Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Lemezjátszó
A közeljövőben szeretnék egy normális lemezalátétet venni. Alapvetően a következőkre gondoltam:
Funk Firm Achromat, Origin Live, fo.Q. 912.
Jelenelg egy ProJect Debut Carbon van fém tányérral. Egyelőre nem tervezem a cserét, s tudom, hogy egy ilyen kategóriás lejátszóhoz akár túlzás is lehet bármelyik alátét, de a későbbi update esetén az alátét megmarad.
Tanács?
Naim-ZU
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1201
Lemezjátszó
Sziasztok!
Tudtok olyan üzletet ahol profi módon tisztítják a lemezt,esetleg vidéken is valamerre?
Zalaegerszegen igen.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Tudtok olyan üzletet ahol profi módon tisztítják a lemezt,esetleg vidéken is valamerre?
Pesten van sok bolt, én a Newportot tudom ajánlani. http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/17021-newport/
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Áhhh... már elszállt az ára és a licit vége még messze.
Miért is felejtős a saját kar?
A gyári kar valóban felejtős sajnos valóban. Systemdek után regat nem is tudom. Talán valamelyik nagyobb.
Miért is felejtős a saját kar?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Lemezjátszó
Sziasztok!
Lemezjátszó
Áhhh... már elszállt az ára és a licit vége még messze.
A gyári kar valóban felejtős sajnos valóban. Systemdek után regat nem is tudom. Talán valamelyik nagyobb.
Mennyi ami értelmes?! Amit hallottam eredeti karral meg denon dl 110- el meg egy eroicaval az nem varázsolt el. Sztem egy jól felszerelt rega planar 3 sokkal jobb ugyanolyan hangszedőkkel. Meg egy Systemdek is jobb. Gondolom egy radius is lényegesen jobb. De olyat nem hallottam még.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1201
Lemezjátszó
Nos igen, köszönet a hozzászólásokért, akkor egyelőre licitálok,amíg értelmes összeget kérnek/ ajánlanak érte.
Mennyi ami értelmes?! Amit hallottam eredeti karral meg denon dl 110- el meg egy eroicaval az nem varázsolt el. Sztem egy jól felszerelt rega planar 3 sokkal jobb ugyanolyan hangszedőkkel. Meg egy Systemdek is jobb. Gondolom egy radius is lényegesen jobb. De olyat nem hallottam még.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6194
Lemezjátszó
Sziasztok!Nekem meg egy "rút kiskacsa" ...
Akkor tedd fel az apróba, a fórum ezen része nem eladási rész.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Lemezjátszó
Sziasztok!Nekem meg egy "rút kiskacsa" ...
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"
Lemezjátszó
Nos igen, köszönet a hozzászólásokért, akkor egyelőre licitálok,amíg értelmes összeget kérnek/ ajánlanak érte.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2672
Lemezjátszó
szépen elmonologizáltam a témán,az biztos ,de légy biztos benne hogy más irányba terelné a hangkaraktert mint a most meglévő Systemdek,van akinek előrelépés lehet a dolog,és van akinek nem,és amig egy ilyen cserét megnem csinálsz saját magad,a saját rendszeredben,és nem észleled a saját izlésbimbóiddal az eltéréseket,hol a pro,hol a contra,az egész csak az urban legendek gerjesztése,mind a 2 oldalon,vagyis legyen 3,dobjuk a vizbe az idler opciót is,és esetleges hibrid opciókat erre a témára ..
volt nekem profi DJ cimbim aki térdenálva könyörgött,adják már neki vissza a TD160Superjét,egy SL151Mk2 fejében,othoni használat/meghallgatás után,úgy hogy a "munkahelyein" SL 110,és SL151/MK2 est használt..Einstein is azt mondta ,hogy minden relativ(preferenciák kérdése az egész)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Lemezjátszó
Sziasztok!
Igen volt hangkar nélküli változat is s technics részéről.
Azzal okoskodok, hogy a nem dj célokra készült, kar nélküli változat talán nincs annyira leharcolva.
Egyébként a doktor cheabtube blogról jött az ötlet.
Egyébként a thorens td 160 esetében is volt kár nélküli változat.
Lemezjátszó
aztán mint kiderül(t),volt SL120Mk2-es is,igaz ritka mint a fehér holló,tehnikailag/pofára megyegyezik a korai 1200-el,de gyárilag kar nélkül volt,megfelelő furatozásokkal volt előkészitve az SME karoknak a fogadására (alsó boritás is),és volt egy + földelési pont/vezetéke is..nah,ma is tanultunk vlmit
Ebből is látszik,hogy nem DJ célokra kezdték ezeket gyártani..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- dixie-chicken
- V.I.P.
Lemezjátszó
aztán mint kiderül(t),volt SL120Mk2-es is,igaz ritka mint a fehér holló,tehnikailag/pofára megyegyezik a korai 1200-el,de gyárilag kar nélkül volt,megfelelő furatozásokkal volt előkészitve az SME karoknak a fogadására (alsó boritás is),és volt egy + földelési pont/vezetéke is..nah,ma is tanultunk vlmit ..google a barátunk/meg a VE..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Lemezjátszó
ha valaki úgy érzi hogy az kell neki,és buxa is van hozzá,akár azt is lehet,de sztem túl van spilázva a dolog
Akkor kell bele gyári kar..
Valaki biztos feltette a teka karját egy SME20-ra
- dixie-chicken
- V.I.P.
Lemezjátszó
Köszi:)
Akkor kell bele egy SMEV oszt jól van:)))
ha valaki úgy érzi hogy az kell neki,és buxa is van hozzá,akár azt is lehet,de sztem túl van spilázva a dolog
- dixie-chicken
- V.I.P.
