Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Cd játszók

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: NGA »

anno, gyerekkoromban még nem futotta CD-re, de apám hozott nyugatnémetből egy noname hordozható (FIGYELEM!!) LP lejátszót, amiben magnó is volt. Csak fülessel ment, de abból kettőt is rá lehetett dugni, hosszúkás volt, fehér színű, nyitható fedele volt, és úgy lógott ki belőle az LP, mint ebből a kis sony discman-ből a CD. Volt/van ilyene valakinek? Szívesen vásárolnék egyet csupa nosztalgiából! (de egy fénykép is megtenné)
Én ilyet vettem most
(FIGYELEM OFF kép következik, netes foto, az enyém még nem érkezett meg)

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Én is árulok egy csöves végfokot "igényeseknek", mégsem adom milliárdokért,
Szia,
nem is látom a hirdetésedben, hogy "igényeseknek"!

Egyébként én is csöves párti vagyok, én is csövesen hallgatok zenét!

Amit irtam, az általában igaz, sokszor igénytelen, divat árukat árulnak "igényes"-eknek,
kellő tartalom és izlés nélkül. Akinek árulják, legfeljebb pénze van, izlése, igénye nincs... :lol!:

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az első cd lemez pedig a Philips szerint az ABBA - The Visitors volt. Ezt 1982 aug. 12-én kezdték gyártani. Ekkor még cd játszó nem is volt a boltokban. A Sony 1982 október 1-én elkezdte árulni a CDP-101-est, és a Philips meg november 1-én a CD100-ast japánban. Európa és amerika csak 83-ban részesülhetett a digitális menyországban :-)Én a hibáival együtt szeretem.
Ezen hallgatok a melóhelyemen zenét: D-88 - 1988

Ez meg a másik kedvencem:
D-7 (D70) vagy D50 MKII, mindhárom néven megjelent. Ez volt az első discman továbbfejlesztett, használható változata - 1985/86

anno, gyerekkoromban még nem futotta CD-re, de apám hozott nyugatnémetből egy noname hordozható (FIGYELEM!!) LP lejátszót, amiben magnó is volt. Csak fülessel ment, de abból kettőt is rá lehetett dugni, hosszúkás volt, fehér színű, nyitható fedele volt, és úgy lógott ki belőle az LP, mint ebből a kis sony discman-ből a CD. Volt/van ilyene valakinek? Szívesen vásárolnék egyet csupa nosztalgiából! (de egy fénykép is megtenné)

Vendég

Cd játszók

Lehet Magyarországon mindig is az olcsó gagyi termékek fognak hódítani?
Erre szokták azt mondani, hogy a magyar piac "árérzékeny".

nekem meg az a velemenyem hogy szivfajdalom nelkul kiadnek 3 milliot is egy hangfalparra, csak epp anyagiakban nem vagyok ott. (nem tudom leszek-e valaha is). en is arerzekeny vagyok, akkor most en is a gagyit szeretem?

Sokszor látok olyan hirdetést, amiben vmit árulnak igy:"igényesnek eladó". Sokszor gondoltam már rá, igényem még csak lenne, de pénzem...

Én is árulok egy csöves végfokot "igényeseknek", mégsem adom milliárdokért, sőt, elég korrekt áron adom (http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=13009). Az igényességet az alatt értem, hogy ne ajánljanak nekem 40.000-et olyanok, akik egy olcsó NAD-al vagy SONY-val akarják összehasonlítani, mert képtelenek felfogni, hogy egy pár minőségi kimenőtrafó (amilyen ebben az erősítőben is van) 100 ezer forintnál kezdődik. Éppen ezért nem lehetnek jók az olcsó csöves erősítők!

Vendég

Cd játszók

De figyeljétek meg a gyártásokat.Elkezdenek gyártani valamit, vegyük példának a plazma tévét, szinte alig tudtak felmutatni fejlesztést benne.Erre már belevágtak egy másik formátumba lásd oled és lézer tévé.Miért nem lehet valamit előtte tökéletesíteni, és ha nem válik be, akkor nekiállni minden másnak.Ez olyan mint egy félbehagyott szex.. A cd-t azért próbálták a cégek egy ideig fejleszteni, tökéletesíteni.Azért vannak ma is nagyon jó hangú CD lejátszók is, amivel ezért kompromisszumot lehet kötni.

