Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 232
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: nehai »

Nálam szól KS-en is, nem próbáltad? Jobb mint ADAT módban.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: turizoli »

A családdal teszteltettem megint.(vakteszt,nem látták melyik lejátszó ment)
Kérdeztem tőlük melyiket hallgatnák hosszabb távon,melyik kellemesebb,melyik van közelebb az élőhöz?Meg egyébként is...Mi a véleményük?
Nem sokat teketóriáztak egyértelműen a Foobar(+ASIO)-t választották.Azért szeretek velük tesztelni mert őket (a lányomat és a Zasszonyt) nem érdeklik a HiFi-s körítések.(Sőt utálják...bár ezt tagadják,de én sokszor látom rajtuk )Csak hogy melyik szól jobban. Arra igényesek.

Na az azonban igaz,hogy az alap és ismertebb lejátszóprogramokat übereli,hangban.De nem felhasználóbarát egy cseppet sem.
De azért nyomon követem a fejlesztéseit a honlapjukon.Látok benne fantáziát, a későbbiekben.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Amúgy az XX hangjáról a tapasztalatod? Neked bejön?
amikor elő szőr be lett linkelve akkor meghallgattam, de azóta elő se vettem
fantázia van benne az biztos, s a hangja is veri a legendás játékosokat /szvsz, bár akkor is volt egy olyan fentartásom hogy mintha effektelne/

majd hétvégén belehallgatok
nekem az asio többet nyújtott akkor

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

na az iTunes-t sose használtam hallgatásraasszem 2-3 szor lett telepítve mert régebben csak az kódolta a aac-t /vagy mejiket nem tom/ ...

Amúgy az XX hangjáról a tapasztalatod? Neked bejön?

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Nagyon bizonytalan az XP-n ez az XX. Tegnap a gépet is lefagyasztotta.Teljesen.Mikor hallgatom az XX-et ,olyan "dézsavíz" érzésem van.Olyan ismerős volt a hangzása.
Eddig azt hittem Jetaudiós a hangja,de nem. Az iTunes amire nagyon hasonlít.
A hangja az énekhangra van "kihegyezve".Abban nagyon jó. Diana Krall-t,Bródy-t hallgattam rajta és szerintem nagyon jól megjeleníti őket.Jó az artikuláció,tiszta (már szinte steril) hangjuk van.Ez jó is. Tetszik is.
De a hangszerek amik kísérik az éneküket nem az igaziak(olyan játék hangszerek szólnak,a háttérben).
Átkapcsolva Foobarra igazikká válnak,testesek lesznek.Minden közelebb van a valóságoshoz.
Az alapzaj is nagyon erős ennél az XX-nél.Mintha sokat használt LP-t hallgatnék.

na az iTunes-t sose használtam hallgatásra
asszem 2-3 szor lett telepítve mert régebben csak az kódolta a aac-t /vagy mejiket nem tom/ ...

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

pedig lejácca a nagyobbakat is

Nagyon bizonytalan az XP-n ez az XX. Tegnap a gépet is lefagyasztotta.Teljesen.
Mikor hallgatom az XX-et ,olyan "dézsavíz" érzésem van.Olyan ismerős volt a hangzása.
Eddig azt hittem Jetaudiós a hangja,de nem. Az iTunes amire nagyon hasonlít.
A hangja az énekhangra van "kihegyezve".Abban nagyon jó. Diana Krall-t,Bródy-t hallgattam rajta és szerintem nagyon jól megjeleníti őket.Jó az artikuláció,tiszta (már szinte steril) hangjuk van.Ez jó is. Tetszik is.
De a hangszerek amik kísérik az éneküket nem az igaziak(olyan játék hangszerek szólnak,a háttérben).
Átkapcsolva Foobarra igazikká válnak,testesek lesznek.Minden közelebb van a valóságoshoz.
Az alapzaj is nagyon erős ennél az XX-nél.Mintha sokat használt LP-t hallgatnék.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Én sem értem. Minek ennek akkora memória?Komolyabb méretű flac-ot lejátszani nem is tudok.Nekem is 2Gb-RAM van. 
pedig lejácca a nagyobbakat is
anno megnéztem s rájöttem "tökmindegy" a méret a lényeg hogy 44,1-nek a többszöröse legyen /szal 96 ill. 192 nem jó/
viszont a 176,4 és 352,8 -t elfogdja

igen a memkezelése/bufferelése egy kicsit fura
mintha egy "fix" lenne s abba berak annyit amennyi fér éppen a lejáccási listából
ami nem is lenne baj, de miden indításnál az összes listába lévő számot kifejti

88,2-től /vagy 24bit?/ már ~650MB a buffer
itt betnéztem hogy mit csinál egy 32/352,8-assal ami 635MB-s na ott is a ~650MB memóriafoggalás/bufferelés volt
e fölött már mindig kifagyott

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

első neki futásra kapásból átkonvertált wav*-ra egy 350MB-os flac*-et amit persze nem tudott lejátszani, mondván nincs elég memória a gépben, igaz tényleg csak 2GB van benne, de azért akkor is
Én sem értem. Minek ennek akkora memória?Komolyabb méretű flac-ot lejátszani nem is tudok.Nekem is 2Gb-RAM van.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

