Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Hello, en is azelott mappanezetet reszesitettem elonyben de miota jRiver-t hasznalok meg KELLETT tanulnom az album nezetet es most mar nagyon orulok neki hogy igy hasznalom igaz egy evembe tellett mire megszoktam de most mar nem ternek vissza a mappaneztre es barmilyen lejatszo programba behuzom az albumaimat tokeletesen mutatja albumok enekesek szerint. De persze ezt manualisan kellett beirogatnom es most ha mar lehuzok zenet ezt automatikusan csinalom ezzel a programmal http://www.mp3tag.de/en/.
Köszönöm a tanácsot, megpróbálkozok vele, amúgy is sok a feleslegesen letöltött, és rendezetlen zeném.
Akkor a JRiverben távvezérléssel nem megy a mappanézetes lejátszás?
A netrádiók vezérlése sem?
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 904
Pc alapú audio lejátszás
Elnézést, a távvezérlő programban nem tudok mappanézet szerint tallózni.
A netrádiók távvezérlése sem az igazi.
XMOS a Dac-om.
Erre voltam kíváncsi, hogy az állítgatásokkal nagy csodákat nem lehet elérni.
Hello, en is azelott mappanezetet reszesitettem elonyben de miota jRiver-t hasznalok meg KELLETT tanulnom az album nezetet es most mar nagyon orulok neki hogy igy hasznalom igaz egy evembe tellett mire megszoktam de most mar nem ternek vissza a mappaneztre es barmilyen lejatszo programba behuzom az albumaimat tokeletesen mutatja albumok enekesek szerint. De persze ezt manualisan kellett beirogatnom es most ha mar lehuzok zenet ezt automatikusan csinalom ezzel a programmal http://www.mp3tag.de/en/.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Pc alapú audio lejátszás
Nem kell ezen összekapni, akinek a jRiver teccik hallgassa azt, akinek a Daphile azt, akinek a Bughead az meg amazt. A PC ilyen szempontból nyitott, bármelyiket fel lehet rakni, akár egymás mellé is.
Pc alapú audio lejátszás
És a Win+Jriver biztos tisztább vagy csak fényesebb?
Erről lehetne órákig csavarni a szót, hifista módjára.
Kifordítom befordítom mégis bunda a bunda...
Tetszik vagy nem . Első hallásra, vagy hosszú távon is.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11176
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Igen tudom az infó tartalom a problem erre utaltam,, az ismeretségi körömben volt aki kijavította , horror munkával.
De nem gáz hogy a többi progi( Daphile, Kodi, Foobar)ezt egyből jól kezeli, és mappa szerint távvezérelhető?
Egy nagy zenegyűjtemény infóinak utólagos feltöltése valóban nagy munka, de a jRiver és néhány Taggelő szoftver ebben elég hatékony segítséget kínál. Szerencsére én ezt már a gyűjtés elején sem hanyagoltam el, így a több ezer albumos csomag minden eleme tökéletesen látszik minden Tag tartalmat kezelő lejátszó szoftverben, emiatt én soha nem használok mappa nézetet. Ez persze Téged nem nyugtat meg, tudom. Én azt javaslom, gyűjts erőt és ess neki a feltöltésnek, csak egyszer kell megcsinálni.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
XMOS a Dac-om.
És a Win+Jriver biztos tisztább vagy csak fényesebb?
Pc alapú audio lejátszás
Nem úszod meg, néhányan így is be fognak skatulyázni.
A Daphile beállítási lehetőségei meglehetősen szűkösek, sokkal kevesebb dolgot bíz a felhasználóra, mint mondjuk a jRiver, de ez szerintem nem feltétlenül negatív.
Vélhetően nem a jRiver hibája, hogy az albumok és előadók nem úgy jelennek meg, ahogy szeretnéd, hanem a gyűjteményed infótartalma nincs rendesen feltöltve.
Skatulyázzanak, csak nekem tetsző módon szóljon a music...
Igen tudom az infó tartalom a problem erre utaltam,, az ismeretségi körömben volt aki kijavította , horror munkával.
De nem gáz hogy a többi progi( Daphile, Kodi, Foobar)ezt egyből jól kezeli, és mappa szerint távvezérelhető?
Pc alapú audio lejátszás
Alapvetően osztom Zoli véleményét.
Nem csodaszer, űberállesz a Daphile se. Miért ne tetszhetne valakinek jobban a winfos?
Érdekes amit írsz a jriver-ről, mert az pont hogy magától elég jól összerendezi az albumokat, előadókat, stb. Mindkettő kitűnően távvezérelhető.
A Daphileban az a jó, hogy nem nagyon kell állítgatni semmit, alapból jó. Persze itt is lehet mindent állítgatni, buffer, latency, stb, de nem nagyon kell.
Viszont érdemes a nótákat ramból kijátszani, bár ez igaz minden windowsos lejátszó szoftverre is.
A jriverrel is tudsz mappanézet szerint tallózni: View -> Add View -> Add Library View -> Disk Location
Milyen kimeneti protokollt használsz a jriverben?
