Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tunerek, rádióhallgatás
Tunerek
Melyik Revoxot vetted??? Nekem még hiányzik egy rádió és egy kazettásmagnó a komplett rendszerhez.
Imádom a Revoxaimat, nagyon jól szólnak és könnyen szervízelhetőek, igaz drága az alkatrész ha kell hozzá.
most is keresek egy kapcsolot a B77-eshez és egy NAB adapter is kellene.
B261. Ilyen hangot még nem hallottam rádióból, jobb, mint a korábbi 260-as, akkora teret tesz elém, mint a kölni dóm. Egy marék philips kondit cserélt a barátom benne, mert búgott a tápja, szofiták kerültek a beletákolt halvány autósizzók helyére. Táv megjött és az előlap úton. A zöld fóliát kioperálták belőle, most próbálkozom valami jobb hőálló projektor fóliával, hogy valami szép színt adjak a kijelzőnek. A zöld amúgy sem tetszett.
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Tunerek
Most vettem egy Revoxot...ismét. :-) A Sherwoodom meg eladó lesz. 1964-es, sztereo, csöves. Nekem már túl macerás, fél órát várni arra, hogy tökéletesen szóljon. Az új meg távos, programozható.. Na majd ha lefényképeztem ferakom, de ott a fele a nevem alatt. :-)
Melyik Revoxot vetted??? Nekem még hiányzik egy rádió és egy kazettásmagnó a komplett rendszerhez.
Imádom a Revoxaimat, nagyon jól szólnak és könnyen szervízelhetőek, igaz drága az alkatrész ha kell hozzá.
most is keresek egy kapcsolot a B77-eshez és egy NAB adapter is kellene.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
Tunerek
Én egy régi csöves Pioneer-re vadászom, állitolag azok is nagyon jók. ( most már lusta vagyok tipust keresgélni, bocsi)
amugy van egy ilyen rádios forum is ahol leírják röviden a készülék hangminőségét a 60-as évektől kezdve az ujjakig. megprobálom majd megkeressni.....
Most vettem egy Revoxot...ismét. :-) A Sherwoodom meg eladó lesz. 1964-es, sztereo, csöves. Nekem már túl macerás, fél órát várni arra, hogy tökéletesen szóljon. Az új meg távos, programozható.. Na majd ha lefényképeztem ferakom, de ott a fele a nevem alatt. :-)
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Tunerek
A magyar hifisták általában(!) nem fizetnek ki nagy pénzt tunerre, olcsó gépeket vásárolnak, reménykedve a jó hangzásban. Persze ez sohasem fog bejönni, mindig, mindenhol ki kell fizetni a jó hang árát.
A Philips 22AH673 jó gép, de meg is kérik érte az eurókat...az Accuphase T-100 valamivel drágább, de nem jobb.
A Sansui tunerekből csak a nagyobbak a jók, de azoknak csillagászati áruk van.
Üdv: TJ.
Én egy régi csöves Pioneer-re vadászom, állitolag azok is nagyon jók. ( most már lusta vagyok tipust keresgélni, bocsi)
amugy van egy ilyen rádios forum is ahol leírják röviden a készülék hangminőségét a 60-as évektől kezdve az ujjakig. megprobálom majd megkeressni.....
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
Tunerek
Hogy kerül műsorszórásra az anyag?
Milyen a kifordított tuner?
Tényleg van olyan adó, amelyik 60-70kW-tal nyomja?
Igen van olyan.
http://www.frekvencia.hu/fmlist-hng.htm
Itt csemegézhetsz.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3123
Tunerek
A magyar hifisták általában(!) nem fizetnek ki nagy pénzt tunerre, olcsó gépeket vásárolnak, reménykedve a jó hangzásban. Persze ez sohasem fog bejönni, mindig, mindenhol ki kell fizetni a jó hang árát.
A Philips 22AH673 jó gép, de meg is kérik érte az eurókat...az Accuphase T-100 valamivel drágább, de nem jobb.
A Sansui tunerekből csak a nagyobbak a jók, de azoknak csillagászati áruk van.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Tunerek
1. Nem
2. DX vételre - Kenwood KT1100D, KT6040
meg kell vedjem a KT-6040-et: szerintem jo hangu is :-)
még az általad beallitott KT-8300-nal is jobb, volt mindkettö egyidöben.
..aztan mindkettöt eladtam (hogy csökkentsem tunerek szamat itthon, meghirdettem mindet, es ezek kelendöek** voltak), de a KT-6040-böl vettem egy masik peldanyt (mert hianyzott)
**: Kenwood-oknak nincs rossz hirük, es szerintem nem is alaptalanul.
Sansui-m sosem volt, szerinted azokbol sincs jo hangu es jo veteli keszsegü ? ...a közönseg (az a kicsi, akik erdemben gondoltak mar tunerre) felhördül. Accuphase T-100 ?, Philips AH673 ?
