Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Rag »

Dràga amerikai kábelem cseréltem le olcsó kábelre. De a kábelt azért nem szabad lebecsülni. Sajnos nem minden kábel lesz jó minden erősitővel. Ennek egyszerű fizikai okai is vannak. Sok jó kábel van az apróban, ki kell párat próbálni. Pl nálam ami acsöves utám van, nem jó a tranzisztoros után
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Mindenkinek más a "belépő" szett.
Sokan túllihegik a kábelt, a kábelek ára a rendszer 10-15%-át tegye ki max, szerintem.
A mai Hama kábelek (belépőek) gyengék, a Kácsások nem rosszak.
Az aprókban mindenféle kábelt találsz!

Köszönöm!
Nekem is úgy tűnik, hogy nagyobb jelentőséget tanúsítanak nekik, mint, ami van valójában.
(Persze, ez a legtöbb hobbinál így van, a legelszántabbaknak olyan részletek is fontosak, amit a kívülállók nem képesek megérteni.)
Pioneer VSX329 erősítő, Jamo S626 hangfal konkrétan, amit én belépőszintnek gondolok, meg a hozzákapcsolt eszközök (tv, kábeltv set-top-box, bluray lejátszó).

Hama márkanévvel árult kábelekkel, csatlakozókkal találkoztam már korábban, ilyeneket magamtól se vennék, de az Avinity márkanévvel árult kábelek ránézésre ("színre/tapintásra") jobbnak tűntek.
Mondjuk, a "rendszerben" lévő összesen 3 hdmi kábelből 1 Kácsánál vett Audioquest Pearl (tán' a legolcsóbb AQ), a másik 2 meg Avinity.
(Illetve az ethernet kábelek is mind AQ Pearl sorozatúak.)
S túl sokat olvasom a fórumot, oszt' rág a hifi bogár, hogy nem kéne-e lecserélni őket, pusztán csak azért, hogy egyformák legyenek.
De, asszem' nem.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Doky »

Belépő szintű eszközök (erősítő, lejátszó, hangfal) esetében, gondolom, túl nagy jelentősége a kábeleknek nincsen.

De azért csak megkérdezem, van értelme szakboltból minőségi(bb) kábelt rendelni (pl. Kácsa-féle szerelt kábelt) vagy bőven elég a helyi plázában (is) kapható (a Hama magasabb minőségű márkájából, az) Avinityből válogatni?
Mindenkinek más a "belépő" szett.Sokan túllihegik a kábelt, a kábelek ára a rendszer 10-15%-át tegye ki max, szerintem.
A mai Hama kábelek (belépőek) gyengék, a Kácsások nem rosszak.
Az aprókban mindenféle kábelt találsz!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Belépő szintű eszközök (erősítő, lejátszó, hangfal) esetében, gondolom, túl nagy jelentősége a kábeleknek nincsen.

De azért csak megkérdezem, van értelme szakboltból minőségi(bb) kábelt rendelni (pl. Kácsa-féle szerelt kábelt) vagy bőven elég a helyi plázában (is) kapható (a Hama magasabb minőségű márkájából, az) Avinityből válogatni?
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 946

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hi, azon gondolkodom mivel ugy is akarok egy jo fejhallgato erositot akkor nem-e lehetne rogton elofokkent hasznalni.  Semmi mas nem lenne rakotve csak audio pc de a feltetel, hogy taviranyithato legyen az "elofok". Szerintetek nagy butasag a fejhallgato erositot elofokkent hasznalni? Nem hozna annyit a hangfalakra mint egy elofok? Ahova szeretnem es amin gondolkodom.

Dedikalt 7 koros audio pc PP USB kartyaval.
Crown PSA-2 erositovel
Infinity IRS Sigma hanfal
Hydrasound kabelek a felsobb kategoriabol es PP Red Twin USB kabel.
ML DAC meg a regi valtozat menyusek-tol

Amit meg kineztem fejhallgato erositonek es elofoknak is: Violectric HPA V281 vagy Bryston BH-1
Fejhallgatot a Sennhesier HD800-ast szeretnem.

