Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11015
Kapcsolat:

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

alto írta:
2024.01.24., szer. 08:06
... még nem következik a D-osztály általános felsőbbrendűsége, és erre hoztam ellenpéldákat is.
Általános felsőbbrendűségről csak Te írtál szerintem.

Általános értelemben nincs értelme bármelyik technikai megoldást kizárólagos győztesnek kikiáltani. Ezen nem változtat, hogy néhány kolléga előítéletei és élményei sarkos kijelentéseket szülnek. Hallottam már pocsék A osztályú erősítőt, ettől még hülyeség lenne azt mondanom, hogy az A osztály gagyi.

Sok évvel ezelőtt egy ideig együtt éltem az egyik legelső D erősítővel (KingRex T20U), annak a tenyérni kütyünek egészen szerethető hangja volt, a szaksajtó is lelkesen dicsérte. Persze azóta sok negatív példa is került a piacra, meg hát eleve nem 30 kilós, fél m3-es készülékek ezek és sok hifista a szemével ítél meg készüléket (nincs benne vas!), ezekből kialakult egy mondás, hogy a D osztály nem lehet jó és kész. Dogmákból jól állunk.

Az eredeti felvetés a D osztály vállalhatatlan minőségét firtatta ("minden felvételt egyformára alakít."), ezt néhányan cáfoltuk, ennyi történt. Vannak helyzetek (pl. izmosabb aktív hangsugárzóknál, színpadi hangosításnál), amikor a D osztály mellett nem is nagyon jöhet szóba más megoldás. Az új D-class modulokkal már egészen jó hangot lehet összehozni és ami legalább ennyire fontos, kompakt, nagy hatásfokú terméket lehet vele építeni. Nagyon kevesen vállalják ma már be, hogy a hangdobozuk mellett ott ácsorog oldalanként 3 x 25 kg készülék több kWh-s fogyasztással és hőtermeléssel, a világ egészen más irányba halad.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1409

Hozzászólás Szerző: vazze »

Subbas sugárzóban például tökéletes egy D-osztályú végfok, nem?
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Egyébként bármelyik erősítő technológiának - legyen az A, AB vagy D osztály, csöves vagy tranzisztoros - megvannak az előnyei és hátrányai. A D-osztály egyik neuralgikus pontja a kimeneten alkalmazott passzív szűrő, aminek az a feladata, hogy demodulálja a PWM jelet úgy, hogy a kimeneten csak a hangfrekvenciás jelet kapjuk vissza. Ez szinte tökéletes mérési eredményeket ad rezisztív műterheléssel, viszont a való életben egy valós hangfal komplex és ingadozó impedanciájával terhelve már közel sem ilyen ideális a helyzet.
A példában szereplő fullaktív rendszerben a D-osztályú végfokoknak csak egy-egy szimpla hangszórót kell meghajtaniuk ami előtt nincs passzív váltó, így ideális körülmények között dolgozhatnak. Azt kell mondjam, hogy ebbe a rendszerbe, ár/érték szempontokat is figyelembe véve ideális választást volt az aktív váltót is tartalmazó D-osztályú FusionAmp.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2024.01.23., kedd 21:26
alto írta:
2024.01.23., kedd 20:05

Szerintem olvasd el mégegyszer ami írtam. A mondanivalóm lényege nem az volt, hogy nem fogadom el hogy ez egy jól szóló rendszer. Azt feszegettem inkább,
Na ez az, de miért kell feszegetni ismeretlenül?
A osztály esetében hányszoros fizikai méret és hűtés kellene 200W D osztályú megoldás kiváltására? Rá lehetne szerelni egy átlagos kapcsoló üzemű táp méretével a hangsugárzó hátára, vagy külön hifi állványzat kellene hozzá?

