Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Szép :lol!:
"Caution ! Risk of electric shock ,do not open"
DC 24V !!! :lol!: :kiraly:
DAC-olás
Na ,srácok ,van már valami tapasztalat az XXHighEnd lejátszóval kapcsolatban.Nekem XP még mindig nem játszik,de akinél megy mondjuk Vistan ,Windows7-en az elmondhatná a tapasztalatokat.
Valóban olyan űberf***ányos.Milyen a Foobarhoz viszonyítva?
Bocs ,hogy ebben a totyikban hozom fel a témát ,de itt kezdtük el...
Nagyon szépen játsza le a zenéket, de rettenet kényelmetlen kezelni és sok a bug. Szóval nekem most fent van ez is Foobar mellett, ha arra szottyan kedvem. De Vistán a foobarhoz vkijött a WASAPI driver. Ezt használva és bekapcsolva a memóriából lejátszást, azért Foobar is javult az amúgy is jó képességeihez képest.
DAC-olás
Na ,srácok ,van már valami tapasztalat az XXHighEnd lejátszóval kapcsolatban.
Nekem XP még mindig nem játszik,de akinél megy mondjuk Vistan ,Windows7-en az elmondhatná a tapasztalatokat.
Valóban olyan űberf***ányos.Milyen a Foobarhoz viszonyítva?
Bocs ,hogy ebben a totyikban hozom fel a témát ,de itt kezdtük el...
DAC-olás
Miért nem nyittok egy Limar topikot a ker.topikok oldalon? Szerintem Béla támogatná az ötletet, hiszen színesítené az avx-et.
Van egy Linn termékek topic a hifis részen.
HG nem akart a ker részen topicit.Én támogattam volna a nyitást.
A Linn topic:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=14569
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
DAC-olás
A figyelmedbe ajánlanám a Soner Audio-t, mint magyar gyártót.
www.soneraudio.hu
Ebben az árkategóriában, amit Te keresel igen komoly versenyző. Ha meghallgatod a Soner hangfalat egyből rájössz, hogy az általad megcélzott kategóriában mit jelent a megfelelő színvonalú hangfal és hogy a B&W-d miért nem az...
A többiek már többször leírták, hogy a hangfaladra nem érdemes egy ilyen kategóriájú láncot építeni, de Te valamiért nem akarod meghallani...
A B&W-d egy remek hangfal, de ez egyszerűen nem az ő ligája már...
DAC-olás
Itt azt a kérdést tettem fel, hogy mit fejlesszek elsőnek. Milyen sprrendben célszerű?
Két dolgot szokás javasolni:
1. Gondolkozhatsz komplett, bevált rendszerekben. Sok szakkereskedőt, gyártót meglátogatsz és amelyiknél a legkedvesebb hangot tapasztalod, onnan megveszel minden egységet.
2. Keresel egy számodra kedves hangdobozt (ami sokunk szerint leginkább meghatározza az élményt) és ehhez próbálsz keresni elektronikákat, amikkel a legjobban érzi magát.
Köszönöm, azt hiszem mindkettőt meg fogom tenni. Hosszú utakat kell bejárnom a keresgélés során úgy érzem :lol!:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11017
- Kapcsolat:
DAC-olás
Itt azt a kérdést tettem fel, hogy mit fejlesszek elsőnek. Milyen sprrendben célszerű?
Két dolgot szokás javasolni:
1. Gondolkozhatsz komplett, bevált rendszerekben. Sok szakkereskedőt, gyártót meglátogatsz és amelyiknél a legkedvesebb hangot tapasztalod, onnan megveszel minden egységet.
2. Keresel egy számodra kedves hangdobozt (ami sokunk szerint leginkább meghatározza az élményt) és ehhez próbálsz keresni elektronikákat, amikkel a legjobban érzi magát.
DAC-olás
Itt van még egy új fejlesztésű 'killer' számítógép alapú forrás (sajnos az ára is az):
Ayre QB-9
Attól még hogy egy 'szakkritikus' A-t sokkal jobbnak mond B-nél lehet hogy te csak kicsivel érzékelnéd jobbnak (vagy egyáltalán nem), legalábbis ez a saját tapasztalatom ezért is nem szabad túlzottan az írott dolgokra támaszkodni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
DAC-olás
...én a számítógépet forrásnak akarom használni, nem DAC-nak.
Hogy a DAC forráskészülék-e? Egy jóminőségű hangkártya esetén pl. az.
... ki kell próbálnom valami szerkentyűt, hogy halljam valóban nem érdemes több százezret költeni elektronikákra.
