Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
A hangsugárzók között hirdetnek egy JPW mini monitort, a hozzávaló subbal, inkább azt vedd meg, mert ezek a JBL-ek még tűzifának sem jók, az erősítők között is van egy jó, NAD c372. Ha ügyesen alkudozol, akkor ki is jön a pénzedből.
Köszönöm a tanácsot. Ez már azért eléggé feszíti a kijelölt keretet....főleg útiköltséggel.
Arányaiban így ideális megosztani a ráfordítható keretet? Mármint hogy az erősítő legyen jóval drágább?
Nem probléma egy ilyen összeállításnál hogy az erősítő jóval nagyobb teljesítményű?
Sztereó erősitők
Szia!
Köszönöm a tanácsot. De gondolom a hangfalak tekintetében inkább a Studio vagy az ES széria legyen. A JBL féle Control One jól gondolom hogy inkább csak ilyen "háttérzenei" funkcióra való? Minőség tekintetében. Mert olyat meg aztán kifejezetten olcsón láttam már.
Használt kapcsán még nehezebben tudnák dönteni laikusként.
Üdv.!
A hangsugárzók között hirdetnek egy JPW mini monitort, a hozzávaló subbal, inkább azt vedd meg, mert ezek a JBL-ek még tűzifának sem jók, az erősítők között is van egy jó, NAD c372. Ha ügyesen alkudozol, akkor ki is jön a pénzedből.
Sztereó erősitők
Szia!
Mondhatnám, hogy ha csak újban gondolkodsz, és ilyen igényekkel, akkor szinte mindegy melyiket veszed meg az általad felsoroltak közül. Talán azt válaszd, amit meg is tudsz hallgatni (füledre hallgass, ne mások istenítésére), ami tudja azokat a szolgáltatásokat, amikre szükséged van, és ami belefér a keretedbe. Ha összeáll ez a hármas, akkor nyert ügyed van.
Szia!
Köszönöm a tanácsot. De gondolom a hangfalak tekintetében inkább a Studio vagy az ES széria legyen. A JBL féle Control One jól gondolom hogy inkább csak ilyen "háttérzenei" funkcióra való? Minőség tekintetében. Mert olyat meg aztán kifejezetten olcsón láttam már.
Használt kapcsán még nehezebben tudnák dönteni laikusként.
Üdv.!
Sztereó erősitők
Kedves Hozzáértők!
Nemrég elborzadva a nappaliban lévő mikro hifi hangján fejlesztésre adtam a fejemet. Próbáltam átlátni a lehetőségeket, de csak egyre tanácstalanabb vagyok.
Adott egy 3,5x6m-es helyiség ahol anyagi lehetőségeimhez képest szeretnék időnként minél jobb hangminőségű zenét hallgatni. Alapból sztereó szettre gondoltam, mert nem szeretnék keresztül-kasul kábelezni, mozizni, valamint az adott összegből úgy gondolom hogy így jobb eredményt érhetek el. Bonyolítja a helyzetet hogy jó minőségű (256-320kbps) mp3-akat szeretnék rajta élvezni. Mondták erre hogy járjak körbe, hallgassam meg a különböző márkákat hogy mi az ami tetszik, de itt zalában ez a lehetőség eléggé korlátozott. A keret olyan 100-130E lenne. Új vagy használt kérdésben inkább az új felé hajlanák, mivel ott anyagilag jobban járnák az ÁFA összege miatt. Az első kérdés, hogy az adott célra milyen erősítőt vegyek szerintetek? Nagyon kedvező áron láttam a Pioneer VSX-322-esét, de a H/K AVR70 viszont kifejezetten tetszik, és alapból tud USB-MP3 funkciót is. Ezen felül ahogy olvastam, minőségileg is többet tudhat. A kérdés hogy ilyen hangforrás mellett van-e különbség. A másik vonulat hogy sztereó erősítőt veszek, amit szintén sok helyen javasoltak. Ezek közül a Denon PMA-520-at nézegettem, valamint Jungson JA-66C van jó árban, és páran "istenítik".