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
1. Nem
2. DX vételre - Kenwood KT1100D, KT6040
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Tunerek
Akit a távolsági (DX) vétel érdekel, annak nem kell Kenwood KT917-es tunert vennie, mert kis pénzért is vannak nagyon érzékeny FM tunerek. A hullámvadászokat nem nagyon érdekli a sztereó hangzási minőség - ők csak keresgélnek az éterben.
Viszont aki zenei hangzást szeretné előnyben részesíteni, az nem vesz filléres alkatrészekből épített gagyi tunert, hanem komolyabb felépítésűt választ....mindenki szabadon választhat érdeklődési köre szerint.
Ötvözete nem létezik a két vonalnak? Az érzékenyekre is írhatnál példákat.
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
Akit a távolsági (DX) vétel érdekel, annak nem kell Kenwood KT917-es tunert vennie, mert kis pénzért is vannak nagyon érzékeny FM tunerek. A hullámvadászokat nem nagyon érdekli a sztereó hangzási minőség - ők csak keresgélnek az éterben.
Viszont aki zenei hangzást szeretné előnyben részesíteni, az nem vesz filléres alkatrészekből épített gagyi tunert, hanem komolyabb felépítésűt választ....mindenki szabadon választhat érdeklődési köre szerint.
Tunerek
A SAW filterek mindig lényegesen jobb hangzást biztosítanak mint az olcsó kerámia filterek. Cserébe nagyobb az áteresztő sávban a csillapításuk, aminek az ellensúlyozására nagyerősítésű és kiszajú fokozat (JFET, Dual Gate MOSFET) szükséges. Látható, hogy a jobb minőségért lényegesen drágább alkatrészek kerülnek felhasználásra, ezért ritkán látni SAW filteres tunert.
Ami pedig a kerámia filter belefaragását illeti a KT917-be - nagyobb lesz a sávszélesség, több zavaró jel kerül a tunerbe + még gyengébb lesz minden hangzási paraméter....
igen, igy ismertem, Töled is.
szerintem a kulcs a lent altalam beidezettben a "for some users" - ugye van/lehet az a veteli körülmeny, ahol szükseges a narrow, amit SAW-val nem tudott elerni, illetve hianyzott minden dB, ami elveszik. ha meg ezen igenyek nem szüksegeltetik, ellenben hangzasminösegre nagy igeny van, akkor SAW
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
A SAW filterek mindig lényegesen jobb hangzást biztosítanak mint az olcsó kerámia filterek. Cserébe nagyobb az áteresztő sávban a csillapításuk, aminek az ellensúlyozására nagyerősítésű és kiszajú fokozat (JFET, Dual Gate MOSFET) szükséges. Látható, hogy a jobb minőségért lényegesen drágább alkatrészek kerülnek felhasználásra, ezért ritkán látni SAW filteres tunert.
Ami pedig a kerámia filter belefaragását illeti a KT917-be - nagyobb lesz a sávszélesség, több zavaró jel kerül a tunerbe + még gyengébb lesz minden hangzási paraméter....
Tunerek
sokszor a SAW filterek dicserve voltak, most ezt olvastam (fmtuners yahoo csoport):
"http://www.redwaveradio.com/5_040e28d829eaceda_1.htm The poster notes "Insertion loss 22 dB max (this is correct)".
es egy komoly tunerismerettel biro forumtars reakcioja ra:
"Fully agree, the SAW insertion loss is way too much to replace to ceramic. Also the SAWs I've seen, as used in the Kenwood KT-917 were not narrow enough for some users. I was asked by a guy way back to modify that KT-917 by removing the SAW filters in narrow and replace them with ceramic filters (150's)."
Nekem egy fórumtárs valami ügyes trükköt épített a narrow szűrőállásba a KT 8300-asomba. Sokkal jobban szól mint előtte! Sajnos az igazi wide állás már használhatatlan lett a másik adó közeli freki kiosztása miatt. Szerintem az is valami ilyeymi...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Tunerek
sokszor a SAW filterek dicserve voltak, most ezt olvastam (fmtuners yahoo csoport):
"http://www.redwaveradio.com/5_040e28d829eaceda_1.htm The poster notes "Insertion loss 22 dB max (this is correct)".
es egy komoly tunerismerettel biro forumtars reakcioja ra:
"Fully agree, the SAW insertion loss is way too much to replace to ceramic. Also the SAWs I've seen, as used in the Kenwood KT-917 were not narrow enough for some users. I was asked by a guy way back to modify that KT-917 by removing the SAW filters in narrow and replace them with ceramic filters (150's)."
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1300
Tunerek
Hogyan máshogy?
Nem ugyanazt a hangminőséget adta más-más toronynál. Kabhegyi meg grazi az jó volt. Többi az elektronikus színezetű. De ez már régen volt.
Élő zeneakadémiai közvetítésnél leszólt egy Roksan lemezjátszót. ( Pioneer TX400 ) sajnos ilyen adásokat ritkán hallok manapság.
De ha valakit érdekel a tuner, eladó.