Összesen közel 2 milliót szánsz egy rendszerre, ebből már klasszat lehet alkotni. A B@W nagyon kilógna. Jómagam a keretösszeg nagy részét hangdobozra költeném, de ez csak privát vélemény, másféle elvek is léteznek. Javaslom, hallgass meg az általad megcélzott 600-600ezernél olcsóbb elektronikákat komoly hangdobozokkal. Ha utána is elégségesnek érzed a dobozod, nincs mese, meg kell tartani.
Azért a 683-as B&W nem olyan rossz. A drágább dobozok hangzását hozza szinte töredék áron.
Ha ez ilyen egyszerű lenne... Persze a minőség nem csak ár kérdése. Olcsó oroszlángyilkos doboz kevés van, az új 600-as B&W széria bizonyosan nem az. No meg egy drágább doboz is lehet csapnivaló darab.
DAC-olás
Körübelül olyan a kérdésed, hogy: - gyerekek, ajánljatok már valami igazán jó koncertet, de nem mondom meg, milyen műfajban, ezt is azt is szeretem, na persze azt azért nem, méghogy utánaolvassak, mi vagyok én, időmilliomos?Kényelmes legyen ám, meg füstmentes, de a kedvenc rettenet polifoam párnámat magammal viszem akár az Operába is, na meg a vizipipámat is, megszoktam már...
Amúgy meg már 1 hete nem csinálok mást, mint felhasználói véleményeket, javaslatokat olvasgatok a különböző elektronikákról. Elvégzem magam is, nem kell füstmentesnek lennie, meg kényelmesnek.
Itt azt a kérdést tettem fel, hogy mit fejlesszek elsőnek. Milyen sprrendben célszerű? De látom neked ez magas.
Ha nem olvastam volna utána a dolgoknak, nem tudnám, hogy pl. az általad agyonleszólt Linn DS 3 milliós DS-e úgy szól, ha nem jobban néhány stílusnál, mint a legjobb referencia futóművek és transzmitterek. Persze nem én hallottam, csak sok felhasználó és elismert szakkritikus állítja... De sebaj, azért köszi.
DAC-olás
"referencia stúdió dac" ez most komoly, hogy hasra kell esni tőle??6-7 százezret elkölteni komponensenként és közben meghagyni egy gyengusz B&W-t?
Értsd meg, hogy vagy hallgatsz egy valakire, aki meg tudja mutatni, mire költsd el a pénzed, vagy magad jársz utána. Nem tudod megspórolni, csak ideológiával, meg még több pénzzel.
Körübelül olyan a kérdésed, hogy: - gyerekek, ajánljatok már valami igazán jó koncertet, de nem mondom meg, milyen műfajban, ezt is azt is szeretem, na persze azt azért nem, méghogy utánaolvassak, mi vagyok én, időmilliomos?
Kényelmes legyen ám, meg füstmentes, de a kedvenc rettenet polifoam párnámat magammal viszem akár az Operába is, na meg a vizipipámat is, megszoktam már...
Na részemről befejeztem,
Hajrá Rotel+B&W+LinnDS+kongó szoba!
Neked most mi bajod van? Nem egyértelmű még mindig a kérdés? Úgy látom nem igazán...
DAC-olás
Callisto,a Yamaha RX-V1700 HT erősítővel tesztelted az E-MU 1212m hangkártyát? Csodálkozol ,hogy nem szólt jól?
Na látod, ez a lényeg. Ezek szerint erősítő legyen az első befektetésem...
DAC-olás
Kényelmes legyen ám, meg füstmentes, de a kedvenc rettenet polifoam párnámat magammal viszem akár az Operába is, na meg a vizipipámat is, megszoktam már...
:lol!:
DAC-olás
Minden hangkártyában van D/A konverter, nélküle nem lenne analóg jeled a kimeneten. Sokféle hangkártya létezik minőség és szolgáltatás szempontjából is. Ha csak digitális kimenetet akarsz a PC-re, ahhoz nem kell hangkártya sem, de én azért még javasolnék további próbákat, mielőtt az erősítőd konverterére végképp felesküdnél.
Ezzel tisztában vagyok. És azért az E-MU 1820M nem semmi hangkártya (nem is olcsó :lol!. Nem esküszöm az erősítő DAC-jára, csak én a számítógépet forrásnak akarom használni, nem DAC-nak.
De már látom ki kell próbálnom valami szerkentyűt, hogy halljam valóban nem érdemes több százezret költeni elektronikákra.
Azért a 683-as B&W nem olyan rossz. A drágább dobozok hangzását hozza szinte töredék áron. Csak nekem nincs még hozzávaló erősítőm és forrásom, ezért akaok fejleszteni.
