Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Sztereó erősítők
- Necromechanicall
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Üdv!
Pioneer A-701R típusú típusú erősítőmet szeretném szeretném Szegeden (vagy környékén) javíttatni, valakinek van valami jó tippje hova lehet és érdemes vinni?
Pioneer A-701R típusú típusú erősítőmet szeretném szeretném Szegeden (vagy környékén) javíttatni, valakinek van valami jó tippje hova lehet és érdemes vinni?
Sztereó erősitők
A link lemardt:
http://www.hifi.pl/recenzje/wzmacniacze ... ra605r.php
Szia!
Köszönöm a választ. Majd próbálgatok. Az igaz, hogy ahány adó annyi féle keveréssel jön ki az adás (legalább is ezt hallom). Mivel másik erősítővel megvan a mélyhang így azért gyanakodtam az erősítőre. A Pioneer-ről ezt a cikket találtam:
http://www.hifi.pl/recenzje/wzmacniacze ... ra605r.php amit google translate-el olvastam el. lengyel tudás hiányában, ha jól értelmeztem akkor itt is a teltséget és a mély hangokat hiányolták.
Sztereó erősitők
Szia!
Köszönöm a választ. Majd próbálgatok. Az igaz, hogy ahány adó annyi féle keveréssel jön ki az adás (legalább is ezt hallom). Mivel másik erősítővel megvan a mélyhang így azért gyanakodtam az erősítőre. A Pioneer-ről ezt a cikket találtam:
http://www.hifi.pl/recenzje/wzmacniacze ... ra605r.php amit google translate-el olvastam el. lengyel tudás hiányában, ha jól értelmeztem akkor itt is a teltséget és a mély hangokat hiányolták.
Köszi a választ! Én azt javasolnám, hogy első körben ne az erősítő cseréjén gondolkozz hanem ha van rá lehetőséged akkor hallgass meg más hangsugárzókat (állványos monitor sugárzókat is) is a Jamo-n kívül(Mission, Quadral, MbQuart, Canton...). A legjobb az lenne ha a saját rendszeredben tudnád ezt megtenni. Egyáltalán nem biztos, hogy az erősítő a hibás.
Sajnos a rádiósugárzás minősége nem éppen a legideálisabb a zenehallgatás terén.
Amennyiben mindenképpen erősítő cserében gondolkozol akkor azt szintén lehetőleg a saját rendszeredben próbáld ki hiszen neked kell, hogy tetsszen illetve te fogsz vele együtt élni.
Az általad felsorolt márkák közül a NAD-ot, a H/K-t illetve a Jungsont (talán ez lenne a legmegfelelőbb ) tudnám ajánlani. Persze ezeken kívül is próbálj meg egyéb erősítőket ha teheted.
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
Sztereó erősitők
Szia!
Zenék területén vegyes az izlésem. Mindeféle stílust meghallgatok elsősorban filmnézéshez és rádió hallgatásra van használva. A hangfalelhelyezés egymástol kb 2,5 m-re vannak és a faltol kb 40cm-re. Így engedik a butorok és a szoba. Kb 16m2 lehet .Sztereóban gonolkodom. A keret hogyha eladom a Pioneert olyan 30-50 ezer Ft- körül lenne. Jelenleg megvan az orion és a pioneer is. Az orionból kellenének a lágy mélyek ,a Pioneer-ból pedig a nyiltsága. Ezért gondolkodom olyan ersősítőn ami ezt a kettőt ötvözi. Nagy teljesítménye nincs szükség igazság szerint a Pioneer teljesítményre sok is a szobába.
Köszi a választ! Én azt javasolnám, hogy első körben ne az erősítő cseréjén gondolkozz hanem ha van rá lehetőséged akkor hallgass meg más hangsugárzókat (állványos monitor sugárzókat is) is a Jamo-n kívül(Mission, Quadral, MbQuart, Canton...). A legjobb az lenne ha a saját rendszeredben tudnád ezt megtenni. Egyáltalán nem biztos, hogy az erősítő a hibás.
Sajnos a rádiósugárzás minősége nem éppen a legideálisabb a zenehallgatás terén.
Amennyiben mindenképpen erősítő cserében gondolkozol akkor azt szintén lehetőleg a saját rendszeredben próbáld ki hiszen neked kell, hogy tetsszen illetve te fogsz vele együtt élni.