Már megint az a lemez lett felrakva, hogy miként köpködjük meg más rendszerét (ismeretlenül), és még ha jó szándékkal is, de tanácsot adjunk, miképp lehetne másképpen csinálnia. Miközben semmilyen helyszíni és anyagi körülmények nem ismertek. Te is írod, hogy többszörös árú lenne, meg bonyoolult kivitelezés. Akkor még minek...? gondolkodik.gif
Ne adj légszíves olyat a számba, amit nem mondtam. Nem köpködtem meg ezt a rendszert, sőt - most írom le harmadszor - kézséggel elismertem, hogy szólhat jól. Mégcsak tanácsot sem adtam arra vonatkozólag, hogy mit kellene rajta változtatni. Amit feszegettem ismeretlenül - és erre a jövőben is jogot formálok - az egy logikai bukfenc, miszerint abból hogy egy Parasound A21-nél - ami szerintem is egy közepesen foshangú készülék - jobban szólt ez a fullaktív d-osztályú rendszer, még nem következik a D-osztály általános felsőbbrendűsége, és erre hoztam ellenpéldákat is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Na eltértünk a témától. Az alaptéma a Parasound A21 volt. Mondtam, hogy az aktiv valtott triampolt hypex hangfal szebb es jobb. Erre jott, hogy jo, de egy triampolt A-class megjobb lenne es amugymeg egy nonfb AB is marhajo es jobb, mint ugyanannak a komoly gyartonak a D-class-a. Tehat felsoroltunk növekvövekvő sorrendben egy halom dolgot, ami biztosan jobb, mint a Parasound. Mi a konkluzio? Hat amit elsőre is leírtam, hogy a Parasound A21 egy közepesen foshangú izomgép. Ennyi és nemtöbb. :napsut:
Problema megoldva.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3332

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

alto írta:

Szerintem olvasd el mégegyszer ami írtam. A mondanivalóm lényege nem az volt, hogy nem fogadom el hogy ez egy jól szóló rendszer. Azt feszegettem inkább,
Na ez az, de miért kell feszegetni ismeretlenül?
A osztály esetében hányszoros fizikai méret és hűtés kellene 200W D osztályú megoldás kiváltására? Rá lehetne szerelni egy átlagos kapcsoló üzemű táp méretével a hangsugárzó hátára, vagy külön hifi állványzat kellene hozzá?

Már megint az a lemez lett felrakva, hogy miként köpködjük meg más rendszerét (ismeretlenül), és még ha jó szándékkal is, de tanácsot adjunk, miképp lehetne másképpen csinálnia. Miközben semmilyen helyszíni és anyagi körülmények nem ismertek. Te is írod, hogy többszörös árú lenne, meg bonyoolult kivitelezés. Akkor még minek...? gondolkodik.gif
Csak a Marantz! :-D

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Még egy rövid történet D-osztályról. Forgalmazom a T+A márkát, ők általában D-osztályban nyomulnak, és nem is csinálják rosszul, talán az egyik legjobb amit D osztályban hallottam, de azért ez sem a szívem csücske. Aztán nemrégen demóztam a csúcs erősítőjüket, a PA 3100 HV-t (közel 8 millióba kerül). Hihetetlenül jól szólt, gondoltam is magamban, hogy na végre itt egy D-osztályú aminek nem lehet belekötni hangjába. Aláhúznám, hogy úgy alkottam róla nagyon pozitív véleményt, hogy D-osztályúnak hittem. Viszont gyanús lett a dolog, dögnehéz az erősítő, alig bírtam feltenni az állványra, hatalmas hűtőbordák oldalán, ez nem vallott D-osztályra. Utánaolvasva aztán kiderült, hogy a germánok a top kategóriában hanyagolják a D-osztályt, ez bizony egy FET-es, negatívvisszacsatolás mentes, nagyon komolyan megépített AB osztályú erősítő.
TApa3100hv.jpg
TApa3100hv.jpg (166.59 KiB) Megtekintve 1756 alkalommal
BARTIMEX AUDIO Honlap

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

supravox írta:
2024.01.23., kedd 20:31
.....

Ha nem is pont ezekre de igen.
Van egy jó barátom aki JBL M2-es hangfalakat hallgat.
Eredendően valami 800ezer wattos Crown digitális erősítőkkel hajtjták aktív keresztváltóval.
A világban addig kutakodott míg azt tapasztalta,hogy aki otthonra vett ilyet az mind lecserélte valami AB osztályos vegfokra meg valamilyen váltóra.
Így tett Ő is.
Asszem 6db Urei végfokkal hajtja Urei keresztváltóval.Imádja.
Ide kapcsolódóan a JBL topikba már egy egyszer beraktam, de ide is berakom. 2x4 ML végfok aktív meghajtáshoz.
JBL43.jpg
JBL43.jpg (56.98 KiB) Megtekintve 1623 alkalommal
Vagy a csövesek kedvelőinek: 4 (vagy 5 gondolkodik.gif ) utas aktív csöves rendszer.
FB_IMG_1673278941720.jpg
FB_IMG_1673278941720.jpg (44.84 KiB) Megtekintve 1623 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2024.01.23., kedd 20:56-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 883

