Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: goodman »

Értem.Köszönöm szépen a két linket.

Igazán nincs mit! Segítséget kértél, így hát segítünk.

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bean »

A 860-as nem távirányítható, így ha az eladó azt mondta akkor vagy rosszul tudja vagy félre informált.

Egy kis információ: Denon PMA-860 | Hifi-Wiki.de
                               Denon PMA-880 R | Hifi-Wiki.de

Értem.Köszönöm szépen a két linket.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

KÖszönöm a segítséget.

Nekem az eladó azt mondta a 860, hogy van hozzá táv.De akkor lehet valamit félreértettem.

A 860-as nem távirányítható, így ha az eladó azt mondta akkor vagy rosszul tudja vagy félre informált.

Egy kis információ: Denon PMA-860 | Hifi-Wiki.de
                               Denon PMA-880 R | Hifi-Wiki.de

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Szia!

Úgy gondolom, hogy bármelyiket választod is, mindenképpen jól jársz vele! Nekem PMA 560 volt és nagyon szerettem. A Tannoyokkal nagy valószínűséggel jól kijön majd, de vásárlás előtt egy próba mindenképpen javallott.
A két erősítő között a legnagyobb különbség a távirányíthatóság lehet. Erre utal az "R" /remote/ betű a 880-nál. A PMA 860 nem távirányítható így ha ez fontos szempont akkor egyértelmű a választás.
A Denonok általában amolyan mindenevők így az általad említett stílusokkal sem lesz gondja.

KÖszönöm a segítséget.

Nekem az eladó azt mondta a 860, hogy van hozzá táv.De akkor lehet valamit félreértettem.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok.

Segítsetek nekem abban, hogy mi lenne inkább jobb vétel egy Denon pma 860 vagy egy Denon pma 880 R(egyáltalán mi az a "R")?
Doboz amit hajtana Tannoy Venus 507.
Zene amit hallgatok nagyzenekar, akusztikus zene, jazz és társai.

Mi a két erősítő különbsége?

Köszönöm

Szia!

Úgy gondolom, hogy bármelyiket választod is, mindenképpen jól jársz vele! Nekem PMA 560 volt és nagyon szerettem. A Tannoyokkal nagy valószínűséggel jól kijön majd, de vásárlás előtt egy próba mindenképpen javallott.
A két erősítő között a legnagyobb különbség a távirányíthatóság lehet. Erre utal az "R" /remote/ betű a 880-nál. A PMA 860 nem távirányítható így ha ez fontos szempont akkor egyértelmű a választás.
A Denonok általában amolyan mindenevők így az általad említett stílusokkal sem lesz gondja.

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok.

Segítsetek nekem abban, hogy mi lenne inkább jobb vétel egy Denon pma 860 vagy egy Denon pma 880 R(egyáltalán mi az a "R")?
Doboz amit hajtana Tannoy Venus 507.
Zene amit hallgatok nagyzenekar, akusztikus zene, jazz és társai.

Mi a két erősítő különbsége?

Köszönöm!

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 282

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Kobak »

JBL  JM-lab
Ezt mire írtad? Hogy rockra JBL és Jm-Lab nem annyira vagy pedig általánosságban? Bár azért így általánosítani szerintem kicsit erős lenne, én épp délelőtt rockot hallgattam, és nem szólt rosszul...Bár ez kicsit off topik, de érdekel.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 868

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ruczak »

sziasztok!
Szeretnèk venni egy olcsóbb integráltat vagy végfokot, igazábol átmenetileg, hogy amíg nem gyűlik össze egy komolyra, addig is legyen mit hallgatni. Annyit szeretnék, hogy ne legyen punnyadt, élettelen, hanem valami tisztább hangú, dinamikus erősítő legyen. Max 30-40 e FT-ot szànnék rà. Esetleg tudnàtok ajànlani valamit? A HK 610-es milyen? Köszi előre is!

djwinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: djwinyo »

Sziasztok! Van egy kenwood ka-33 típusú sztereo erősítőm! Van véleményetek róla? Elbírna nekem egy pár jamo s708as hangfallal?? Most van egy komplett 5.1em: kenwood krf-v5070d+jamoe350ppl+pioneer sw110s-k; zenére viszont nem igazán jön be:(( Ezért gondolkodom a jamo s708 vételén, szerintetek milyen lenne a ka-33 sztereo erősítővel?? Megérné lecserélni az 5.1et?? Előre is köszönöm a segítséget!!

