Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Sztereó erősítők
-
keszeyp
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 25
Sztereó erősitők
Minden erősítőnek kell idő míg bemelegszik (ez a legtöbb esetben hallható is) és a legjobb formáját hozza, ez a csöveseknél kicsit több idő.
1x hallottam ezt a modellt Béláéknál és tetszett (a vasra nem emlékszem de tán CAV A12 volt és valamelyik csöves CAV) már amennyire emlékszem!
Viszont elég érzéketlen a doboz (ezt sok helyen olvastam is akik ezzel a hangszóróval építettek dobozt) ezért olyan vasat keress ami megfelelőképpen kordában tudja tartani a hangot!
Az érzéketlenség miatt nem kevés a 2x15 W-os Pointe? Most egy Pioneer Sa-706 hajtja, de már nem vagyok annyira elégedett vele. Ez kb. 30 %-os állásnál már a szomszédokat is szórakoztatja.
Tényleg, a deprez műszer által kijelzett érték mennyire megbízható?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Nem akadékoskodni akartam, csak még kevés a tapasztalatom, ráadásul minél többet olvasok a témáról annál bizonytalanabb kezdek lenni. A legegyszerűbb, ha meghallgatom. Azért örülök bármilyen alternatívának.
Köszönöm a segítségeteket.
Minden erősítőnek kell idő míg bemelegszik (ez a legtöbb esetben hallható is) és a legjobb formáját hozza, ez a csöveseknél kicsit több idő.
1x hallottam ezt a modellt Béláéknál és tetszett (a vasra nem emlékszem de tán CAV A12 volt és valamelyik csöves CAV) már amennyire emlékszem!
Viszont elég érzéketlen a doboz (ezt sok helyen olvastam is akik ezzel a hangszóróval építettek dobozt) ezért olyan vasat keress ami megfelelőképpen kordában tudja tartani a hangot!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
keszeyp
- Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők
Azért már bekapcsolás után rögtön is hallgatható! A tranzisztorosnak is kell valamennyi idő mire tudása legjavát meg tudja mutatni!
Nem akadékoskodni akartam, csak még kevés a tapasztalatom, ráadásul minél többet olvasok a témáról annál bizonytalanabb kezdek lenni. A legegyszerűbb, ha meghallgatom. Azért örülök bármilyen alternatívának.
Köszönöm a segítségeteket.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6526
Sztereó erősitők
Biztos remek erősítő, de 1 óra várakozás zenehallgatás előtt nem kevés. Nem vagyok türelmetlen, de ez nehezen összeegyeztethető egy átlagos hétköznap estével. Tudtok esetleg valami tranzisztoros alternatívát javasolni?
Bekapcsolás után is jó a hang, de mint a csöveseknél általában kb. egy óra legalább kell neki mire a teljes tudását mutatja.Ne úgy képzeld el, hogy hallgathatalan hangod lesz közvetlenül bekapcs után.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Biztos remek erősítő, de 1 óra várakozás zenehallgatás előtt nem kevés. Nem vagyok türelmetlen, de ez nehezen összeegyeztethető egy átlagos hétköznap estével. Tudtok esetleg valami tranzisztoros alternatívát javasolni?
Azért már bekapcsolás után rögtön is hallgatható! A tranzisztorosnak is kell valamennyi idő mire tudása legjavát meg tudja mutatni!
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 441
Sztereó erősitők
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
-
keszeyp
- Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6526
Sztereó erősitők
Gyorsan bemelegszik, kb. egy óra mire hangban is jelentkezik a tudás.Utána már a "tekerentyűk" is belangyosodnak, persze nem vészesen, de azért érezhető, hogy fűt az a remek kis vas!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Köszönöm, csak még nem nagyon találkoztam csöves erősítővel.
Itt meg tudod nézni: http://pointe.hu/termekeink
- gabo01
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Itt meg tudod nézni: http://pointe.hu/termekeink
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
-
keszeyp
- Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők
Az egy zárt doboz tehát a csöveket nem tudja megfogni gondolom a doboz is átmelegszik valamennyire tehát ne tapogassa!
Én tök hidegen hallottam és pár perc alatt be is melegedett!
Köszönöm a tippet, meghallgatom a jövő héten.
Lehet, hogy buta a kérdés, de a 1,5 éves lányom miatt érdekes lehet: Mennyire (és mennyi idő alatt) melegszik?
Az egy zárt doboz tehát a csöveket nem tudja megfogni gondolom a doboz is átmelegszik valamennyire tehát ne tapogassa!
- gabo01
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Lehet, hogy buta a kérdés, de a 1,5 éves lányom miatt érdekes lehet: Mennyire (és mennyi idő alatt) melegszik?
