Hahó adminok.
Valaki feltörte Süti fiókját, és mindenféle hülyeséget írogat. Kérlek nézzétek ennek utána.

Hahó adminok.
Ahogy olvasom a kommenteket és a válaszaidat, egyre kevésbé dobnám el azt amit korábban már írtál: PROFI soundbar rendszer subbal, jól felépítve, akár több hangszóróval. A mostani hifid árából komolyat lehet építeni.halfej1980 írta: ↑2024.01.13., szomb. 11:10Viszont amit szeretnék otthoniban ami a kocsiban is megvan ….
jah,hogy Gold GX200,nem jól emlékeztem akkor ...bocsesz..halfej1980 írta: ↑2024.01.14., vas. 08:28Nem egészen :) MA Gold GX 200-at cserélnék, és én helyeztem kilátásba az 500SP és 501SP-t is.dixie-chicken írta: ↑2024.01.14., vas. 08:21bakker,a JBL L100,leárazva 800.000HUFdb,a Fyne F501SP 1.400.000HUF,pár
https://www.hazimozistudio.hu/webaruhaz ... 0-classic/
https://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/ ... 607183635/
az MA300,meg 240.000HUF(?) volt amit lecserélnének...értem én hogy vegyél egy rendeset,dupla áron mint amit megcéloztál,és akkor legalább azt a kérdést kipipáltad,nem kell foglalkozni a rendszer ezen részével,de már a 5-6x szorzónál vagyunk...értem hogy a felajánlott hangszorók jók,csak...![]()
más fa@...l könnyű verni a csalánt...
![]()
En is ugy neztem, hogy darab ar ezert javasoltam azt amit de nehogy atrakjatok mert nem fog lehetni kovetni vagy ha atrakjatok akkor lehetno oda-vissza linkeket tenni, hogy lehessen kovetni a beszelgetest a jovoben.Vinkler írta: ↑2024.01.14., vas. 09:40Kezd átmenni OFF-ba az erősítős topic…dixie-chicken írta: ↑2024.01.14., vas. 08:21bakker,a JBL L100,leárazva 800.000HUFdb,a Fyne F501SP 1.400.000HUF,pár
az MA300,meg 240.000HUF(?) volt amit lecserélnének...értem én hogy vegyél egy rendeset,dupla áron mint amit megcéloztál,és akkor legalább azt a kérdést kipipáltad,nem kell foglalkozni a rendszer ezen részével,de már a 5-6x szorzónál vagyunk...értem hogy a felajánlott hangszorók jók,csak...![]()
![]()
Ráadásul a JBl L100 szerintem darabár.![]()
ON.
Ha ennyire tájékozatlan a vásárló, akkor érdemes elmenni pár helyre, ahol tudjak demozni a Hegel erősítőt többféle hangsugárzóval, aztán dönteni.
Kezd átmenni OFF-ba az erősítős topic…dixie-chicken írta: ↑2024.01.14., vas. 08:21bakker,a JBL L100,leárazva 800.000HUFdb,a Fyne F501SP 1.400.000HUF,pár
![]()
Havernek nemreg ajanlottam egy Genelec 1032-ot es megvette, nagyon tetszik neki es ugyanebbyibe kerul amiket nezegetsz es nem kell hozza kulon erosito tehat meg olcsobban is kijossz az egeszbol, hallgass meg egyet ha van ra lehetoseged. Ezt a hangfalat be lehet meromikrofonozni es beallitani a szobad akusztikajahoz na meg a parameterei is jobbak mint az itt felsoroltak. Na meg ha jol lattam hasznaltan is van itt az eladasok kozott (nem ismerem az illetot) .halfej1980 írta: ↑2024.01.14., vas. 08:28Nem egészen :) MA Gold GX 200-at cserélnék, és én helyeztem kilátásba az 500SP és 501SP-t is.dixie-chicken írta: ↑2024.01.14., vas. 08:21bakker,a JBL L100,leárazva 800.000HUFdb,a Fyne F501SP 1.400.000HUF,pár
![]()
Nem egészen :) MA Gold GX 200-at cserélnék, és én helyeztem kilátásba az 500SP és 501SP-t is.dixie-chicken írta: ↑2024.01.14., vas. 08:21bakker,a JBL L100,leárazva 800.000HUFdb,a Fyne F501SP 1.400.000HUF,pár
![]()
Erről a széles hangszínpadról nekem mindig a Talking Heads egyik hangfelvétele jut az eszembe, amiben elkezdik forgatni az együttest egy forgószínpadon az óra járásával megegyező irányba. Mekkora fricska már ez a hangszínpadkép-hajszolók irányába. (Azt csinálnak a hangfelvétellel a stúdiókban amit csak akarnak.)
