Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Cd játszók
ha már a whirlpoolzanussiindesitaristonaegelectrolux és tsaiknak nincsen :lol!:
Ez tetszett! De lassan szvsz térjünk vissza a CD-játékosokhoz, mielőtt teljesen szétoffoljuk a topicot! :lol!:
oké :lol!:
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Ez tetszett! De lassan szvsz térjünk vissza a CD-játékosokhoz, mielőtt teljesen szétoffoljuk a topicot! :lol!:
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2566
Cd játszók
- oriza triznyák
- V.I.P.
Cd játszók
Nos igen én sajnos ilyen szempontból rossz kereskedő vagyok mert megmondom a vevőnek (persze parasztnak nem) hogy miért jó valami ill. miért nem...Ezt elég sokan meg is köszönik utólag. :lol!:
:lol!:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd játszók
Nos igen én sajnos ilyen szempontból rossz kereskedő vagyok mert megmondom a vevőnek (persze parasztnak nem) hogy miért jó valami ill. miért nem...
Ezt elég sokan meg is köszönik utólag. :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- oriza triznyák
- V.I.P.
Cd játszók
mivel 8 éve vagyok a szakmában, ezért én is jól látom ezt, néha kicsit gáz, hogy úgy viszik el a vásárlók az új háztartási gépeket, hogy "anyjuk! 15 évig ez is hűtő lesz" :lol!:
Szegények... :kiraly:
ilyenkor kicsit lelkiismeretfurdalásom van :lol!:
NEKED???? :lol!:
ha már a whirlpoolzanussiindesitaristonaegelectrolux és tsaiknak nincsen
mivel 8 éve vagyok a szakmában, ezért én is jól látom ezt, néha kicsit gáz, hogy úgy viszik el a vásárlók az új háztartási gépeket, hogy "anyjuk! 15 évig ez is hűtő lesz" :lol!:
- mishow
- V.I.P.
Cd játszók
- oriza triznyák
- V.I.P.
Cd játszók
Szegények... :lol!:
- mishow
- V.I.P.
Cd játszók
- oriza triznyák
- V.I.P.
Cd játszók
akkor hány havi átlagfizuba került egy mosógép? több haviba...ennyiért most is kapsz MIELE cuccost
Ebben tökéletesen igazad van, ami a dolog matematikáját illeti.
De amiről mi az eddigiekben keseregtünk, az a termékek szándékos és tudatos "lesilányítása" (magyartanároktól elnézést ezért a szóért...)
akkor hány havi átlagfizuba került egy mosógép? több haviba...ennyiért most is kapsz MIELE cuccost
De amiről mi az eddigiekben keseregtünk, az a termékek szándékos és tudatos "lesilányítása" (magyartanároktól elnézést ezért a szóért...)
- mishow
- V.I.P.
Cd játszók
- oriza triznyák
- V.I.P.
Cd játszók
Az u.n. áruházi kategória "kihordási ideje" 1-3 év, a prémium kategória 3-5 év, és ma már csak az elit kategória bírja ki a 10 évet.
Ezt teljesen aláírom!!
Nem mondom a márkát, de w******l mosógépünk belépő szint és 3 éves szavatosság után 2 hónappal dobcsere lett benne, ami számla nélkül tuti olcsón is 30 Eft.
sajnos ennyit bírnak ezek a x@rok
- oriza triznyák
- V.I.P.
Cd játszók
Érdekes, hogy a Hajdúsági Iparművek (R.I.P.) 30 évvel ezelőtt tudott olyan automata mosógépet gyártani, ami még ma is megy - mi is azt állítjuk csatasorba, amikor az épp aktuális csodamasina kidől.
akkor hány havi átlagfizuba került egy mosógép? több haviba...
ennyiért most is kapsz MIELE cuccost, ami tartós, olyan a festése, hogy nem rohad el 3-5 év után, csak az emberek most már nem hajlandóak kiadni 2-300ezer pénzt egy mosógépre, pedig megérné, csak nem tudnak előrefelé gondolkodni(v. inkább nem is akarnak)
- oriza triznyák
- V.I.P.