Bryston-on azert is elmekedek mert kesobb szeretnek egy olyan vegfokot is beszerezni meg a McIntosh era elott.
Tudom szep tervek de ez nem most jott, csak "nehez" a kivitelezese.

Talan meg lesz egy CD jatszo is rakotve de az megoldhato mert a PC XLR-en lesz rakotve a CD meg RCA-n mar csak az asszony vegett, hogy takaritas kozben vagy fozes kozben o is elvezze az eletet. 
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

füci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: füci »

Üdv.

Egy barátom keres R&B , Hip hop  zenére végfokot hozzá tartozó ellőfokkal  .
Crown ,Cerwin Vega Cxa 8 amire gondolt vagy egyéb is érdekli - amit hallott  az a CV-900 !
Helység 60m2  - új is szóba jöhet az ár képlékeny érdekli olcsóbb de akár 500e ft értékben is .

Véleményeket előre is köszönöm !  

aeternum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 174

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: aeternum »

A tranyo előnye hogy nem szokót kiégni mint a csö,.2 3 év múlva már lehet hogy nem kapható csö hozzá,mivel fogyasztói társadalomban élünk ezek is olyanok mint a telefonok 3-4 éves géphez már  nem igazán van  tartozék és ha van 2-3x áron .A cső is így van,ha hosszabb zene hallgatásra akarod használni vagyis napi 5 6 óra-vagy több ahogy engedi a szabad időd,akkor néz utána a cső élettartalmának és a gyártói oldalon is nézd meg hogy hány éves géphez gyárt csövet,.A másik hogy javíthatóbb a tranyos mint a cső,de én feleslegesnek tartom hogy több  százezret-vagy milát kidobj az ablakon,mert mindig van jobb a másiknál.Valaki ,bakelit,valaki kazetta,valaki cd,vagy más pc hangot szereti.Én sok gépet kipróbáltam és maradt a fet,de tuningolt hanggal,mert olcsó és tud olyat a mit a cső , és fordítva.Sokan úgy hiszik hogy a cső a minden ,de nem ,ahány szenei kiadó,annyi féle hang.A 30 40 éves bakelitek jobbak mint a mostani gagyi szarok amiket meg vesznek,tehát összességében,mérlegeld  hogy mi érné meg jobban .és csak a saját fülednek higgyél .Én az utóbbi hármat szoktam hallgatni,és meg valóm hogy, vannak zenei hangok amik cd jobbak mint bakeliten,de van hogy kazettán jobban szól,én használok bemerő mikrofont,és szkopot,úgy hogy vitatható mi jobb mi nem.Ez az én meglátásom ,de neked kell dönteni,ennyi
Ez netto marhasag. A cső része. De szerencse h akinek írtad, ezzel tisztában van.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.

Bohumil Hrabal

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Nagyon sokan elfogadnák egy csöves masinát, ami a házat döngetve tudja küldeni a Thunderstruck-ot vagy a Rockafeller Skank-et

Bemelegítésnek először a 3 MC's and 1 DJ-t ajánlanám, aztán az It's like that-et, aztán az említetteket, majd Walk this way.      

Ha már ugye, a "kezdő hifi tanács kéne"-ben járunk :-)

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 505

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: goodman »