Monitor dobozhoz 20nm szobába ajánlott valami stabil “vas” amiben van teljesítmény tartalék. Ha usb dac is kellene, javaslom tedd a Topping árát az erősítőre szánt pénzhez és nézz belső dacos cuccot.
Csak egy kis gondolat...."A tesztek sokszor hazudnak"...Alex_Aston írta: ↑2024.01.13., szomb. 10:54De, a tesztek sokszor hazudnak, mert igen nagy hányaduk fizetett hirdetés. Ha pedig nem az, lehet nem a te ízlésed alapján íródott.halfej1980 írta: ↑2024.01.13., szomb. 10:04A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.
Szóval ezekkel óvatosan bánj, csak a saját ízlésed és füled legyen a döntő.
Itt, aki segíteni szeretne neked, azt nem terheled, a felajánlásokat pedig nyugodtan fogadd el, mert nem udvariasságból születnek, hanem jó szándék vezérli. No meg a tapasztalat, hogy hallgass meg minél több mindent, mielőtt döntesz.
Az F500 SP egy kis monitor. A maga műfajában és árkategóriájában egy kiváló termék, de - mint nagyjából mindegyik ekkora méretű hangsugárzó - a mélyei korlátozottak, 50 Hz alatt az átviteli görbe elkezd erősen "lejteni". Kb. 15 m2-nél kisebb szobában és nem basszus intenzív műfajok esetén ez egy teljesen vállalható kompromisszum. Az F501 SP viszont már egy másik műfaj, egy kisebb méretű, de teljes értékű állóhangfal, egészen jó mélyekkel, és 15 m2-en vagy felette nyugodtan használható. Persze a nagy templomi orgonák legalsó 16 Hz-es sípját ezen sem fogod hallani, de nem is elvárható tőle, ezt nagyon kevés hangfal tudja, és persze tér is kell hozzá.halfej1980 írta: ↑2024.01.13., szomb. 10:04Azért gondoltam a Fyne Audio-ra, mert ugye írtam, hogy avval volt demozva a Hegel H95. Közben megkérdeztem pontosan, F501SP volt. Viszont, hogy elkerüljem megint azt, hogy túl kicsi a szoba, ezért gondoltam, hogy lehet elég lenne az F500SP-is. Ráadásul ez most 400eFt akciósan, és még ebből is van pici alku:) Így jött most nekem ez az ötlet. Nem ragaszkodom én a Hegel-hez sem, de ezen a héten vettem, vadi új. Ha meghírdetem mindenki röhögni fog rajtam:) A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.mishow írta: ↑2024.01.13., szomb. 09:40Az első hiba, amit mi hifisták ilyenkor elkövetünk, hogy mérgünkben és/vagy elkeseredésünkben kapkodni kezdünk.
Ilyenkor kell megállni, kitalálni a lehetséges irányokat. Főleg pedig hallgatózni, ismerősnél, kereskedőnél. Legjobb, ha esetleg a jófej ismerős / kereskedő ad kipróbálható tesztpéldányt (kábel esetében a Kácsa ad, letét ellenében).
Alto felajánlását azért fontolnám meg, mert tényleg sokmindent hallott, meg is tud sokfélét mutatni, és nem az a típus, hogy csakazértis rádumáljon valamire.
A te esetedben azért fontos, mert nálad a szinergia (is) nagy kérdés, a “mit-mivel”
Úgy érzem, a Hegelt szertnéd megtartani, ehhez kell jó partner, ebben csak a meghallgatás segít.
Ismerem ezt az “eladok-mindent-a-**csába” érzést, nagyon flusztáló, le kell higgadni.
Ha kialudtad, kérdezz bátran tovább, szeretünk ilyesmiken agyalni - főleg ha a kérdezőt a válasz is érdekli - de a döntést a saját füled és ízlésed szerint kell meghozni!
Senki nem röhög ki, és ha igen xard le - má’bocs.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 16:57Ha meghirdetem mindenki röhögni fog rajtam:) A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.
Ebből a "tesztekben dícsérik" megállapításból, messzemenő következtetést nem szabad levonni.halfej1980 írta: ↑2024.01.13., szomb. 10:04Azért gondoltam a Fyne Audio-ra, mert ugye írtam, hogy avval volt demozva a Hegel H95. Közben megkérdeztem pontosan, F501SP volt. Viszont, hogy elkerüljem megint azt, hogy túl kicsi a szoba, ezért gondoltam, hogy lehet elég lenne az F500SP-is. Ráadásul ez most 400eFt akciósan, és még ebből is van pici alku:) Így jött most nekem ez az ötlet. Nem ragaszkodom én a Hegel-hez sem, de ezen a héten vettem, vadi új. Ha meghírdetem mindenki röhögni fog rajtam:) A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.mishow írta: ↑2024.01.13., szomb. 09:40Az első hiba, amit mi hifisták ilyenkor elkövetünk, hogy mérgünkben és/vagy elkeseredésünkben kapkodni kezdünk.