DAC-olás
Callisto,a Yamaha RX-V1700 HT erősítővel tesztelted az E-MU 1212m hangkártyát? Csodálkozol ,hogy nem szólt jól?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5160
DAC-olás
"referencia stúdió dac" ez most komoly, hogy hasra kell esni tőle??
6-7 százezret elkölteni komponensenként és közben meghagyni egy gyengusz B&W-t?
Értsd meg, hogy vagy hallgatsz egy valakire, aki meg tudja mutatni, mire költsd el a pénzed, vagy magad jársz utána. Nem tudod megspórolni, csak ideológiával, meg még több pénzzel.
Körübelül olyan a kérdésed, hogy: - gyerekek, ajánljatok már valami igazán jó koncertet, de nem mondom meg, milyen műfajban, ezt is azt is szeretem, na persze azt azért nem, méghogy utánaolvassak, mi vagyok én, időmilliomos?
Na részemről befejeztem,
Hajrá Rotel+B&W+LinnDS+kongó szoba!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
DAC-olás
Azt hogy B&W behatárolja az észszerű kereteket hogyan érted?
Semmi drámai, csak egy ilyen doboz mellé felesleges sokszázezret költeni elektronikákra és mint írtad, ez biztos pont a rendszeredben.
Szakadjunk el a hangkártyáktól. A számítógépben nem akarok DAC-ot látni és külső hangkártyában sem igazán. Nem vagyok zenész, nem kellenek nekem olyan funkciók amiket nem is használok, mellé pedig rosszab minőségű áramkörök és DAC, mint amit külön egységben megkapok.
Minden hangkártyában van D/A konverter, nélküle nem lenne analóg jeled a kimeneten. Sokféle hangkártya létezik minőség és szolgáltatás szempontjából is. Ha csak digitális kimenetet akarsz a PC-re, ahhoz nem kell hangkártya sem, de én azért még javasolnék további próbákat, mielőtt az erősítőd konverterére végképp felesküdnél.
DAC-olás
Milyen hangkártyát használsz jelenleg? Mennyit áldoznál a fejlesztésre? A B&W doboz szerintem eleve behatárolja az ésszerű keretet.
Úgy képzelem el a dolgot, hogy kb. 3x6-700 ezer pénzt áldoznék rá, tehát 3 lépésben fejlesztenék. Ezért kérdezem, hogy milyen sorrend legyen. Ugyebár szeretném a legtöbb javulást elérni minden lépéssel :lol!:
DAC-olás
Mi adja a legnagyobb javulást ha beillesztem a rendszerembe?
Milyen hangkártyát használsz jelenleg? Mennyit áldoznál a fejlesztésre? A B&W doboz szerintem eleve behatárolja az ésszerű keretet.
Azt hogy B&W behatárolja az észszerű kereteket hogyan érted?
Hangkártyával kapcsolatban. Szakadjunk el a hangkártyáktól. A számítógépben nem akarok DAC-ot látni és külső hangkártyában sem igazán. Nem vagyok zenész, nem kellenek nekem olyan funkciók amiket nem is használok, mellé pedig rosszab minőségű áramkörök és DAC, mint amit külön egységben megkapok.
Próbáltam már E-MU 1820M-et, aminek fenomenális hangja van szó se róla.
Nekem egy 1212m volt. Eladtam, mert az erősítőmre rákötve a digit kimenetét a 1212m-nek, az alaplapi digit kimenetet és a 1212m analog kimenetét is rákötve A/B teszteket végeztem rövid-hosszú hallgatásokkal és bizony az erősítő DAC-jával szebben szólt a muzsika (számomra melegebb volt, bár nem olyan dinamikus, mint az 1212m -> a kettőt kéne ötvözni :kiraly:). Az alaplapi és 1212m digit kimenetek közt pedig nem volt túl nagy különbség.
Mellékesen a Linn DS-ekben referencia stúdió DAC-ok vannak (már a drágábbakban :lol!.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5160
DAC-olás
dacok:
Hagtech chime
Wavelength audio brick
Benchmark dac1 with usb
Bel Canto e.One Dac3
erősítők
NuForce
Electrocompaniet
Weiss Castor
Bel Canto
(egyiket sem áruljuk, de mindet hallottam már, persze nem egymás mellett, hanem különböző konfigurációkban, de ezek mindig is tetszettek)
Ja és hangszórókábel is kell ám! Na meg interconnect, azaz készülék összekötő!
És nehogy azt hidd, hogy a B&W nem tuningolható sokkal jobbra(!)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
DAC-olás
Van akit zavar a túl sok információ, van aki meg feltöltődik tőle.
Ez az utóbbi hetek legértelmesebb összefoglalása, köszönet érte!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
DAC-olás
Mi adja a legnagyobb javulást ha beillesztem a rendszerembe?