Jaja, a QED Reference Optical Quartz, de én sem nagy dolgokra használom, csak filmre.wittao írta: ↑2022.10.06., csüt. 11:50Annyit hozzáfűznék, hogy az optikai kapcsolatot sokan nem véletlenül nem tervezik be a készülékeikbe. Amit nyerünk a réven, bukjuk a vámon esete. Kérdés a mennyit nyerünk és mennyit bukunk mérleg. Nálunk TOSLINK egyértelműen megbukott, olyan zajt kavart a TOSLINK fogadó oldalon, hogy elvetettük. Pedig nagyon sokáig ragaszkodtam hozzá, hogy legyen a DAC-on, mivel így a felhasználók a TV-ik hangját egyszerűen átadhatják a sztereo rendszernek. Végül nem került be a mostani fejlesztésbe. Dolgozunk egy olyan megoldáson, ahol külön szeparálva helyezkedne el, nem zavarva a többi bemenet vezérlőjét, tápvonalaikat stb.fererencz írta: ↑2022.10.06., csüt. 10:11A semmit tényleg nem lehet hallani, csak a valamit. Tehát, amikor volt zaj USB kábellel, azt hallottam. Nem lett szebb a zene, az előtte is szép volt.cables írta: ↑2022.10.06., csüt. 09:41
A kevesebb zajt magát nem hallod, csak úgy érezheted, hogy szebb lett zene. Az optikai kábelnél van viszont két komoly konverzió az összeköttetés elején és a végén, ami biztosan nem használ a hangzásnak. Ráadásul az optikai vezetők se tökéletesek, anyaghibák minden termékben vannak. Én még nem találkoztam olyan esettel, hogy optikai kábel jobb lett volna, mint egy jó fém kábel. De lehet, hogy van ilyen. szvsz![]()
Lehoako:
Természetesen a tápkábelek teljesen mások a két készülék esetén. Próbálkoztam 1-2 trükkel, de odáig nem jutottam el, hogy vegyek egy pl 0,5milliós kábelt (talán keveset is mondtam?), helyette vettem 100-ad annyiért optikait, és boldog lettem tőle, azonnal, egyértelműen.
Az SFP-SFP adatkapcsolat esetén is ugyanez a helyzet fennáll, pont 1-2 napja teszteltünk így switcheket, amiken ez az opció is megvolt. Az optikai kapcsolat a jitter oldaláról szól be, ami kezelhető (nem kezelik általában), valamint az adatközlésért felelős adó-vevő egységek zaja. Ráadásul az SFP stick-ek között is nagy különbség van, ember legyen a talpán, aki a 10.000 - 200.000 Ft/db mezőnyben megtalálja a kevésbé rosszat :)
Ha már kábelek, abban is nagy igazság van amit Rudi bácsi írt, hogy az optikai kábelek sem egyforma gyártási minőségűek (a gyártói speckókat persze tartják, mert tartaniuk kell). Azt hiszem Süti írta, hogy az üveg QED kábel mennyire bevált nála, esetleg Te is kipróbálhatod. Szerintem is érdemes.
Azért szépen átjön, hogy sokkal magasabb felbontású dolog, mint az alap AudioQuest. Nem is olysn vészesen drága, 40-45pénz.