Utóbbi sztereók kapcsán furcsáltam hogy nincs hdmi bemenet rajtuk. Hangfalak tekintetében még kevésbé van konkrét döntés. Tetszenek a JBL-ek, de ott a Loft 30/40 Studio 130, ES20, Loft modelleket nem ajánlották sztereóra, a többi meg drága már nekem. Pedig ha jól gondolom talán a JBL illene is talán a fenti HK erősítőhöz.
Stílus tekintetében leginkább elektronikus, rock, valamint pop zenék dominálnának.
Mit ajánlanátok? Kérlek adjatok ötletet!
Elnézést hogy túl hosszúra vagy kuszára sikerült.
Üdv.: Frogz
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nekem nem fontos hogy milyen színű, milyen a dizájn, ......
Nálam a produktum... azaz amit tolmácsol felém a lényeg!
.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Meghallgatni sajnos nem tudom a nagy távolságok miatt, de akkor a CA-t kizárom.
NAD vs Denon közül melyik mellett mi szól? Az általam leírt zenékhez és hangfalakhoz melyik lenne a jobb választás?
A forrás egy Audiotrak Prodigy HD2 hangkártya lesz.
Rock, disco, tuctuc annyira nem fekszik a Denon-nak... az akusztikusban jó!
Szerintem a Nad sokkal sokoldalubb, de persze mindenképpen jó lenne megfülelni valahol ill valahogyan!!!
Pár napja nézelődtem (pl vakerán) és sok jó vasat láttam apróért használtan!
Én pl nézelődnék a helyedben H/K és Marantz készülékek után is (természetesen nem a belépő készülékeket), de én kicsit másként gondolkozok mint sokan!
Nekem nem fontos hogy milyen színű, milyen a dizájn, hogy azonos gyártótól legyenek a készülékek (minden márkánál vannak jobb és gyengébb termékcsoportok)... na meg hogy új ill fiatal legyen!
Nálam a produktum... azaz amit tolmácsol felém a lényeg!
Tehát a ZENE!!!
Ui.: Fontos hogy olyan vasat válasszon az ember amiben van tartalék!!!
Sajnos a mai vasak között sok olyan van ami egyszerűen elfogy (nem képes megfogni a membránokat!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6556
Sztereó erősitők
Akkor itt is:így látatlanban a Luxman.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sztereó erősitők
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Három darab erősítő került az utamba amik közül nem tudok választani, ezért kérdezném tőletek, hogy melyiket érdemes megvenni (esetemben cserélni rá egy számomra használaton kívüli dolgot). Yamaha AXV401 vs. Luxman lv-90 vs. JVC JA S11. Segítségeteket előre is köszönöm! Az ára mindhárom erősítőnek ugyanannyi.
Sztereó erősitők
Igen, úgy ahogy magad is írod.
köszönöm!
Sztereó erősitők
sziasztok mindenkinek, ez az első posztom itt, valójában csak kérdezni jöttem a guruktól
van egy pm-8000-es erősítőm és egy pár mission 782 (?) hangfalam kb 2000-ben vettem
a hangfalban 4 csatlakozó van, egy pár a magasaknak, egy a mélyeknek, az erősítőn oldalanként szintén 2 pár kimenet van, itt azonban system 1 és system 2-2 csatlakozópár elnevezése
namostakkor hogy kötöm őket? system 1-re a hangfal minden csatiját és az előlapon csak az speaker1 van bekapcsolva? köszi, és bocs a lámaságért...
Igen, úgy ahogy magad is írod.
Sztereó erősitők
sziasztok mindenkinek, ez az első posztom itt, valójában csak kérdezni jöttem a guruktól
van egy pm-8000-es erősítőm és egy pár mission 782 (?) hangfalam kb 2000-ben vettem
a hangfalban 4 csatlakozó van, egy pár a magasaknak, egy a mélyeknek, az erősítőn oldalanként szintén 2 pár kimenet van, itt azonban system 1 és system 2-2 csatlakozópár elnevezése
namostakkor hogy kötöm őket? system 1-re a hangfal minden csatiját és az előlapon csak az speaker1 van bekapcsolva? köszi, és bocs a lámaságért...
Sztereó erősitők
Szerintem, nem utolsósorban ár-érték-aránya miatt IS adnék egy esélyt a "D"-osztályúaknak.
Egy nem kicsit "High-end"-fókuszú blog is méltatja őket...
http://audiolife.blog.hu/2013/06/08/t-ampok_ujra
Szia. Köszönöm válaszodat, nem igazán tudom behatárolni hová is tegyem ezeket. Meg voltaképpen nem is igazán tudom mik is ezek.
Sztereó erősitők
Szia.Legfőbb zene amit hallgatok sőt inkább csak azt (néha fanyalodok leanderre, vagy Jean Michel Jarre-ra kb évente egyszer) az a dijung disung tuc tuc. Erre való erő kellene ami jó nagy mélysugárzókat is megmozgatna. :-) :-)
Szerintem, nem utolsósorban ár-érték-aránya miatt IS adnék egy esélyt a "D"-osztályúaknak.
Egy nem kicsit "High-end"-fókuszú blog is méltatja őket...
http://audiolife.blog.hu/2013/06/08/t-ampok_ujra
Sztereó erősitők
A PMA 320 hasonlóan jó, sőt, a régi PMA sorozatból a kisebb teljesítményű 250, 260 vagy 280 típus egy érzékenyebb, könnyen hajtható hangsugárzóval akár előnyösebb is lehet.
Szia.Legfőbb zene amit hallgatok sőt inkább csak azt (néha fanyalodok leanderre, vagy Jean Michel Jarre-ra kb évente egyszer) az a dijung disung tuc tuc. Erre való erő kellene ami jó nagy mélysugárzókat is megmozgatna. :-) :-)
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
Sztereó erősitők
Szia. Köszi. Ha esetleg látsz ilyet valahol jelezd. Én nem találtam
én is úgy voltam vele, hogy mikor nem az volt a fő prioritás, akkor itt a fórumon, és más aprókban (pl. aprod.hu), volt összesen vagy fél tucat eladó, aztán szerencsére (aprod.hu), sikerült lecsapnom egyre.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
-
Vendég
Sztereó erősitők
A PMA 320 hasonlóan jó, sőt, a régi PMA sorozatból a kisebb teljesítményű 250, 260 vagy 280 típus egy érzékenyebb, könnyen hajtható hangsugárzóval akár előnyösebb is lehet.
Sztereó erősitők
egy denon pma 360-as is jó választás lehet.
15.000.- - 20.000.- között beszerezhető.
Sztereó erősitők
Nad ill Denon (mondjuk neki elég lágy a hangkaraktere ami nem minden párosításban hátrány)!
A CA 340 jó kis vas de valóban kevés a teljesítménye (sajnos nem tudja sok esetben kellőképpen megfogni a membránokat)!
Viszont ha szépen, finoman, halkan kell zenélni (kis térben) akkor azt szépen tudja!
Vásárlás előtt ha teheted hallgass meg több készüléket!
Meghallgatni sajnos nem tudom a nagy távolságok miatt, de akkor a CA-t kizárom.
NAD vs Denon közül melyik mellett mi szól? Az általam leírt zenékhez és hangfalakhoz melyik lenne a jobb választás?
A forrás egy Audiotrak Prodigy HD2 hangkártya lesz.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Már egy ideje vacilálok 3 erősítő között, kikérem a Ti véleményeteket is.
Van 3 jelöltem: NAD C315BEE, Cambridge Audio Azur 340A, Denon PMA-700AE.
Mission M74 hangfalakhoz kellene, eléggé vegyes zenékhez (rock, disco, pop, hangszeres filmzenék...)
Melyiket ajánlanátok leginkább, és miért?
Nad ill Denon (mondjuk neki elég lágy a hangkaraktere ami nem minden párosításban hátrány)!
A CA 340 jó kis vas de valóban kevés a teljesítménye (sajnos nem tudja sok esetben kellőképpen megfogni a membránokat)!
