Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elosztók
Elosztók
OFFTOPIC:
Erről van valakinek véleménye? Belkin PureAV Home Cinema Surge Protector 4.
Jó lehet ez a hang szempontjából?
Nem.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- Megyer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 30
Elosztók
Jelenleg több elosztó is szóba került már nálam:AVA KZH 8 (ilyet keresek használtan is)
Supra
Furutech e-tp60-e
Ha már mindenképpen elosztó (lehetne nálad másképp is, lásd a kettővel ezelőtti hsz-om), akkor az angol szabványú villásdugókat fogadó Eichmann vagy schukósból az arzachel által mutatott békebeli Kontakta (kikötött kapcsolóval!).
A szűrős elosztókat, mint pl. az AVA, szerintem messzire kerüld el.
Ezt az AVA dolgot kifejtenéd bővebben?
Elosztók
A hosszabító csak szükséges rossz lehet, de ezt nehéz lesz felülmúlni...
Üdv: TJ.
Ilyenből nekem van egy hármasom, meg egy tízesem.
(A másik tízest lenyúlták előlem a tegnapi találkozón.)
Elosztók
Jelenleg több elosztó is szóba került már nálam:AVA KZH 8 (ilyet keresek használtan is)
Supra
Furutech e-tp60-e
Ha már mindenképpen elosztó (lehetne nálad másképp is, lásd a kettővel ezelőtti hsz-om), akkor az angol szabványú villásdugókat fogadó Eichmann vagy schukósból az arzachel által mutatott békebeli Kontakta (kikötött kapcsolóval!).
A szűrős elosztókat, mint pl. az AVA, szerintem messzire kerüld el.
Elosztók
Olyan elosztót szeretnék, aminek mindegyik aljzata kapcsolható, hogy csak az kapjon feszültséget, amit éppen használok, nyilvánvalóan, energiatakarékossági okból.
Minden készülékednek van saját kapcsolója, nemde? Ennyi nem elég?
Ez nekem nagyobb misztikum, mint a tápkábel, de sajnos ezt is hallani...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Elosztók
Én ezt ajánlom, szerelhető, tehát lehet kábelt is cserélni rajta igény szerint. De elég jó ami rajta van az is..
DÜ-12469 Lengő, 6 férőhelyes
Elosztók
Olyan elosztót szeretnék, aminek mindegyik aljzata kapcsolható, hogy csak az kapjon feszültséget, amit éppen használok, nyilvánvalóan, energiatakarékossági okból.
Minden készülékednek van saját kapcsolója, nemde? Ennyi nem elég?
Elosztók
... ezért a végén kap egy olyan irdatlan átmérőjű vezetékköteget, amit már csak az ipari dugók tudnak fogadni, amihez pedig ugye ipari aljzatra van szükség a falon, ami kettőnek, így össze dugva, pedig SzVSz. igen kicsi a FTF-a.
Elosztó-mentesen 1 vagy 2 ipari dugóba bekötött vezetékekkel minden más megoldásnál jobb lesz a hang. FTF? Fene tudja, szerintem az elosztóval járó dugó- és kábeldzsungelt se szeretilk jobban. Ipariból lehet kapni olyat is, ami a szokványosál kisebb méretű, mégis kb. 3x16mm2-nyi rezet képes fogadni.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Elosztók
Azon kevés magyar termék ami kitünően teljesít.
Amikor készült még az alumínium országa voltunk.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Elosztók
OFFTOPIC:
Erről van valakinek véleménye? Belkin PureAV Home Cinema Surge Protector 4.
Jó lehet ez a hang szempontjából?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2767
Elosztók
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Elosztók
Jó kis topic lesz ez. Én is régóta gondolkodom azon, hogyan is kellene rendszerem energiaellátását ésszerűsíteni. Olyan elosztót szeretnék, aminek mindegyik aljzata kapcsolható, hogy csak az kapjon feszültséget, amit éppen használok, nyilvánvalóan, energiatakarékossági okból. Olyan kellene, aminek legalább 10 csatlakozója van!
Létezik ilyen? DIY megoldás is érdekel. Milyen elemekből és hogyan lenne érdemes ilyet építeni?
Ezt gondolja végig még egyszer, mert itt már nem elosztóról van szó, ahol a dugaljak párhuzamosan vannak kötve egymáshoz, hanem 10 darab egyes hosszabbítóról, ami legfeljebb egy dobozba van építve, aminek mindnek külön kapcsolója van. Amihez vagy használ tíz darab konnektort, csak akkor mi értelme van a dolognak, mert akkor akár be is dughatná miden készülékét külön konnektorba.
