Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Sztem maga a USB átvitel sem egy tökéletes megoldás...
Szerintem még az USB2 is lassú egy CD vagy DAT adatfolyamhoz képest ...
Marad a tömörítés ,az egyszerűen pedig túl nagy kompromisszum a zenéhez .
USB 2.0 névleges átviteli sebessége akár 480 Mbit/sec, ami ugye 60Mbyte/sec.
Szerk.: Gyakorlatban én csak 48Mbyte/sec-ot tudtam vele elérni.
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
DAC-olás
Engem érdekel a téma, minthogy usb-s eszközt használok, tehát szerinted miért nem tökéletes megoldás?
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
-
Vendég
DAC-olás
Csak most néztem utána hogy az USB1.1 pontosan 12Mbit/s sebességet tud maximum ,és ez nem is olyan rossz ...
Ahogy a veszteségmentes tömörítések sem rosszak.
Fejlődik a technika, mi?
DAC-olás
Én I2S adatátvitelre esküszöm!!! Meg is csinálom a DAC-omat és a CD játékosomat (az egyiket a sok közül) I2S kimenetre ill. bemenetűre.
csalódás fog érni Téged
DAC-olás
Én I2S adatátvitelre esküszöm!!! Meg is csinálom a DAC-omat és a CD játékosomat (az egyiket a sok közül) I2S kimenetre ill. bemenetűre.
Szia ! Az AES/EBU digit kimenetet se hagyd ki ...
DAC-olás
Az USB 1,1 képes a CD és a DVD (hangsáv) jelfolyam átvitelére.
Igazából van veszteségmentes tömörítés is. Az .ape kiterjesztésű file-k ilyenek.
Csak most néztem utána hogy az USB1.1 pontosan 12Mbit/s sebességet tud maximum ,és ez nem is olyan rossz ...
DAC-olás
DAC-olás
Az USB 1,1 képes a CD és a DVD (hangsáv) jelfolyam átvitelére.
Igazából van veszteségmentes tömörítés is. Az .ape kiterjesztésű file-k ilyenek.
DAC-olás
DAC-olás
USB DAC Digitalizáló....stb mind csak egy lehetőség, én már bánom mint a kutya hogy nem egy jó stereo erősítőt és 2 pár jó minőségű hangfalat vettem. Szerintem nem lehet jól összehozni bármennyire is próbálkozik vele akinek mégis sikerül az előtt le a kalappal, filmnézés és zenehallgatás nem összeegyeztethető, el kell dönteni hogy most melyiket akarja jobban zenehallgatás/filmnézés. De ez csak az én saját véleményem.
Hát nem is tudom .... az én régi Klangfilm erősítőm mozi és színház hangosításhoz készült eredetileg (1958-ban) ,de zenehallgatáshoz is fenomenális !
De lehet hogy ez csak egy ritka kivétel ami erősíti a szabályt ...
DAC-olás
USB DAC Digitalizáló....stb mind csak egy lehetőség, én már bánom mint a kutya hogy nem egy jó stereo erősítőt és 2 pár jó minőségű hangfalat vettem. Szerintem nem lehet jól összehozni bármennyire is próbálkozik vele akinek mégis sikerül az előtt le a kalappal, filmnézés és zenehallgatás nem összeegyeztethető, el kell dönteni hogy most melyiket akarja jobban zenehallgatás/filmnézés. De ez csak az én saját véleményem.
Részben egyetértek. Egy jó sztereó rendszeren azért a filmeket is lehet élvezni, a koncerteket különösen. Nem az 5,1-en múlik.
- Triton.1988
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
DAC-olás
A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre.
"Michael Jackson"
DAC-olás
Az USB-n (digitálisan) közlekedő hang mindíg gyengébb eredményt ad, mint egy jó hangkártya. Viszont kényelmesebb. Győztél.
Ezzel a kijelentéssel egyáltalán nem értek egyet, mert a hangkártyák tápellátása, csatlakozói mindig kívánnivalót hagy maga után, akár belső, akár külső, a dac áramköröket, valamint az analóg áramköröket egyáltalán nem audiofil módon oldják meg. Persze a sokcsatornás stúdió hangkártyák között van igen kiváló is, természetesen horror áron.
A TI usb áramköreinek usb-spdif része egészen kiváló, a beépített dac + fejhallgató erősítő viszont valóban elég zsenge, azt a részét mi egyáltalán nem használjuk.
"órajel csere"- az meg mi, és hogy jön az usb-hez?
Tisztelt fülel,
ezzel az ellenvetéssel nem tudok egyetérteni. A jelátalakítások beépítésének sorozata inkább technikai, mint audiofil megoldás. Még akkor is, ha mindez bitekkel történik. Az eredmény már elvileg rosszabb kell, hogy legyen, mint egy jó hangkártya. A lejátszó software-kon sokkal több múlik. Én nem értem ezt a foobar (meg egyé őrületet (csak használatuk kényelmességét, akkor viszont ne beszéljünk "audiofil" negoldásokról).
esel
-
Vendég
DAC-olás
Ezt hogy oldod meg szoftveresen?
Hát ahogy írja.
A programokban be tudja állítani a kimenetet.
Ahol nem állítja be, ott az alapértelmezett lesz.
Én csak azt nem értem, hogy akkor az erősítőn váltogatja a forrást, ha az alaplapi által küldött hangot (pl youtube, vagy akármi) akarja hallani?
DAC-olás
Az alaplapi az alapértelmezett, a foobar-hoz és az MPC-hez pedig ki van jelölve a "DAC", pontosabban MPC-hez "USB Audio kimenet" a foobar-hoz meg az ASIO kimenet. Kényelmes, tuti megoldás, nem kell állítgatni semmit, és fosni sem kell hogy valami beugró internetes ablak hangja kirobbantja a hangfalakat
Ezt hogy oldod meg szoftveresen?
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
DAC-olás
Nem tudom az számít-e ebbe a kérdésbe, de elég komoly és stabil tápot raktam fél évvel ezelött a gépbe...
A komoly számítógépes táp a számítógép kiszolgálása szempontjából komoly, nem a hangkártya minél minőségibb tápellátása a fő cél sosem.
- fülelek
- V.I.P.