Cd játszók
tele van minden áruház ezekkel a minősíthetetlen vacak olcsó dvd-játszókkal.
én is ki nem állhatom ezeket a x@rokat, nagyrészük igénytelen szemét, oké, hogy mindent olvas, de kb. 10 dkg a súlyuk=csupa műanyag, abból is a leggagyibb :lol!:
Cd játszók
A miénk 10 éves múlt,és még csak egy kapcsolót kellet cserélni,meg sokszor kitakarítani. :lol!:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Az u.n. áruházi kategória "kihordási ideje" 1-3 év, a prémium kategória 3-5 év, és ma már csak az elit kategória bírja ki a 10 évet.
Ezt teljesen aláírom!!
Nem mondom a márkát, de w******l mosógépünk belépő szint és 3 éves szavatosság után 2 hónappal dobcsere lett benne, ami számla nélkül tuti olcsón is 30 Eft.
Nos anyóséké most feküdt le... szav. idő lejárta után 5 hónappal.
Nem belépő kat. (120 volt) dobcsere munka díjjal lenne majdnem 50 lenne... :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
Ezt teljesen aláírom!!
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Cd játszók
Húú de OFF de ragozom..
Szóval
Japánban kezdték, azzal, hogy egy egész termékfejlesztő gyár alakult kia rra, hogy olyan megoldásokat és anyagokat találjanak ki, hogy a holmi-autó-bármi 6 éves koráig olyan legyen, mint az új (max 90%-a) viszont utána 1 éva altt öregedjen 8-10 évnyit... így aztán dobni kuka venni új.
Ezt fejlesztették tovább :lol!: mostanra úgy, hogy átlag 3 év és suxx a cuccok nagyrésze.
Sajnos az előttem szólokhoz még annyit, hogy a mennyiség-minőség dolog az annyira nem téma, hogy még véletlenül sem lehetséges az, hogy az olcsó kategóriában jót találhasson az ember.
A Hifi más téma kicsit, mert a hifigyártók egy része nem nagyüzem, pl a NAD legkisebb erősítője is veri kenterbe a nagyobb nevűek drágább dolgait, de azok "gyári" darabok inkább.
És végül az is egy tény, hogy azzal, hogy mennyi pótalkatrész sikerült eladni, nem lehet prezentálni és bevételt szerezni.
Pl ha yukaluka elektronikai tömegcikk kft kínában gyárt 1 hónap alatt rendelésre a tacskónak 2 millió darab DVD játszót, amiből 30ezer egyből szar, de csere befér a keretbe, vagy egyből annyival többet kapnak garanciamegváltás címszó alatt, szóval az egy összeg abevétel oldalon.
Ha a 30 ezer dvd-hez pótalkatrészt kellene gyártani szállítani eladni, az annyira kis tétel, és nagy küöltség, hogy nem éri meg.
Ezért van az, hogy pl egy forgalamzó ismerősöm mesélte, hogy az általuk importált, az Osanban (akkor) 20e-be kerülő lejátszóba a kiolvasó fej NEKIK 25e-be lett volna..naná hogy senki nem rendel... inkább hozatott még plusz 100db-ot, és ha letelt a garanciaidő, akkor ami megmaradt gar nélkül féláron eladta és még így is jól járt
... elkorcsosult világban élünk,ahol nem a megbízhatőság és a minőség az elsődleges szempont a gyártók részéről,hanem a beetetés,és a cseréld le mert már van újabb "jobb" filozófiát vallják,ami nem másra irányul mint a vásárlók megkopasztására,sajnos.
Szerintem írtam már (de lehet h priviben) hogy az egyik barátom egy nagy háztartásigép gyártónál dolgozik.
(Olyan izé, ami a villamosnál is van... Áramszedő? :lol!: ..... ja nem, megvan: felsővezető!)
Mesélte, hogy a tervezők idejének nagy részét az veszi el, hogy a termékek elhasználódási idejét kategória szerint belőjék.