Hozzászólás Szerző: fererencz »

alto írta:
... Sőt egészen biztos vagyok benne, hogyha ebben rendszerben kicserélnénk valahogy az erősítőket mondjuk Sugden vagy Ayre A-osztályú végfokokra, vagy akár az általad is használt Heed Thesis AB osztályú végfokokra, akkor sokkal jobb lenne a hang. Persze az ár is többszörös lenne, a technikai kivitelezés meg bonyolult...
Szerintem meg Denesdr képben van a különböző torzításokkal, akár még eszköze is van kénye-kedve, vagy más ízlése szerint ezekkel fűszerezni a hangot, 0Ft ráfordítással. De gondolom, az ő ízlése szerint nem ez volt a cél. :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2541

Hozzászólás Szerző: supravox »

alto írta:
Alex_Aston írta:
2024.01.23., kedd 19:46
alto írta:
2024.01.23., kedd 16:45

Kézséggel elhiszem, hogy ez tényleg jól szólt. Viszont felmerül kérdésként....
Ha jól szól, nem mindegy?
Ha csapnivaló lenne a D osztályú erősítő benne, akkor felteszem a világ összes hókusz-pókuszával sem lehetne jobbá tenni.

Nem lehet elfogadni, hogy simán csak jó? gondolkodik.gif
Szerintem olvasd el mégegyszer ami írtam. A mondanivalóm lényege nem az volt, hogy nem fogadom el hogy ez egy jól szóló rendszer. Azt feszegettem inkább, hogy ha egy ilyen speciális full aktív rendszer jól szól D-osztályú végfokokkal, az még nem jelenti azt, hogy a D-osztály jobb tud lenni egy jó minőségű A vagy AB osztálynál. Sőt egészen biztos vagyok benne, hogyha ebben rendszerben kicserélnénk valahogy az erősítőket mondjuk Sugden vagy Ayre A-osztályú végfokokra, vagy akár az általad is használt Heed Thesis AB osztályú végfokokra, akkor sokkal jobb lenne a hang. Persze az ár is többszörös lenne, a technikai kivitelezés meg bonyolult, mert kellene még egy külön kisjelű aktív keresztváltó is, ami ebbe a FusionAmpba eleve be van építve.
Ha nem is pont ezekre de igen.
Van egy jó barátom aki JBL M2-es hangfalakat hallgat.
Eredendően valami 800ezer wattos Crown digitális erősítőkkel hajtjták aktív keresztváltóval.
A világban addig kutakodott míg azt tapasztalta,hogy aki otthonra vett ilyet az mind lecserélte valami AB osztályos vegfokra meg valamilyen váltóra.
Így tett Ő is.
Asszem 6db Urei végfokkal hajtja Urei keresztváltóval.Imádja.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2024.01.23., kedd 19:46
alto írta:

Ha csapnivaló lenne a D osztályú erősítő benne, akkor felteszem a világ összes hókusz-pókuszával sem lehetne jobbá tenni.

Szerintem olvasd el mégegyszer ami írtam. A mondanivalóm lényege nem az volt, hogy nem fogadom el hogy ez egy jól szóló rendszer. Azt feszegettem inkább, hogy ha egy ilyen speciális full aktív rendszer jól szól D-osztályú végfokokkal, az még nem jelenti azt, hogy a D-osztály jobb tud lenni egy jó minőségű A vagy AB osztálynál. Sőt egészen biztos vagyok benne, hogyha ebben rendszerben kicserélnénk valahogy az erősítőket mondjuk Sugden vagy Ayre A-osztályú végfokokra, vagy akár az általad is használt Heed Thesis AB osztályú végfokokra, akkor sokkal jobb lenne a hang. Persze az ár is többszörös lenne, a technikai kivitelezés meg bonyolult, mert kellene még egy külön kisjelű aktív keresztváltó is, ami ebbe a FusionAmpba eleve be van építve.
BARTIMEX AUDIO Honlap

