biztos, 9900Ft bruttó. Árnyékolt doboz, plexi alj + tető, minőségi aranyozott RCA aljzat, aranyozott usb"B" aljzat, rezgéscsillapított nyák, a többi maradjon titokban, aki kettéfűrészeli, az tovább okosodhat

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

mindennel nem vagyok teljesen tisztába (mi az a jitter érték)
Ez

Gratulálok, remek megfogalmazás

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Jano.3 
Szerintem egy Lupus-al jól jársz. Vagy élből egy USB bemenetest vegyél, vagy ha nem, akkor veszel hozzá egy USB/Spdif átalakítót, és kész. Most csinált Fülelek (hiVOX) egy új minőségi USB/Spdif átalakítót, igaz 10e körül van, de sztem érdemes beruházni.

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

mindennel nem vagyok teljesen tisztába (mi az a jitter érték)
Ez

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem meg a Lupus nem egy megváltás, de kinek mi jön be.....Ráadásul egy ilyen gép mellé nem árt az órajelet is cserélni...

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Jó hangkártya nélkül hiába jó a DAC
Ezért kell USB kimenetről "hajtani" és nem az alaplapi hangkártya coax kimenetéről.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Jano.3

Szerintem egy Lupus-al jól jársz. Vagy élből egy USB bemenetest vegyél, vagy ha nem, akkor veszel hozzá egy USB/Spdif átalakítót, és kész. Most csinált Fülelek (hiVOX) egy új minőségi USB/Spdif átalakítót, igaz 10e körül van, de sztem érdemes beruházni.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Bár mondjuk a Lupusnál írnakk valami beépített jittercsökkentésről
A jitter csökkentés egy remek eljárás. Olyan, mint az árcsökkentés, ha érted, mire gondolok. Jó hangkártya nélkül hiába jó a DAC, hiába van benne jitter csökkentő áramkőr. Valójában minden DAC IC tartalmaz jitter csökkentést. A jitter pedig nem más, mint a digitális jelek "ütemének" hibája.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DAC-olás

Bár mondjuk a Lupusnál írnakk valami beépített jittercsökkentésről

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DAC-olás

Igazából teljesen nem értem amit írtál mindennel nem vagyok teljesen tisztába (mi az a jitter érték), viszont abban eléggé kételkedek hogy egy hangkártya hangja HIFI-hez lenne optimalizálva.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Üdv! 
DAC vásárlása előtt állok, de teljesen tanácstalan vagyok. A Pc-t szeretném összekötni egy stereo erősítővel egy külső DAC segítségével.
Az erősítő egy Denon PMA-320A ami Tannoy 603 MKII hangfalakat hajt.

Árban maximálisan 40ezerig gondolkodok, de inkább alatta. használt is szóbajöhet.

Amiket igazából kinéztem az a Hivox Lupus(használtan inkább), Vibavoice Pocket. Ethosz minidac.
Az összekötést illetőleg én egy Hivox féle USB-spdif átalakítón gondolkodok, amivel elvileg már az előbb említett DAC-ot össze tudom kötni, vagy pedig egy spdif-es hangkártya beszerzése. Nem tudom melyik lenne jobb ötlet.

Mindenféle zene hallgatására, bár többnyire Jazz, rock...

Válaszokért előre is köszönet!

Miért nem elég a hangkártya? Az SACD-n kívül szinte minden formátumot le tud játszani. Elmarad továbbá néhány átalakítási probléma is.

Nem ismerem a hangkártyák minőségét. Mindenképpen a legjobb minőség kellene adott árért, ezért is a DAC-ra gondoltam elsősorban.

A digitális jelből visszaalakított hang legnagyobb rákfenéje a jitter. Ha a számítógépedből a digitális kimeneten magas jitter érték jön ki, azon már DAC nem segít. Ha nem, akkor a saját hangja is jó kell legyen. Inkább jó hangkártyát keress elsőre. A többire ráérsz.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DAC-olás

Üdv! 
DAC vásárlása előtt állok, de teljesen tanácstalan vagyok. A Pc-t szeretném összekötni egy stereo erősítővel egy külső DAC segítségével.

Árban maximálisan 40ezerig gondolkodok, de inkább alatta. használt is szóbajöhet.

