Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
DAC-olás
Olvastam, hogy van 2 cég is aki ilyen általános usb 2.0 drivert írt Windowshoz (audio cuccokra).
Valamint elvileg Linux alá sem kell külön driver. A pc-seknek is van remény
Jelen pillanatban megy az iszapbirkózás a Mac és a Winfos hangminőségét illetően, szerintem profi szinten 2:1 a Mac javára, egytollú user szinten 2:1 a Winfos javára, ha a csillagok állása is úgy találja jónak
- fülelek
- V.I.P.

DAC-olás
Az alábbi idézetet a TI honlapról másoltam ide:
The TAS1020B integrated circuit (IC) is a universal serial bus (USB) peripheral interface device designed specifically for applications that require isochronous data streaming. Applications include digital speakers, which require the streaming of digital audio data between the host PC and the speaker system via the USB connection. The TAS1020B device is fully compatible with the USB Specification Version 1.1 and the USB Audio Class Specification.
Bizonyára mindnyájan ismeritek az USB 1.1 és az USB Audio Class előírásokat.
Csakhogy Gordon Rankin írt egy megfelelő programot a TAS-hoz, amitől az aszinkron lehetőségek megnyíltak.
Miért baj, ha egy fejlesztőmérnök többet hoz ki egy eszközből, mint annak fejlesztői? Annakidején ez nem volt még téma. Senki sem tudta bizonyosan, hogy mitől annyira más az analóg hangrögzítési eljárás, mint a digitális, hiszen egy csomó paraméterben eleve lekörözi a digitális az analógot, mi lehet hát a bibi? Csak néhány éve veszik komolyan az időzítési anomáliákat, és még néhány év kell az egyéb különbségek teljeskörű megértéséhez, onnan kezdve az analóg csak kizárólag hobby és történelem, némi szokásos pszihológiával fűszerezve.
DAC-olás
Windows alatt feltétlenül.
Az Apple gépeknek nem kell USB Audio 2.0 eszközhöz külön driver!
Olvastam, hogy van 2 cég is aki ilyen általános usb 2.0 drivert írt Windowshoz (audio cuccokra).
Valamint elvileg Linux alá sem kell külön driver. A pc-seknek is van remény
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
DAC-olás
Bocs fiúk mert lehet ez itt OFF de nem akartam új topikot nyitni. Erről tud valaki valamit?
Igen. A. Milán hangmérnök igényes, kiváló technikával készült felvételei.
DAC-olás
Bocs fiúk mert lehet ez itt OFF de nem akartam új topikot nyitni. Erről tud valaki valamit?
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
DAC-olás
Egészen pontosan OSX 10.6.4.-től felfelé.
http://www.ayre.com/usb-192-apple.htm
http://www.usbdacs.com/hs24192/hs24192.html
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
DAC-olás
Az USB 2 eszközök pedig kizárólag a számukra írt, meglehetősen bonyolult programmal kezelhetők.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
DAC-olás
Ezt is érdekes lehet átolvasni:
Asynchronicity: A USB Audio Primer
Az alábbi idézetet a TI honlapról másoltam ide:
The TAS1020B integrated circuit (IC) is a universal serial bus (USB) peripheral interface device designed specifically for applications that require isochronous data streaming. Applications include digital speakers, which require the streaming of digital audio data between the host PC and the speaker system via the USB connection. The TAS1020B device is fully compatible with the USB Specification Version 1.1 and the USB Audio Class Specification.
Bizonyára mindnyájan ismeritek az USB 1.1 és az USB Audio Class előírásokat.
DAC-olás
Akkor ajánlom figyelmedbe ezt
Kedves Fülelek,
a TAS1020 éppen azt teszi, amit leírtam. Mire hívtad fel figyelmemet?
Azt gondolom, hogy az USB 1.1 eszközök lényeges fejlődésen már nem mennek keresztül. A TAS1020 egy 9 éves processzor.
Az USB 2 eszközök pedig kizárólag a számukra írt, meglehetősen bonyolult programmal kezelhetők.
DAC-olás
De itt a lényeg:
Asynchronous USB essentially turns the computer into a slave device as opposed to adaptive USB which does the opposite. Thus, an asynchronous USB DAC has total control over the timing of the audio. One very important feature of asynchronous USB mode is bidirectional communication between the computer and the DAC. The computer sends audio and the DAC sends commands or instructions for the computer to follow. For example the computer's clock becomes less accurate over a given period of time and can send too much data too quickly and fill up the buffer. Asynchronous DACs will instruct the computer to slow down, thus avoiding any negative effects of a full, or empty, buffer which can manifest itself into audible dropouts and pops or clicks. According to Wavelength Audio the tail is no longer wagging the dog when using asynchronous USB mode. Plus all of this is done without additional device drivers or software installation.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
DAC-olás
Ezt is érdekes lehet átolvasni:
Asynchronicity: A USB Audio Primer
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
DAC-olás
Kösz, hogy beraktad ezt a linket!