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Hozzászólás Szerző: K P »

Snipi írta:
2024.01.23., kedd 14:06
supravox írta:
2024.01.23., kedd 11:48
sutemenyx írta:
2024.01.23., kedd 11:41

Nemtom, én denesdr saját 3utas hypex-es rendszeret hallottam, amik kozvetlen hajtjak a 3 hsz-t, mindhez kulon amp van. Hat az fenyeveket vert hangminosegben a parasoundra.
Most a 3ezer forintos D-class kinai csodakat hagyjuk, bar az egyik kocsimban az van a fejegysegben es nagyon szerethetoen szol rajta a klasszik. Napersze szelessavu hangszorokkal. ;peace;
Vagy 8 éve megkértem a Bodor Ferit építsen egy végfokot az akkori legmenőbb hypex kitből.
Szuper házikó dual mono felépítés atom trafókkal meg táppal meg miegymás.
Annyira siralmasan szólt a jbl 4425-el,hogy nem hittem el.
És MEG SEM HAJTOTTA a hangfalakat.
Majd jött az ML27.5 és minden a helyére került.
Pedig az ML-nek véres volt a torka.
Na ez már történelem meg nyílván ellenpélda is van rengeteg.
Egyetértek. Én is hallottam a Feri D-osztályú erősítőjét. Bár nem hallottam volna. Főleg úgy, hogy előtte (többször is) hallottam a Feri A-osztályú erőműveit. (BA-100, BA-50). Én még olyan jó hangú félvezetős erősítőt mint a Bodor Audio BA-100-as életemben nem hallottam. (Pedig hallottam és birtokoltam is párat.) Ha azzal próbálnád meg a JBL-eket meghajtani (már ha sikerülne egyet szerezned) lenne nagyon meglepi asszem!
Én meg nem csak hallottam valamikor, valahol, hanem együtt is éltem egy Bodor D elő- végfok kombóval. Annyiért, nekem, remek hang volt…..

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3332

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

alto írta:

Csak a Marantz! :-D

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

denesdr írta:
2024.01.23., kedd 18:51
....
Igen, csak az egyel nagyobb változat, FA253, bár valószínűleg sosem fogom kihasználni a tartalékait szobában :rolleyes: :

https://sonopart.hu/FA253-2-x-250-100-Watt-FusionAmp
Ügyes egy "szerkezet" :smile32:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1109

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Tctronic írta:
2024.01.23., kedd 18:31
sutemenyx írta:
2024.01.23., kedd 17:40

....
Na és az emlitett hypex-es modul sem ilyet nem produkalt, es oriasi meglepetes is volt egyben, mert sokmindenre szamitottam egy D-class erőgéptől, de hogy kifejezetten folyékony, selymes hangú, hangulatot jól visszaadó, kvázi zenei legyen na arra egyaltalan nem.
.....
Ilyesmi van benne?:

https://sonopart.hu/FA123-2-x-125-100-Watt-FusionAmp
Igen, csak az egyel nagyobb változat, FA253, bár valószínűleg sosem fogom kihasználni a tartalékait szobában :rolleyes: :

https://sonopart.hu/FA253-2-x-250-100-Watt-FusionAmp

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

supravox írta:
2024.01.23., kedd 18:15
sutemenyx írta:
2024.01.23., kedd 17:54
Egyébként ha nekem lenne aktiv ATC-m, elso dolgom lenne lecsavarozni a vegfokot es addig emelni foleg kozepsugarzo es magassugarzo vegfokjanak a nyugalmi aramat, amig alaphelyzetben el nem éri az 50-52fokot a hutoborda. Igy sokkal nagyobb hangerőig tudna szépen szolni. De persze ezt senkinek sem javaslom.
Nagy ATC-s tapasztalataidat hol szerezted?
Nagyon magabiztos vagy.
Szokás szerint...
Az egyik budapesti kerületben. Így elég? Ha 20x legalább nem hallottam ilyen-olyan konponens cserék okán, akkor egyszer sem.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

