Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
A Windows hangjait tudom ,hogy kell kikapcsolni,csak hát akkor meg ez az XX -sem szól.
az csak a windows beépített hangok hivatkozásainak módosítását csinálja
szal ugyan úgy megszólal minden csak éppenséggel nincs hozzá hangfájl társítva ...
szal a xx-nek ugyan úgy kell hogy szóljon ...
DAC-olás
driverbe nincs beállítva valami?
Melyikre gondoltál?Úgy értem melyik driver?
a hangkaridé
nem tom nézted e ...
de a lejáccó a hanganyagot mindig kifejti wav-ba s úgy onnan jácca le /valszeg be is buffereli azt, ezt nem néztem .../, ez lehet oka a sok fagyásnak annak hogy "csak" fájlból tud lejáccani
a tekerés/léptetés működött nekem asszem
ja amúgy a windows hibaüzi hangokat meg ki lehet kapcsolni a hang és audióeszközök/hangok fülnél
nálam mindig be van állítva hogy a win még véletlenül se aggyon hangokat
ill. a driverbe is ki szoktam nyomni
Nincs a hangkártyában most effekt beállítva.Alap beállításon van. Nem nyúl bele a hangba semmi.Nincs DSP,vagy Equalizer.
A Windows hangjait tudom ,hogy kell kikapcsolni,csak hát akkor meg ez az XX -sem szól. Ezért is mondtam,hogy az XP-n a Win hangerőszabályzóját nem kerüli meg ez a program,ellentétben az ASIO-s Foobarral. Ott ,mármint amikor a Foobar hallgatom ,akkor az audio eszközöknél kikapcsolva vannak a hangok.Ott nincs gond.
DAC-olás
Melyikre gondoltál?Úgy értem melyik driver?
a hangkaridé
nem tom nézted e ...
de a lejáccó a hanganyagot mindig kifejti wav-ba s úgy onnan jácca le /valszeg be is buffereli azt, ezt nem néztem .../, ez lehet oka a sok fagyásnak annak hogy "csak" fájlból tud lejáccani
a tekerés/léptetés működött nekem asszem
ja amúgy a windows hibaüzi hangokat meg ki lehet kapcsolni a hang és audióeszközök/hangok fülnél
nálam mindig be van állítva hogy a win még véletlenül se aggyon hangokat
ill. a driverbe is ki szoktam nyomni
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
DAC-olás
Jó lenne ha többen is kipróbálnák ,itt akik számítógépről hallgatnak zenét.Kíváncsi vagyok a véleményekre.
Én speciel inkább megvárom mit mondanak a "zokosok" , aztán ha érdemes, akkor bajlódom vele én is!
Bocs, de én bénázós vagyok a gépen...
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
DAC-olás
Olyan mintha egy beépített(és nem állítható) equalizer lenne benne. Érdekes.A tere beszűkült,de az énekesek meg fényesebben szólnak és olyan érdekesek a hangszerek is.Nem tudom,olyan fura egy kicsit a hangja az XX-nek.
mert amikor én is néztem akkor túl dinamikusnak ... találtam az egészet
majd körbenéztem s a driverbe be volt állítva pár effektelés ill. eq /filmnél s hasonlónál jól jön ez a kis "tuning"/
amikor teljesen kikapcsoltam akkor már nem volt annyira érdekes a hangja, de akkor se lehetett rá mondani hogy kutyaütő
de az én hangkarimon nincs olyan jó hangja mint a fúbár asio-val
bár a OpAmp csere után még nem próbáltam ki
ja s nekem win7 3-as engine
visszább beírtam milyen beállításokkal
Még nagyon tesztelés alatt van nálam ez az XXHighEnd. Sok minden nagyon kérdéses.
Például ,sokszor minden ok nélkül leáll.
Nem tudok CD hallgatni rajta,csak Wav,Flac,mp3 különböző formáit játsza.De cda-t nem .
Ha nem normál hosszúságú egy szám(pl.:0-tól 5 percig) akkor megint csak nem játssza.Mondjuk egy 10 perces számmal baja van. Azt írja kicsi a RAM-om (2Gb)?!