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: venndi »

A Harman Kardon erősítők közül a HK szériás integráltak (pl. a listádról a 660-as és a 680-as) kicsit modernebb hangzású, zzósabb zenékre talán jobb választás. A PM széria némileg melegebb hangú, de ez nem jelenti azt, hogy ezen ne lehetne rpckzenét hallgatni, csak talán nagyobb a műfaji szabadság. A 970-est nem ismerem, és a 6500-ast sem. Én vagy 665-öst, vagy 655-öst vennék, esetleg a 660-680-as közül valamelyiket. 

Ha JBL hangfalat választasz hozzá, akkor vagy valamelyik L szériás régi hangfalat keressél, mint az L19, L26, L36, L40, L50, stb, vagy a stúdió szériából 43xx, 44xx. LX, TLX, stb. JBL hangfalakkal ne foglalkozz. Jó még a HLS széria, 610, vagy 620, de ezek ritkán bukkannak fel. 

És a PM sorozatoknál mit jelent a Vxi? Illetve, olvastam ezen a fórumon, hogy ezek a régi erősítők, már mind buherálva lettek, ki lettek cserléve dolgok (tranzisztor stb). Ilyenkor menniyt veszít a minőségéből? Mert akitől venném, az ezzel foglalkozik, mármint németből hozassa be, és árulja, szal nem volt nála 20 évig...azt tudja hogy működik és ennyi. A hangfalak, amiket ajánlottál, miben térnek el pl ettől?http://www.kupujemprodajem.com/JBL-LX-1 ... d=22126390
Nekem őszintén szólva ezek a magas hangfalak tetszenek inkább, ebben van 2x20cm bass hanfalként, az L46 ban 1x25cm-es. Ezek az L szériások milyen mélyhangot adnak ki? "búgnak mint a woofer"? Mert van egy régi wharfedale hangfal párom, amibe ha jól emlékszem 30cm bassz van, és nekem nem tetszik a hangja. 

otlm
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 119

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: otlm »

JBL  JM-lab

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Mi a különbség a sima HK között és a vxi HK között?
NADokhoz nem passzolnak a JBL hangfalak? JBL-től melyik szeriát ajánlanátok?
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek!

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem ismerem ezeket az újabb HK erősítőket, de azt tudom, hogy jelenleg is van pár öregebb HK erősítő az apróban (655, 665) amik biztos, hogy jók rockzenére, sőt... Ezekhez nézel egy szintén idősebb JBL-t és egy életre ki van pipálva a problémád.

Ha ez ilyen egyszerű lenne. Ugye? )

Vendég

Sztereó erősitők

Csak a NAD-ot tudom meghallgatni (meghalgattam) és keveslem a basszust, hiányzik az a nyomás, valahogy keveslem az egész hatást, (szoba 13négyzetméter) szal lehet én vagyok túl elégedetlen, mert az autómban lévő wooferhozhasonlítom, amit lehet nem kéne. Ezért is írtam, hogy amint adódik valami jó lehetőség hangfal vásárlás szempontjából, akkor lecserélem a Kefeket. Mire érdemes csrélni a hangfalakat, rockhoz, metálhoz? JBL?Canton? Ja meg azért vagyok elégedetlen, mert a tesóm zene cucca sokkal joban szól mint az enyém. Neki Pioneer a-447 erősítője és valami fos bolgár Elite hangfalai, és sokkal szebben jobban mélyebben szól, mint a nad - kef párosítás, ennyit számítana 2x 20 mm bass az Elitekben? az enyéimben pedig csak 2x16mm.

Ahány ház, annyi szokás.  Magának az erősítőnek, biztos, hogy nincs "baja" a basszussal. Az említett 320-as sorozatú NAD erősítőknek melegebb, "erőteljesebb" hangzásuk van, mint a H/K 9xx-es szériáknak. Szerintem ez jobban passzol a rock és metálzenékhez, de itt is érvényesül az első mondatom. A NAD-hoz valami keményebb, "precízebb" hangzású dobozt keresnék. Még egy érv a NAD mellett, hogy könnyebben boldogul a nehezebben hajtható dobozokkal is. Én egy 14 nm-es szobába, szintén rock és metálzenék hallgatására az alábbi rendszert pakoltam össze:

Erősítőnek: NAD C326BEE. Hangsugázóknak: Clarus Charon Pro monitorok és Clarus Bi-Sub. Forráskészüléknek: Arcam Alpha 7SE CD-játszó. Ezek így együtt nagyon jól szólnak.

