Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: venomer »

Ha csak mániás depressziósok nem vagyunk, ennek van egy természetes korlátja, én ezt így látom.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 714

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Az ár/érték arány elfelejtése pedig irdatlan költekezésekhez vezet.
annak függvényében, hogy vki megteheti-e ezt vagy sem
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Egy idő után választás elé kerülsz: ár/érték arányt szeretnél hallgatni vagy élvezni a zenére? Ahogy szoksz bele a jóba idővel, szintlépésenként egyre inkább felejtendő ez a bizonyos arány.

Az ár/érték arány elfelejtése pedig irdatlan költekezésekhez vezet.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: venomer »

Bocs, nem tudtam mennyibe került a NAD, de a Creek meg a Dunaudio is szinte ingyen van ennyiért, nem is gondoltam, hogy ilyenekhez már hozzá lehet jutni ilyen áron. Bezzeg mikor én akartam erősítőt vásárolni... És ezek már más kategóriát képviselnek.
Egy idő után választás elé kerülsz: ár/érték arányt szeretnél hallgatni vagy élvezni a zenére? Ahogy szoksz bele a jóba idővel, szintlépésenként egyre inkább felejtendő ez a bizonyos arány.

tomiee
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tomiee »

Rengeteg jobb zene van a trance-nél, próbáld ki
Kicsit troll volt már bocs...

Amp: Harman/kardon Hk 670 Speaker: JBL L830
Speaker Cable : Van den Hul Royal Jade Hybrid

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

És tudnál ajánlani valamit helyette? Annyira azért nem picike az L830.
Rengeteg jobb zene van a trance-nél, próbáld ki.

tomiee
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Hát ha arról a picike hangdobozokról van szó, és trance zenét hallgatsz, én mindenképpen ott váltanék először nagyobbakra.
És tudnál ajánlani valamit helyette? Annyira azért nem picike az L830.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Egy H/k HK670 erősítő + JBL L830as párosítást használok már pár éve. Csakis elektronikus zenét hallgatok. Most hogy kicsit jobb helyzetbe kerültem, úgy gondoltam tudok fejleszteni. Első ötletként egy HK 970 beszerzése merült fel. Kérlek segítsetek hogy ti melyik darabhoz nyúlnátok hozzá először, és mire cserélnétek? (csak az egyikre cseréjére van pénzem). Köszönöm előre is

Hát ha arról a picike hangdobozokról van szó, és trance zenét hallgatsz, én mindenképpen ott váltanék először nagyobbakra.

tomiee
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Egy H/k HK670 erősítő + JBL L830as párosítást használok már pár éve. Csakis elektronikus zenét hallgatok. Most hogy kicsit jobb helyzetbe kerültem, úgy gondoltam tudok fejleszteni. Első ötletként egy HK 970 beszerzése merült fel. Kérlek segítsetek hogy ti melyik darabhoz nyúlnátok hozzá először, és mire cserélnétek? (csak az egyikre cseréjére van pénzem). Köszönöm előre is

Vendég

Sztereó erősitők

Használom elég sokat, és nincs kedvem állandóan odaszaladni az erősítőhöz. Megértem, hogy neked ez nem fontos, de mivel nekem az volt, kevéssé lettek volna hasznosak ezek a példányok. Nem értem az a motor a fogaskerékkel mennyit és miképpen ronthat a hangon, de nekem a kényelem fontosabb jelen esetben. Azért köszönöm a tippeket és a megértésed.
Persze érthető, hogy neked fontos a táv. Szakemberek állítják, hogy minél egyszerűbb a kivitel, annál jobb.

davek
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: davek »

Használom elég sokat, és nincs kedvem állandóan odaszaladni az erősítőhöz. Megértem, hogy neked ez nem fontos, de mivel nekem az volt, kevéssé lettek volna hasznosak ezek a példányok. Nem értem az a motor a fogaskerékkel mennyit és miképpen ronthat a hangon, de nekem a kényelem fontosabb jelen esetben. Azért köszönöm a tippeket és a megértésed.

Ja, távirányító? Nekem nem is kell távos erősítő, minden egyéb kütyü a hang rovására megy...
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow

Vendég

Sztereó erősitők

Bocs, nem tudtam mennyibe került a NAD, de a Creek meg a Dunaudio is szinte ingyen van ennyiért, nem is gondoltam, hogy ilyenekhez már hozzá lehet jutni ilyen áron. Bezzeg mikor én akartam erősítőt vásárolni... És ezek már más kategóriát képviselnek.
Ja, távirányító? Nekem nem is kell távos erősítő, minden egyéb kütyü a hang rovására megy...

