Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- JOE77
- Nincs visszaút
- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
DAC-olás
Jó az régi nagy DENON-ok ban is ez a konverter van+ SONY futó!
Telt ,dús, kevésbé precíz hang!
- JOE77
- Nincs visszaút
- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
DAC-olás
Egy kis segitség kellene. A PCM1701 milyen minőségre?
Egy TA-E1000ESD-t vettem külső DAC-nak, ezt használom, és ebben van PCM1701P 2 db. Ha jól olvastam, 20 bitet tud D/A-ként, mivel ebben a cuccban van egy A/D is, ami minden analog jelet átrak digitálissá. Optikain megyek ki egy Sony MDP-640D Laserdisc/CD játszóról. Ennek valami brutális futóműve van, mivel az LD lemezt is meg kell forgatnia, ahhoz meg kell motor.
Érdemes ezzel a DAC-al foglalkozni? Ha jól néztem 3 bemenete van, 2 optikai, egy koax.
DAC-olás
Sziasztok!
Ezt ismeri valaki? Mennyi pénzt ér maximum?
Köszi, Sanyi
Ezt találtam róla: SMSL
Digit: Firewire, Logitech Sqeezebox Touch, Lynx AES16
Források: Apogee Mini DAC, Lynx Aurora, Mytek Stereo192 DSD, Sonifex RB-DAC1
HIFI: Csöves EL34 push-pull -> Rubicon RP-63F
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1
DAC-olás
Senki nem tud róla semmit???
Tudomásom szerint egyelőre csak Ázsiában kapható.
Digit: Firewire, Logitech Sqeezebox Touch, Lynx AES16
Források: Apogee Mini DAC, Lynx Aurora, Mytek Stereo192 DSD, Sonifex RB-DAC1
HIFI: Csöves EL34 push-pull -> Rubicon RP-63F
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1
DAC-olás
Senki nem tud róla semmit???
http://hardver-teszt.hu/news.php?newsID=1803
Csak kiviácsiságból mi a véleményük a DAC Mágusoknak.
DAC-olás
Sziasztok!
Köszi, Sanyi
chip PCM2704.
két Burr-Brown op ampOPA2350
CARAT-ban is ezek vannak, de a kivitele kicsit gyengébb, nem aranyozott a csatlakozó, nincs RCA kimenet.
5eFt-ot ér?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
DAC-olás
DAC PRIME fölé nem mennék árban (neki plusz pont hogy itthon kapható, nem kell rendelni).
ZeroDAC is kapható itthon (a napokban érkezik az új szállítmány, mivel az előző elfogyott) és a Dr.DAC-kal együtt ki is próbálható, tehát nem kell látatlanban döntened.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
DAC-olás
Sziasztok, DAC-vásárlás előtt állok. Van itthon egy AKG K 172 HD fülesem, és ezek közül valamelyikre gondoltam:
- ESI dr. DAC PRIME [68.400 HUF]
- Maverick Audio TubeMagic D1 DAC w/ GE 5670 Tube [kb. 48.923 HUF]
- ZERO DAC 2009 edition [kb. 29.467 HUF]
PC mellett PS3-ra is használnám.
DAC PRIME fölé nem mennék árban (neki plusz pont hogy itthon kapható, nem kell rendelni).
Illetve van még a már említett Asus Essence DAC, de úgy látom az még nem kapható.
Szerintetek mi lenne a jó választás?
Annyit tennék hozzá, hogy az árhoz könnyen hozzájöhet még 25 % áfa, ha EU-n kívülről jön a ucc. A zero onnan jön, így az itthoni árat nézd inkább alapvetőnek.
Naim-ZU
DAC-olás
Sziasztok, DAC-vásárlás előtt állok. Van itthon egy AKG K 172 HD fülesem, és ezek közül valamelyikre gondoltam:
- ESI dr. DAC PRIME [68.400 HUF]
- Maverick Audio TubeMagic D1 DAC w/ GE 5670 Tube [kb. 48.923 HUF]
- ZERO DAC 2009 edition [kb. 29.467 HUF]
PC mellett PS3-ra is használnám.
Illetve van még a már említett Asus Essence DAC, de úgy látom az még nem kapható.
Szerintetek mi lenne a jó választás?
DAC-olás
Egy kis segitség kellene. A PCM1701 milyen minőségre?
Egy TA-E1000ESD-t vettem külső DAC-nak, ezt használom, és ebben van PCM1701P 2 db. Ha jól olvastam, 20 bitet tud D/A-ként, mivel ebben a cuccban van egy A/D is, ami minden analog jelet átrak digitálissá. Optikain megyek ki egy Sony MDP-640D Laserdisc/CD játszóról. Ennek valami brutális futóműve van, mivel az LD lemezt is meg kell forgatnia, ahhoz meg kell motor.