sutemenyx írta:
2024.01.23., kedd 17:40

....
Na és az emlitett hypex-es modul sem ilyet nem produkalt, es oriasi meglepetes is volt egyben, mert sokmindenre szamitottam egy D-class erőgéptől, de hogy kifejezetten folyékony, selymes hangú, hangulatot jól visszaadó, kvázi zenei legyen na arra egyaltalan nem.
.....
Ilyesmi van benne?:

https://sonopart.hu/FA123-2-x-125-100-Watt-FusionAmp

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2541

Hozzászólás Szerző: supravox »

sutemenyx írta:
2024.01.23., kedd 17:54
Egyébként ha nekem lenne aktiv ATC-m, elso dolgom lenne lecsavarozni a vegfokot es addig emelni foleg kozepsugarzo es magassugarzo vegfokjanak a nyugalmi aramat, amig alaphelyzetben el nem éri az 50-52fokot a hutoborda. Igy sokkal nagyobb hangerőig tudna szépen szolni. De persze ezt senkinek sem javaslom.
Nagy ATC-s tapasztalataidat hol szerezted?
Nagyon magabiztos vagy.
Szokás szerint...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

alto írta:
sutemenyx írta:
supravox írta:
2024.01.23., kedd 08:22

Na ne már.
Lehet én vagyok érzekeny erre de nem sikerült még olyan D osztályú erősítőt meghallgatnom ami bármi örömet is okozott volna.
Számomra a D osztály= Tidal
Minden felvételt egyformára alakít.
Nemtom, én denesdr saját 3utas hypex-es rendszeret hallottam, amik kozvetlen hajtjak a 3 hsz-t, mindhez kulon amp van. Hat az fenyeveket vert hangminosegben a parasoundra.
Most a 3ezer forintos D-class kinai csodakat hagyjuk, bar az egyik kocsimban az van a fejegysegben es nagyon szerethetoen szol rajta a klasszik. Napersze szelessavu hangszorokkal. ;peace;
Kézséggel elhiszem, hogy ez tényleg jól szólt. Viszont felmerül kérdésként, hogy valóban a D-osztály szól-e jobban, vagy a kisjelű aktiv keresztváltó és a full aktív hajtás kétségtelen előnyei miatt volt-e jobb. A korrekt teszt az lenne, ha ugyanebben a rendszerben a D-osztályú erősítők helyett hasonló kategóriájú AB osztály erősítőkkel lenne összehasonlítva.
Hát azthiszem, hogy az elektronikák bajait mostanra egész jól szoktam hallani. Egy visszacsatolt nagy A/B osztalyu vas szokott csinalni valamiféle olyan torzitast, ami a fuvolát, áriát, sziszegő hangokat borzasztóan túltolja kicsit nagyobb hangerőnél, és szilánkosra törik a szemgolyód, ha megpróbálsz ilyeneket hallgatni. Ha meg nem, akkormeg helyette tompa hang van akármilyen hangerőn. Ezalól rendkívül kevés kivétel van, és azok nagyon hajlanak az A-osztály felé és vagy a visszacsatolás mentesség felé, függetlenül attól hogy félvezetős vagy csöves. N+1 ilyen alulbiaszolt A/B erősítőt tudok felsorolni, nem kivétel még az ATC-kbe épített végfok modul sem. Közepesnél nagyobb hangerőn az is elveszti a szépséget a hangjából. Teljesen más dolog ez, mint egy forrás vagy egy hangfal hiba, szerintem, nekem egyértelműen felismerhető.
Hogy aktiv valtasu annak nem ilyen elonye van, hanem olyan, hogy nincs a hangszoro elott semmilyen passziv alkatresz, amin hőt kell elsugároztatni és ezzel a hangkép borzaszto energikus és direkt marad, sokkal nagyobbat tud megindulni, mint egy átlag passziv valtos hangfal. Ez is megvan abban a rendszerben, de ugyanakkor nagyon kellemes.

Es igen, a levegősségből hianyzott akkor nekem egy kicsi, de ezekszerint megoldodott azota. Nemhiába, egy ribbon azert rendesebb magasat produkál, mint bármilyen tölcsér.