Amiket igazából kinéztem az a Hivox Lupus(használtan inkább), Vibavoice Pocket. Ethosz minidac.
Az összekötést illetőleg én egy Hivox féle USB-spdif átalakítón gondolkodok, amivel elvileg már az előbb említett DAC-ot össze tudom kötni, vagy pedig egy spdif-es hangkártya beszerzése. Nem tudom melyik lenne jobb ötlet.

Miért nem elég a hangkártya? Az SACD-n kívül szinte minden formátumot le tud játszani. Elmarad továbbá néhány átalakítási probléma is.

Nem ismerem a hangkártyák minőségét. Mindenképpen a legjobb minőség kellene adott árért, ezért is a DAC-ra gondoltam elsősorban.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Üdv! 

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DAC-olás

Üdv!

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Egy drága fejhallgató 'rossz' forrással még mindig jobban szól mint egy olcsó 'jó' forrással, szóval ha nem tervezed lecserélni a HD555-öt akkor semmiképp nem érdemes sokat költeni.

hozzáteszem, egy jó hangkártya nem tartozik a "rossz" hangforrások közé. Lebutított "studio" minőségű hangkártya 20 körül bőven megszerezhető. Használtan méginkább. Ezek ráadásul nem is hardware-ből dolgoznak ...

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: padam »

Egy drága fejhallgató 'rossz' forrással még mindig jobban szól mint egy olcsó 'jó' forrással, szóval ha nem tervezed lecserélni a HD555-öt akkor semmiképp nem érdemes sokat költeni.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

Sziasztok! 
Tudom, sokan kérdeznek tőletek audiofil témában a digitál-analóg konverterekről, de azért bátorkodnék tanácoist kérni, ha esetleg tudtok valamit ajánlani. Nemrégiben vettem egy Sennheiser fejhallgatót (HD-555), javarészt csak lossless zenét hallgatok vele (jazz, progresszív rock, klasszikus), de persze tudom, hogy a jobb minőség érdekében érdemes beszerezni egy erős DAC-ot. Páran írtatok USB-s DAC-okról, illetve láttam, hogy a HiVOX elég jó DAC-okat gyárt, de őszintén szólva nem tudom, hogy milyennel érdemes kezdeni, milyen kombináció ajánlott.

Számítógépen hallgatok zenét (foobar2000-rel, APE/FLAC/WavPack), pár embertől azt hallottam, hogy erre a célra a legjobb egy USB-s DAC, de azért a hangkártya is számít. Nyilván, ha nem volna pénzkérdés, beruháznék rájuk, de egyelőre inkább a korrekt, minőséget hallhatóan javító, viszonylag nem drága megoldásra hajaznék. Ha van ilyen. Tehát 70-80 ezerért nem tudnék venni DAC-ot, ezért érdekelne valami olcsóbb megoldás.

Én maradnék egy jó hangkártyánál. Várnék a DAC vásárlásával. Ezeknek a füleseknek elég hosszú a drótja, hogy elérjen a fotelig. A lejátszó szoftvare-t sokkal fontosabbnak tartom. Innen-onnan letölthető nagyfelbontású felvétel.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5317

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sziasztok! 
Tudom, sokan kérdeznek tőletek audiofil témában a digitál-analóg konverterekről, de azért bátorkodnék tanácoist kérni, ha esetleg tudtok valamit ajánlani. Nemrégiben vettem egy Sennheiser fejhallgatót (HD-555), javarészt csak lossless zenét hallgatok vele (jazz, progresszív rock, klasszikus), de persze tudom, hogy a jobb minőség érdekében érdemes beszerezni egy erős DAC-ot. Páran írtatok USB-s DAC-okról, illetve láttam, hogy a HiVOX elég jó DAC-okat gyárt, de őszintén szólva nem tudom, hogy milyennel érdemes kezdeni, milyen kombináció ajánlott.

Számítógépen hallgatok zenét (foobar2000-rel, APE/FLAC/WavPack), pár embertől azt hallottam, hogy erre a célra a legjobb egy USB-s DAC, de azért a hangkártya is számít.

Az usb dacoknál lejátszáskor a belső hangkártya egyáltalán nem játszik szerepet, mert le van tiltva olyankor.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nem csak dac kell oda neked hanem egy jó füles erősítő...
A CARAT Peridotban jó a füles erősítő is.
Van még 3 db régi áron.

levee
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: levee »

Értem.

És a HiVOX Bubo? Vagy ennek a számítógéphez való csatlakoztatása nehezebb ügy (hangkártya, s a többi)?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”