Ilyenkor kell megállni, kitalálni a lehetséges irányokat. Főleg pedig hallgatózni, ismerősnél, kereskedőnél. Legjobb, ha esetleg a jófej ismerős / kereskedő ad kipróbálható tesztpéldányt (kábel esetében a Kácsa ad, letét ellenében).
Alto felajánlását azért fontolnám meg, mert tényleg sokmindent hallott, meg is tud sokfélét mutatni, és nem az a típus, hogy csakazértis rádumáljon valamire.
A te esetedben azért fontos, mert nálad a szinergia (is) nagy kérdés, a “mit-mivel”
Úgy érzem, a Hegelt szertnéd megtartani, ehhez kell jó partner, ebben csak a meghallgatás segít.
Ismerem ezt az “eladok-mindent-a-**csába” érzést, nagyon flusztáló, le kell higgadni.
Ha kialudtad, kérdezz bátran tovább, szeretünk ilyesmiken agyalni - főleg ha a kérdezőt a válasz is érdekli - de a döntést a saját füled és ízlésed szerint kell meghozni!
De, a tesztek sokszor hazudnak, mert igen nagy hányaduk fizetett hirdetés. Ha pedig nem az, lehet nem a te ízlésed alapján íródott.halfej1980 írta: ↑2024.01.13., szomb. 10:04A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.
Hegel - t még sosem hallottam, de, ami az elmondásokból eddig át jött nekem róla, az egy színezetlen, kisé steril, de nagyon pontos, precíz hang lehet.halfej1980 írta: ↑2024.01.13., szomb. 10:04Azért gondoltam a Fyne Audio-ra, mert ugye írtam, hogy avval volt demozva a Hegel H95.
Azért gondoltam a Fyne Audio-ra, mert ugye írtam, hogy avval volt demozva a Hegel H95. Közben megkérdeztem pontosan, F501SP volt. Viszont, hogy elkerüljem megint azt, hogy túl kicsi a szoba, ezért gondoltam, hogy lehet elég lenne az F500SP-is. Ráadásul ez most 400eFt akciósan, és még ebből is van pici alku:) Így jött most nekem ez az ötlet. Nem ragaszkodom én a Hegel-hez sem, de ezen a héten vettem, vadi új. Ha meghírdetem mindenki röhögni fog rajtam:) A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.mishow írta: ↑2024.01.13., szomb. 09:40Az első hiba, amit mi hifisták ilyenkor elkövetünk, hogy mérgünkben és/vagy elkeseredésünkben kapkodni kezdünk.
Igen egy időben sokféle Sonust hallottam, lakásban is, meg tesztelőként demószobában is. A zeneisége - ami nekem a legjobban tetszik - tényleg sokféle erősítővel átjön, de az igazi arcát hozzáillő nagyobb vasakkal mutatja meg. Nekem a legemlékezetesebb Sonus élményt egy csöves Unison Research, és egy nagy Musical Fidelity mögé kötve hozták. Típusokra sajnos nem emlékszem, de nem “alsópolcos” volt egyik sem. A többi off, mert ez az erősítős topic, de egy jól összerakott, Sonusra épülő rendszerrel nagyon szép zenét lehet otthon csinálni
Az első hiba, amit mi hifisták ilyenkor elkövetünk, hogy mérgünkben és/vagy elkeseredésünkben kapkodni kezdünk.
Nem egy drága erősítővel szólt nagyon jól a kis Sonus.
Nem azt mondta, hogy vedd meg, hanem azt hogy ki tudod próbálni. Legalább már előre látod, hogy jó e az elképzelésed, vagy sem, nem amikor eladtad a cuccot, és kiderül, hogy esetleg más után kell nézned.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 17:49
Köszönöm, de előbb el kell menjen az MA:) Tényleg nem fogom halmozni a dolgokat már. De lehet fogok élni az ajánlattal a későbbiekben.
Köszönöm, de előbb el kell menjen az MA:) Tényleg nem fogom halmozni a dolgokat már. De lehet fogok élni az ajánlattal a későbbiekben.alto írta: ↑2024.01.12., pén. 17:22Szerintem mielőtt belevágsz, érdemes meghallgatni. Nálam van F501 SP és F500 SP is, Hegel H120-al tudom mutatni.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 16:57Megszültem itt kínomban egy lehetséges forgatókönyvet. A Hegel mint kiderült Fyne F501SP-vel volt demozva. Lehet csak kipróbálnám annak a polc verzióját, legfeljebb ha kevés lesz a mély, akkor veszek egy dsp-s sub-ot. Tetszik, hogy a Fyne-ban magnézium magas van./kocsimban is az, és iszonyat jó/ A Monitor Audiónak mennie kell:) No tovább nem idegelek senkit. Köszönöm a segítséget mindenkinek.