Visszaterve az erosito temara: szoval nekem, az en preferenciaim szerint nagyon kevés olyan A/B osztalyu vegfok van, ami ugy tud jo lenni, hogy nincs benne valami kifejezetten rossz.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Van egy XTZ Edge A2-300 D-osztályú erősítőm mert ki akartam próbálni itthon a D-osztályt is. Kb 100-130 E Ft között mozog használtan az ára. Ebben az ársávban szerintem nem rossz, de (ez) nem óriásölő, annak ellenére hogy sokan kedvelik. Kb. annyit tud mint az ára. D-osztályból is vannak komoly vasak is, azok biztos jobbak. Előnye, hogy nagyon kompakt méretű.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
supravox írta:
2024.01.23., kedd 08:22
sutemenyx írta:
2024.01.22., hétf. 22:34

Szerencsére egyelőre nem volt rá szükség. Ha ott lettél volna, amikor TcTronic lecserélte a Parasoundját, akkor egy csepp kétely sem volna benned.
Ezek a 200-400W-os vasak nagyon aranyosak, és van amikor szukségesek is, de azt tudni kell, hogy a nagyteljesítményű AB-osztályú végfokok nagyon ellenségei a finoman cizellált, harmonikusokban is gazdag hangnak.
Túl sok mindent von az magával, ha kell a nagy teljesítmény. 10-20W-ig lehet csinálni viszonylag élhető körülmények mellett kifinomultságot. Akad 50-60W-ig is, de ott már reaktor méretűre növő hősugárzókról van szó legtöbbször. És most azt hagyjuk, hogy kisteljesítményen nem lesz elég izmos a hang, mert az nem közvetlenul a teljesitmenyen mulik, bár gyakran sajnos úgy tervezik meg. Szörnyű ezt leírnom, de ha kell a nagyteljesítmény, akkor talán jobban megfontolandó ma már egy komoly D-osztályú vas.
Na ne már.
Lehet én vagyok érzekeny erre de nem sikerült még olyan D osztályú erősítőt meghallgatnom ami bármi örömet is okozott volna.
Számomra a D osztály= Tidal
Minden felvételt egyformára alakít.
Kézséggel elhiszem, hogy ez tényleg jól szólt. Viszont felmerül kérdésként, hogy valóban a D-osztály szól-e jobban, vagy a kisjelű aktiv keresztváltó és a full aktív hajtás kétségtelen előnyei miatt volt-e jobb. A korrekt teszt az lenne, ha ugyanebben a rendszerben a D-osztályú erősítők helyett hasonló kategóriájú AB osztály erősítőkkel lenne összehasonlítva.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

denesdr írta:
2024.01.23., kedd 15:29
sutemenyx írta:
Nemtom, én denesdr saját 3utas hypex-es rendszeret hallottam, amik kozvetlen hajtjak a 3 hsz-t, mindhez kulon amp van.
Mióta nálam jártál, azóta a felbontás/finomabb részletek visszaadása is elég sokat javult (mondhatni nincs már hiányérzetem), magassugárzó csere kellett hozzá. Ezúton is kösz a kritikát, máskülönben nem tudom meddig szenvedtem volna még a nyomókamrás magassal, hogy kicsiholjam belőle azt, ami igazából nekem is hiányzott. Utánaolvasva találtam is ilyen véleményeket az akkori magasról, szóval igazad volt, csak te akkor a forrásra tippeltél, mint kiváltó ok.
Elnézést, kicsit OFF itt a téma, de mi helyett mi lett?

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1109

Hozzászólás Szerző: denesdr »

sutemenyx írta:
Nemtom, én denesdr saját 3utas hypex-es rendszeret hallottam, amik kozvetlen hajtjak a 3 hsz-t, mindhez kulon amp van.
Mióta nálam jártál, azóta a felbontás/finomabb részletek visszaadása is elég sokat javult (mondhatni nincs már hiányérzetem), magassugárzó csere kellett hozzá. Ezúton is kösz a kritikát, máskülönben nem tudom meddig szenvedtem volna még a nyomókamrás magassal, hogy kicsiholjam belőle azt, ami igazából nekem is hiányzott. Utánaolvasva találtam is ilyen véleményeket az akkori magasról, szóval igazad volt, csak te akkor a forrásra tippeltél, mint kiváltó ok.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1025

Hozzászólás Szerző: BLX »

sutemenyx írta:

Az aktív váltás és a hangszórókénti erősítés klassz tud lenni. Aki még nem hallott ilyesmit, érdemes lenne 1-2 ilyen cuccot meghallgatnia. :drum:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”