Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Sztereó erősítők

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3026

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Az eredeti állapotú stúdió verziós McIntosh MC75 -nél azért a felújított Marantz 9 jobb - erről nincs vita.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A képen belóg a bal alsó sarka... ...QUAD ESL57.
A Marantz 9 amúgy egekbe szökő ára valamit sejtet a végeredményről.

"Jó van na!"   

Érdekes, pedig azt gondoltam, a McIntosh a speciális kimenő trafóival meg tudja szorongatni. Habár az is igaz, hogy azok előnye talán inkább a dinamikus hangsugárzók esetén jön ki jobban.

És

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

A képen belóg a bal alsó sarka... ...QUAD ESL57.
A Marantz 9 amúgy egekbe szökő ára valamit sejtet a végeredményről.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Vendég

Sztereó erősitők

McIntosh MC75 vs. Marantz 9

Milyen hangsugárzókon szólaltak meg, és mi lett a konklúzió?

(Egyébként jól el vagyunk itt mono erősítőkkel a stereo erősítős topikban. )

.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

McIntosh MC75 vs. Marantz 9

Vendég

Sztereó erősitők

Hallgattam nemrég a streamaudio-nál Mcintosh mc275 végfokot.Hát nagyon jó hangú végfok,talán ilyen hangot
még nem is hallottam.Elbűvölt az a levegős transzparencia.Pedig előitélettel hallgattam,mert a hifi-show-n az Ma-6900 nem tetszett.

Pedig az "erőcsávó" 275-ösnél még házon belül is van jobb hangú erősítő.

Mcintosh mc 30

Igaz, cserébe le kell mondanunk a teljesítmény több, mint feléről.

.

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

Hallgattam nemrég a streamaudio-nál Mcintosh mc275 végfokot.Hát nagyon jó hangú végfok,talán ilyen hangot

még nem is hallottam.Elbűvölt az a levegős transzparencia.Pedig előitélettel hallgattam,mert a hifi-show-n az Ma-6900 nem tetszett.

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: blattida »

Na akkor most mit hallgassunk? Amelyik színez, de jó a hangja, vagy amelyik nem, de rossz hangú? Nem volt az "annyira" destruktív, csak kicsikét. Tényleg kíváncsi voltam a válaszodra. Nekem bejött...
Szerintem, Te is tudod. Nekem például az említett Sallay féle is megfelelne, ám az olaszt jobban kedvelem.
Örülök. 

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Az inaktív. Szivi. 
Hogy az amúgy illedelmesnek csomagolt, kissé destruktív kérdésedre is válaszoljak, például tact millenium.    Hozzáteszem, én nem szeretem a hangját.

Na akkor most mit hallgassunk? Amelyik színez, de jó a hangja, vagy amelyik nem, de rossz hangú? Nem volt az "annyira" destruktív, csak kicsikét. Tényleg kíváncsi voltam a válaszodra. Nekem bejött... Mármint a válasz, nem a digitamp.

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Akkor melyik az az erősítő, amelyik nem színez? Néhány márka, típus esetleg? Köszi.
Az inaktív. Szivi. 
Hogy az amúgy illedelmesnek csomagolt, kissé destruktív kérdésedre is válaszoljak, például tact millenium.    Hozzáteszem, én nem szeretem a hangját.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Bármelyikre, ebből a szempontból nincs kivétel, csak a mérték változik.
De ez természetes.

Akkor melyik az az erősítő, amelyik nem színez? Néhány márka, típus esetleg? Köszi.

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Melyik Etalonra gondolsz?
Bármelyikre, ebből a szempontból nincs kivétel, csak a mérték változik.
De ez természetes.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Tiszta B-osztályú erősítő nem igazán van, a keresztezési torzítás kiküszöbölése érdekében mindig van valamekkora nyugalmi A-osztályú áram is, vagyis a gyakorlatban AB-osztályú erősítők vannak.

Vendég

Sztereó erősitők

Tiszta B-osztályú erősítő nem igazán van, a keresztezési torzítás kiküszöbölése érdekében mindig van valamekkora nyugalmi A-osztályú áram is, vagyis a gyakorlatban AB-osztályú erősítők vannak.
Hááát, megint sikerüüüüüüült! Tranzisztorosoknál lehet csak B, vagy csak A osztályú

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Azok is színeznek, nem is kicsit.
Az, hogy neked az etalon hang jobban tetszik az audio analogue hangnál, egy dolog, de nem kellene ennyire elvinni a valóságot egy nem egészen igaz irányba. 

Kobak
A puccini is hasonló hangi karakter, hasonló előadásmódban, csak egy paraszthajszállal kisebb dinamikával és pontossággal rendelkezik, ettől függetlenül kategóriájának egyik legjobb erősítője.