-
keszeyp
- Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők
A Pointe topikban említenek egy eladó Pointe Sima Jubilee erősítőt, arra érdemes lehet rákérdezni:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %C3%A9kek/
Sztereó erősitők
Az Audiolife tesztjét láttad?
http://audiolife.blog.hu/2013/06/08/t-ampok_ujra
A cikkben van link más, külföldi tesztekre is.
Amúgy a T-Amp jelenség inkább egy érdekes szín volt az audio kultúra szivárványos égboltján, semmint egy új hajnal kezdete. Személy szerint én magam sosem értettem a hype-ot, ami körülvette. Az alap modell tényleg vicces volt, jé, húsz dollár, és tud zenélni, de ezek a drágább változatok egyre inkább a kőleves-mesét juttatják az eszembe.
Persze, olvastam már (két cikket is írt róluk), meg egy tucat másik "tesztet", külföldi fórumokat is. Túl magas lett a kínálat, ezért is vagyok tanácstalan. Abban bíztam / bízok, hogy itt lesz akinek többel van tapasztalata és tud segíteni kibontakozni.
Elhiszem, hogy nem lehet $20-ból megcsinálni a tutit, de most e körül mozog a keret és jobb ötletem nincsen.
A Pointe topikban említenek egy eladó Pointe Sima Jubilee erősítőt, arra érdemes lehet rákérdezni:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... észülékek/
Tegnap volt szerencsém meghallgatni az általad ajánlott Sima-t! Engem meggyőzött! :-)
- gabo01
- V.I.P.

Sztereó erősitők
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... észülékek/
Tegnap volt szerencsém meghallgatni az általad ajánlott Sima-t! Engem meggyőzött! :-)
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Erősítőt keresek Swans D2.1 mellé kb. 80000 Ft-ért. Néztem Naim Nait 3-at, de ez kicsit kilóg a keretből és Parasound 850 +1000 párost is. Mit javasoltok?
üdv Péter
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %C3%A9kek/
Sztereó erősitők
Üdv! Nem árulok el nagy titkot, új vagyok itt (1st post ). Szeretnék egy T-Amp-t vásárolni, de elvesztem a rengetegben, ezért a segítségetekre lenne szükségem a megfelelő kiválasztásában. Egyre többet olvasok, de egyre több a bizonytalanság. Egyre több nevet ismerek meg (Lepai, Muse, SMSL, Topping, Hlly, Indeed, Sure, Dayton) és egyre kevésbé tudom, hogy merre induljak. Ráadásul az árdifferenciák sem elhanyagolhatóak. Egyet tudok csak, de még így is túl nagy a kör sugara: TA2020-as chip-el szereltet szeretnék. Mit javasoltok? A keret szűkös, inkább a legjobb ár/érték arányúra vadásznék, mintsem a legjobbra.
Az Audiolife tesztjét láttad?
http://audiolife.blog.hu/2013/06/08/t-ampok_ujra
A cikkben van link más, külföldi tesztekre is.
Amúgy a T-Amp jelenség inkább egy érdekes szín volt az audio kultúra szivárványos égboltján, semmint egy új hajnal kezdete. Személy szerint én magam sosem értettem a hype-ot, ami körülvette. Az alap modell tényleg vicces volt, jé, húsz dollár, és tud zenélni, de ezek a drágább változatok egyre inkább a kőleves-mesét juttatják az eszembe.
Sztereó erősitők
Üdv! Nem árulok el nagy titkot, új vagyok itt (1st post ). Szeretnék egy T-Amp-t vásárolni, de elvesztem a rengetegben, ezért a segítségetekre lenne szükségem a megfelelő kiválasztásában. Egyre többet olvasok, de egyre több a bizonytalanság. Egyre több nevet ismerek meg (Lepai, Muse, SMSL, Topping, Hlly, Indeed, Sure, Dayton) és egyre kevésbé tudom, hogy merre induljak. Ráadásul az árdifferenciák sem elhanyagolhatóak. Egyet tudok csak, de még így is túl nagy a kör sugara: TA2020-as chip-el szereltet szeretnék. Mit javasoltok? A keret szűkös, inkább a legjobb ár/érték arányúra vadásznék, mintsem a legjobbra.
Sztereó erősitők
Tisztelt egybegyűltek!
Van valakinek közületek tapasztalata az Onkyo A-9155 erősítőről? Esetleg saját tulajdonban? Lehet, hogy beneveznék egyre (tudom csak a fülemre hallgassak), de a vélemények érdekelnének!
köszi!!
CD: Denon DCD-695
DVD: Pioneer DV-310
Erősítő: Denon PMA-500AE
IC: KáCsa KCS-205
IC2: Bodor(?) 30cm
Hangsugárzó: Polk R50
Hangsugárzó kábel: KáCsa KCE-FLW40
Hangsugárzó csatlakozó: Nakamichi Z plug
DVD: Pioneer DV-310
Erősítő: Denon PMA-500AE
IC: KáCsa KCS-205
IC2: Bodor(?) 30cm
Hangsugárzó: Polk R50
Hangsugárzó kábel: KáCsa KCE-FLW40
Hangsugárzó csatlakozó: Nakamichi Z plug
Sajnos nehéz zenéhez sub-ot találni, sok esetben a mozis sub-ok nem elég gyorsak és pontosak hogy kövessék a zenét!