DAC-olás

Beüzemeltem sikeresen, szól is

Már késő van a rendes próbához, majd holnap délután. Zoli a pachmixbe rakjál egy trimmert -10dB-re és akkor nem kell a hangerővel vacakolnod, tényleg marha hangos (túlvezérelt) min. 10dB-t kell rajta visszafogni. Amúgy nem is olyan rossz, igaz első neki futásra kapásból átkonvertált wav*-ra egy 350MB-os flac*-et amit persze nem tudott lejátszani, mondván nincs elég memória a gépben, igaz tényleg csak 2GB van benne, de azért akkor is

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Jó már, Net.keretrendszer kellett neki, köszi shanahan a tippet. Nem is értem miért hiányzott a gépről mert általában szokott kelleni, bár igaz elég friss a rendszer azóta ezek szerint nem volt rá szükségem.
szívesen

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

DAC-olás

Jó már, Net.keretrendszer kellett neki, köszi shanahan a tippet. Nem is értem miért hiányzott a gépről mert általában szokott kelleni, bár igaz elég friss a rendszer azóta ezek szerint nem volt rá szükségem.

Horel
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Horel »

Aszongya nem tudsz rendesen innicicilizálni! Ez már kimeríti a sértegetés fogalmát!
Mindenem DIY,legjobban a fiam sikerült.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Letöltöttem ezt a verziót "XXHighEnd-09-x7.zip" de kicsomagolás után az említett exe* fájl futtásakor, ezt a hiba üzenetet kapom a többi exe* sem futtatható.
inic hiba általába valami összeférhetettlenség okozója ...
már nem emlékszek rá de ha jól tom kell enne a proginak .net /valszeg min. 2-es, esetleg ráfrissíteni/, még hasonló lehet bár kétlem a dx abba is vannak hangért felelős fájlok

ha már fut a memóba akkor állisd lehet lehet hogy csak egy hibás memírás miatt akadt meg

vagy a totyikját kéne gyorsan átpörgetni hátha valami ismért állandóan előjövő hiba s van rá "fix"

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

DAC-olás

Pedig fut a szemétláda

Horel
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Horel »

Letöltöttem ezt a verziót "XXHighEnd-09-x7.zip" de kicsomagolás után az említett exe* fájl futtásakor, ezt a hiba üzenetet kapom a többi exe* sem futtatható.
Bírom az ilyen hibaüzeneteket,biztos azért írja így,hogy világosan értsem!
Mindenem DIY,legjobban a fiam sikerült.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

DAC-olás

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

DAC-olás

Köszi Zoli az útmutatást, mindjárt ki is próbálom.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

majd a hétvégén vagy jöv héten megnézem majd hogy most hogy szólna/mit vennék rajta észre
Oxigén!

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Jó,igazad van! Beállítjuk az XP ,Hangok és audioeszközöknél ,hogy nincsenek hangok.Ezzel megoldódik a nem kívánatos hiba üzenetek hangjainak a beugrása.Ez így jól is van.
De sajnos attól még ez az XX, nem kerüli ki az XP kernel mixerét.Tehát az a hangerőszabályzó csak beleszól a hangjába.
Shanahan nálad Win7 megy ugye,nem XP? Szerintem arra, meg Vistara van ez az XX igazán kitalálva.
Gondolom azzal azért jobban együttműködik. Még lehet a hangja is jobb.

direkt csak azt jelöltem ki amire válaszoltam

igen win7 van /ami a "végleges vista" /

majd a hétvégén vagy jöv héten megnézem majd hogy most hogy szólna/mit vennék rajta észre

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Kicsit úgy érzem nem az E-MU -ra fejlesztették ezt az XXHighEnd-et.
Nehezen müködik az E-MU- val.
Hangerő ,miegymás...

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Az E-MU PatchMix-ében pedig ezt. ADAT Transfer +4dB-s beállítással. És FONTOS!
Az E-MU-val a PatchMix hangerőszabályzójával szabályzod a hangerőt,mert ezen az XXHighEnd-en nálam az E-MU-val nem megy másképpen.
Erre figyelni kell,nehogy hangos legyen!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

A hangkezelőben a wave-t engedni. Másképpen nem fog szólni.Ja igen ,és ilyen halkra ha lehet. Nehogy elszálljon a hangfal.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Nem kell telepíteni. Ha már bejött a program akkor még ezt állítottam.
(Ja és a program indításakor vagy négy hiba üzenet jön fel az elején.Ezzel nem kell foglalkozni,csak tovább lépni és kész.)
Na itt lehet a Settings-ben állítani a #1Engine-#2Engine -#3Engine között állítani.
Mint írtad is a #3-al csak Vistan megy.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Szóval ,először letöltöttem az XXHighEnd_09_x7-es verziót.
Kicsomagoltam és ott ezt nyitottam meg:

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

DAC-olás

Zoli kicsit bővebben leírnád, hogyan sikerült működésre bírnod XP-n? Melyik verziót telepítetted? Mert én alapból csak 3-as engine-st találtam és az mint tudjuk el sem indul. Ha linket beszúrnál megköszönném, jó lenne kipróbálni (kíváncsiság). Már gondolkodtam Windows7-en, csak nem akaródzik neki állni, de a következő format C:/ után már az lesz.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”