Melyik Etalonra gondolsz?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Pontatlan volt a fogalmazás.A tranzisztorosoknál egy Ab osztályú,vmint komplementer
végfokozatra gondoltam.Ezeket összehasonlítva egy 300b tiódával és az MF a1-el(ami tranzisztoros)így már van valóság alapja az állításomnak.az Audio Analogue Puccini nekem semmit nem ér hangban.

Hááát, megint sikerüüüüüüült! Tranzisztorosoknál lehet csak B, vagy csak A osztályú, valamint lehet nem komplementer végfokozat is (kvázi) és ezek mindegyike lehet bivalyerős és lehet az ellenkezője is. Nem CSAK a kapcsoláson múlik a dolog. Csöves esetében próbálj meg más, combosabb példányokat is meghallgatni.

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Ez sem kis hülyeség!  Pontatlan volt a fogalmazás.A tranzisztorosoknál egy Ab osztályú,vmint komplementer
végfokozatra gondoltam.Ezeket összehasonlítva egy 300b tiódával és az MF a1-el(ami tranzisztoros)így már van valóság alapja az állításomnak.az Audio Analogue Puccini nekem semmit nem ér hangban.

donignatio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: donignatio »

Ez így igaz annyi kitétellel,hogy az Audio Analogue Puccini egy szinezett hangú erősítő.
De szerintem a csövesekből és a musical fidelity A1-ből hiányzik valami ütősség,energia,ami a egy átlag tranzisztorosban lazán megvan.

Te laza könnyedséggel tudsz eget verő baromságokat állítani, már nem először, és félek , nem utoljára.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Én az Etalon erősítőit tudnám ajánlani nyugodt szívvel.
Azok is színeznek, nem is kicsit.
Az, hogy neked az etalon hang jobban tetszik az audio analogue hangnál, egy dolog, de nem kellene ennyire elvinni a valóságot egy nem egészen igaz irányba. 

Kobak
A puccini is hasonló hangi karakter, hasonló előadásmódban, csak egy paraszthajszállal kisebb dinamikával és pontossággal rendelkezik, ettől függetlenül kategóriájának egyik legjobb erősítője.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 728

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Nálam, a csöves impedanciaillesztős HTA-30-nál nincs bemelegedési idő. Ezt szeretem benne a legjobban (miután a hangját már megszoktam, hogy az jó, az alapértelmezett dolog   ), egy macera kilőve.
Mivel csak az illesztést végzi a cső, igen hosszú élettartama van/lesz
Szerintem meg minden erősítőt célszerű üzemmeleg állapotban hallgatni, amíg nekem is tranyósom (FET-es) volt sose volt kikapcsolva....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ez így igaz annyi kitétellel,hogy az Audio Analogue Puccini egy szinezett hangú erősítő.
De szerintem a csövesekből és a musical fidelity A1-ből hiányzik valami ütősség,energia,ami a egy átlag tranzisztorosban lazán megvan.

Ez sem kis hülyeség! 

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 282

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Kobak »

A Puccinit nem ismerem, nekem a Bellini Donizetti páros van, arra nem mondanám, hogy színezett hangú. Pont a hétvégén hallgattuk össze egy Conrad Johnson csöves erősítővel, teljesen más karakter a kettő, más árkategória is. Nem mondom, hogy nem tetszett a csöves, de én pl nem mernék otthonra ilyet venni, mert a gyerekek kapcsolgatják és gyakorlatilag 1-2 nap alatt tönkretennék a csöveket benne. Akinek van egy külön helye, ami legalább részben szeparált a családtól és van ideje melegíteni, nem felejti el kikapcsolni és tud rá vigyázni, annak elég jók a csöves erősítők, legalábbis véleményem szerint. Más karakter, más dinamika, más hangzás. Van aki azt szereti van aki a másikat.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Én az Etalon erősítőit tudnám ajánlani nyugodt szívvel.

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Ezt már sok gyártó próbálta több-kevesebb sikerrel. Valóban a hibrid megoldás lehet az egyik, de akkor már a csöveknek a nyavalyáit részben magadra veszed,mert lesz benne cső...
Az Audio Analog erősítőit szokták ilyesmivel illetni. De én nem igazán hiszek ebben. Vannak jól megcsinált tranyós erősítők is meg gyenge csövesek is.
Ez így igaz annyi kitétellel,hogy az Audio Analogue Puccini egy szinezett hangú erősítő.De szerintem a csövesekből és a musical fidelity A1-ből hiányzik valami ütősség,energia,ami a egy átlag tranzisztorosban lazán megvan.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A hibrideknél mennyire kell a csöveket cserélni és ott is megvan a bemelegedési idő? 

Nálam, a csöves impedanciaillesztős HTA-30-nál nincs bemelegedési idő. Ezt szeretem benne a legjobban (miután a hangját már megszoktam, hogy az jó, az alapértelmezett dolog   ), egy macera kilőve.
Mivel csak az illesztést végzi a cső, igen hosszú élettartama van/lesz
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”