Naná, hogy tudnának OLCSÓN gyártani olyan gépeket, amik évtizedekig bírják, de akkor ki venne újat?
A termékeket a mérnökök tervezik, de a "frankót" a marketingesek mondják meg, ez van!
Érdekes, hogy a Hajdúsági Iparművek (R.I.P.) 30 évvel ezelőtt tudott olyan automata mosógépet gyártani, ami még ma is megy - mi is azt állítjuk csatasorba, amikor az épp aktuális csodamasina kidől.
Hifiben autógyártásban és valamennyi tartós iparcikk esetében a fentiek dettó....
- mishow
- V.I.P.
Cd játszók
... elkorcsosult világban élünk,ahol nem a megbízhatőság és a minőség az elsődleges szempont a gyártók részéről,hanem a beetetés,és a cseréld le mert már van újabb "jobb" filozófiát vallják,ami nem másra irányul mint a vásárlók megkopasztására,sajnos.
Szerintem írtam már (de lehet h priviben) hogy az egyik barátom egy nagy háztartásigép gyártónál dolgozik.
(Olyan izé, ami a villamosnál is van... Áramszedő? :lol!: ..... ja nem, megvan: felsővezető!)
Mesélte, hogy a tervezők idejének nagy részét az veszi el, hogy a termékek elhasználódási idejét kategória szerint belőjék.
Naná, hogy tudnának OLCSÓN gyártani olyan gépeket, amik évtizedekig bírják, de akkor ki venne újat?
A termékeket a mérnökök tervezik, de a "frankót" a marketingesek mondják meg, ez van!
Hifiben autógyártásban és valamennyi tartós iparcikk esetében a fentiek dettó....
Cd játszók
A megbízhatóság, tartósság más téma. Abban tényleg csökkent a színvonal általánosságban, de azért amelyik gyár odafigyel rá, az tud is megbízható cuccokat gyártani. Viszont azért egy 20évvel korábbi autó majdnem minden szempontból(fogyasztás, káros anyag, kényelem, teljesítmény, stb) rosszabb, kivéve a tartósságot. Szerintem a hifivel is így van valahogy, azért sokat fejlődött a technika.
az ördög mindig a részletekben rejlik Tudnak tartós dolgokat gyártani, csak nem akarnak, mert nem ez az érdekük, akkor kinek adnák el azt a rengeteg autót? Sok újdonságnak örülünk, de mégjobban örülnénk, ha egy kényelmes autót 10 évig tudnánk használni, nem 3 évig. Maga a sok fölösleges autó legyártása hatalmas környezeti károkat jelent, ki tudja nem nagyobbakat-e, mint az autó üzemeltetése? Szerintem ami régen volt kevés de környezetszennyezőbb autó mindenestűl sokkal környezetkímélőbb volt, mint ma az a rengeteg "környezetbarát" jármű, a gyártásukra fordított erőforrásokat nem is számítva. Tudn(án)ak csúcsszuper hifit is gyártani, és valamilyen szinten gyártanak is, de tökéleteset nem fognak, mert a "cég növekedése érdekében" a termelést fokozni kell, és EL KELL ADNI AZ ÚJ CUCCOKAT AZOKNAK, AKIKNEK MÁR VAN! Ezt pedig csak úgy tudják, hogy nem gyártanak tökéleteset. Ha neked tökéletes cuccod lenne, vajon vennél helyette másikat? Persze, hogy végülis igen, ha nem veszed észre a marketing hazug világát. Ma már nem a kereslet szabáloyzza a piacot, hanem a termelés és a profit szabályozza a keresletet. És ha ezt megértitek, akkor látjátok miért nem jobb a réginél, vagy legalábbis nem annyival jobb a hifi, mint amennyire a technológiai fejlődés megengedné. Ma a technológiai fejlődés főként azt jelenti, hogy olcsóbban tudnak legyártani valamit, hogy még nagyobb haszonnal tudják eladni, mert a költségek nagy részét nem is a gyártás teszi ki, hanem a marketing, amivel az emberek agyát mossák.
