Szia,
köszi
A Goldring 1006?
És Rega Fono MK2? Most van egy eladó...

Szia,

Vigyázat!
Ha ezen a vonalon szeretnél maradni, akkor egy Audio Technika DD teljesen jó lehet, de ha elindulsz akár a Technics irányába, abból menthetetlenül hifizés lesz, és sok elköltött pénzzel újra ott fogsz barangolni az útvesztőben.szeretnék valami egyszerűbbet ami mégis hozza a fizikai hanghordozó megfogásának az érzetét

Sem ezt, se az általad javasolt megoldást nem tartom precíz és szakszerű megoldásnak. De ez legalább körülményesebb.SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 04:45De ezzel nem ugyanaz a "baj" a nem párhuzamos falú karcsöveknél mint a beállítósablonnál? :)

Meghallgatás nélkül ne vegyél semmit! - csak a saját ízlésed a lényeg -

Mishow-nak.... : azért ez elég nagy visszaesés a Systemdekek után. Át kellene ezt még gondolnod. Saját mazochizmusod odatolni másnak.... :)vazze írta: ↑2025.01.27., hétf. 01:48mishow írta: ↑2025.01.24., pén. 08:48Ismerem ezt az állapotot, és a saját hibám alapján azt javasolnám, hogy ne hifis, hanem praktikus szempontok alapján dönts. Vegyél egy olyan lejtszót, ami tetszetősen néz ki, és se a füledet nem teszi tönkre, se a rápakolt lemezeket. Ez legyen a cél, és ne több! ÉN a mai eszemmel MAGAMNAK valószínűleg egy Audio-Technika lejátszót vennék, mondjuk egy AT-LP5-öt. Nagy előnye, hogy az új VM95 pu széria a tűfej cseréjével upgrade-elhető.
Ps: Ebben a topicban szentségtörés, de nem én írtam, hanem Szekeres István (Pointe) aki azért tud ezt-azt a lemezjátszókról. Ő írta nemrég valamelyik topicban (sajnos nem találtam meg az előzményt) hogy hazavitt tesztelni egy AT-LP70-et. Azt szerette volna kipróbálni, hogy ugyanilyen célra, amiről most postolunk, lehet-e jó szívvel ajánlani? Az alap tűt kicserélte egy VM95EN-re, és nem omlott össze a világ, szólt a zene, pörgött a nosztalgia.
NEM audiofil termék, nem is arra való, de a mindenféle borzalmas replikáknál, vagy a "fellelt" állapotú 40 éves ramovillos nagypapa tojáshéjaknál mindeképp jobb alternatíva lehet!
Ja, és van belőle fehér + "autómatta" szóval a család se teszi tönkre, ha véletlenül lemezezni támad kedve valakinek![]()
Direkthajtású példányokról mi a véleményed?
Pl.: Technics SL1200-1210…stb.

De ezzel nem ugyanaz a "baj" a nem párhuzamos falú karcsöveknél mint a beállítósablonnál? :)PgSpa írta: ↑2025.01.26., vas. 19:581.A távmérőt állványra rögzíted.
2. A vetített síkot azonos síkra állítod a tányérral
3. A síkot felhúzod a karcsapágy középpontjára az állványcső kihúzásával.
4. Az így vetített síkhoz állítod a kart.
Persze ez csak egy ötlet, én még nem próbáltam![]()
mishow írta: ↑2025.01.24., pén. 08:48Ismerem ezt az állapotot, és a saját hibám alapján azt javasolnám, hogy ne hifis, hanem praktikus szempontok alapján dönts. Vegyél egy olyan lejtszót, ami tetszetősen néz ki, és se a füledet nem teszi tönkre, se a rápakolt lemezeket. Ez legyen a cél, és ne több! ÉN a mai eszemmel MAGAMNAK valószínűleg egy Audio-Technika lejátszót vennék, mondjuk egy AT-LP5-öt. Nagy előnye, hogy az új VM95 pu széria a tűfej cseréjével upgrade-elhető.
Ps: Ebben a topicban szentségtörés, de nem én írtam, hanem Szekeres István (Pointe) aki azért tud ezt-azt a lemezjátszókról. Ő írta nemrég valamelyik topicban (sajnos nem találtam meg az előzményt) hogy hazavitt tesztelni egy AT-LP70-et. Azt szerette volna kipróbálni, hogy ugyanilyen célra, amiről most postolunk, lehet-e jó szívvel ajánlani? Az alap tűt kicserélte egy VM95EN-re, és nem omlott össze a világ, szólt a zene, pörgött a nosztalgia.
NEM audiofil termék, nem is arra való, de a mindenféle borzalmas replikáknál, vagy a "fellelt" állapotú 40 éves ramovillos nagypapa tojáshéjaknál mindeképp jobb alternatíva lehet!
Ja, és van belőle fehér + "autómatta" szóval a család se teszi tönkre, ha véletlenül lemezezni támad kedve valakinek![]()

1.A távmérőt állványra rögzíted.