XMOS a Dac-om.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
A Daphile beállítási lehetőségei meglehetősen szűkösek, sokkal kevesebb dolgot bíz a felhasználóra, mint mondjuk a jRiver, de ez szerintem nem feltétlenül negatív.
Vélhetően nem a jRiver hibája, hogy az albumok és előadók nem úgy jelennek meg, ahogy szeretnéd, hanem a gyűjteményed infótartalma nincs rendesen feltöltve.
Aki nem akarja elkötelezni magát egyik mellett sem, az feltehet bármennyi oprendszert, a winfos alá meg vagy 50 féle lejátszót is, mindegyiket 1000féle beállítással, aztán akkor nehéz lesz beskatulyázni. Persze akinek üldözési mániája van, az akkor is úgy fogja érezni, de ezzel nincs mit tenni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Nem tartozom semmilyen programot favorizáló társaság tagjai közé sem.
Nem tanultam Angol nyelvet és számítástechnikát sem, ezért számomra nehezebb a programok telepítése beállítása, ezért kértem volna segítséget...
A Jriver nekem elevenebb tisztább hangú az én rendszeremnek jobban áll, de nem szeretem a kezelését, hogy mappa alapon nem tudok keresni benne, hogy a zene mappák beolvasásánál összekeveri az előadókat albumokat, bizonyos számokat kihagy.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Off:
Ez egyszerű válasz volt, de én nem elégszem meg vele.
Én a számomra legjobb hangot keresem, ami a jelenlegi gépemből kihozható.
Nem tanultam Angol nyelvet és számítástechnikát sem, ezért számomra nehezebb a programok telepítése beállítása, ezért kértem volna segítséget, amit egyébként ritkán szoktam . Minden számítógépes tudásomat autodidakta módon szedtem össze.
On:
Szerintem: a Daphile mint program tetszik, könnyű telepíteni, stabil, jó a távvezérelhetősége, a hangja egész jó, a Kodi-hoz képest jobban bejön.
A Jriver nekem elevenebb tisztább hangú az én rendszeremnek jobban áll, de nem szeretem a kezelését, hogy mappa alapon nem tudok keresni benne, hogy a zene mappák beolvasásánál összekeveri az előadókat albumokat, bizonyos számokat kihagy. Tudom van rá megoldás hogy rendbe szedjem, de az óriási meló.
Ezért érdeklődtem volna, hátha valamit nem jól állítottam be, mert szeretném a Daphile programot használni inkább.
De egyelőre marad a kísérletezgetés mint eddig.
Alapvetően osztom Zoli véleményét.
Nem csodaszer, űberállesz a Daphile se. Miért ne tetszhetne valakinek jobban a winfos?
Érdekes amit írsz a jriver-ről, mert az pont hogy magától elég jól összerendezi az albumokat, előadókat, stb. Mindkettő kitűnően távvezérelhető.
A Daphileban az a jó, hogy nem nagyon kell állítgatni semmit, alapból jó. Persze itt is lehet mindent állítgatni, buffer, latency, stb, de nem nagyon kell.
Viszont érdemes a nótákat ramból kijátszani, bár ez igaz minden windowsos lejátszó szoftverre is.
A jriverrel is tudsz mappanézet szerint tallózni: View -> Add View -> Add Library View -> Disk Location
Milyen kimeneti protokollt használsz a jriverben?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
A Jriver nekem elevenebb tisztább hangú az én rendszeremnek jobban áll, de nem szeretem a kezelését, hogy mappa alapon nem tudok keresni benne, hogy a zene mappák beolvasásánál összekeveri az előadókat albumokat, bizonyos számokat kihagy. Tudom van rá megoldás hogy rendbe szedjem, de az óriási meló.Én "Folder" nézetben használom. Nem szeretem, ha egy program rám erőltetné az emlékezet-struktúráját. És legalább tudom, mi van a lemezemen.
Pc alapú audio lejátszás
..akkor hallgasd inkább azt...
Off:
Ez egyszerű válasz volt, de én nem elégszem meg vele.
Én a számomra legjobb hangot keresem, ami a jelenlegi gépemből kihozható.
Nem tanultam Angol nyelvet és számítástechnikát sem, ezért számomra nehezebb a programok telepítése beállítása, ezért kértem volna segítséget, amit egyébként ritkán szoktam . Minden számítógépes tudásomat autodidakta módon szedtem össze.
On:
Szerintem: a Daphile mint program tetszik, könnyű telepíteni, stabil, jó a távvezérelhetősége, a hangja egész jó, a Kodi-hoz képest jobban bejön.
A Jriver nekem elevenebb tisztább hangú az én rendszeremnek jobban áll, de nem szeretem a kezelését, hogy mappa alapon nem tudok keresni benne, hogy a zene mappák beolvasásánál összekeveri az előadókat albumokat, bizonyos számokat kihagy. Tudom van rá megoldás hogy rendbe szedjem, de az óriási meló.