Cd játszók
Azt hiszem mindkettőtök hozzászólásában van némi igazság,de én mégis inkább marekocska álláspontját látom inkább helyénvalónak.Valóban nagyon elkorcsosult világban élünk,ahol nem a megbízhatőság és a minőség az elsődleges szempont a gyártók részéről,hanem a beetetés,és a cseréld le mert már van újabb "jobb" filozófiát vallják,ami nem másra irányul mint a vásárlók megkopasztására,sajnos.
Persze van minőség is,meg új technika is,csak hogy ezt kézzel fogható valójában érzékeljük is minőségjavulás szempontjából,ahhoz nagyon mélyen bele kell nyúlnunk a pénztárcánkba,szerintem.
Valahogy a régebbi dolgokat hosszabb távra tervezték,jó példa erre a jelenleg is működő huszon éves régi cd-játszók stb.És akkor valahogy nem törekedtek arra a gyártók hogy minél olcsóbban adják a készülékeket,had vigye a nép jeligével,hanem volt egy bizonyos minőségi szint ami alá nem mentek.Nem úgy mint manapság mikor pl tele van minden áruház ezekkel a minősíthetetlen vacak olcsó dvd-játszókkal.
Cd játszók
Hát ja. A használt cuccoknak mindig jobb az ár/érték arányuk. Viszont azért sokat fejlődött a világban a digitális technika, meg a gyártástechnológia az elmúlt 15-20-évben. Gondolom ez meghallatszik a cd-játszókon is. Amelyik cég akar az tud ma is jó cd-játszót csinálni.
Nos azért ezt így nem jelenteném ki egyértelműen. :lol!:
És nem a felső ill. "csúcs" kategóriáról beszélnék mert az más tészta...
Lehet hogy ezt is én látom rosszul???
Hát mondok egy példát, ami mondjuk lehet sántít.
Itt van pl egy autó: http://www.hasznaltauto.hu/1922507_merc ... 00sel_1988
Ez korábban sokkal drágább volt, most meg ennyiért Dacia Logan-t lehet venni csak. Pedig a Merci erősebb, kényelmesebb, több extra van benne. Inkább mondaná az ember, hogy ez "Az Autó", mint a Dacia-ra. Ebből még nem következik hogy manapság szarabb autókat gyártanak(nem mondta senki tudom), vagy hogy ne tudnának jobbat csinálni annál a Mercinél. Csak az, hogy az idő elteltével olcsóbb/elérhetőbb lett a korábbi csúcstechnológia, ami sok mai autót is "odaver", se többet, se kevesebbet. Jobb lett az ár/érték aránya, de ebből nem következik, hogy régebben általában jobb autókat gyártottak és ma meg nem tudnak. És nem is nagyon lehet összehasonlítani a mai 2millás "játék autó" kínálattal. Csak a saját kategóriájával lehet összehasonlítani
pedig az igazság az, hogy régebben jobb (tartósabb) autókat gyártottak. Régebben ugyanis egy autót 8-10 évre vásároltak, addig simán eltartottak, nem kellett állandóan javítgatni meg ilyenek. Aztán betelt a piac, a keresletet már csak marketinggel, divattal és gyorsan degradálódó termékekkel lehetett nemhogy fenntartani, de még fokozni. Ezért van az, hogy ma semmi sem tartós, a mobilok 1 év alatt tönkremennek, vagy ha az "idő vasfoga" nem végez velük, kimennek a divatból, sokkal pávábbakat lehet kapni helyettük (és meg is veszik, a régit meg eldobják). És ugyanígy van ez ma a hi-fivel is: pörgetrni kell az eladást, hajszolni a hasznot, akkor is el kell hitetni a sok konzumidiótával, hogy szüksége van új TV-re, mobilra vagy autóra, ha ez nem is így van, de a lényeg, hogy van már új modell, szebb, csilivilibb, luxusabb az előző modellnél, amelyet már 2 éve használsz, így már lötyög, zörög, és amúgyse tud BLUERAYDVDMP3-at lejátszani=cseréld le (ez a mesterségesen gerjesztett, fedezet nélküli kereslet az egyik oka annak, hogy a világgazdaság szépen lassan összedől). VAn az a szint a hifiben is, ahol csak a minőséggel törődnek, de az nagyon drága szint. Ennek ellenére olcsó tömegcikkek között is lehet találni nagyon eltalált egyedeket, de a magas ár korántsem garantálja a jó hangzást, sajnos.