Vendég

Cd játszók

Na hát épp ez az, divatból meg praktikussági szempontokból döntöttek így...Mondjuk a CD egy szélsőséges példa volt mert abban azért van és volt jó dolog, is...Igy ezt inkább csak szemléltetésnek szántam.

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Nem azért ment ki a divatból az LP mert nem jó minőség, hanem mert hagytuk hogy kimenjen, mert vettük mint a cukrot az újat a CD-t...
Azért azt is vegyük figyelembe, hogy a cd fejlesztése már a 70-es évek elején elindult, és hihetetlen nagy pénzeket ölt bele a Philips és késöbb a Sony, meg a Matsushita. Ezt a sok millió dollárt nem hagyhatta veszni. Az is sokat számitott, hogy a cd jobban ellenáll a használatnak, azaz ha egy jó cd lemezt több ezerszer játszasz le, akkor sem változik a hangja. Praktikusabb volt. Ami a végső döfést adta, azok a discman-ok és az autó cd-k voltak 86 körül, valamint az irható cd megjelenése. Ugyanis ez rögtön kiölte a házi technikából a DAT-ot, a HIFI videot, és a DCC-t. Az is tény, hogy a 90-es évekre már sokan megengedhették maguknak azt, hogy vegyenek egy kommersz hifitornyot, ami ekkor már tartalmazott cd-t is. És bizony sokkal egyszerübb, és praktikusabb volt berakni egy cd lemezt, mint felrakni egy LP-t.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

hat akkor en arral szemben uszom Tigris.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Szívemből szóltál!

Vendég

Cd játszók

Vegyük már észre , h a gyártók a saját hülyeségeink miatt szorítanak minket a gagyi olcsó termékek használatára, és kergetnek a divatba. Aki LP lemezeket hallgat ugyan úgy igényes ember és szerintem egy 2-300 ezer forintos LP lejátszó nagyon lealáz egy drágább CD-t hangzásban.Nem azért ment ki a divatból az LP mert nem jó minőség, hanem mert hagytuk hogy kimenjen, mert vettük mint a cukrot az újat a CD-t...Holott már akkor sokan megmondták, jó jó de nem lesz olyan hangja soha mint az LP-nek.És igen sok esetben azt kell mondjam igénytelenek vagyunk mikor a divatot kergetjük, mert elfeledkezünk minden másról.Jelen esetben is ez fog történni, mert tojunk a minőségre elkezdjük venni az új dolgokat mert divatos, mert új és ezt látván a gyártók még több szarral lepnek el minket.A szájukba adjuk a döntést.

Vendég

Cd játszók

Az igényesség nem abban rejlik, hogy milliós rendszereket veszünk .Öltözködésben sem az az igényes akin drága Dolce pulóver van, hanem aki tiszta ápolt magára valamit is adó ember.

Ez Kb. olyan mint mikor valaki megteheti, h lossless anyagot töltsön le, de mégis 128-as MP3 anyaggal van tele a gépe.Nekem a Minidisc lejátszóm is tud felezni meg harmadolni, de soha nem tettem rá tömörített zenét.Ez a kis kártya se mondja nekem senki, ha műsoros anyaggal árulják olcsóbb lesz mint egy Cd lemez.Most sem az 2-3 ezer egy kisebb kártya.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

nekem meg az a velemenyem hogy szivfajdalom nelkul kiadnek 3 milliot is egy hangfalparra, csak epp anyagiakban nem vagyok ott. (nem tudom leszek-e valaha is). en is arerzekeny vagyok, akkor most en is a gagyit szeretem?

Nem erről van szó,a saját határaidon belül megpróbálod a legjobb rendszert összerakni,mert van rá IGÉNYED,ÉS ÉRDEKEL A MINŐSÉGI ZENEHALLGATÁS.Én is ezt teszem.

Sok van ám olyan,akit egyáltalán nem érdekli ez a dolog,még ha van rá pénze akkor se.Egyrészt minél egyszerűbben és olcsóbban szeretné megoldani,másrészt a divat is nagy úr.Tod?

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Sokszor látok olyan hirdetést, amiben vmit árulnak igy:"igényesnek eladó". Sokszor gondoltam már rá, igényem még csak lenne, de pénzem...