Vendég

Sztereó erősitők

Egyikhez sincs távirányító, és mindkettő drágább, a második közel dupla annyi, mint amennyibe a NAD került. Sok szempontom volt, gyorsan kellett valami, jók voltak az ajánlások, nem is értek hozzá, és a review-k alapján is nagyon jó az ár/érték mutatója a kis NAD-nak. Ezért vettem meg.

davek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Egyikhez sincs távirányító, és mindkettő drágább, a második közel dupla annyi, mint amennyibe a NAD került. Sok szempontom volt, gyorsan kellett valami, jók voltak az ajánlások, nem is értek hozzá, és a review-k alapján is nagyon jó az ár/érték mutatója a kis NAD-nak. Ezért vettem meg.

Bocs, de szerintem meg nem választottál túl jól, főleg, hogy körbenéztem a fórumon és ilyenek vannak bagóért(én is meglepődtem): http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... reek-4140/
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ADt%C5%91/
kicsit drágábban, de potom áron: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... a-tempo-1/
Nem tudom mire föl ez a nagy NAD "őrület", de ezeknek a NAD csak kalapot emelhetne. Már megvetted, már mindegy, de ha ilyenek is vannak...minek?

Vendég

Sztereó erősitők

Bocs, de szerintem meg nem választottál túl jól, főleg, hogy körbenéztem a fórumon és ilyenek vannak bagóért(én is meglepődtem): http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... reek-4140/
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ADt%C5%91/
kicsit drágábban, de potom áron: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... a-tempo-1/
Nem tudom mire föl ez a nagy NAD "őrület", de ezeknek a NAD csak kalapot emelhetne. Már megvetted, már mindegy, de ha ilyenek is vannak...minek?

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 533
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: stx »

Köszönöm mindenkinek a segítséget, mivel nagyon gáz volt a jelenlegi állapot, ezért beruháztam az itteni NAD 315-ösre, ami mint kiderült jelenleg hibátlanul működik. Persze a poti idővel megadhatja magát, de ha így lesz majd megbírkózom a helyzettel Ellenben azt kaptam, amit szerettem volna, feszesek a mélyek, alacsony hangerőn is szépen szól (bár 9-10 óránál érezhetően megugrik), szép kiegyenlített a hangja és teljesen jól meghajtja a 602 S3-at. Köszönöm az ajánlásokat, amivel eljutottam ide, majd legközelebb komolyabb erősítőt veszek, de egyelőre szeretném ezt kiélvezni.

Gratulálok - szerintem - jól választottál. Amikor keresgéltem erősítőt, néhány fajtát meghallgattam, aztán a Nad-nál maradtam - igaz a tiéd nagyobb testvérénél . Azóta sem bántam meg. Eléggé mindenevő fajta, zenében és hangfalban is. Nálam jazz, klasszikus és népzene szól kb. 90%-ban, ezekhez nagyon jó. 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Köszönöm mindenkinek a segítséget, mivel nagyon gáz volt a jelenlegi állapot, ezért beruháztam az itteni NAD 315-ösre, ami mint kiderült jelenleg hibátlanul működik. Persze a poti idővel megadhatja magát, de ha így lesz majd megbírkózom a helyzettel Ellenben azt kaptam, amit szerettem volna, feszesek a mélyek, alacsony hangerőn is szépen szól (bár 9-10 óránál érezhetően megugrik), szép kiegyenlített a hangja és teljesen jól meghajtja a 602 S3-at. Köszönöm az ajánlásokat, amivel eljutottam ide, majd legközelebb komolyabb erősítőt veszek, de egyelőre szeretném ezt kiélvezni.

Sok örömöt kívánunk az új lánchoz! Nagyon szép, tiszta, angol hangú rendszered lett, szerintem csaknem mindenevő. Vagyunk ezzel így páran a fórumon  .

Ha egyszer alkalmad adódik, hallgass meg egy full "A"-osztályút a Bowerekkel. 

