Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Lehet bele tölteni homokot, igen. Ennyit számítana, hogy "egyben" legyen a doboz az állvánnyal? Mert ott elég gyenge a kapcsolat szerintem, tehát ha segít, akkor nekilátok. Maga az állvány nem olyan könnyű alapból sem, de azért lehetne még növelni. Megpróbálom, köszi a tippet!
davek
Próbáld meg esetleg feltölteni az állványt kvarc vagy mozdonyhomokkal (már ha megoldható), vagy valami más más módon növelni az állvány tömegét+a dobozokat ragaszd rá az állványra a papírboltokban kapható Blutack gumigyurmával.
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6573
Sztereó erősitők
davek
Próbáld meg esetleg feltölteni az állványt kvarc vagy mozdonyhomokkal (már ha megoldható), vagy valami más más módon növelni az állvány tömegét+a dobozokat ragaszd rá az állványra a papírboltokban kapható Blutack gumigyurmával.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sztereó erősitők
Szia!
Én is valami hasonló összeállítást szeretnék. Az erősítő megvan már hozzá, a hangfal esetében még vacilálok a B&W, a Monitor Audio BX, és a Polk Tsi400 között. Van esetleg véleményed/tapasztalatod velük?
Üdv.!
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lassan már formálódik a rendszerem, de még szeretnék rajta finomítgatni, és nem tudom merre kellene kezdenem. A jelenlegi felállás:
HTPC->ASUS Xonar Essence One (USB)->Inakustik (MediaMarkt) interconnect->NAD C 315BEE erősítő->Inakustik star (4mm) kábel 2x4m->B&W DM602 S3
(A dobozok egy olcsóbb állványon vannak, ami elég stabilan áll, de a tálcája kisebb, mint a B&W, és talán nem is tökéletesen sík, a sarkainál mintha kicsit lefele görbülne, de nem csúszkál rajta meg ilyenek).
A hallgatási pozíció háromszöge megvan, a két doboz közt olyan 1,7-1,8m a távolság, az állvány magassága is megfelelő, 60cm.
Az erősítő potija hibás, néha (hangerő állításánál) recseg a jobb csatorna, de ha nem állítom a hangerőt, akkor látszólag hibátlanul szól. Az alábbi problémához nem tudom lehet-e köze ennek.
A kábelek nem csatlakozósak, simán rá vannak szorítva mindkét végükön.
A problémám, hogy néha kicsit világosnak érzem, ezzel együtt pedig a mély alja hiányzik kicsit. Ha leteszem a földre, akkor egyből megjön a mélye, meg ha jobban rátolom a falra is javul a helyzet, de ezek nem opciók. Az elhelyezéssel sokat nem tudok játszani jelenleg, és szeretném, ha kicsit kevésbé lenne világos, és kicsit hangsúlyosabb lenne alul. Szeretném budget módon megoldani a dolgot, tehát minél kisebb ráfordítással, ha lehet. Sok számnál egyébként abszolút meggyőző most is a rendszer hangja, csak másoknál meg hiányérzetem van, és kompenzálnám ezt a dolgot - ha lehet, egyszerűen.
Köszönöm a javaslatokat!
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow
Arra gondoltam, hogy kiteszem ismerős mellé (sok ismerős jár ki) és majd elfogy, nem igazán állnék ott vele. Keresztapám még élt nagy hifi mániás volt, tőle örököltem mondhatni a 90%át. Nagy becsben tartotta.
Köszönöm, megkeresem majd a Pointe usert.
Küldtem Pü-t.
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 505
Sztereó erősitők
Arra gondoltam, hogy kiteszem ismerős mellé (sok ismerős jár ki) és majd elfogy, nem igazán állnék ott vele. Keresztapám még élt nagy hifi mániás volt, tőle örököltem mondhatni a 90%át. Nagy becsben tartotta.
Küldtem Pü-t.
