Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Köszi!
Érdekes, de mikor megbontottam (igaz nem szedtem még szét teljesen, csak a tetejét vettem le) én inkább víztisztának, s a szilikonzsírtól hígabbnak láttam a benne levő anyagot. Tettem bele ugyan szilikon zsírt, mert az van itthon, s tényleg kicsit opálos, de nem segített. Pedig a működési elvét értem, úgy gondolom. Valószínű teljesen szét kellene bontani, pedig az enyémnél a tetején van egy "olajzó" nyílás, s szerintem csak a kupak leszedése, illetve a csavar kicsavarása után lehetne feltölteni a helyén!
letöltés.jpg itt a nem piros csavar a feltöltő nyílás lezáró (amin a felesleges zsír is kijött a lezárás közben)
Az én tapasztalatom az, hogy mikor elhagyják magukat ezek a liftek akkor nem elfogy belőlük a szilikozsír, hanem egyszerűen a sok le-fel emeléstől összetörik és elhígul, szerintem ezért láttad hígabbnak. Gyakorlatilag egy kis tárcsa van benne amin 2 db lyuk van, kb 2mm-es amin minden egyes alkalommak átpréseli a zsírt ezáltal szerintem összetörik rendesen és elfolyósodik egy bizonyos használat után.
Amit olajzó nyílásnak vélsz az egyszerűen egy szellőző, mert mikor szétszeded és megtömöd zsírral és ráteszed a tetejét valahol a levegőnek távoznia kell, mert különben soha nem tudod lezárni. Gumigyűrűre vigyázz nagyon!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Lemezjátszó
Rendben, ez a végső megoldás, de azért mégis csak 200 szoros áron árulja! Ettől , gondolom jogosan berzenkedem!
Jogos.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ez már hasznosabb! Viszont ez 5.000.000 cSt! :
η = ν·ρ, így ha ν = 1 St, akkor (100 cSt) η = ν·ρ = 0,1 kg·m−1s−1·(ρ/(g/cm3))=0,1 poise·(ρ/(g/cm3)). (10 cPs)
ja bocs látom...
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1215
Lemezjátszó
Rendben, ez a végső megoldás, de azért mégis csak 200 szoros áron árulja! Ettől , gondolom jogosan berzenkedem!
Húzózsírnak hívják ami kell bele. Állitólag ezek a sűrű olajok is jók. Sosem próbáltam mást csak az "eredetit".
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Lemezjátszó
500 000 cst = http://www.sgmodell.hu/olajok-kenoanyag ... 0cps-.html
Ez már hasznosabb! Viszont ez 5.000.000 cSt! : η = ν·ρ, így ha ν = 1 St, akkor (100 cSt) η = ν·ρ = 0,1 kg·m−1s−1·(ρ/(g/cm3))=0,1 poise·(ρ/(g/cm3)). (10 cPs)
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Úgy értettem, hogy onnan kell beszerezni.
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Kiindulásnak ott van, de nem tudom "honosítani", átváltani az itthon használatos számokra!...
Úgy értettem, hogy onnan kell beszerezni.
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Kiindulásnak ott az íbéjes, 1 millás CST értékű...
Kiindulásnak ott van, de nem tudom "honosítani", átváltani az itthon használatos számokra!
Pedig arra gondoltam, hogy veszek 1 litert 1900Ft-ért, s árulom 10 ml-ként 3000,-ért... Nem azért, de ettől sokkal többet is kiadok "értelmetlen" hifis dolgokra, de mikor egy 150 Ft-os (szó szerint!) imbusz kulcsot árulnak SME-hez 2-3000 Ft-ért az e.bay-en, akkor azért elgondolkozom!
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Na, ez az!!!
Pont ezt kérdezem...
Kiindulásnak ott az íbéjes, 1 millás CST értékű...
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Igen. Egyébként, RC modell üzletekben itthon is be lehet szerezni, csak el kell találni a viszkozitást.
Na, ez az!!!
Pont ezt kérdezem...
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Szia Peterson!
Nem olaj van benne, inkább szilikon zsírnak mondanám. Opálos fehér színű inkább zsír mint olaj és ebay.uk -n lehet venni én is ott vettem.
Igen. Egyébként, RC modell üzletekben itthon is be lehet szerezni, csak el kell találni a viszkozitást.
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Szia Peterson!
Nem olaj van benne, inkább szilikon zsírnak mondanám. Opálos fehér színű inkább zsír mint olaj és ebay.uk -n lehet venni én is ott vettem.
Nem tudom erre gondoltál-e: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... 9&_sacat=0
De ennek a 1/10-ért lehet venni itthon 10X ennyit ! Persze tudom, hogy a 10ml is egy életre elég lenne...
Ennek keresem a megfelelőjét, csak nem találok átváltást a két féle mértékegység között: 1.000.000 cSt >> M 100- M 5000
Lemezjátszó
Mi az a teka?!
Szerintem a technics lp gyalu
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Mi az a teka?!
Technics 1210 MK...
Lemezjátszó
Vagy 1x , de rendesen!
Biztos ami biztos, 2szer átmosom
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Szia Peterson!
Köszi!
Érdekes, de mikor megbontottam (igaz nem szedtem még szét teljesen, csak a tetejét vettem le) én inkább víztisztának, s a szilikonzsírtól hígabbnak láttam a benne levő anyagot. Tettem bele ugyan szilikon zsírt, mert az van itthon, s tényleg kicsit opálos, de nem segített. Pedig a működési elvét értem, úgy gondolom. Valószínű teljesen szét kellene bontani, pedig az enyémnél a tetején van egy "olajzó" nyílás, s szerintem csak a kupak leszedése, illetve a csavar kicsavarása után lehetne feltölteni a helyén!
itt a nem piros csavar a feltöltő nyílás lezáró (amin a felesleges zsír is kijött a lezárás közben)
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
A lemezzel akkor történik a legjobb dolog ha feldobják egy Tekára:))))
Mi az a teka?!