Nem tudok a számokba ,bárhol belehallgatni.Egyszerűen csak elejétől a végéig lejátssza.
Bár még szerintem állítgatni kell rajta ,hogy tuti legyen a hangja ,azért érdemes vele foglalkozni.Hátha lesz még belőle valami. Nem adom fel.
A Windows felugró ablakainak,üzeneteinek a hangját kellene letiltani ,mert az tényleg nagyon zavaró.
A Foobar sokkal stabilabb,minden szempontból.Ott ilyen probléma nincs.
De látok ebben az XX-ben is fantáziát.Szerintem javulni fog ez.A hangminőség amire hivatkoznak a készítők sajnos nem minden.Az egész program olyan mint egy deszkalapra szerelt ,próba kapcsolás.Ahol még sok minden nem műxik és még be is kellene "dobozolni",hogy nézzen is ki valahogy.Most még nagyon félkész.
Jó lenne ha többen is kipróbálnák ,itt akik számítógépről hallgatnak zenét.Kíváncsi vagyok a véleményekre.
DAC-olás
Olyan mintha egy beépített(és nem állítható) equalizer lenne benne. Érdekes.A tere beszűkült,de az énekesek meg fényesebben szólnak és olyan érdekesek a hangszerek is.Nem tudom,olyan fura egy kicsit a hangja az XX-nek.
mert amikor én is néztem akkor túl dinamikusnak ... találtam az egészet
majd körbenéztem s a driverbe be volt állítva pár effektelés ill. eq /filmnél s hasonlónál jól jön ez a kis "tuning"/
amikor teljesen kikapcsoltam akkor már nem volt annyira érdekes a hangja, de akkor se lehetett rá mondani hogy kutyaütő
de az én hangkarimon nincs olyan jó hangja mint a fúbár asio-val
bár a OpAmp csere után még nem próbáltam ki
ja s nekem win7 3-as engine
visszább beírtam milyen beállításokkal
DAC-olás
Olyan mintha egy beépített(és nem állítható) equalizer lenne benne. Érdekes.
A tere beszűkült,de az énekesek meg fényesebben szólnak és olyan érdekesek a hangszerek is.Nem tudom,olyan fura egy kicsit a hangja az XX-nek.
DAC-olás
Végül is elég kellemes hangja van. Kicsit mintha meg lenne effektezve. Azt jó lenne tudni CD-ről is játszik? Vagy arról nem?
Hallgatni kell ,majd kisül mi lesz a végeredmény.
DAC-olás
Sikerült az xxHighEnd playerben az Engine #3-at beüzemelnem. Hát, majdhogynem azt mondanám ég és föld a különbés más lejátszókhoz képest az xxHighEnd javára.
Végre nálam is elindult ez a híres XXHighEnd lejátszó program.
Valószínű eddig is ment csak hangot nem hallottam...
Aztán rájöttem ,hogy miért nem...(Hozzáteszem nálam csak a #2Engine beállítást engedi,mert XP-m van.)
Szóval ,a programot "bitperfect"-ként hirdetik,ezért alapból úgy gondoltam ,hogy az XP Kernel Mixerét(és az XP hangerőszabályzóját kikerüli,mint ahogy a Foobar az ASIO- val,vagy a KS-el megteszi).De nem . Legalább is az XP-ben a #1-#2Enginnel nem.
(Ha tud valaki olyan beállítást amivel még is kerüli ,akkor írja meg, please)
Hát nálam ezért nem szólalt meg ,mert nem is néztem az XP hangerőszabályzóját,hogy be van -e kapcsolva.(alapból ki van kapcsolva mert a rendszerhangokat nem szeretném minden egérmozdításkor,felugróablaknál, meg egyébként sem hallani.)
Azt el tudom képzelni,hogy a Vistan vagy a Windows7-en a #3 Engin beállítással jobb a hangja,de XP-n még nem .
Most ennek olyan "Jetaudios" hangja van.Legalább is ahhoz tudnám hasonlítani. Végül is nem rossz,de XP-n semmi esetre sem bit-perfect.
A Foobar az ASIO- val már annál inkább.