Az általam forgalmazott Halide Bridge is ezt a technológiát használja.
Számomra ezzel az eszközzel sikerült talán eddig a legjobban élvezetessé tenni, a számítógépről történő zenehallgatást.
Ezen kívűl még a dCS USB eszközei, ill. az Ayre USB termékei is ennek a liszensze alapján muzsikálnak.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
- fülelek
- V.I.P.

DAC-olás
aszinkron usb dac nem építhető. Persze, kérdés, mit értesz aszinkron alatt. Az usb jel nem hangspecifikus jel, azt értelmezni kell, ehhez usb 1.1 specifikáció alatt 12 MHz órajel szükséges a vevő oldalon. Az értelmező áramkőr saját maga állítja elő a helyi dac, vagy spdif kimenet számára a "hangspecifikus" órajelet.
DAC-olás
Én munkahelyi ártalmam révén máshoz hasonlítom a szitut, amihez szerintem jobban talál: mint pc-ben a CPU...
Olvasgattam mostanában dac chipekről, ezekről is írnak jót-rosszat. De úgy gondolom ezt sem kell túlmisztifikálni, láttam olyasmit pl ami (laikus szemmel!) azért objektív tesztnek tűnt:
http://www.audiodesignguide.com/DAC_final/DacFinal.html
(megtaláltam guglival).
Amire kíváncsi lennék, miért szidják sok helyen az usb alapú chipeket, és miért mondják, hogy jelenleg még alig van olyan usb dac ami "jól" van implementálva? A napokban olvasgattam a témáról és előjött többször is fórumokon. Fene tudja, mi ez a nagy szkepticizmus.
Más: aszinkronos usb-vel próbálkozott valaki? Állítólag a hiface usb/spdif konvertere ilyen, kíváncsi lennék szakvéleményre. Egyesek szerint megbízhatóbb megoldás, és kevésbé befolyásolja (rontja) a számítógép mint forrás, de egyelőre elég új megoldásnak tűnik.
aszinkron usb dac nem építhető. Persze, kérdés, mit értesz aszinkron alatt. Az usb jel nem hangspecifikus jel, azt értelmezni kell, ehhez usb 1.1 specifikáció alatt 12 MHz órajel szükséges a vevő oldalon. Az értelmező áramkőr saját maga állítja elő a helyi dac, vagy spdif kimenet számára a "hangspecifikus" órajelet.
DAC-olás
Nekem Hiface van. Hangra tényleg nagyon jó, viszont a driveren lenne még mit csiszolni.
Én munkahelyi ártalmam révén máshoz hasonlítom a szitut, amihez szerintem jobban talál: mint pc-ben a CPU...
Olvasgattam mostanában dac chipekről, ezekről is írnak jót-rosszat. De úgy gondolom ezt sem kell túlmisztifikálni, láttam olyasmit pl ami (laikus szemmel!) azért objektív tesztnek tűnt:
(megtaláltam guglival).
Amire kíváncsi lennék, miért szidják sok helyen az usb alapú chipeket, és miért mondják, hogy jelenleg még alig van olyan usb dac ami "jól" van implementálva? A napokban olvasgattam a témáról és előjött többször is fórumokon. Fene tudja, mi ez a nagy szkepticizmus.
Más: aszinkronos usb-vel próbálkozott valaki? Állítólag a hiface usb/spdif konvertere ilyen, kíváncsi lennék szakvéleményre. Egyesek szerint megbízhatóbb megoldás, és kevésbé befolyásolja (rontja) a számítógép mint forrás, de egyelőre elég új megoldásnak tűnik.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11255
- Kapcsolat:
DAC-olás
Én az eddigi USB csatlakozással is rendelkező DAC-oknál azt tapasztaltam, hogy SPDIF bemenetről hajtva általában jobb hangot produkálnak, tehát a szkepticizmus mögött van némi gyakorlati tapasztalat is.
DAC-olás
(megtaláltam guglival).
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
Az erősítőmben ilyen DAC csip van (ha minden igaz), és én elég jónak is találom ahogyan teszi a dolgát (persze a helyén kezelve)...
De gondolom még jobbá lehetne tenni mint ahogyan azt a gyárban elvégezték!?