Vagy, mivel minden aljzathoz külön vezeték kell, ezért a végén kap egy olyan irdatlan átmérőjű vezetékköteget, amit már csak az ipari dugók tudnak fogadni, amihez pedig ugye ipari aljzatra van szükség a falon, ami kettőnek, így össze dugva, pedig SzVSz. igen kicsi a FTF-a.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6206
Elosztók
Eddig nem láttam sehol olyan topicot, aki elosztókkal foglalkozna. Pedig nagyon fontos téma ez a mi hobbinkban.Én eddig egy Kopp elosztót használtam, ami beépített tápkábelű, tehát viszonylag mezei darab, de árkategóriájában nem tudtam jobbat találni eddig ( 4 ezer forint körüli). De ez nem lehet a végleges megoldás, mert ez a darab rendesen visszafogja a rendszer tudását.
Hosszan nem is húznám ezt a bevezetőt, ezért azzal a kérdéssel zárnám, hogy ki milyen elosztót használ, illetve melyiket ajánlja jó szívvel?
Bár én csak egy mezei Belkin túlfeszvédőst használok,ami szerintem nem az amit keresel,azt ajánlanám nézz rá Valhalla fórumtárs hálókábels topic-jára ott van egy korrektül összerakott darab.Bár árban nem tudom meddig mennél el...http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=12706
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Elosztók
[OFFTOPIC] Én nem használok elosztót.... ...mindennek saját konektora van. A TV-hifi mögött így van 2X4+1 konektor.Egy a TV-nek....4-4db a hifinek. A hifi 4+4-e külön kismegszakítóról van megtáplálva....kétszer 25A-el....
Nálam ez nem megoldható, úgyhogy muszáj vagyok elosztót használni.
Jelenleg több elosztó is szóba került már nálam:
AVA KZH 8 (ilyet keresek használtan is)
Supra
Furutech e-tp60-e
Illetve találtam egy összehasonlító tesztet is, aminek megkeresem majd a linkjét.
Naim-ZU
[OFFTOPIC] Én nem használok elosztót.... ...mindennek saját konektora van. A TV-hifi mögött így van 2X4+1 konektor.
Egy a TV-nek....4-4db a hifinek. A hifi 4+4-e külön kismegszakítóról van megtáplálva....kétszer 25A-el....
Elosztók
[OFFTOPIC] Én nem használok elosztót.... ...mindennek saját konektora van. A TV-hifi mögött így van 2X4+1 konektor.
Egy a TV-nek....4-4db a hifinek. A hifi 4+4-e külön kismegszakítóról van megtáplálva....kétszer 25A-el....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Elosztók
Mi minden rendszerünkhöz ezt használjuk.
Ez egy régi kép,ahol még csak kísérleti stádiumban volt.
keresek egy véglegeset is.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Elosztók
Jó kis topic lesz ez. Én is régóta gondolkodom azon, hogyan is kellene rendszerem energiaellátását ésszerűsíteni. Olyan elosztót szeretnék, aminek mindegyik aljzata kapcsolható, hogy csak az kapjon feszültséget, amit éppen használok, nyilvánvalóan, energiatakarékossági okból. Olyan kellene, aminek legalább 10 csatlakozója van!
Létezik ilyen? DIY megoldás is érdekel. Milyen elemekből és hogyan lenne érdemes ilyet építeni?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Elosztók
Én több fórumtárs javaslata alapján csináltam magamnak egy DIY elosztót. Bals dugó, pirelli kábel, kontavill szétszedhető "lego" aljzat. 4k-ból jött ki, mert olcsón meg tudtam szerezni az aljzatot.
A hangjáról nem tudok nyilatkozni, mert akkoriban más is változott a rendszerben. Majd valamikor vissz*rakom a teszkósat próbaképpen.
Elosztók
Én ebből is DIY -t használok...
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Elosztók
Eddig nem láttam sehol olyan topicot, aki elosztókkal foglalkozna. Pedig nagyon fontos téma ez a mi hobbinkban.
Én eddig egy Kopp elosztót használtam, ami beépített tápkábelű, tehát viszonylag mezei darab, de árkategóriájában nem tudtam jobbat találni eddig ( 4 ezer forint körüli). De ez nem lehet a végleges megoldás, mert ez a darab rendesen visszafogja a rendszer tudását.
Hosszan nem is húznám ezt a bevezetőt, ezért azzal a kérdéssel zárnám, hogy ki milyen elosztót használ, illetve melyiket ajánlja jó szívvel?
Naim-ZU