Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem tudom milyen tápod van, én Aqvox lineáris táppal próbáltam, elvette a dinamikát kicsit. A Bladelius-ban amúgy valódi galvanikus leválasztás van a digit és az analóg áramkör között. Ezért is annyira tiszta a hangja... 

Én Daphile-al hallgatom. 

Egy barátom gyártotta, zozoweb. A javulás teljesen egyértelmű volt, különösen a mélytartomány tisztult sokat. Kérdezd őt, mit tett bele!
Amennyire én tudom, a harapott almát nem nagyon szereti a Bladi, nem is nagyon van támogatás. Daphile-lal nem próbáltam (pedig tudom, támogatja), a helyi hálózatomat kellene előbb rendbe tenni.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Az enyém még egy külső tápot is kapott. Az még kb. 15% hangban. 
Nem tudom milyen tápod van, én Aqvox lineáris táppal próbáltam, elvette a dinamikát kicsit. A Bladelius-ban amúgy valódi galvanikus leválasztás van a digit és az analóg áramkör között. Ezért is annyira tiszta a hangja... 

Én Daphile-al hallgatom. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9753

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

USB kábel?
Kipróbáltam 6-7 félét, azzal kezdtem. Volt ami javított, volt, ami rontott, de a probléma megmaradt. A neten azt olvastam, hogy az USB bemenet illesztése nem sikerült igazán. (pontosan nem tudom ez mit takar)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11268
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mármint, hol?
Mert többféle lejátszóprogramot próbáltam, gépre installáltat és webest is egyaránt. A probléma mindegyikkel jelentkezett.

USB kábel?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Pc alapú audio lejátszás

Próbálj nagyobb buffert beállítani. Hátha...
Mármint, hol?
Mert többféle lejátszóprogramot próbáltam, gépre installáltat és webest is egyaránt. A probléma mindegyikkel jelentkezett.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Próbálj nagyobb buffert beállítani. Hátha...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Pc alapú audio lejátszás

Tudom, kicsit macerás visszaküldeni a gyártóhoz egy akkora dögöt, de nekem nagyon jó tapasztalataim vannak velük. Családi vállalkozás, egy nő (Minja Bladelius) a kapcsolattartó, írj neki!
A forgalmazó elvileg írt neki és azt a választ kapta, hogy az nem lehet. Érdekes...
Mindenesetre kicserélte az erősítőmet egy másikra és az is ugyan azt a hibajelenséget produkálta. A történethez hozzátartozik, hogy mac a forrás. 

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Nekem pl. a Bladelius beépített dacja hibázik USB-n. Olyan a hibajelenség, mintha streamelési hiba lenne, de nagyon rövid, nincs 1 mp sem. Teljesen ad hoc jön elő, van amikor naponta 1-2, de van, hogy egy zeneszámon belül többször. Mióta bekötöttem egy USB-koax átalakítót és koaxon táplálom ilyen baj nincs és valamivel még a hangja is jobb. (picit talán hűvösebb lett ugyan, de az lehet az átalakítónak a sajátossága)
Tudom, kicsit macerás visszaküldeni a gyártóhoz egy akkora dögöt, de nekem nagyon jó tapasztalataim vannak velük. Családi vállalkozás, egy nő (Minja Bladelius) a kapcsolattartó, írj neki!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Pc alapú audio lejátszás

Nekem pl. a Bladelius beépített dacja hibázik USB-n. Olyan a hibajelenség, mintha streamelési hiba lenne, de nagyon rövid, nincs 1 mp sem. Teljesen ad hoc jön elő, van amikor naponta 1-2, de van, hogy egy zeneszámon belül többször. Mióta bekötöttem egy USB-koax átalakítót és koaxon táplálom ilyen baj nincs és valamivel még a hangja is jobb. (picit talán hűvösebb lett ugyan, de az lehet az átalakítónak a sajátossága)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Azért azt tudni kell, hogy az a "kis" Bladelius USB dac nagyon komoly hangot tud magából csiholni (nekem is van). Igaz, egy jó USB kábel nem árt hozzá.   

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Yoli666 »

Ha van elég időd, türelmed és valamennyit konyítasz a Linuxhoz, akkor 0 Ft-ból fel tudod rakni a Voyage MPD-t a laptopodra, vagy az asztali gépedre (ajánlott a 0.9.5-ös!) és máris léptél egy nagyot hangban.
A következő lépcső tényleg a külső, USB-s DAC.

Köszi, ezt kipróbálom, felrakni nem lesz gond, de számít, hogy milyen rendszer fut a gépen?
Csak mert a hw az ugye nem változik...

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Patice »

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni PC-s zenelejátszás ügyében. Jelenleg a laptop vagy asztali gép beépített hangkártyáját használom és főleg Foobar-t használok.
Szeretnék viszonylag kevés pénzből jobb minőséget elérni. Az erősítő egy NAD 316BEE, tehát a gép és ez közé gondolom jó lenne egy DAC, de milyen?
Ti gondolom már sok mindent kipróbáltatok, kérlek segítsetek már merre induljak el?
Én eddig USB-s DAC-ra gondoltam, de nem tudom ez jó döntés lenne-e és ha igen milyet és milyen kábellel? Valamint számít-e a gép? (olyan 20-30 körül szánnék új vagy használt DAC-ra)
Tehát nagy vonalakban sötétben tapogatózom

Előre is nagyon köszönöm ha segítenétek!