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 730

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Végülis ez a megelégedettség lenne a cél minden szinten a hifiben..Ha tetszik a kapott eredmény, ne filózz, hogy vajon mennyi javulást hozna még x Forinttal több befektetés, hanem élvezd a zenehallgatást oly módon ahogy te szereted!
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Vendég

Sztereó erősitők

hajrá
annyira azért nem nyúlhatsz mellé egy NADdal

davek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Ha kiderül valakiről, hogy gerinctelenül seftel, elő lehet keríteni IP alapján, telefonszám alapján, lehet alkudni, stb. Vaterán semmit se tudsz csinálni.

Szerintem a Vaterán az értékelési rendszer elég jól működik. Ha valaki tele van negatívokkal, akkor nem kell tőle vásárolni. Ennek megfelelően, a negatívval való "fenyegetés" éppen elég visszatartó erő lehet -- legalábbis a komoly eladók számára.

Azzal itt sem lehet sokat tenni, ha valaki regisztrál egy nicket, meghirdet vele egy gázos készüléket, aztán utána meglép.

A komolyabb hifi termékeknél a vaterás eladók sokszor magától értetődőnek veszik a meghallgatást. Ha nem tetszik a hang, egy semleges értékeléssel meg lehet oldani a helyzetet.

Vendég

Sztereó erősitők

Az erősítők kora nem számít sokat.

Mivel minimális a mozgó alkatrészek száma (csak potik, kapcsolók), az idő nem tud ártani az elektronikának. Az elektrolit kondenzátorok ki tudnak száradni, de azért nem öt év alatt :-)

A gyűjteményemben több klasszikus készülék is van a kilencvenes évek közepéről, ezek teljesen tökéletesen működnek, lazán teljesítik a gyári specifikációt.

Elfogadom bar ettol meg avulnak az elektronikai eszkozok is csak ez az avulas nem linearis...mivel az enyem (326bee) nem volt 3 eves es semmi baja nem volt igy ment el 50eFt-t ezert mondtam, hogy az 50-t sokallom egy hibas keszulekert ami meg idosebb is mint az enyem volt...de termeszetesen a piac eldont mindent

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

az 50eFt kicsit soknak tunik foleg, hogy 5 eves...

Az erősítők kora nem számít sokat.

Mivel minimális a mozgó alkatrészek száma (csak potik, kapcsolók), az idő nem tud ártani az elektronikának. Az elektrolit kondenzátorok ki tudnak száradni, de azért nem öt év alatt :-)

A gyűjteményemben több klasszikus készülék is van a kilencvenes évek közepéről, ezek teljesen tökéletesen működnek, lazán teljesítik a gyári specifikációt.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ez azért szerintem durva általánosítás. A fórumon is vannak gerinctelen emberek, a vaterán is. Ahogyan normálisak is. Valószínűleg mások az arányok, az igaz. De itt sem tudod mindig kipróbálni azt, amit veszel. Azzal egyébként az is a bajom, hogy messze van, én pedig jobb szeretem az ilyeneket személyesen átvenni 50-ért nagyon jó vétel volt az a 326-os, annyiért még ma elhoznám én is...

HA egyszer beszopod, akkor 100%ot buktál. Érdemes?

Itt ki kell tudnod próbálni. Ha kiderül valakiről, hogy gerinctelenül seftel, elő lehet keríteni IP alapján, telefonszám alapján, lehet alkudni, stb. Vaterán semmit se tudsz csinálni. A cégnek érdeke, hogy semmit se tudj az eladóról, különben már meg is kerülted őket. Mint az ingyenélő ingatlanügynök, aki milliókat akar leakasztani egy lakás eladása után. 

Másrészt meg minek a közvetítő, ha itt van rögtön az adásvétel-topik? Ha valami nem tiszta vagy furcsa, azonnal szólj vagy kérj segítséget. A fórum dolga többek között a tisztességes adásvétel lehetőségének biztosítása, és ezért nem elválasztja, hanem összehozza a partnereket. 

Vendég

Sztereó erősitők

anno a 326-t 50-t adtam el...azon volt sub kimenet. most nem neztem, hogy a 316-n van-e? de hid el, hogy boven eleg a teljesitmenye a 316-nak is
Igy az 50eFt kicsit soknak tunik foleg, hogy 5 eves...40e-nel tobbet nem adnek erte...erdemes kicsit tovabb varni/keresgelni mert mindig felbukkan egy-egy jo vetel...es persze elotte meg kell hallgatni foleg ha pesti vagy

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”