Az általad felsorolt márkák közül a NAD-ot, a H/K-t illetve a Jungsont (talán ez lenne a legmegfelelőbb ) tudnám ajánlani. Persze ezeken kívül is próbálj meg egyéb erősítőket ha teheted.
Sztereó erősitők
Szia!
Mielőtt válaszolni tudnánk a kérdéseidre tisztázni kellene pár dolgot. Milyen zenéket hallgatsz (stílus), mekkora helységben? A Jamo-k hogyan vannak elhelyezve? Esetlegesen mekkora lenne az a keret amit erősítő vásárlásra tudnál fordítani? Csak sztereóra vagy házi mozira is használnád.
Sub beintegrálása sztereó rendszerbe nem túl egyszerű. Kevés sub láda alkalmas zenére azok is általában a magasabb árkategóriát képviselik.
Várjuk válaszod!
Szia!
Zenék területén vegyes az izlésem. Mindeféle stílust meghallgatok elsősorban filmnézéshez és rádió hallgatásra van használva. A hangfalelhelyezés egymástol kb 2,5 m-re vannak és a faltol kb 40cm-re. Így engedik a butorok és a szoba. Kb 16m2 lehet .Sztereóban gonolkodom. A keret hogyha eladom a Pioneert olyan 30-50 ezer Ft- körül lenne. Jelenleg megvan az orion és a pioneer is. Az orionból kellenének a lágy mélyek ,a Pioneer-ból pedig a nyiltsága. Ezért gondolkodom olyan ersősítőn ami ezt a kettőt ötvözi. Nagy teljesítménye nincs szükség igazság szerint a Pioneer teljesítményre sok is a szobába.
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék olyan emberektől akik már több erősítőt és hangfalat meghallgattak, hogy melyik milyen karaterű készülék.
Jelenleg van egy pár jamo E850 hangfalam amit egy Pioneer A-605R erősítővel hallgatok. Nekem is volt több cuccom, de a kisördög mindig bujkál bennem, hogy hogyan lehetne jobb hangot kihozni a rendszerből. Ezt a rendszert elsősorban filmnézéshez és háttér zenéléshez használom. Az eddigi erősíőimmel sajnos az volt a tapasztalatom , hogy főleg a középtartományuk volt erős, de sem alul sem felül nem szoltak szépen. Amiket ideáig próbáltam, az egy Technics SA-EX120 rádióerősítő, NAD 302 erősítő, Yamaha RX-397 rádióerősítő, Orion SE-260 erősítő volt. Ezek közül az első három volt az amik főleg nem tetszettek, mert nem volt számomra megfelelően telt hangzásuk .Az Orion erősítőnek tetszett eddig a legjobban a hangja. Tetszett hogy van benne erő, lágy szép mélyei voltak. Aztán jött a Pioneer A-605R. Ez egy FET-es integrált erősítő. Az Orion után a Pioneerben tetszik hogy nyiltab a közép és a magas tartománya, viszont számomra hiányzik a mély tartomány. A Pioneer mélye az Orionhoz képest nekem kopogósnak tűnik. A Pioneer-el már nem volt gond a középtartomány, mert ez magsban is szépen szól csak a mélyeket keveslem. Bocsánat a bonyolult bevezetőért, csak leírtam, hogy jelenleg hol tartok.
Az jár a fejemben, hogy a Pioneer+Jamo-t kiegészíteném egy aktív vagy passzív sub-al és szerintem akkor megjönne a hiányolt mélytartomány. Mennyire nehéz egy sztereó rendszerbe a sub-ot illeszteni?
Vagy a másik lehetőség, hogy a Pioneer-t lecserélni egy másik erősítőre aminek szintén nyilt hangzása van, de megfelelő mélytartománnyal. A Jamo-kat nem szeretném lecserélni, mert ezek férnek el megfeleően a szobában.
Az lenne a kérdésem, hogy más gyártók erősítői milyen hangkaraktert képviselnek? Marantz, Onkyo, Vincent, Harman/Kardon stb? Esetleg NAD, bár az egyszer már nem tetszett.
Válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Mielőtt válaszolni tudnánk a kérdéseidre tisztázni kellene pár dolgot. Milyen zenéket hallgatsz (stílus), mekkora helységben? A Jamo-k hogyan vannak elhelyezve? Esetlegesen mekkora lenne az a keret amit erősítő vásárlásra tudnál fordítani? Csak sztereóra vagy házi mozira is használnád.
Sub beintegrálása sztereó rendszerbe nem túl egyszerű. Kevés sub láda alkalmas zenére azok is általában a magasabb árkategóriát képviselik.
Várjuk válaszod!
Sztereó erősitők
Kimaradtt, még a felsorolásbol a Jungson. Most az aprón hirdetett JA-66R milyen karaktert képvisel. Tudom ,hogy meg kell hallgatni, hogy mi tetszik jobban, de iránymutatásnak kérdezem.
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék olyan emberektől akik már több erősítőt és hangfalat meghallgattak, hogy melyik milyen karaterű készülék.
Jelenleg van egy pár jamo E850 hangfalam amit egy Pioneer A-605R erősítővel hallgatok. Nekem is volt több cuccom, de a kisördög mindig bujkál bennem, hogy hogyan lehetne jobb hangot kihozni a rendszerből. Ezt a rendszert elsősorban filmnézéshez és háttér zenéléshez használom. Az eddigi erősíőimmel sajnos az volt a tapasztalatom , hogy főleg a középtartományuk volt erős, de sem alul sem felül nem szoltak szépen. Amiket ideáig próbáltam, az egy Technics SA-EX120 rádióerősítő, NAD 302 erősítő, Yamaha RX-397 rádióerősítő, Orion SE-260 erősítő volt. Ezek közül az első három volt az amik főleg nem tetszettek, mert nem volt számomra megfelelően telt hangzásuk .Az Orion erősítőnek tetszett eddig a legjobban a hangja. Tetszett hogy van benne erő, lágy szép mélyei voltak. Aztán jött a Pioneer A-605R. Ez egy FET-es integrált erősítő. Az Orion után a Pioneerben tetszik hogy nyiltab a közép és a magas tartománya, viszont számomra hiányzik a mély tartomány. A Pioneer mélye az Orionhoz képest nekem kopogósnak tűnik. A Pioneer-el már nem volt gond a középtartomány, mert ez magsban is szépen szól csak a mélyeket keveslem. Bocsánat a bonyolult bevezetőért, csak leírtam, hogy jelenleg hol tartok.
Az jár a fejemben, hogy a Pioneer+Jamo-t kiegészíteném egy aktív vagy passzív sub-al és szerintem akkor megjönne a hiányolt mélytartomány. Mennyire nehéz egy sztereó rendszerbe a sub-ot illeszteni?
Vagy a másik lehetőség, hogy a Pioneer-t lecserélni egy másik erősítőre aminek szintén nyilt hangzása van, de megfelelő mélytartománnyal. A Jamo-kat nem szeretném lecserélni, mert ezek férnek el megfeleően a szobában.
Az lenne a kérdésem, hogy más gyártók erősítői milyen hangkaraktert képviselnek? Marantz, Onkyo, Vincent, Harman/Kardon stb? Esetleg NAD, bár az egyszer már nem tetszett.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Nem tudom nem észrevenni, hogy lassan úgy működünk, mint egy fásult körzeti orvos: három gyógyszert ismer, aszpirin, széntabletta és kalmopirin, és ezzel próbálunk meg tetszőleges betegséget gyógyítani.
Én ráadásul azt gondolom erről a három márkáról, hogy összesen annyi szól mellettük, hogy az olcsóbb gépeik tervezésénél is odafigyeltek valamennyire a hangminőségre, és kétségkívül megütnek egy értékelhető műszaki színvonalat.
Ugyanakkor ez szerintem még nem elegendő indok arra, hogy minden esetben ez a három márkanév kerüljön elő.
Hogy konstruktív legyek: én elsősorban a magyar gyártók készülékeit ajánlgatnám. Ugyan ezek kisebb sorozatban készültek, kevésbé is elterjedtek, tehát ritkábban jelennek meg a hirdetések között, ugyanakkor ár/minőség arányukban (legyen szó hangminőségről vagy műszaki színvonalról) sokszor döbbenetesen lenyomják a márkás alapmodelleket. A pár tízezres kategóriában is mindig van választék, leginkább Dunaudio/hiVox vonalon, de be szokott esni egy-egy Dénes Péter-féle gép vagy egy régebbi Heed/Ion...