Érdemes ezzel a DAC-al foglalkozni? Ha jól néztem 3 bemenete van, 2 optikai, egy koax.
DAC-olás
Sziasztok!
Köszi, Sanyi
DAC-olás
http://hardver-teszt.hu/news.php?newsID=1803
Csak kiviácsiságból mi a véleményük a DAC Mágusoknak.
Jól néz ki
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
DAC-olás
Tigris, milyen zenéket hallgatsz vele? A rockosabb műfajt hogy míveli?
Hát én nagyrészt Jazz és Komolyzene, de hallgattam vele már Rockzenét is, nem jött zavarba
Egyre jobb a DAC, kíváncsi leszek más lesz -e a gyári 100 óra ajánlott járatás után.
DAC-olás
Egyre jobb a DAC, kíváncsi leszek más lesz -e a gyári 100 óra ajánlott járatás után.
DAC-olás
DAC-olás
Tudna valaki segíteni?A problémam, hogy USB-s Dac-ot összekötöttem a számítogéppel, a számitógép felismeri mikor rádugom hogy új USB eszköz, telepíti is és mégsem jön át a jel a Dac-ra.Mi lehet a hiba, mit kell átálítani a számítógépen.win7 van a gépen, ha kihúzom az usb kábelt szól a számítógép saját hangszórója, ha bedugom akkor már nem.Valaki tudja mi lehet a baj?
Szerintem a win7 átrakja alapértelmezettre a dac-ot(ezért némul el a hangkártya), viszont a lejátszó szoftverekben, ha hangkimenetnek nem az "alapértelmezett" van megadva, akkor továbbra is a hangkártyára küldik a jelet. Én azt javaslom a lejátszókban nézd meg mi van beállítva hangkimenetre.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
DAC-olás
Tudna valaki segíteni?A problémam, hogy USB-s Dac-ot összekötöttem a számítogéppel, a számitógép felismeri mikor rádugom hogy új USB eszköz, telepíti is és mégsem jön át a jel a Dac-ra.Mi lehet a hiba, mit kell átálítani a számítógépen.win7 van a gépen, ha kihúzom az usb kábelt szól a számítógép saját hangszórója, ha bedugom akkor már nem.Valaki tudja mi lehet a baj?
Van amelyik Dac nem szereti ha a többi hang engedélyezve van, probáld a többit letiltani, és csak a DAC maradjon
DAC-olás
Vezérlőpult / Hang, itt rakd alapértelmezettre a DAC-ot, ha még nem lenne. Bár úgy tűnik, hogy a géped kiküldi a jelet.
DAC-olás
DAC-olás
Érdekes az optikai és a koax közti hangzásbeli difi..Az ezüst Koax kábellel sokkal zeneibb, nyugodtabb, finomabb részletekkel ajándékozott meg a Dac..Sokkal hihetőbb, valóságosabbak a hangszerhangok. Az optikaival túl digitális volt a hangja, idegesebb, agresszívabb, és a tonalitás is megbillent.
Nekem is pont ezek a tapasztalataim voltam optikai - koax közt.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
DAC-olás
Szia(sztok)!
Jó darabig én is vacilláltam és ez volt az egyik "kiszemeltem".
Azért nem lett befutó, mert sehol nem tudtam se megnézni, se meghallgatni... Látatlanba, hallatlanba nem mertem belevágni. Vackor tesztje alapján jó darabnak tűnik.
Sok jó zenét hallgass vele!
Milyen ezüst koaxot teszel hozzá?
A Furutechnek van egy olcsó ezüstkábele azt próbáltam bele... Sztem jól megvannak, bár minden bizonnyal akadna ettől jobb is, de drágábban http://kacsa-audio.hu/webshop/furutech. ... haag.p.576
Be lett kötve az ezüst koax kábel, megy a cucc 2 napja...Érdekes az optikai és a koax közti hangzásbeli difi..Az ezüst Koax kábellel sokkal zeneibb, nyugodtabb, finomabb részletekkel ajándékozott meg a Dac..Sokkal hihetőbb, valóságosabbak a hangszerhangok. Az optikaival túl digitális volt a hangja, idegesebb, agresszívabb, és a tonalitás is megbillent. Lehet egy komolyabb optikaival nem lett volna ekkora a difi, de itt most elég határozott a különbség, egyértelműen a koax sokkal de sokkal jobb. Szereti a dac az ezüstöt ez már biztos
Hát én megvettem ezt ...
Szia(sztok)!
Azért nem lett befutó, mert sehol nem tudtam se megnézni, se meghallgatni... Látatlanba, hallatlanba nem mertem belevágni. Vackor tesztje alapján jó darabnak tűnik.
DAC-olás
Hát én megvettem ezt ...
Szia(sztok)!
- arsenlupin
- Fórumlakó
- Értékelés: 87