A megbízhatóság, tartósság más téma. Abban tényleg csökkent a színvonal általánosságban, de azért amelyik gyár odafigyel rá, az tud is megbízható cuccokat gyártani. Viszont azért egy 20évvel korábbi autó majdnem minden szempontból(fogyasztás, káros anyag, kényelem, teljesítmény, stb) rosszabb, kivéve a tartósságot. Szerintem a hifivel is így van valahogy, azért sokat fejlődött a technika.
Cd játszók
Hát ja. A használt cuccoknak mindig jobb az ár/érték arányuk. Viszont azért sokat fejlődött a világban a digitális technika, meg a gyártástechnológia az elmúlt 15-20-évben. Gondolom ez meghallatszik a cd-játszókon is. Amelyik cég akar az tud ma is jó cd-játszót csinálni.
Ez korábban sokkal drágább volt, most meg ennyiért Dacia Logan-t lehet venni csak. Pedig a Merci erősebb, kényelmesebb, több extra van benne. Inkább mondaná az ember, hogy ez "Az Autó", mint a Dacia-ra. Ebből még nem következik hogy manapság szarabb autókat gyártanak(nem mondta senki tudom), vagy hogy ne tudnának jobbat csinálni annál a Mercinél. Csak az, hogy az idő elteltével olcsóbb/elérhetőbb lett a korábbi csúcstechnológia, ami sok mai autót is "odaver", se többet, se kevesebbet. Jobb lett az ár/érték aránya, de ebből nem következik, hogy régebben általában jobb autókat gyártottak és ma meg nem tudnak. És nem is nagyon lehet összehasonlítani a mai 2millás "játék autó" kínálattal. Csak a saját kategóriájával lehet összehasonlítani
pedig az igazság az, hogy régebben jobb (tartósabb) autókat gyártottak. Régebben ugyanis egy autót 8-10 évre vásároltak, addig simán eltartottak, nem kellett állandóan javítgatni meg ilyenek. Aztán betelt a piac, a keresletet már csak marketinggel, divattal és gyorsan degradálódó termékekkel lehetett nemhogy fenntartani, de még fokozni. Ezért van az, hogy ma semmi sem tartós, a mobilok 1 év alatt tönkremennek, vagy ha az "idő vasfoga" nem végez velük, kimennek a divatból, sokkal pávábbakat lehet kapni helyettük (és meg is veszik, a régit meg eldobják). És ugyanígy van ez ma a hi-fivel is: pörgetrni kell az eladást, hajszolni a hasznot, akkor is el kell hitetni a sok konzumidiótával, hogy szüksége van új TV-re, mobilra vagy autóra, ha ez nem is így van, de a lényeg, hogy van már új modell, szebb, csilivilibb, luxusabb az előző modellnél, amelyet már 2 éve használsz, így már lötyög, zörög, és amúgyse tud BLUERAYDVDMP3-at lejátszani=cseréld le (ez a mesterségesen gerjesztett, fedezet nélküli kereslet az egyik oka annak, hogy a világgazdaság szépen lassan összedől). VAn az a szint a hifiben is, ahol csak a minőséggel törődnek, de az nagyon drága szint. Ennek ellenére olcsó tömegcikkek között is lehet találni nagyon eltalált egyedeket, de a magas ár korántsem garantálja a jó hangzást, sajnos.
Cd játszók
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
sajnos a mai velük egy árban lévő cdjátszók hangja messze van ezektől.
Cd játszók
sajnos a mai velük egy árban lévő cdjátszók hangja messze van ezektől.