A tranyo előnye hogy nem szokót kiégni mint a csö,.2 3 év múlva már lehet hogy nem kapható csö hozzá,mivel fogyasztói társadalomban élünk ezek is olyanok mint a telefonok 3-4 éves géphez már  nem igazán van  tartozék és ha van 2-3x áron .A cső is így van,ha hosszabb zene hallgatásra akarod használni vagyis napi 5 6 óra-vagy több ahogy engedi a szabad időd,akkor néz utána a cső élettartalmának és a gyártói oldalon is nézd meg hogy hány éves géphez gyárt csövet,.A másik hogy javíthatóbb a tranyos mint a cső,de én feleslegesnek tartom hogy több  százezret-vagy milát kidobj az ablakon,mert mindig van jobb a másiknál.Valaki ,bakelit,valaki kazetta,valaki cd,vagy más pc hangot szereti.Én sok gépet kipróbáltam és maradt a fet,de tuningolt hanggal,mert olcsó és tud olyat a mit a cső , és fordítva.Sokan úgy hiszik hogy a cső a minden ,de nem ,ahány szenei kiadó,annyi féle hang.A 30 40 éves bakelitek jobbak mint a mostani gagyi szarok amiket meg vesznek,tehát összességében,mérlegeld  hogy mi érné meg jobban .és csak a saját fülednek higgyél .Én az utóbbi hármat szoktam hallgatni,és meg valóm hogy, vannak zenei hangok amik cd jobbak mint bakeliten,de van hogy kazettán jobban szól,én használok bemerő mikrofont,és szkopot,úgy hogy vitatható mi jobb mi nem.Ez az én meglátásom ,de neked kell dönteni,ennyi

A hozzászólásodból nekem az tűnik ki, hogy az ismereteid a csöves technológiát illetően kissé hiányosak. Általában ezek szoktak lenni az ellenérvek azoktól akik nem birtokoltak még csöves erősítőt, és nem ismerik a lelkivilágukat. Természetesen ezekből is van kiváló és kevésbé jól sikerült. Meg kell találni a számunkra megfelelőt. Megnyugtatlak, csövek a mai napig kaphatók, akár újak akár használtak. Úgy gondolom ez még egy darabig így is lesz, nem kell tartani a megszűnéstől.
A másik. Bizony vannak olyan csöves erősítők amelyek képesek élvezhetően tolmácsolni a rock és metál zenét. Jómagam is hallottam több ilyet. És  még csak bankot sem kell rabolni ahhoz, hogy hozzájussunk.
Írásommal nem szeretnék vitát generálni, legfőképp megbántani nem akarok senkit.  

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: manman12 »

Vannak olyan csöves erősítők, amelyekkel kifejezetten jó metált hallgatni. Például a Manley Stingray® II

manley-stingray-ii.png

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2167

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Heavy metalhoz és rockzenéhez-otthoni zenehallgatásnál- csöves vagy tranzisztoros erősítő jobb?

Vannak olyan csöves erősítők, amelyekkel kifejezetten jó metált hallgatni. Például a Manley Stingray® II

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Nagyon sokan elfogadnák egy csöves masinát, ami a házat döngetve tudja küldeni a Thunderstruck-ot vagy a Rockafeller Skank-et
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: manman12 »

Heavy metalhoz és rockzenéhez-otthoni zenehallgatásnál- csöves vagy tranzisztoros erősítő jobb?

Csak tranyo,csö semifélekép

Kobuc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1
Kapcsolat:

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Kobuc »

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Nah, a kedvedért kikerestem a fórum által küldött mailek közül, amit anno küldött a rendszer:

"Szia!

Azért nem árulom, mert azt találtam, hogy megfelelő táplálás esetén az IC-k jobbak. Szűrni kell az OPA tápját áganként pl. 47 ohm + 470uF-dal és akkor jó. Pl. OPA2209-et vagy OPA1642-t ajánlok. Előbbi enyhén sötét, utóbbi enyhén világos és enyhén agresszív. Érdemes vegyesen használni, ha semlegesség a cél.

Üdv,
Bertalan"

Köszi a fáradozást.
Én a egy dual mono VSPS phonoclonba raktam a NE5534 (250 Ft+áfa) helyett Bkercső Green OPAMP-ot
A 470uF szürés megvolt, a 47 Ohm mondjuk nem. A táplálás akkumulátoros +/-12 volt. Sorba kötött 24 voltot osztottam meg ellenállássokkal, ill kondikkal +12 - 0 - - 12 voltra. 
Ég és föld volt a különbség az IC és a Green között - az utóbbi javára.
Az általa javasolt IC-ket nem próbáltam.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8045

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Melyik az a kettő?
Nah, a kedvedért kikerestem a fórum által küldött mailek közül, amit anno küldött a rendszer:

"Szia!