DAC-olás
Tehát pl tegyük fel, hogy egy külső DAC-ot használunk (koax bemenettel). 'A' esetben usb-koax átalakítóval, 'B' esetben egy minőségi hangkártya koax kimenetével (nem az alaplapival).
Na most akkor itt melyik lesz a jobb? A tápra már nem lehet kenni, mert ugyanaz.
Lehet ez is meg az is, sok függ az adott készülékektől. Én csak az ex katedra kijelentést cáfoltam, miszerint csakis a hangkártya az üdvözítő.
DAC-olás
Nem tudom az számít-e ebbe a kérdésbe, de elég komoly és stabil tápot raktam fél évvel ezelött a gépbe...
-
Vendég
DAC-olás
Ezzel a kijelentéssel egyáltalán nem értek egyet, mert a hangkártyák tápellátása, csatlakozói mindig kívánnivalót hagy maga után, akár belső, akár külső, a dac áramköröket, valamint az analóg áramköröket egyáltalán nem audiofil módon oldják meg. Persze a sokcsatornás stúdió hangkártyák között van igen kiváló is, természetesen horror áron.A TI usb áramköreinek usb-spdif része egészen kiváló, a beépített dac + fejhallgató erősítő viszont valóban elég zsenge, azt a részét mi egyáltalán nem használjuk.
És az USB-nek jobb a tápellátása?
Tehát pl tegyük fel, hogy egy külső DAC-ot használunk (koax bemenettel). 'A' esetben usb-koax átalakítóval, 'B' esetben egy minőségi hangkártya koax kimenetével (nem az alaplapival).
Na most akkor itt melyik lesz a jobb? A tápra már nem lehet kenni, mert ugyanaz.
DAC-olás
Azthiszem már kezd világos lenni a helyzet.
Ez az újféle usb-spdif átalakító jobb mint a régi? Régit látok itt a forumon egyet eladót, de inkább hajlanék a jobb fele.
Lényegébe ha jól értem ez az átalakító látja el a hangkártya szerepét? Mintha USB-n külső hangkártyát tennék a gépre. Onnan meg megy a digit jel tovább a DAC-ba.
Az új átalakítónál ASIO használható? Réginél nem?
Igen, az új jobb, mint a régi, nemcsak 48kHz-et támogat, hanem a cd szabvány 44,1kHz-et is, és mivel kisméretű a doboz kb.7x3x2cm, meg lehet oldani a dac-ba való csatlakoztatást egy 2cm-es rca-rca toldóadapterrel is, nem szükséges drága digitális kábel.
Mához egy hétre el is vihetsz egyet kipróbálásra tőlünk.
Asio kompatibilis.
És ha konkrétan rendelni szeretnéK?
Nekem csak a posta lenne jó, mert gondolom pesten van amerre nem járok . Az 1 hét múlva, pont jó időpont.
- fülelek
- V.I.P.

DAC-olás
Ez az újféle usb-spdif átalakító jobb mint a régi? Régit látok itt a forumon egyet eladót, de inkább hajlanék a jobb fele.
Lényegébe ha jól értem ez az átalakító látja el a hangkártya szerepét? Mintha USB-n külső hangkártyát tennék a gépre. Onnan meg megy a digit jel tovább a DAC-ba.
Igen, az új jobb, mint a régi, nemcsak 48kHz-et támogat, hanem a cd szabvány 44,1kHz-et is, és mivel kisméretű a doboz kb.7x3x2cm, meg lehet oldani a dac-ba való csatlakoztatást egy 2cm-es rca-rca toldóadapterrel is, nem szükséges drága digitális kábel.
Mához egy hétre el is vihetsz egyet kipróbálásra tőlünk.
Asio kompatibilis.
DAC-olás
Szerintem meg a Lupus nem egy megváltás, de kinek mi jön be.....Ráadásul egy ilyen gép mellé nem árt az órajelet is cserélni...
Remlem azért annyira nem lesz rosz, csak jobb mint a dvd hangja
Anyagileg eléggé meg vagyok kötve, a Lupus is inkább használtan lenne jó....
Ezt az órajel cserét én sem értem teljesen.
DAC-olás
- fülelek
- V.I.P.

DAC-olás
Az USB-n (digitálisan) közlekedő hang mindíg gyengébb eredményt ad, mint egy jó hangkártya. Viszont kényelmesebb. Győztél.
Ezzel a kijelentéssel egyáltalán nem értek egyet, mert a hangkártyák tápellátása, csatlakozói mindig kívánnivalót hagy maga után, akár belső, akár külső, a dac áramköröket, valamint az analóg áramköröket egyáltalán nem audiofil módon oldják meg. Persze a sokcsatornás stúdió hangkártyák között van igen kiváló is, természetesen horror áron.
A TI usb áramköreinek usb-spdif része egészen kiváló, a beépített dac + fejhallgató erősítő viszont valóban elég zsenge, azt a részét mi egyáltalán nem használjuk.