Természetesen igazságod is vagyon, de itt nem konkrét kérdés volt hanem ötletelés...
Hallottam pár készüléket de olyat nem hallottam még ami mindennel és mindenhol hibátlan volt (számomra)!
A kis szériás készülékekkel is vannak problémák, hátrányok... a nagy szériás készülékek azért kb azonosak!
Valamint az említett JBL dobozok szerintem jól párosíthatóak az említett gyártók vasaival, szerintem pl egy Denon vagy lágyabb karakterű Marantz nem a legjobb választás (ez az én véleményem!)...
És ugye hiába ajánlunk bármit meghallgatásra ha éppen az ritka mint a fehér holló...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Nem ismerem az eredeti beírás alkotóját, de a tapasztalatom szerint csakis azoknak ennyire rossz (pontosabban: kiejtés szerinti) a helyesírásuk, akik szórvány magyarként élnek a határon túl, és már az alsó tagozatot sem volt lehetőségük magyar iskolában elvégezni.
Erre gondolnak vajon, akik gúnyos megjegyzéseket tesznek?
A Google segít...
Sztereó erősitők
Nem ismerem az eredeti beírás alkotóját, de a tapasztalatom szerint csakis azoknak ennyire rossz (pontosabban: kiejtés szerinti) a helyesírásuk, akik szórvány magyarként élnek a határon túl, és már az alsó tagozatot sem volt lehetőségük magyar iskolában elvégezni.
A Google segít...
Sztereó erősitők
Vajon parafenoménok azok, akik cinikus megjegyzéseket írnak?
Sztereó erősitők
Hát erre tényleg nem.
De az is eszembe jut a felvetésedre hogy mikor én (alap) angol nyelvtudással levelet írok, próbálok maximálisan alapos lenni nehogy ez más képet sugalljon rólam.
Sztereó erősitők
Ezen szarrá röhögtem magam...
Sztereó erősitők
Sziasztok !
Boldog tulajdonosa lettem egy Quad 77 integrált erősítőnek, a kérdésem a következő lenne a távirányítója nélkül hogyan lehet a bemenetek érzékenységét átállítani ? Esetleg Budapest közelében van valakinek távja amivel áttudnám állítani ?
Üdv:
Antal
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Sztereó erősitők
Szilya!
A "kapkogy-ot" két gy-vel kell írni.
Szamimiértbaszodátszegényt?!A"szija"ispontosjénemelipszilonos!
Sztereó erősitők
Én most vetem egy akai am-59et sanken végel és persze ebben már dac is van,a dvdékben is megtalizható.Én hardcor hardbass és diszko zenét tolok rajta 2x50 wat os aiván két utas rendreszer és nagyon szépen szól vele.Én is jbl es 100,80ast szeretnék rá venni.Ha van ismerösöd akkor ki kell probálni mert nyagyon szépen szol,de mindenkinek más a füle,mit hal vagy mit nem ,ez megoszlik.A sanken megtalálod pioneer,pana,sony,technics,jvc ben is.De brutális hangreröre vágysz,akkor akai,mert akoriba igen csak nagy vasakat épitett.Enyém 120˛/180 as 8-4 ohmon,lehet tranyos,fet,mosfet,.Én mindig is tranyosat használtam ,az is marad.Persze a 100ezres kategoria az már komoly de lehet hogy egy 20 éves 30 ezres gép lenyomja hangzásban,halotam már ilyet.De ezt neked kell eldönteni,mindig a sályát fülednek higy ,ne anak aki nem tugya hogy hangban mit keresel,Ahány ember anyi hangzás.Elöb néz körül a piacon és érdeklögy, ne kapkogy mert azal csak ráfázol.Én is körül néztem mik vannak,a vatyi,pioneert akartam venni de akai lett belöle mert van benük kakao,és még szépen is szól
Ezen szarrá röhögtem magam...
- donignatio
- Nincs visszaút

- Értékelés: 99
Sztereó erősitők
Volt azért benne kis irónia is....
Olyan kicsi, hogy nem sikerült rábukkannom.....
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
Sztereó erősitők
Szerintem inkább, eggyel sem: "kapkodj".