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

és ki tudja, hogy a kef-fel hogy zenélnének együtt...
Csak a NAD-ot tudom meghallgatni (meghalgattam) és keveslem a basszust, hiányzik az a nyomás, valahogy keveslem az egész hatást, (szoba 13négyzetméter) szal lehet én vagyok túl elégedetlen, mert az autómban lévő wooferhozhasonlítom, amit lehet nem kéne. Ezért is írtam, hogy amint adódik valami jó lehetőség hangfal vásárlás szempontjából, akkor lecserélem a Kefeket. Mire érdemes csrélni a hangfalakat, rockhoz, metálhoz? JBL?Canton? Ja meg azért vagyok elégedetlen, mert a tesóm zene cucca sokkal joban szól mint az enyém. Neki Pioneer a-447 erősítője és valami fos bolgár Elite hangfalai, és sokkal szebben jobban mélyebben szól, mint a nad - kef párosítás, ennyit számítana 2x 20 mm bass az Elitekben? az enyéimben pedig csak 2x16mm.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 713

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Mivel a két erősítő stílusa tán jobban nem is térhetne el egymástól, javaslom, hogy hallgasd meg mindkettőt, mert az izlésed nem ismerhetjük.
és ki tudja, hogy a kef-fel hogy zenélnének együtt...
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Mi a véleményetek a 2 erősítőről?
NAD 320BEE és Harman/Kardon HK-970.
Melyiket választanátok?

Mivel a két erősítő stílusa tán jobban nem is térhetne el egymástól, javaslom, hogy hallgasd meg mindkettőt, mert az izlésed nem ismerhetjük.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

donignatio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: donignatio »

Rockhoz, metálhoz én a HK 970-t ajánlanám inkább, elismerve persze a NAD kvalitásait is.

Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Szia!

Tudni kellene, hogy milyen dobozokhoz választanál, illetve hogy milyen zenéket hallgatsz.

Kef coda 9 a hangfal, de szivem szerint lecserélném és le is fogom, ha találok valami erősebbet, amúgy rockot, metált halgatok. Hangfal téren mit ajánlasz?

Vendég

Sztereó erősitők

Szia!

Tudni kellene, hogy milyen dobozokhoz választanál, illetve hogy milyen zenéket hallgatsz.

Helló!

Melyiket választanátok?

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Helló!

Melyiket választanátok?

raus74
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 26

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: raus74 »

Üdvözlöm minden kedves fórumtársamat!

Volt valakinek már Etalon SL-780 duál monó integrált sztereó erősítője? Milyen a hangja mondjuk összevetve az aktuális Suprampli-val? Esetleg az SL-780 kapcsolásáról, felépítéséről alkatrészeiről mit kell tudni? Kb mikor készültek ezek az erősítők? Bármilyen infó jól jön.

Egy képet is beteszek róla:

hopihe
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hopihe »

Sok szokványos sztereó erősítőnél van lehetőség 2 pár hangdobozt (A+B ) is bekötni. Ám ezekben a készülékekben csak 1 pár végerősítő van, tehát az A és B kimenetekre ugyanaz a jel érkezik. Ha mindkettőre kötsz hangdobozt, gyakorlatilag párhuzamosan kapcsolod őket. Ilyenkor az erősítő nagyobb terhelést kap, több áramot kell kipréselnie magából. 2 utas hangdoboz esetén az A és B kimenetekre kötheted külön a mély és magas hangszórókat, ez gyakorlatilag megegyezik a kettős kábelezés (bi-wire) üzemmóddal.

Kettős erősítéshez (bi-amp) 2 pár végerősítő szükséges, ami lehet 4 db monó erősítő, 2 db sztereó erősítő, vagy egy 4 csatornás erősítő. Ezek nem feltétlenül egyformák, mivel a magas szekcióhoz kisebb teljesítmény is elég, az összteljesítmény többsége a basszus tartományhoz szükségeltetik. A keresztváltást végezheti a hangsugárzó saját passzív váltója, ilyenkor az erősítők ugyanazt a jelet kapják és küldik tovább a hangszóróknak, csak külön vannak választva az utak. Aktív rendszereknél a keresztváltás már az erősítő előtt megtörténik egy külön készülék segítségével és a végerősítőkre már csak a különválasztott frekvencia sávok jutnak.

Kettős kábelezésnél elektromosan nem történik más, mint a hangszórók párhuzamos átkötését nem a dobozban, hanem az erősítőnél valósítjuk meg (már ha a hangdoboz csatlakozópaneljénél megszüntetjük azt). Ez nem változtatja meg a hangdoboz impedanciáját.

Nagyon szépen köszönöm a részletes kimerítő válaszodat!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”