Tunerek
Máshogy szólt mindegyiknél a tuner.
Hogyan máshogy?
- SoundMania
- Törzsgárda

Tunerek
A távolság jelen helyzetben 6-7km, hogy a győri adó milyen teljesítménnyel ad, azt nem tudom.Ja és ha minden igaz közvetlen "rálátásom" van a toronyra.
Amúgy 5 elemes antennára gondoltam, esetleg később is jó lesz (lakhelyváltozás).
5 elemes jobb. Nem csak a nyereség növekedése miatt , hanem a szűkebb irányítottság miatt is. Szűkebb területről szed csak össze zavarokat.
Nekem 9 elemes volt. Nem volt az sem mindegy melyik adótoronyra állítottam. Máshogy szólt mindegyiknél a tuner. Fejerősítőt is mellőzd!
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 836
Tunerek
A 3 elemes yagi kb 5dB nyereségű. A balun trafó csillapítása kb 1dB. Oda-vissza alakításhoz 2 darab kell. Ehhez jön még a koax hosszából adódó jelveszteség és a csatlakozásoké is.
Mennyi marad?
Milyen távoli adásokat vennél?
Mert kb 25 km távra alkalmas. De ez nagyon függ a terepviszonyoktól , adó teljesítményétől, időjárástól.
A távolság jelen helyzetben 6-7km, hogy a győri adó milyen teljesítménnyel ad, azt nem tudom.Ja és ha minden igaz közvetlen "rálátásom" van a toronyra.
Amúgy 5 elemes antennára gondoltam, esetleg később is jó lesz (lakhelyváltozás).
- SoundMania
- Törzsgárda

Tunerek
A két válasz végeredményében egybe vág, így hát koax+jel átalakítás A 3 elemes yagi kb 5dB nyereségű. A balun trafó csillapítása kb 1dB. Oda-vissza alakításhoz 2 darab kell. Ehhez jön még a koax hosszából adódó jelveszteség és a csatlakozásoké is. Mennyi marad?
Milyen távoli adásokat vennél?
Mert kb 25 km távra alkalmas. De ez nagyon függ a terepviszonyoktól , adó teljesítményétől, időjárástól.
Tunerek
Sziasztok!
Egy "antennás"kérdésem lenne a hozzáértőkhöz:
Szeretnék egy kültéri 3 vagy 5 elemes antennát telepíteni. Kb. 8-10 méter kábellel érnék el a tunerig. Viszont a tuner csak 300 Ohm-os jelet fogad. Mi a célravezetőbb: az antennánál szimmetrizálás után koax kábellel vezetni, majd egy hasonló: http://www.ebay.com/itm/NEW-TV-ANTENNA- ... SwQItT2m9C adapterrel visszaalakítani, vagy kihagyva a szimmetrizációt 300 Ohm-os kábellel végigvezetni? Melyik okoz kisebb veszteséget, szed össze kevesebb zajt?
Előre is kösz: Laci
a koax sokkal kevesebb zajt vesz fel, igy ezen szempontbol elönyösebb.
elvileg - azt hiszem - egy jo szalagkabel vesztesege kisebb ugyan, mint egy koax-e, de ezen a hosszon a egy normalis koax-e is 1 dB alatt van.
az esetek többsegeben ez a minimalis jelcsökkenes kevesbe faj, mint a felszedett plussz zaj, azaz: koax.
persze ha extrem DX a cel (de akkor nem 3-5 elemes antenna kellene), es tanyan laksz, ahol minden zajforras a Te kontrollod alatt van, akkor mas a helyzet :-)
Tunerek
Sziasztok!
Szeretnék egy kültéri 3 vagy 5 elemes antennát telepíteni. Kb. 8-10 méter kábellel érnék el a tunerig. Viszont a tuner csak 300 Ohm-os jelet fogad. Mi a célravezetőbb: az antennánál szimmetrizálás után koax kábellel vezetni, majd egy hasonló: http://www.ebay.com/itm/NEW-TV-ANTENNA- ... SwQItT2m9C adapterrel visszaalakítani, vagy kihagyva a szimmetrizációt 300 Ohm-os kábellel végigvezetni? Melyik okoz kisebb veszteséget, szed össze kevesebb zajt?
Szimmetrizalo atalakito (balun trafo) a tunernel kb. 50cm 300 Ohmos szalagkabel utan, onnan koax az antennaig, az antenna dipolnal pedig egy meretezett illesztohurok koax kabelbol, mert a dipol is 300 Ohmos.
Ez a "hivatalos" ajanlas. Egy probat meger a csupasz szalagkabel is.
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 836
Tunerek
Sziasztok!
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
Norvégiában az országos, analóg FM sugárzású hálózatot kapcsolták le, a helyi FM adók előreláthatólag 2025-ig még működnek.
Véleményem szerint párhuzamosan léteznek még hosszú éveken keresztül egymás mellett, a földi analóg FM és a digitális műholdas adások.