Nincs is értelme túlzásba vinni, de azért nem árt ha törekszünk a pontosságra. Nekem a mérésen és mikroszkópos ellenőrzésen kívül szimpatikus a PS Audio leírása.

Voyager írta: ↑2025.01.26., vas. 17:39Értem már, hogy mire gondolsz, > persze meg kellett fejteni a megfogalmazásodat.
Tehát úgy, hogy a párhuzamostól (a mérőeszközön lévő jelölésektől) való eltérést a kar felső és alsó éle mentén egyenlően elosszuk. Ehhez tényleg kell a jó látás és szemmérték, mert ha nem tökéletesen merőlegesen nézünk a segédeszközre becsaphatjuk magunkat.

Igen erre gondoltam. :) Szerintem egyértelmű.... És nem olyan nehéz azt meglátni sem. Csak kicsit gondolkodni kell hogyan is kell használni azt az eszközt.Voyager írta: ↑2025.01.26., vas. 17:39Értem már, hogy mire gondolsz, > persze meg kellett fejteni. Köszönöm!
Tehát úgy, hogy a párhuzamostól (a mérőeszközön lévő jelölésektől) való eltérést a kar felső és alsó éle mentén egyenlően elosszuk. Ehhez tényleg kell a jó látás és szemmérték, mert ha nem tökéletesen merőlegesen nézünk a segédeszközre becsaphatjuk magunkat.

Értem már, hogy mire gondolsz, > persze meg kellett fejteni a megfogalmazásodat.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 17:31Mondjuk a csíkok közé beállítod a kart vízszíntesre? :)

Mondjuk a csíkok közé beállítod a kart vízszíntesre? :)Voyager írta: ↑2025.01.26., vas. 17:21Tudnál válaszolni a kérdésemre anélkül, hogy visszakérdeznél?

Tudnál válaszolni a kérdésemre anélkül, hogy visszakérdeznél?SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 17:06Egy nyitott, hangszedőház nélküli hangszedőnél pl? :)Voyager írta: ↑2025.01.26., vas. 17:00Kérlek meséld el, hogyan kell használni ezt az eszközt olyan kar esetében, ahol a hangkar átmérője változik és nincs indikátor vonal.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 16:57Van ilyened egyáltalán, hogy ennyire nem értesz a használatához?!
Ilyen esetben maximum a hangszedőtesthez lehet viszonyítani.

Egy nyitott, hangszedőház nélküli hangszedőnél pl? :)Voyager írta: ↑2025.01.26., vas. 17:00Kérlek meséld el, hogyan kell használni ezt az eszközt olyan kar esetében, ahol a hangkar átmérője változik és nincs indikátor vonal.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 16:57Van ilyened egyáltalán, hogy ennyire nem értesz a használatához?!
Ilyen esetben maximum a hangszedőtesthez lehet viszonyítani.

Kérlek meséld el, hogyan kell használni ezt az eszközt olyan kar esetében, ahol a hangkar átmérője változik és nincs indikátor vonal.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 16:57Van ilyened egyáltalán, hogy ennyire nem értesz a használatához?!Voyager írta: ↑2025.01.26., vas. 16:55Igen arra gondoltam.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 16:48Ugye arra a csíkozott sablonra gondolsz mint szóban forgó eszköz? :)
Nos egy kis szemmértékkel meg nézelődéssel!
Örülök, hogy Te ilyen ügyes vagy, remélem egyszer elmeséled majd a nézelődés és szemmérték trükkjét.

Van ilyened egyáltalán, hogy ennyire nem értesz a használatához?!Voyager írta: ↑2025.01.26., vas. 16:55Igen arra gondoltam.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 16:48Ugye arra a csíkozott sablonra gondolsz mint szóban forgó eszköz? :)
Örülök, hogy Te ilyen ügyes vagy, remélem egyszer elmeséled majd a nézelődés és szemmérték trükkjét.

Igen arra gondoltam.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 16:48Ugye arra a csíkozott sablonra gondolsz mint szóban forgó eszköz? :)Voyager írta: ↑2025.01.26., vas. 16:42A szóban forgó eszközzel hogyan?SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 16:40Amit a csík hiányában is tökéletesen be lehet állítani..... :)

Ugye arra a csíkozott sablonra gondolsz mint szóban forgó eszköz? :)

A szóban forgó eszközzel hogyan?SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 16:40Amit a csík hiányában is tökéletesen be lehet állítani..... :)

Amit a csík hiányában is tökéletesen be lehet állítani..... :)