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2610

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Lehet Magyarországon mindig is az olcsó gagyi termékek fognak hódítani? :lol!:

Sajnos ez is igaz, másképp hogy adná el az a sok vacakot a TECSO?

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Cd játszók

Pedig sanda gyanúm, h rengetegen fogják venni...Mindenki ha meghallja azt a nevet, hogy SAL 6 felé szalad, pedig a Volt tulaja abból lett gazdag ember...Milliárdokért adta el a céget...Lehet Magyarországon mindig is az olcsó gagyi termékek fognak hódítani?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Kenjék a hajukra ezt a sok elbutult szart...
Igazad van,de sajna nem rajtunk múlik

Ezt írtam az előbb én is!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Pedig ez lesz a jövő,majd meglátjátok.Sajnos!!

szerintem nem jovo. ki az a nagyonokos aki fizet ezert? ennyi erovel letoltom es ugyanugy rakhatom sd kartyara vagy amire akarom.

Ha megnézed,a szilárdtest lejátszók már így is elterjedtek,és fogyasztói társadalom vagyunk.

Igen, de EZ valóban nem sokban különbözik egy sima letöltéstől, így szerintem sem fog nagyon elterjedni!
Ez persze a formátumra (SD card) vonatkozik, mert ami a lebutított zenék, és az igénytelen hangzás előretörését illeti, nos abban sajnálattal és nagyon szomorúan egyet kell értenem! :lol!:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Kenjék a hajukra ezt a sok elbutult szart...A minőség már senkit sem érdekel...Meg amúgy is, léteznek már a nagy kapacitású kártyák elég régóta, arra úgy is azt tesz magának az ember amit akar.Ez mitől új vagy miben más ugyan?
Igazad van,de sajna nem rajtunk múlik.Én a cd technika nélkül is ellennék.

Vendég

Cd játszók

Kenjék a hajukra ezt a sok elbutult szart...A minőség már senkit sem érdekel...Meg amúgy is, léteznek már a nagy kapacitású kártyák elég régóta, arra úgy is azt tesz magának az ember amit akar.Ez mitől új vagy miben más ugyan?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Pedig ez lesz a jövő,majd meglátjátok. 
Sajnos!!

szerintem nem jovo. ki az a nagyonokos aki fizet ezert? ennyi erovel letoltom es ugyanugy rakhatom sd kartyara vagy amire akarom. par sznob gazdagon kivul (azok is csak az elejen) szerintem mas nem fogja vasarolni, halott ugy.
sokszor el lett mar beszelve; az emberek max azert fizetnek amit meg tudnak fogni.

viszont ha elterjed a holografikus tarolas amellett mar igazan furan mutathat egy cd lemez.

Ha megnézed,a szilárdtest lejátszók már így is elterjedtek,és fogyasztói társadalom vagyunk.Nem az ódiófílek veszik meg feltétlenül,de az átlag zenehallgató megveszi,beteszi a kocsiba,nem ugrik stb.Később hm erősítőkön is biztos lesz csatlakozási lehetőség......

Ja,meg a Sony biztos rajta lesz a dolgon hogy elterjedjen.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sajnos!!

szerintem nem jovo. ki az a nagyonokos aki fizet ezert? ennyi erovel letoltom es ugyanugy rakhatom sd kartyara vagy amire akarom. par sznob gazdagon kivul (azok is csak az elejen) szerintem mas nem fogja vasarolni, halott ugy.
sokszor el lett mar beszelve; az emberek max azert fizetnek amit meg tudnak fogni.

viszont ha elterjed a holografikus tarolas amellett mar igazan furan mutathat egy cd lemez.

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Az első cd lemez pedig a Philips szerint az ABBA - The Visitors volt. Ezt 1982 aug. 12-én kezdték gyártani. Ekkor még cd játszó nem is volt a boltokban. A Sony 1982 október 1-én elkezdte árulni a CDP-101-est, és a Philips meg november 1-én a CD100-ast japánban. Európa és amerika csak 83-ban részesülhetett a digitális menyországban :-)
Én a hibáival együtt szeretem.
Ezen hallgatok a melóhelyemen zenét: D-88 - 1988

Ez meg a másik kedvencem:
D-7 (D70) vagy D50 MKII, mindhárom néven megjelent. Ez volt az első discman továbbfejlesztett, használható változata - 1985/86

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sajnos!!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”