Kis helységben (ahol szinte biztos hogy az akusztika problémás) sajnos a sub sem garancia!
Meg kellene próbálni valami kisebb membránnal szerelt (akár jobb multimédiás) sub-ot... hogy milyen változást hoz!
Persze ezek csak ötletek, nincs bevett megoldás és én főként nem vagyok "szakember" (csak már én is próbálgattam pár dolgot)!
ezért kell vagy nagyon drága zárt subot (pl velo vagy Martin Logan Grotto de az még használtban is k drága) vagy egy autós subbal próbálkozni.
Nekem pl az van a mozihoz, de anno még a régi rendszeremben mikor nem volt külön sztereo lánc, akkor nagyon szépen elzenélt a hm Technics erősítőm az autós subbal, jó beállítással meg sem lehetett szinte hallani hogy külön sub is van.
Sztereó erősitők
Sajnos nehéz zenéhez sub-ot találni, sok esetben a mozis sub-ok nem elég gyorsak és pontosak hogy kövessék a zenét!
Kis helységben (ahol szinte biztos hogy az akusztika problémás) sajnos a sub sem garancia!
Meg kellene próbálni valami kisebb membránnal szerelt (akár jobb multimédiás) sub-ot... hogy milyen változást hoz!
Persze ezek csak ötletek, nincs bevett megoldás és én főként nem vagyok "szakember" (csak már én is próbálgattam pár dolgot)!
ezért kell vagy nagyon drága zárt subot (pl velo vagy Martin Logan Grotto de az még használtban is k drága) vagy egy autós subbal próbálkozni.
Nekem pl az van a mozihoz, de anno még a régi rendszeremben mikor nem volt külön sztereo lánc, akkor nagyon szépen elzenélt a hm Technics erősítőm az autós subbal, jó beállítással meg sem lehetett szinte hallani hogy külön sub is van.
Sztereó erősitők
KTominak!
Az írásodból azt veszem ki ,hogy Diy a hangfal. Jól van méretezve ? ,A Tannoy 16 cm-es mély paramétereihez bassreflex doboz az ideális . (Gondolom nem az ,mivel azt irtad sok a csillapító , ezt pedig nem szokták teletömni). Szóval lehet ,hogy csak új dobozt kellene inkább tervezni hozzá..
-
keszeyp
- Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők
Sziasztok!
Erősítőt keresek Swans D2.1 mellé kb. 80000 Ft-ért. Néztem Naim Nait 3-at, de ez kicsit kilóg a keretből és Parasound 850 +1000 párost is. Mit javasoltok?
üdv Péter
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Kipróbáltam egy bő kétszer akkora helységben, sokkal jobban szólt. Kis helységen segítene a mély?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Kipróbáltam egy bő kétszer akkora helységben, sokkal jobban szólt. Kis helységen segítene a mély?
Kiszedtem az egyharmadát a csillapító anyagnak, valamelyest javult a helyzet.
Ha használnék hozzájuk egy pár mélyet még aktívan váltva, akkor milyen problémák lehetnek?
Sztereó erősitők
Kiszedtem az egyharmadát a csillapító anyagnak, valamelyest javult a helyzet.
Ha használnék hozzájuk egy pár mélyet még aktívan váltva, akkor milyen problémák lehetnek?
Konkrétan nem írtam le én sem hogy sok lehet a tömítőanyag a dobozaidban, (az is lehet hogy csak nem a megfelelő helyen van), de céloztam a "tervezés ill kivitelezésre" (és itt nem a kinézetre gondoltam)!
de simán lehet hogy a szoba "túlcsillapított" és ezért döglött a mély!?
Emellett simán elképzelhető hogy a forrásanyaggal van a probléma (mármint ahogyan kijön a flac a gépből)!
Első lépésként én szereznék egy cd játékost vagy egy jobb dvd-t, a kritikus zenékből másolatot készítenék cd-r ill cd-rw lemezre és megfülelném így!
Nem lehet hogy a lejátszó progi beállításaival valami gond van (nem ismerem a progit)?
USB-s hangkarit vegyél (külső is javallott) amin van USB, RCA, SPDIF!
Így ha cseréled a komponenseket akkor sokkal szabadabb a mozgástered!
Sztereó erősitők
A típusszámok mögötti R betű jelzi, melyik távvezérelhető.
Köszönöm, akkor erre figyelni fogok.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11186
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
- Szeretném ha távirányító funkció is lenne, de nem tudom mindről melyik ilyen típus.
A típusszámok mögötti R betű jelzi, melyik távvezérelhető.