Ezért érdeklődtem volna, hátha valamit nem jól állítottam be, mert szeretném a Daphile programot használni inkább.
De egyelőre marad a kísérletezgetés mint eddig.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
Pc alapú audio lejátszás
Én meg azt kérdezném, hogy a Daphile programnál mire kell figyelni a beállításoknál, hogy a hangminőséget tekintve a legjobbat kapjuk.
Nekem eddig a Server-River jobban bejön.
..akkor hallgasd inkább azt...
Pc alapú audio lejátszás
Én meg azt kérdezném, hogy a Daphile programnál mire kell figyelni a beállításoknál, hogy a hangminőséget tekintve a legjobbat kapjuk.
Nekem eddig a Server-River jobban bejön.
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 387
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Valaki esetleg próbálta már a Win 2016 Server-t zenehallgatásra használni?
Tudom elég új, mert még hivatalosan meg sem jelent, de valamikor ez év őszén lehet a végleges megjelenésre számítani.
Tapasztalatokat ha megosztanátok...
Előre is köszönöm!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Néhány ügyfelem addig nyaggatott, míg elkezdtem nyúzni én is a Daphile-t. Valóban egész jó megoldás a hangzást tekintve, a telepítése és beállítása nagyon egyszerű és a kezelő felülete sem annyira fapados, mint gondoltam. Tetszik na, de a jó hardvert ez is meghálálja, szóval csodák nincsenek. Hamarosan írok is róla egy cikket.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ha úgy döntök, h érdemes megtartani a laptopot, akkor először aksit kell bele vennem, mert a régivel kb. meg se' mukkan akkor se, ha folyamatosan be van dugva a konnektorba (így is kb 3 perc múlva jelzi, h lemerült és viszlát)
Na mindegy, ezt nekem kell eldönteni. Valószínűleg egy aksi árát, 15ezret megér akkor is, ha csak tarcsi-laptopnak lesz jó.
De tölti vagy nem tölti? Mert sokszor a töltő visszajelző szála, vagy méginkább a csatlakozójának a középső tüskéje purcan meg, így nem tölti az aksit a töltő hiába veszel bele újat. Ilyenkor, ha még elindul a winfos, azt írja ki, hogy töltő csatlakoztatva, nem tölt.
Pc alapú audio lejátszás
Pont az ilyen esetekre céloztam alább. Próbáld ki a live verzióval és egyből hallani fogod, érdemes-e foglalkozni a dologgal. Aztán még vehetsz hozzá aksit, ha tetszik amit hallasz, úgy még jobb lesz.
Ha úgy döntök, h érdemes megtartani a laptopot, akkor először aksit kell bele vennem, mert a régivel kb. meg se' mukkan akkor se, ha folyamatosan be van dugva a konnektorba (így is kb 3 perc múlva jelzi, h lemerült és viszlát)
Na mindegy, ezt nekem kell eldönteni. Valószínűleg egy aksi árát, 15ezret megér akkor is, ha csak tarcsi-laptopnak lesz jó.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 904
Pc alapú audio lejátszás
Nektek latja az NTFS-re formatozott HDD-en a zeneket a Daphile?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Van egy régi laptopom, lehet be kéne állítanom célgépnek. De akkor venni kéne bele egy aksit, mert a benne lévő annyira kinyúlt, h totál hálózatra dugva is azonnal lemerül. Vajon megéri az aksi ára, v dobjam ki? Bár nemtom ilyen régebbi cuccal érdemes-e foglalkozni
Pont az ilyen esetekre céloztam alább. Próbáld ki a live verzióval és egyből hallani fogod, érdemes-e foglalkozni a dologgal. Aztán még vehetsz hozzá aksit, ha tetszik amit hallasz, úgy még jobb lesz.
Pc alapú audio lejátszás
ha nincs letiltva a beallitasokban, lehet valtogatni a kimeneti eszkozoket. nalam az alaplapi analog, hdmi, illetve az usb-dac neve jelent meg.
ha vegkepp nem talalod a hdmi-t, nezd meg a bios beallitasokat.
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne
Pc alapú audio lejátszás
Van egy régi laptopom, lehet be kéne állítanom célgépnek. De akkor venni kéne bele egy aksit, mert a benne lévő annyira kinyúlt, h totál hálózatra dugva is azonnal lemerül. Vajon megéri az aksi ára, v dobjam ki? Bár nemtom ilyen régebbi cuccal érdemes-e foglalkozni
Majd hozd el, bootolunk egy live linuxot, mellérakjuk a pc-mnek kapcsi tápról, majd lin tápról és azután látni fogod érdemes-e foglalkozni vele.
Pc alapú audio lejátszás
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Mert az öregecske laptopnak kell az SSD, ha azt akarod, hogy még aznap elinduljon a 10 és aztán használni is tudd. Tényleg kiszálltam.
Engem nem sértettél/bántottál meg (remélem fordítva sincs így), nem kell sehonnan kiszállnod. Csak beszélgetünk, fórumozunk, vitázunk.