Volt azért benne kis irónia is....
Sztereó erősitők
Nem mondod!
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Sztereó erősitők
Szilya!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
...Hogy konstruktív legyek: én elsősorban a magyar gyártók készülékeit ajánlgatnám. Ugyan ezek kisebb sorozatban készültek, kevésbé is elterjedtek, tehát ritkábban jelennek meg a hirdetések között, ugyanakkor ár/minőség arányukban (legyen szó hangminőségről vagy műszaki színvonalról) sokszor döbbenetesen lenyomják a márkás alapmodelleket. A pár tízezres kategóriában is mindig van választék, leginkább Dunaudio/hiVox vonalon, de be szokott esni egy-egy Dénes Péter-féle gép vagy egy régebbi Heed/Ion...
sajat tapasztalas alapjan egyetertek
egy darabig azt hittem, hogy CA 540A v2 kb. megfelel a Dunaudio Evergreen A30-nak, aztan hosszu idö utan A30-at visszateve csak amultam a finomabb, reszletezöbb, dinamikusabb, melyben erösebb hangon (Dali 104 hajtva)
nekem Rotel 935BX is jobban tetszik, mint CA540A v2 tetszett (masik szobaban, masik hangsugarzokon)
Sztereó erősitők
Én pl egy H/K, CA. NAD vasat keresnék hozzá ami passzol karakterben...
Nem tudom nem észrevenni, hogy lassan úgy működünk, mint egy fásult körzeti orvos: három gyógyszert ismer, aszpirin, széntabletta és kalmopirin, és ezzel próbálunk meg tetszőleges betegséget gyógyítani.
Én ráadásul azt gondolom erről a három márkáról, hogy összesen annyi szól mellettük, hogy az olcsóbb gépeik tervezésénél is odafigyeltek valamennyire a hangminőségre, és kétségkívül megütnek egy értékelhető műszaki színvonalat.
Ugyanakkor ez szerintem még nem elegendő indok arra, hogy minden esetben ez a három márkanév kerüljön elő.
Hogy konstruktív legyek: én elsősorban a magyar gyártók készülékeit ajánlgatnám. Ugyan ezek kisebb sorozatban készültek, kevésbé is elterjedtek, tehát ritkábban jelennek meg a hirdetések között, ugyanakkor ár/minőség arányukban (legyen szó hangminőségről vagy műszaki színvonalról) sokszor döbbenetesen lenyomják a márkás alapmodelleket. A pár tízezres kategóriában is mindig van választék, leginkább Dunaudio/hiVox vonalon, de be szokott esni egy-egy Dénes Péter-féle gép vagy egy régebbi Heed/Ion...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6494
Sztereó erősitők
Ja hogy ez akkor magyarul volt.....
Én a második mondatnál inkább feladtam.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sztereó erősitők
Szilya!
Ja hogy ez akkor magyarul volt.....
Sztereó erősitők
Én most vetem egy akai am-59et sanken végel és persze ebben már dac is van,a dvdékben is megtalizható.Én hardcor hardbass és diszko zenét tolok rajta 2x50 wat os aiván két utas rendreszer és nagyon szépen szól vele.Én is jbl es 100,80ast szeretnék rá venni.Ha van ismerösöd akkor ki kell probálni mert nyagyon szépen szol,de mindenkinek más a füle,mit hal vagy mit nem ,ez megoszlik.A sanken megtalálod pioneer,pana,sony,technics,jvc ben is.De brutális hangreröre vágysz,akkor akai,mert akoriba igen csak nagy vasakat épitett.Enyém 120˛/180 as 8-4 ohmon,lehet tranyos,fet,mosfet,.Én mindig is tranyosat használtam ,az is marad.Persze a 100ezres kategoria az már komoly de lehet hogy egy 20 éves 30 ezres gép lenyomja hangzásban,halotam már ilyet.De ezt neked kell eldönteni,mindig a sályát fülednek higy ,ne anak aki nem tugya hogy hangban mit keresel,Ahány ember anyi hangzás.Elöb néz körül a piacon és érdeklögy, ne kapkogy mert azal csak ráfázol.Én is körül néztem mik vannak,a vatyin,pioneert akartam venni de akai lett belöle mert van benük kakao,és még szépen is szól
Szilya!
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?