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Új elemzt 2-3szor már mosni lejátszás előtt
Vagy 1x , de rendesen!
Lemezjátszó
Látom nagyon írhatnékod volt. A hangszedők kb 2000 órát bírnak ki jelentősebb elhasználódásig. Ha nagyon vigyáznak rá és rendsen tisztítják , meg a lemezek is mosottak és teljesen tiszták, meg tökéletes közeli a beállítás is akkor kb 3000 órára feltornázható. Vannak nagyon prémium hangszedő anyagok , amik akár 5000 órát is elmennek állítólag. Ezeket nem feltétlenül csak a drága hangszedőkbe teszik bele. Egyik ilyen termék az EMT hangszedői. A felfüggesztésüket kivéve, mert az néhány év alatt megadja magát. Illetve ugyanez igaz azokra a hangszedőkre amik ebből készülnek.
A lemezek pedig ha szintén nem sérülnek és jól használják meg pláne ha mossák is akkor gyakorlatilag szimte tényleg örök életűek lehetnek. Van lemezem amit szerintem több mint 150x játszottam és nem tűnik fel semmi probléma a hangjában.
Az első mosás a legfontosabb. Ez mielőbb történjen meg a lemezzel. Új és újszerű lezeket mosva kb olyan víz jön le a gépből mint a mosógép is kinyom közepesen szemnyezett ruhákat mosva. Amúgy is a legjobb a megelőzés! Tehát a mélymosás, a teljes kosztalanítás. Ez a legjobb dolog ami a lemezzel történhet!
Új lemezt 2-3szor már mosni lejátszás előtt
halfnote.hu
halfnote.hu
Lemezjátszó
Látom nagyon írhatnékod volt. A hangszedők kb 2000 órát bírnak ki jelentősebb elhasználódásig. Ha nagyon vigyáznak rá és rendsen tisztítják , meg a lemezek is mosottak és teljesen tiszták, meg tökéletes közeli a beállítás is akkor kb 3000 órára feltornázható. Vannak nagyon prémium hangszedő anyagok , amik akár 5000 órát is elmennek állítólag. Ezeket nem feltétlenül csak a drága hangszedőkbe teszik bele. Egyik ilyen termék az EMT hangszedői. A felfüggesztésüket kivéve, mert az néhány év alatt megadja magát. Illetve ugyanez igaz azokra a hangszedőkre amik ebből készülnek.
A lemezek pedig ha szintén nem sérülnek és jól használják meg pláne ha mossák is akkor gyakorlatilag szimte tényleg örök életűek lehetnek. Van lemezem amit szerintem több mint 150x játszottam és nem tűnik fel semmi probléma a hangjában.
Az első mosás a legfontosabb. Ez mielőbb történjen meg a lemezzel. Új és újszerű lezeket mosva kb olyan víz jön le a gépből mint a mosógép is kinyom közepesen szemnyezett ruhákat mosva. Amúgy is a legjobb a megelőzés! Tehát a mélymosás, a teljes kosztalanítás. Ez a legjobb dolog ami a lemezzel történhet!
A lemezzel akkor történik a legjobb dolog ha feldobják egy Tekára:))))
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kicsit más téma:
Kérdezném a hozzáértőktől, aki csinált már ilyet, hogy milyen olaj (szilikon olaj) kell a karlift csillapítására? Konkrétan egy SME 3009 II karhoz:
Találtam szilikon olajokat M 100- M 5000 viszkozitásúig, de melyik kellhet ?
Szia Peterson!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Egy dolgot tennék hozzá:
a különböző tűprofilok eltérő élettartamúak
+ 1 kérdés a következőhöz kapcsolódva. "új és újszerű lezeket mosva kb olyan víz jön le a gépből mint a mosógép is kinyom közepesen szemnyezett ruhákat mosva."
Mennyi lemez után?
1 lemez után még semmi nem folyik ki. Kb 15 lemez. De mind új volt. Vagy max 1x elővett. 1 zsebkendőt sem mosol a gépben egyedül.
A klasszikus EMT tűprofil superfineline.
Az biztosan tudja az 5000 óra körüli használatot.
Enyém kb 24 éves volt és hibátlan. Bevizsgáltattam. Remélem terjed ez a megoldás eladásra kerülő hangszedők esetén! De nem árt a működő használatban levőt sem neha ellenőriztetni. 2 ismerősnek is le kellett kukázni a hangszedőjét mert már tropa volt. Egyiknél lehetett már sejteni. Másikuk valószínű bármeddig elhallgatta volna még ha nincsen ráhatás , hogy jó lenne mégis megnézetni.
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Látom nagyon írhatnékod volt. A hangszedők kb 2000 órát bírnak ki jelentősebb elhasználódásig...
Egy dolgot tennék hozzá:
a különböző tűprofilok eltérő élettartamúak
+ 1 kérdés a következőhöz kapcsolódva. "új és újszerű lezeket mosva kb olyan víz jön le a gépből mint a mosógép is kinyom közepesen szemnyezett ruhákat mosva."
Mennyi lemez után?
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kicsit más téma:
Kérdezném a hozzáértőktől, aki csinált már ilyet, hogy milyen olaj (szilikon olaj) kell a karlift csillapítására? Konkrétan egy SME 3009 II karhoz:
Találtam szilikon olajokat M 100- M 5000 viszkozitásúig, de melyik kellhet ?