Lemezjátszó
volt SL 120-as is egész pofás kis gép volt
nem egy ördöngös dolog kéne hogy legyen,négy csavart ki kell lazitani,onnét a kardeszka kiszedhető,és a helyére készitetni kell egy másik kardeszkát, megfelelő furatot a másik,kiszemelt=megcélzott karnak megfelelően,és ennyi..9",10" még elmegy rajta simán..az ötpontos kérdés majd az lesz,milyen anyagot használni az új "kardeszkának",,ez nem okvetlenül,és mindenáron vlmilyen faanyag,de én azzal kezdeném,vlmilyen nemesfa változatban..az SME-ket beszámitva, Mission 774 SME szerelést kiván szintén,vagy vannak olyan kozbetétes megoldások is,ahol van egy SME "talpazatt",és abba szerelik be a másik kart,de ez pepecs meló lehet..
U.I:az eredeti kart+talpazatát nem kéne bántani,bizonyos körökben még ma is szeretik azokat,
U.I.2:sejtem melyik az a hirdetés,szövegezése téves,az egy SL1200-as,ahoz meg lehet venni előgyártott kardeszkákat (elmebay) gyakorlatilag,kivánság szerint
Lemezjátszó
nem egy ördöngös dolog kéne hogy legyen,négy csavart ki kell lazitani,onnét a kardeszka kiszedhető,és a helyére készitetni kell egy másik kardeszkát, megfelelő furatot a másik,kiszemelt=megcélzott karnak megfelelően,és ennyi..9",10" még elmegy rajta simán..az ötpontos kérdés majd az lesz,milyen anyagot használni az új "kardeszkának",,ez nem okvetlenül,és mindenáron vlmilyen faanyag,de én azzal kezdeném,vlmilyen nemesfa változatban..az SME-ket beszámitva, Mission 774 SME szerelést kiván szintén,vagy vannak olyan kozbetétes megoldások is,ahol van egy SME "talpazatt",és abba szerelik be a másik kart,de ez pepecs meló lehet..
U.I:az eredeti kart+talpazatát nem kéne bántani,bizonyos körökben még ma is szeretik azokat,
Köszi:)
Akkor kell bele egy SMEV oszt jól van:)))
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
anti skate téma (biztos volt már korábban)
egy adott lemezjátszó AS beállítóját a gyárilag hozzá adott hangszedőhöz és annak tömegéhez kalibrálják ?
a lemezjátszóban kompatibilis csere hangszedő van most, de nehezebb (ez 7,2 gr) mint a gyári 5,2 grammos
a tracking force persze újra lett állítva 1,8 -ra
viszont az AS 1,1-nél tökéletes. ez alatt azt értem hogy a lemez elején, közepén, végén is ennél a beállításnál áll a tű függőlegesen a cantileveren , mondjuk úgy 6 óránál.
ha AS=VTF akkor a tű olyan 7-8 órára áll :-)
az elmélet az hogy a 2 gr plusz tömeg miatt a lemezjátszó kevésbé tudja befelé húzni a kart és ezért kevesebb AS szükséges
Javaslom, kérj meg egy szakembert, hozzáértő ismerőst, aki beállítja. Ez így rettenetesen zavaros.
A hangszedő tömegének semmi köze az antiskating beállításához. Az skating erő a VTF-től, tűprofiltól, kar geometriától (és még sok mindentől, amit nem szoktunk figyelembe venni) függ.
Az antiskating-et erre alkalmas mérőlemezzel lehet beállítani pontosan. Ennek hiányában célszerű az anticsating skálán a VTF-nek megfelelő értéket beállítani. Azzal nagyon nem lőhetünk mellé, sem a lemezeinkben, sem a hangszedőben nagy kárt nem fogunk okozni.
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
SME kardeszkára milyen karok rakhatók fel, csak SME vagy másféle is?
Háttérsztori: A kérdésem azért merült fel, mert jó áron hirdetnek az Ebay-en egy Technics sl120-at SME kardeszkával, viszont kart kellene rá pakolni.
Csak SME-t.
- dixie-chicken
- V.I.P.
Lemezjátszó
SL 120?
Nem 1200?
Háttérsztori: A kérdésem azért merült fel, mert jó áron hirdetnek az Ebay-en egy Technics sl120-at SME kardeszkával, viszont kart kellene rá pakolni.
Lemezjátszó
anti skate téma (biztos volt már korábban)
egy adott lemezjátszó AS beállítóját a gyárilag hozzá adott hangszedőhöz és annak tömegéhez kalibrálják ?
a lemezjátszóban kompatibilis csere hangszedő van most, de nehezebb (ez 7,2 gr) mint a gyári 5,2 grammos
a tracking force persze újra lett állítva 1,8 -ra
viszont az AS 1,1-nél tökéletes. ez alatt azt értem hogy a lemez elején, közepén, végén is ennél a beállításnál áll a tű függőlegesen a cantileveren , mondjuk úgy 6 óránál.
ha AS=VTF akkor a tű olyan 7-8 órára áll :-)
az elmélet az hogy a 2 gr plusz tömeg miatt a lemezjátszó kevésbé tudja befelé húzni a kart és ezért kevesebb AS szükséges
Lemezjátszó
Hello.
Nem sok tapasztalatom van, ezért kérdem, a hangminőség milyen ezeknél a bakelit lejátszokon? Ehez lehet kötni erősítőt, fejhallgatót?
Lemezjátszó
SL 120?Nem 1200?
Lemezjátszó