Sztereó erősitők
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszokat, nagyon sok van nekem meg türelmem kevés. Lehet akkor kiviszem egy bolhapiacra mert igazatok van, így egyben nehéz lenne.
Még egyszer köszönöm.
Keresd meg Pointe fórumtársat, ő tud valakit, aki bizományba átveszi, és foglalkozik vele.
A bolhapiacnak semmi értelme szerintem. Úgy értem, hogy egyben ott sem veszik meg, ha meg Te árulnád, az annyi idő lenne, hogy annyi erővel már listát is csinálhatnál.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszokat, nagyon sok van nekem meg türelmem kevés. Lehet akkor kiviszem egy bolhapiacra mert igazatok van, így egyben nehéz lenne.
Még egyszer köszönöm.
Nincs mit!
Esetleg műfajokat és néhány előadót megemlíthetsz a javasolt topikban hátha lesznek érdeklődők.
Sztereó erősitők
Még egyszer köszönöm.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Sziasztok. Kicsit off lesz de jobb helyet nem találtam ennek a kérdésnek. Említettem, hogy van pár 100db cd-m amik számomra nem használatosak. Esetleg tudtok olyan helyet, ahol ezt egyben átvennék?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv
Ha listáznád őket, lehet, hogy hamarabb elmennének...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... tt%C3%A1k/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Sztereó erősitők
Sziasztok. Kicsit off lesz de jobb helyet nem találtam ennek a kérdésnek. Említettem, hogy van pár 100db cd-m amik számomra nem használatosak. Esetleg tudtok olyan helyet, ahol ezt egyben átvennék?
Üdv
Szia!
Nem valószínű, hogy egyszerre megveszik de ki tudja. Próbáld meg ebben a topikban:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... tt%C3%A1k/
Sztereó erősitők
Üdv
Üdv
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Bose 201 V Series hangfallal van valaki tapasztalata, személyes benyomása? Sztereóra, nem surroundként használnám.
Milyen márka a szemetekben (fületekben)? Mert nagyon keveset említett ezen az oldalon.
Üdv.!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
A válaszaitokból kiindulva feltételezem a JLH közelébe sem ér egy 30k körüli házmozi erősítő.
Hát nem.Legalábbbis sztereo zenehallgatásnál biztos, hogy csuklóból alázza a Hm vasat (már ha normálisan meg van építve az a JLH).
Sztereó erősitők
A válaszaitokból kiindulva feltételezem a JLH közelébe sem ér egy 30k körüli házmozi erősítő.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Utánépített Tannoy M3-hoz szeretnék venni egy erősítőt.
Lenne egy 75W-os John Lindsey Hood erősítő, házilag építve. Ehhez képest egy 20 éves kb 20000 forintos erősítő mit tud hangban? Nyilván szolgáltatásban többet, de jól hangzik a JLH is, de mondjuk egy Pioneer, Denon, Technics, Onkyo, Marantz már be vált sok embernél.
Legegyszerűbb lenne meghallgatni, de nincs a környezetemben normális erősítő, így nem tudom összehasonlítani.
(Új vagyok ebben a témakörben)
Ha jól meg van építve a JLH, akkor nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy ennyiért jobb hangot találsz.
Sztereó erősitők
Épített erősítőt csak véglegesnek választ vagy csinál az ember, mert szinte lehetetlen eladni, ha váltani akarsz vagy ha igen, akkor nagyon ár alatt. Ha pedig épített, akkor senki meg nem mondja, hogyan szól valamihez képest.
Üdv,
NL
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Utánépített Tannoy M3-hoz szeretnék venni egy erősítőt.
Lenne egy 75W-os John Lindsey Hood erősítő, házilag építve. Ehhez képest egy 20 éves kb 20000 forintos erősítő mit tud hangban? Nyilván szolgáltatásban többet, de jól hangzik a JLH is, de mondjuk egy Pioneer, Denon, Technics, Onkyo, Marantz már be vált sok embernél.
Legegyszerűbb lenne meghallgatni, de nincs a környezetemben normális erősítő, így nem tudom összehasonlítani.
(Új vagyok ebben a témakörben)
Sztereó erősitők
Szia!
A hangfalkábelen általában az a plusz, amin a felirat fut, a színek közül pedig a piros a plusz, ha másként nem jelölik.
üdv.
kimber.
Szia Kimber!!!
Hát ez teljesen blank, szétszedni meg nem akartam volna, mint ahogy valaki tanácsolta.
Újabb jelöltek amiket találtam itt használtan: JBL E30/EC30-ról van esetleg valami véleményetek vagy tapasztalatotok?
Üdv.!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Köszönöm a konstruktív hozzászólást és a tippeket, és Ecce Homo-nak is. A HK 970-980 árban nem esik ki a keretből használtan, és mindent tudna amit keresek. (és még mutatós is) A Yamahából XS vagy XJ650-re gondoltál?
............
Üdv.!
Yamaha RX-V650-re gondoltam pl, de sok jó vas ill vasacska van az apróban amiből most nehéz lenne kiválasztani hogy mit is vegyek ha magamnak keresnék!
Van Marantz, Denon, CA...
Hiába kötöd telóra a jobb fülesed, nemigen fogod hallani a különbséget!
Hiába van nagy felbontású anyagod ha nem képesek a lánc alkotó elemei megjeleníteni azt!
Egy jobb lánc esetében nem hogy az anyagok felbontási különbségeit hanem adott esetben a lejátszó szoftverek (akár beállítási különbségeket) is simán meg lehet különböztetni!
De a lényeg az amit tolmácsol a cucc: tehát maga a ZENE!
Azt nem gondolnám hogy botfülű vagy, de az tény hogy meg kell tanulni zenét hallgatni!
Természetesen ez ördögi kör és mindig lehet tökéletesebbet (számunkra) cserélni, szerezni... de ha az ember meg van elégedve a rendszerrel az jó!
Én pl az aláírásomban szereplő láncommal meg vagyok évek óta!
Természetesen hozna még egy jobb hangkari, erősítő, doboz, de el kell dönteni hogy mi a fontosabb...
Persze, a használtak esetében mindig ott a hibás is... de pl ez az elmúlt időben az új készülékek esetében is gyakoribb...
Ha megbízható fórumostól ill helyről vásárol az ember akkor elég jól leredukálható a probléma lehetősége!
Az említett JBL-is jó lehet... és gondolj a jövőre is!
Nem kell kicsutkázni a rendszert de a tartalék mindig jó ha van!
Mellesleg az általad említett zenékhez kell is a nagy doboz/membrán felület (és természetesen a vas is ami megfogja a membránokat)!
Már előbb rendet kellett volna tenned a padláson...
Nem rosszak a régi technikák de más igényekre lettek alkotva mint a maiak és érdemes átnézni/átnézetni hogy nem-e fáradt el valami bennük az állásban!
Természetes hogy meglepődtél hogy egy 20-30 éves készülék lealázza a pár éves pc-s csodát... pedig ezen nem kell meglepődni!
Az említett Logitech nagyobb testvérét az én első Clarus/Yamaha (HM vas) kombóm is lealázta annak idején.
Egyszerű a válasz, másra van tervezve, gyártva a 2 dolog!
Pl sokan kérdezik hogy pl mekkora különbség van egy sztereó és egy HM vas között hangban... a válasz mindenkitől akinek vannak tapasztalatai az lesz hogy hatalmas!
Pedig az alkotó elemek, technológia, felépítés azonos ill hasonló... de mégis!
Pl ha hasonló hangot szeretnél elérni egy 30-e ft-os sztereó vaséhez képest akkor HM vas esetében már 100e felett kell járni!
Hangfalkábel ügyben leírták már hogy mi a helyzet!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
kimber-nek hívják, ha már köszönöd a segítségét.