A kiszolgálást egyébként konkrétan mire értitek, mit értetek alatta?
A D/A chip jelen esetben nagyjából annyira fontos, mint egy autóban a szelep. Kétségtelenül kiemelt szerepe van, de ha a többi részegység gagyi, hiába van titániumból, a járgány nem lesz sebesebb. Persze a dolgok leegyszerűsítésére való érthető törekvésben a vásárlónak valamihez kötnie kell a minőséget, gyártóknak pedig érdeke a misztikum fenntartása, ezért jellemzően a D/A chipbe kapaszkodnak mindketten. Hogy én is csatlakozzam az egyszerűsítőkhöz, azt mondom, egy nagyon jó chippel szerelt DAC is szólhat gyengébben, mint egy gyengébb chipes, de színvonalas analóg résszel, órajellel és tápegységgel rendelkező típus.
- fülelek
- V.I.P.

DAC-olás
Az erősítőmben ilyen DAC csip van (ha minden igaz), és én elég jónak is találom ahogyan teszi a dolgát (persze a helyén kezelve)...
A dac-ban az átalakító csipen kívül fontos elem a csipet követő szűrő, analóg áramkör, annak a tápellátása, magának a dac csipnek a tápellátása, a vezérlőjeleket adó csip minősége, tápellátása, az egész áramköri lap tervezése, árnyékolása, földelés rendszere, "tovább is van, mondjam még?"
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
DAC-olás
Egy darab chip semmire nem jó önmagában, a környezete legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint a chip maga. A csipszet nem szeretem, mert beleragad a fogamba, de az AK4384 csip jó közepes minőségűnek mondható -ha megfelelően ki van szolgálva, ami nem valószínű abban az árkategóriában, ahol szerepel.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
DAC-olás
Másrészt a szolgáltatások és a hangminőség nem annyira függ össze.
így van. a legtöbb esetben nem függ össze a kettő!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
DAC-olás
Én igazából egy kicsit audiophilebb hangzást keresek, nincs szükségem ennyi funkcióra, fülhallgató erősítőre.
Egyrészt honnan tudod, hogy az mennyire audiofil? Másrészt a szolgáltatások és a hangminőség nem annyira függ össze.
DAC-olás
Milyen rendszerbe keresel DAC-ot? A Zero DAC kipróbálása ügyében értekezzünk privátban!
Mint ahogy írtam, egy Zotac HTPC-t szeretnék használni forrásnak, de a dac-ra rákötném a cd lejátszóm is, ha jó hangja van. Amúgy egy Audio Analogue Bellini Donizetti párosom van (előerősítő, végfok), JMLab Chorus 707-es hangfalakkal. A kábelezést épp most fejlesztgetem, nagy valószínűséggel a nagy része ValhallA lesz. Tehát én inkább audiophile-ebb hangzást keresek.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
Köszönöm a linkeket. A Zero Dac az ami tetszene úgy érzem, de ehhez ki kell próbálnom. Én igazából egy kicsit audiophilebb hangzást keresek, nincs szükségem ennyi funkcióra, fülhallgató erősítőre. Nem kell sok kapcsoló, led, meg miegymás. Tapasztalat szerint annál jobb, minél egyszerűbb.
Milyen rendszerbe keresel DAC-ot? A Zero DAC kipróbálása ügyében értekezzünk privátban!
DAC-olás
Köszönöm a linkeket. A Zero Dac az ami tetszene úgy érzem, de ehhez ki kell próbálnom. Én igazából egy kicsit audiophilebb hangzást keresek, nincs szükségem ennyi funkcióra, fülhallgató erősítőre. Nem kell sok kapcsoló, led, meg miegymás. Tapasztalat szerint annál jobb, minél egyszerűbb.
Mindenesetre lehet, hogy a Zero Dac-ot kipróbálom. Cambridge-ről nem hallottam túl jót, úgyhogy az biztos, hogy kimarad.
Esetleg másnak más ötlet?
Köszönettel
Balázs
Néhány itthon is kapható DAC/külső hangkártya a Hivox-on kívül: Cambridge Audio DACMagic, ESI Dr.DAC Prime, Zero DAC, TC Electronic Konnekt8
Némelyiknek itt is utána lehet nézni:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nverterek/
http://www.hs-online.com/hu/FireWire-ha ... -2831.html
Az összekötésben pedig vagy maradsz az optikainál, vagy átalakíttatod koax csatlakozóssá, vagy amelyiknek van USB/Firewire bemenete akkor azt használod, vagy veszel olyan eszközt, ami USB-SPDIF átalakító(ilyen pl a hiface, vagy a hivox féle átalakító).
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv