Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

DAC vásárlás előtt állok, véleményeket kérnék egy Dacról...Amit kinéztem egy Musical Fidelity M1 dac lenne...Véleményeket kérnék, és esetleg alternatívákat ebben az árszegmensben...Köszi előre is.

http://www.audioland.hu/tesztek/bemutat ... idelity-m1

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

DAC vásárlás előtt állok, véleményeket kérnék egy Dacról...Amit kinéztem egy Musical Fidelity M1 dac lenne...Véleményeket kérnék, és esetleg alternatívákat ebben az árszegmensben...Köszi előre is.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: opel123 »

http://takoelec.com/...ts/dac/ebi.html
Ezt ismeri valaki ????

Nem de a csöveknek van benn hely.

Steinhart
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 198

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Steinhart »

Luxman Cl-38C Csöves előerősítő, Luxman MQ-88uC csöves végerősítő, Luxman M-200 végerősítő, Luxman D-380 Csöves CD, Sonus Faber Maxima Amator, Zu Audio Soul MK2, Aurender A100 Streamer, Thorens TD2001,TP-90, Audio-technica AT-ART9, Siltech LS180 G3, Furutech tp609-e

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

Hát sajnos olyan magasságokba ment a GE 6L6, hogy oda már nem követtem. A manusz hetente tesz fel új szett csöveket, a jövő héten bepróbálkozom mégegyszer, hátha szerencsém lesz.
Üdv,
NL

Vendég

DAC-olás

Ma iccaka megpróbálok az orosz 6P3SZ csövek helyett leütni NOS GE 6L6GC-ket. Ha fele annyira jó mint amennyire áradoznak róla a gitáros blogokban akkor a Pointe-m szárnyakat kap.
Nagyjából biztos lehetsz benne, hogy ezek is beválnak majd. 6p3sz-ből csak az 1975 előttiek szólnak valahogy, az újabbaknál tulajdonképpen még a VA 350B is jobb (az a legjobb kínai 6L6 variáns). Nem tud olyan "kunsztokat", de bejáratás után összeszedettebben szól...

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: prando »

Alapvetően kétféle "felkonvertálás" van, idesorolnám némi leegyszerűsítéssel a túlmintavételezést is. Igen kevés DAC van ma már, ami nem túlmintavételezéses, az angol szakzsargon ezeket NOS vagyis non-oversampling DAC-nak hívja.

Újfent kösz!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

prando
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Bármelyik dac hangminőségében csak egy kis szelet a mintavételi konverzió megléte vagy hiánya, sok egyéb tényező fontosabb szerepet játszik, csak azokat nem szokták fícsörként felsorolni.

köszönöm!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

Hali srácok!
Úgy tűnik mostanában bejönnek a dolgok. Sikerült szerezni a DAC-ba NOS PCC88-as hamburgi Valvo csöveket. Tungsram ki-Valvo be. Órák óta fülig érő szájjal hallgatok zenét. Hehe. Ma iccaka megpróbálok az orosz 6P3SZ csövek helyett leütni NOS GE 6L6GC-ket. Ha fele annyira jó mint amennyire áradoznak róla a gitáros blogokban akkor a Pointe-m szárnyakat kap.

Eddig minden NOS nyugati cső nagyot dobott a hangon. Mullard ECC83, Amperex 6072 a fonó előfokban hatalmas lett.

Üdv,
NL

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: padam »

50-100 kozotti kategoriaban mi szamit most bestbuynak?
A micromega duo dacja pld?

A Parasound-ot ajánlom (DAC1000 v. DAC1100)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3614

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Köszönöm szépen a válaszodat!
Valóban kissé elkapkodtam, mindössze kettő meghallgatás alapján ítéltem, holott nyilvánvaló, hogy a választék bővebb és nem lehet ennyire feketén-fehéren megítélni a dolgot. Egyelőre ennyi a tapasztalatom, lesz több is, remélem pozitív irányt vesz a tapasztalati utam.
Megjegyzem, hogy a cd játszómban(HDCD-t is visz) 24/96-os DAC van, de azt gondolom nem konvertál, nem olvastam róla semmi ilyesmit, csak kezeli a jelet, viszont analógban sztem szebben szól a kettő hallgatott felkonvertáló DAC által analóggá alakított-tól és az erősítőmben lévő 192-es NEM felkonvertáló DAC is mintha egy fokkal meghaladná emezeket. Ez utóbbi nem nagy különbség, már lehet, hogy csak képzelgés, hit, ízlés, stb. Viszont a kikapcsolható felkonvertálással is hallgatható dac, kikapcsolva szépen szólt, szebben, mint az erősítőmben lévő. Persze ízlések és pofonok...
Kösz a figyelmet!

Alapvetően kétféle "felkonvertálás" van, idesorolnám némi leegyszerűsítéssel a túlmintavételezést is. Igen kevés DAC van ma már, ami nem túlmintavételezéses, az angol szakzsargon ezeket NOS vagyis non-oversampling DAC-nak hívja.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Egy kis érdekesség: Burson Audio HA-160D
http://www.6moons.com/audioreviews/burson5/1.html

Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Bármelyik dac hangminőségében csak egy kis szelet a mintavételi konverzió megléte vagy hiánya, sok egyéb tényező fontosabb szerepet játszik, csak azokat nem szokták fícsörként felsorolni.

prando
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Nem kapkodnék a vélemény nyilvánítással.

Például a kb 4 milliós igen kiváló Linn Klimax DS hálózati lejétszó is 384 (vagy 352,8) kHz-re konvertál minden 48 (44,1) kHz forrást és kevés kifogásolnivalót lehet találni a hangjában. A mai modern DAC-ok szinte mindegyik felkonvertál, csak egyre többen teszik ezt DSP-vel és nem egy erre a célre dedikált chippel és további DSP áramkörökkel próbálják meg ezt a megoldást a lehető legjobban kiszolgálni órajel kezelés, digitális szűrés és általában pufferelés, memóriából olvasás tekintetében. A felkonvertálás nem triviális és könnyű rosszul csinálni, de egyre többen csinálják jól. A hozzánk közelálló M2Tech Young DAC is konvertál 384 (352,8) kHz-re, a Naim DAC és NDX 768 vagy 704,8 kHz-re, a DAC-kal egybeépített Devialet 192 kHz-re, a Lavry DA10 96 kHz-re stb, stb. Ezek bármelyikével ( és sok más hasonló technológiájú DAC-kal) élete végéig boldog lehet az ember. Ettől persze még mindíg nagyon szeretem a nem felkonvertáló, nem túlmintavételező Altmann DAC-ot is.

Köszönöm szépen a válaszodat!
Valóban kissé elkapkodtam, mindössze kettő meghallgatás alapján ítéltem, holott nyilvánvaló, hogy a választék bővebb és nem lehet ennyire feketén-fehéren megítélni a dolgot. Egyelőre ennyi a tapasztalatom, lesz több is, remélem pozitív irányt vesz a tapasztalati utam.
Megjegyzem, hogy a cd játszómban(HDCD-t is visz) 24/96-os DAC van, de azt gondolom nem konvertál, nem olvastam róla semmi ilyesmit, csak kezeli a jelet, viszont analógban sztem szebben szól a kettő hallgatott felkonvertáló DAC által analóggá alakított-tól és az erősítőmben lévő 192-es NEM felkonvertáló DAC is mintha egy fokkal meghaladná emezeket. Ez utóbbi nem nagy különbség, már lehet, hogy csak képzelgés, hit, ízlés, stb. Viszont a kikapcsolható felkonvertálással is hallgatható dac, kikapcsolva szépen szólt, szebben, mint az erősítőmben lévő. Persze ízlések és pofonok...
Kösz a figyelmet!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3614

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Fórumtársak!

Kinek milyen tapasztalatai vannak a felkonvertáló DAC-okkal?
(nem olvastam vissza, ha megtegyem, jelezze valaki).Kösz!
Nos, az én válaszom: rossz. Próbáltam egy 192-re és egy 384-re felkonvertálót, mindkettő a magasba húz, kissé fényes hangú, basszusban súlytalanná váló hangkép lett. Előbbiben kikapcsolható volt a szolgáltatás, jobb is lett a hangja. Márkákat nem írnék, nekem úgy tűnik (kettő alapján), hogy egy az irány. De a héten jön egy harmadik, az is 192-re húzó lesz és az is kikapcsolható. Meglátom.
Üdv!

Nem kapkodnék a vélemény nyilvánítással.

Például a kb 4 milliós igen kiváló Linn Klimax DS hálózati lejétszó is 384 (vagy 352,8) kHz-re konvertál minden 48 (44,1) kHz forrást és kevés kifogásolnivalót lehet találni a hangjában. A mai modern DAC-ok szinte mindegyik felkonvertál, csak egyre többen teszik ezt DSP-vel és nem egy erre a célre dedikált chippel és további DSP áramkörökkel próbálják meg ezt a megoldást a lehető legjobban kiszolgálni órajel kezelés, digitális szűrés és általában pufferelés, memóriából olvasás tekintetében. A felkonvertálás nem triviális és könnyű rosszul csinálni, de egyre többen csinálják jól. A hozzánk közelálló M2Tech Young DAC is konvertál 384 (352,8) kHz-re, a Naim DAC és NDX 768 vagy 704,8 kHz-re, a DAC-kal egybeépített Devialet 192 kHz-re, a Lavry DA10 96 kHz-re stb, stb. Ezek bármelyikével ( és sok más hasonló technológiájú DAC-kal) élete végéig boldog lehet az ember. Ettől persze még mindíg nagyon szeretem a nem felkonvertáló, nem túlmintavételező Altmann DAC-ot is.

prando
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Fórumtársak!

Kinek milyen tapasztalatai vannak a felkonvertáló DAC-okkal?
(nem olvastam vissza, ha megtegyem, jelezze valaki).Kösz!
Nos, az én válaszom: rossz. Próbáltam egy 192-re és egy 384-re felkonvertálót, mindkettő a magasba húz, kissé fényes hangú, basszusban súlytalanná váló hangkép lett. Előbbiben kikapcsolható volt a szolgáltatás, jobb is lett a hangja. Márkákat nem írnék, nekem úgy tűnik (kettő alapján), hogy egy az irány. De a héten jön egy harmadik, az is 192-re húzó lesz és az is kikapcsolható. Meglátom.
Üdv!

Vendég

DAC-olás

Nekem nem Cd futóműhöz kell ,hanem Popcorn C-200 és Digitális Tv után és Pc.
És persze nagy felbontású Flac-hez.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

50-100 kozotti kategoriaban mi szamit most bestbuynak?
A micromega duo dacja pld?

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Nem rossz az annyira! Amennyiért árulják használtan megéri, szerintem.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Üdv
Lehet tudni mi ez a C.A. DacMagic eladási dömping???? Gondolkodtam rajta de kicsit elbizonytalanít gondolkodik.gif a sok eladó darab.

Elmúlt a divathullám, józan füllel meghallgatva meg erősen felejthető darab.

Vendég

DAC-olás

Üdv
Lehet tudni mi ez a C.A. DacMagic eladási dömping????
Gondolkodtam rajta de kicsit elbizonytalanít gondolkodik.gif a sok eladó darab.

Az azért még nem az a kategória, amiről ne lehetne továbblépni. Szerintem ennyi.

Vendég

DAC-olás

Üdv
Lehet tudni mi ez a C.A. DacMagic eladási dömping????
Gondolkodtam rajta de kicsit elbizonytalanít gondolkodik.gif a sok eladó darab.

kpista
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kpista »

Itt olvashatsz egy tesztet róla, vagy kérdezd vackor-t...

Kösz, a tesztet ismerem, olvastam.
Bár használói tapasztalatok is érdekesek lennének.

Batkamano
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Batkamano »

Üdv.
Érdeklődöm Musical Fidelity M1 DAC-ot használ v .használt itt valaki?
Vélemény, infó érdekelne erről a gépről.
Kösz.

Itt olvashatsz egy tesztet róla, vagy kérdezd vackor-t...

kpista
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kpista »

Üdv.
Érdeklődöm Musical Fidelity M1 DAC-ot használ v .használt itt valaki?
Vélemény, infó érdekelne erről a gépről.
Kösz.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”