Ha van elég időd, türelmed és valamennyit konyítasz a Linuxhoz, akkor 0 Ft-ból fel tudod rakni a Voyage MPD-t a laptopodra, vagy az asztali gépedre (ajánlott a 0.9.5-ös!) és máris léptél egy nagyot hangban.
A következő lépcső tényleg a külső, USB-s DAC.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Pc alapú audio lejátszás

Azért azt tudni kell, hogy az a "kis" Bladelius USB dac nagyon komoly hangot tud magából csiholni (nekem is van). Igaz, egy jó USB kábel nem árt hozzá.

Nekem be van építve az erősítőbe, de szerintem koaxon egy hangyányit jobban teljesít.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Sok tényezős a történet, rengeteg múlik az apróságokon. Nincs recept, neked kell kísérletezned. Egy PC-ből szerintem egy médialejátszónál jobb hang hozható ki. Nemrég volt alkalmam összevetni saját rendszerben az Olive 03HD-t a saját frontendemmel (ott az aláírásban), és a zenelejátszó (igaz, nem a legdrágább, külső DAC lehetősége nélkül, de használt árban nagyjából ugyanott, mint az én PC-s rendszerem), csúnyán alulmaradt.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Pc alapú audio lejátszás

Targytalan, sikerult de mar keso.
Csakatidal!

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

van már otthon laptop vagy aszali gép?
Az van bőven több is...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 931

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hi, valaki tudna abban segiteni, hogy a Spotify-t hogyan tudnam leallitani, hogy ne vegye le a szamlamrol a penzt? 1 orat kerestem de nem talaltam meg benne.
Targytalan, sikerult de mar keso.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 931

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hi, valaki tudna abban segiteni, hogy a Spotify-t hogyan tudnam leallitani, hogy ne vegye le a szamlamrol a penzt? 1 orat kerestem de nem talaltam meg benne.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Sok tényezős a történet, rengeteg múlik az apróságokon. Nincs recept, neked kell kísérletezned. Egy PC-ből szerintem egy médialejátszónál jobb hang hozható ki. Nemrég volt alkalmam összevetni saját rendszerben az Olive 03HD-t a saját frontendemmel (ott az aláírásban), és a zenelejátszó (igaz, nem a legdrágább, külső DAC lehetősége nélkül, de használt árban nagyjából ugyanott, mint az én PC-s rendszerem), csúnyán alulmaradt.
Mint oly sok minden a hifiben, a PC-s zenelejátszásnál is két kérdést kell megválaszolni: mennyi pénzt, és mennyi időt akarsz rászánni? Szerintem abba a rendszerbe egy használt laptop, vagy egy kis költségvetésű passzív mini-ITX-es rendszer, mint az enyém, bőven elég. Ingyenes lejátszóprogram (Foobar vagy Bughead), Fidelizerrel optimalizálva, megfelelően beállítva, USB DAC (pl. valamelyik HRT), pár ezer forintos, használt USB-kábel a fórumról. Aztán ha megnőnek az igényeid, lépsz tovább.

Szia!

Természetesen van laptop is és pc is, a lényeg az lenne számomra, hogy ha "normális" minőségben hallgatnék valamit ne csak cd-ről tehessem meg. Persze egy teljesen mezei cd lejátszóm van, de jobban szól, mint a pc vagy laptop hangja. Igazából nem nagyon van időm kísérletezgetni és amilyen árak itt néhol röpködnek annak én csak nagyon töredékét tudom rászánni sajnos.
Több százezres vagy milliós eszközök eleve nekem kilőve. Foobart eddig is használtam azért az javít a hangon, még beépített hangkártyánál is, de jobb lenne valami jobb, lehetőleg max. 30-40 között.
Csak a bőség zavara van millió eszköz van és nehéz rutin nélkül elkezdeni vagy inkább könnyű elég sokat bukni, ha mellényúl az ember...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Köszi! És mi az az árkategória kb. ami már legalább egy alap cd lejátszónál jobb minőséget tud? (pontosabban ha lehetne típust is írj, mert kezdő vagyok
Ezek szerint az USB-s kimenet nem rossz irány. Egyébként a pc a jobb irány vagy egy médialejátszó? (minőség terén persze, tudom az ár mindent befolyásol, de viszonylag alap dolgokban gondolkozom, melyek ár-érték arányban is jók)

van már otthon laptop vagy aszali gép?

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

USB Y kábel? Nem
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Köszi! És mi az az árkategória kb. ami már legalább egy alap cd lejátszónál jobb minőséget tud? (pontosabban ha lehetne típust is írj, mert kezdő vagyok
Ezek szerint az USB-s kimenet nem rossz irány. Egyébként a pc a jobb irány vagy egy médialejátszó? (minőség terén persze, tudom az ár mindent befolyásol, de viszonylag alap dolgokban gondolkozom, melyek ár-érték arányban is jók)

Mint oly sok minden a hifiben, a PC-s zenelejátszásnál is két kérdést kell megválaszolni: mennyi pénzt, és mennyi időt akarsz rászánni? Szerintem abba a rendszerbe egy használt laptop, vagy egy kis költségvetésű passzív mini-ITX-es rendszer, mint az enyém, bőven elég. Ingyenes lejátszóprogram (Foobar vagy Bughead), Fidelizerrel optimalizálva, megfelelően beállítva, USB DAC (pl. valamelyik HRT), pár ezer forintos, használt USB-kábel a fórumról. Aztán ha megnőnek az igényeid, lépsz tovább.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4187

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: juliush »

Valami ilyesmi lehet ez is, standard 2,1mm-es koax külső betáplálással:
http://www.itemaudio.co.uk/cables/683-m ... ector.html
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Micsoda terhet raktok ram

Valami ilyesmi?

20160929_103725.jpg

Király!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

menyus2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 485

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: menyus2 »

Drukkolok, hogy megtaláld!
Micsoda terhet raktok ram

Valami ilyesmi?

„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”