Azért nem árulom, mert azt találtam, hogy megfelelő táplálás esetén az IC-k jobbak. Szűrni kell az OPA tápját áganként pl. 47 ohm + 470uF-dal és akkor jó. Pl. OPA2209-et vagy OPA1642-t ajánlok. Előbbi enyhén sötét, utóbbi enyhén világos és enyhén agresszív. Érdemes vegyesen használni, ha semlegesség a cél.

Üdv,
Bertalan"
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Nézegetem ezt az OPAMP-ot, egy kicsit húzós az ára.
A következő mondatot viszont nem értem:
This new OP-Amp module is drop-in compatible with AD711, AD811, AD825, AD847, AD8610, AD797, LM6171, LME49710, LME49990, LT1028, NE5534, OPA134, OPA604, OPA627, TL071, TL081, TLE2071CP etc. for singles.

Ezek szerint fenti OPAMP-ok csak a nevükben különböznek egymástól ?

Az adatlapok tanulmányozását melegen ajánlom.
Könnyen le tud ám füstölni a cseréknél.
Feszültségek,gerjedés...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Melyik az a kettő?
Sajnos az előző regemmel együtt ez az info is ment a levesbe. Akartam Green-t venni Tőle, és akkor ajánlott 2 félét, de már nem emlékszem melyik kettőt.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Nem gyárt, viszont ajánl helyette 2 félét is, amiket Ő is használ.Melyik az a kettő?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Köszi, remélem az AD797 és a NE5534 közül az előbbi hangját hozza.
Anno vettem phonoba Bkercső féle OPAMP Green-t. Annak a hangja mérföldekkel jobb a NE5534 IC hangjánál. Bkercső viszont már nem gyárt.

Nem gyárt, viszont ajánl helyette 2 félét is, amiket Ő is használ.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Nem, csak a környezet/implementáció érdemi változtatása nélkül helyettesíthetők egymással. A kapott hang is más lesz.
Köszi, remélem az AD797 és a NE5534 közül az előbbi hangját hozza.
Anno vettem phonoba Bkercső féle OPAMP Green-t. Annak a hangja mérföldekkel jobb a NE5534 IC hangjánál. Bkercső viszont már nem gyárt.
Naim Uniti Atom

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Nem, csak a környezet/implementáció érdemi változtatása nélkül helyettesíthetők egymással. A kapott hang is más lesz.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Nézegetem ezt az OPAMP-ot, egy kicsit húzós az ára.
A következő mondatot viszont nem értem:
This new OP-Amp module is drop-in compatible with AD711, AD811, AD825, AD847, AD8610, AD797, LM6171, LME49710, LME49990, LT1028, NE5534, OPA134, OPA604, OPA627, TL071, TL081, TLE2071CP etc. for singles.

Naim Uniti Atom

szaboimre
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: szaboimre »

Vagy veszel az ebayről rendes tűskéket ,alátétel együtt.  Az érménél biztos jobbak, és nem kell vagyonokat fizetni értük.
én is épp most nézegettem ilyeneket.  pár ezer forintos tétel....még nemes fából is...

Ezekre gondoltam én is.Ha ennek nincs külön szerepe(hogy mi van a tüskék alatt),akkor ez lesz a befutó.
Köszönöm

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 121

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Amatőr61 »

Pénzérme is megteszi, például 5 forintos.
Az érme közepébe érdemes pici süllyesztést csinálni, hogy a tüske abba belefeküdjön, ne tudjon lecsúszni róla.
A legegyszerűbb, ha egy pontozóval finoman ráütsz, a lényeg, hogy az érem egy sík fémfelületen feküdjön fel, mert ellenkező esetben az érme túloldala kidomborodhat.
1,5 mm-es fúróéllel is lehet bele finoman süllyesztést készíteni, de vigyázz, ne legyen túl mély.

Az Informatéka (1067 Budapest, Teréz körút 31.) árul Söund Arts gyártmányú, matt fekete színű, fém tüske alátétet, 250 forint/db áron.
http://informateka.shop.hu/

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”