)))))))))))))))
Jujj, ezt benéztem.
Nem is szólok, ha mostantól Isten Hozott-nak hív majd valaki...
Sztereó erősitők
Egy technikai kérdés viszont motoszkál bennem: a hangfalkábelen nem, viszont az erősítő oldalán jelölve volt a +/-. Hogyan kellene bekötnöm, hogy ne fordítva tegyem?
Ha fordítva kötöd be úgyis meghallod, érdekesen fog szólni. Ha meg nem hallod meg, akkor meg mindegy. Ha van multimétered, mérj rövidzárat a vezeték végein és jelöld meg az azonos oldalt mindkét végén.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Köszönöm a konstruktív hozzászólást és a tippeket, és Ecce Homo-nak is.
kimber-nek hívják, ha már köszönöd a segítségét.
Sztereó erősitők
Frogz!
Szerkeszteni nem tudom már de csak bepillantottam az apróba és kapásból össze állna nekem a lánc rövid idő alatt!
A H/K 970-est, 980-ast valszeg számításba venném!
De pl van Yamaha 650-es mozi vas is (ami neked pl még jó lehetne!)...
Köszönöm a konstruktív hozzászólást és a tippeket, és Ecce Homo-nak is. A HK 970-980 árban nem esik ki a keretből használtan, és mindent tudna amit keresek. (és még mutatós is) A Yamahából XS vagy XJ650-re gondoltál?
Veszteségmentesség: van vagy 70 albumom flac-ben, és gondoltam kipróbálom hogy mennyivel rosszabb minőségben tudom lejátszani mobilról mint PC-ről. Mennyit veszít az értékéből. A probléma ott kezdődött, hogy elővettem a HD555-ös fejhallgatómat, és nem hallottam ki a különbséget egy 320kbps mp3, és egy flac között. Lehet hogy botfülem van? Vagy csak idő kell hozzá hogy tudjak a részletekre is figyelni? Vagy új hangkártya.
Az új termékeket amiatt is favorizáltam volna, mert használt esetében laikusként lehet hogy van valami hibája annak amit veszek, csak én nem hallom ki belőle hogy az bug vagy feature.
Doboz: egy ismerős hirdet egy JBL LX1000-et, de 79-et kicsit sokallok érte, főleg hogy minek kellene nekem ~200W ide?
Már az is eszembe jutott, hogy veszek egy AVR70-et, valamint egy Studio 130-at, aztán ha "kinövöm" akkor elrakom hátra, és veszek hozzá egy pár Studio 180-at vagy 190-et. De eme márka mai modelljeitől mindenki eltanácsolt itt. Feltételezem okkal.
Ma amúgy rendet csináltam a padláson, és a következőket találtam: Orion, Videoton, Grundig, Rotel erősítők, Orion HS 284, Toshiba 60W hangfalpárok, Technics SB-W500 sub. A Rotel RMA-80-at összeraktam az Orion dobozokkal és elcsodálkoztam hogy mennyire más hangja van mint a PC-re kötött Logitech Z-2300-as szettemnek ami PC-s szinten egész jónak számít. Mintha a hangoknak nagyobb "tere" lenne azt hallottam ki belőle. Nagyon elcsodálkoztam és elgondolkodtam viszont azon, hogy 2x15W mennyire bőven elég általános célra jószomszédi viszony mellett.
Egy technikai kérdés viszont motoszkál bennem: a hangfalkábelen nem, viszont az erősítő oldalán jelölve volt a +/-. Hogyan kellene bekötnöm, hogy ne fordítva tegyem?
Üdv.!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Frogz!
Szerkeszteni nem tudom már de csak bepillantottam az apróba és kapásból össze állna nekem a lánc rövid idő alatt!
A H/K 970-est, 980-ast valszeg számításba venném!
De pl van Yamaha 650-es mozi vas is (ami neked pl még jó lehetne!)...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.