Hiányzik az XX hangjából a Foobar+ASIO nagyvonalúsága ,finomsága.
Pedig hát nagy reményeket fűztem ehhez az XX-hez,a honlapján olvasottak alapján.
Még Windows 7-en ki kellene próbálni. Hátha...Még is...
DAC-olás
Szerintem nem csak egy fájlt rak be. Nekem normál flac-nél nincs szünet.
normál nekem se
de azért beletelik egy kis időbe míg bepakol pár száz megát
s addig szünetel az adás
ja amúgy csak 1-et
hiáb van egy milla berakva csak az éppen futó szám van a memóba
-
Vendég
DAC-olás
azt be lehet valahól állítani hogy ne egy muzsikát buffer-eljen be?mert szoktam hallgatni 2-300MB -eket /nem image hanem 24/96 2 vagy 6ch-s/ is néha s ott már van a számok között 2-4mp-es szünet
Szerintem nem csak egy fájlt rak be. Nekem normál flac-nél nincs szünet.
DAC-olás
OFF: Jó étvágyat!
OFFTOPIC:
köszi
DAC-olás
nálam 1 milla van beállítva
Ja,most valami hasonló értéket ütöttem be én is ,és tényleg nyugodtabb simább a hangja...
DAC-olás
úgyis csak az adott számot tölt be szal nem tünteti ez az egészet
Biztos így van! A metódust nem vágom...
most látom milyen szép magyarsággal fogalmaztam megnem hiába ... ha eszek leblokkol az agyam
DAC-olás
Biztos így van! A metódust nem vágom...
DAC-olás
Az igaz! Azért nem állítottam nagyobbra ,mert a teszt alapján eddig hallható volt a különbség,de ha nagyobbra állítottam már nem sokat vettem észre a hangban. Aki tudja állítsa nagyobbra.
DAC-olás
Nálam 20000kB-re van állítva.És jól szól.
Az 20 MB. Ebből elég sok szám kilóg, ha "minimum" lossless-t hallgatsz. Szerintem mehet az 100 MB fölé is.
Az igaz! Azért nem állítottam nagyobbra ,mert a teszt alapján eddig hallható volt a különbség,de ha nagyobbra állítottam már nem sokat vettem észre a hangban.(igazad lehet mert valszeg csak kisebb méretű flac-al hallgattam) Aki tudja állítsa nagyobbra. Én is csinálok még tesztet,(egy-két nullát a végére teszek) Kösz ,hogy említetted KMT!
DAC-olás
Az 20 MB. Ebből elég sok szám kilóg, ha "minimum" lossless-t hallgatsz. Szerintem mehet az 100 MB fölé is.
azt be lehet valahól állítani hogy ne egy muzsikát buffer-eljen be?
mert szoktam hallgatni 2-300MB -eket /nem image hanem 24/96 2 vagy 6ch-s/ is néha s ott már van a számok között 2-4mp-es szünet
-
Vendég
DAC-olás
Nem mindegy milyen DAC, mert az Asiot sem mind kezeli ha jól tudom...
-
Vendég
DAC-olás
-
Vendég
DAC-olás
A Vistan a Wasapi plugin megyen... Ott nem megy az ASIO a Foobarból.
Köszönöm, települt!
DAC-olás
Mit kell tennem vistán, hogy tudjam ezeket a paramétereket állítani? Telepítés után se híre, se hamva az asionak a gépen. Van uninstall, meg web url, de se a control panelen, se máshol nem találtam ilyesmit...
A Vistan a Wasapi plugin megyen... Ott nem megy az ASIO a Foobarból.
Tessen tőtteni innen:
http://www.foobar2000.org/components/vi ... out_wasapi
-
Vendég
DAC-olás
Asio4All 2.9 Advanced mód:
latency compensation: mindkettő 0-ra
kernel buffer: 4-re
ASIO buffer size: 2048-ra
a pipát szedd ki mindenhonnan
Mit kell tennem vistán, hogy tudjam ezeket a paramétereket állítani? Telepítés után se híre, se hamva az asionak a gépen. Van uninstall, meg web url, de se a control panelen, se máshol nem találtam ilyesmit...