Viszont ha szépen, finoman, halkan kell zenélni (kis térben) akkor azt szépen tudja!
Vásárlás előtt ha teheted hallgass meg több készüléket!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
igazából meg vagyok elégedve a hangjával a rendszernek nagyjából. Anno hallottam a dobozokat 970-el és ott jobban szóltak egy hajszálnyit, bár más volt a szoba eléggé. A mély lehetne kicsit dinamikusabb, a magasak pedig lágyabbak.
Szerintem ne vasat cserélj előbb!
Ahogy a hozzáértő, rutinos szakemberek is ajánlották inkább doboz vagy kábelek és elhelyezés!
Az H/K - JBL eléggé össze passzolnak!
Mélyeket dinamikáját valóban egy nagyobb membránnal ill nagyobb dobozzal érhetnél el ha a dobozok meg is kapják azt a jelet amit küld az erősítő ill ami a forrásból érkezik (de lehet korrigálni az elhelyezéssel is)!
Sajnos nekem a VDH kábelekkel nincs nagy szerencsém (nagyon színesek nekem ) ezért én kissé kevésbé színes kábeleket használok!
A GAC3-at én is használom és tudom hogy nem minden rendszerbe jó, de ár/érték arányban nagyon jó kanóc!
Nem lehet hogy maga a jelforrása a gyenge láncszem?
Mert ugye olyan erős a lánc mint a leggyengébb alkotóeleme!
Cserélés előtt mindenképpen próbálj ki pár kábelt ill tologass!
Sztereó erősitők
A hangfalkábel Royal Jade Hybrid (VDH) és az IC Gotham GAC-3. Mit ajánlasz? Azért gondolkodtam 970,980,990-ben mert 970-el jobban szóltak a hangfalak, mikor vettem őket, de nem volt rá elég keret, azért lett 670. Köszi
A hangfalkábelt nem ismerem. De mondjuk IC-nek talán tennék egy próbát kétféle kábellel. Cordial CGK-175, vagy olyan RG59 koax ami fekete szigetelésű, a vezetője tömör tiszta réz és az árnyékolása is réz. Mondjuk Neutrik RCA dugókkal. Ezek inkább testesebb és simább hangú drótok mint a Gotham GAC-3.
Nem olyan nagy beruházások ezek és lehet éppen a kívánt irányba vinnék a rendszer megszólalását.
A hangfalkábel Royal Jade Hybrid (VDH) és az IC Gotham GAC-3. Mit ajánlasz? Azért gondolkodtam 970,980,990-ben mert 970-el jobban szóltak a hangfalak, mikor vettem őket, de nem volt rá elég keret, azért lett 670. Köszi
A Van den hul nyugodt kábel,viszont egy kicsi szint vihet a rendszeredbe...de ki kell próbálni.
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1155
Sztereó erősitők
A Van den hul nyugodt kábel,viszont egy kicsi szint vihet a rendszeredbe...de ki kell próbálni.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Sztereó erősitők
Dinamikusabb mélyeket nagyobb membránoktól fogsz kapni igazán. Esetleg kicsit közelíteni a dobozt a mögötte lévő falhoz, de ez se mindig jön be, vagyis nem csak előnyökkel járhat.
A tetejének simaságán meg talán némi kábel játékkal lehetne igazítani, más fajta kábelezéssel. Nem tudom miket használsz.
Amúgy szerintem pont erre a fajta zenei igényre ideális a HK, JBL páros. Csak rendszerré kell tenni a megfelelő párosításokkal, kábelezéssel, állvánnyal és persze a forrás se mindegy.?
Amp: Harman/kardon Hk 670 Speaker: JBL L830
Speaker Cable : Van den Hul Royal Jade Hybrid
Mission M74 hangfalakhoz kellene, eléggé vegyes zenékhez (rock, disco, pop, hangszeres filmzenék...)
Nadon a Nad- ot ajánlanám!
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1155
Sztereó erősitők
Nadon a Nad- ot ajánlanám!
Rendszer:
Sztereó erősitők