Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 260

Re: Sztereó erősítők

Hozzászólás Szerző: vkz »

Virgil írta:
2024.04.25., csüt. 15:15
adott a rotel erősítőm, aminek búg a trafója, állandóan. nem dc-zaj, nem emi, ezeket már végigjártam. se isotek, se leválasztó nem segít rajta semmit. illetve búg mellette a stream-em is, meg a dac-om is.. elvittem máshová őket, ott teljes csöndben vannak, tehát nem a készülékek a hibásak.
most ott tartok, hogy ha minden igaz, földhurkom van/lehet, a lakásban, vagy az egész házban. (társasház, 2000-es évekbeli). a lakásban sok led van egyébként, de az az igazság, hogy vittem már le a földszintre is készülékemet h megnézzem, ott is búg-e és ott is búg. de teljesen más helyen nem búg.

az erősítőm hátulján pedig ez van, egy nem földelt csati:
Alapvetően ha nem földet az erősítő, akkor a földhurok a hálózati kábelen nehezen valósul meg (egyáltalán nem tud). A földhurok a készülékek között valósulhatna meg de mivel nem földet az erősítő, így a hurok egyik fele hiányzik. De a földhuroktól a trafó búgás nem tudom hogyan keletkezne…
Ha tényleg a trafó búg, és máshol nem búgott, akkor mégis inkább DC-re tippelnék.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1516

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

tunerman írta:
2024.04.25., csüt. 17:32

Kérem elsőként a címet/telefonszámot privát üzenetben, ha a valóságban mégis összejönne a 100k + 100k-s csöves erősítő tuning amivel szintet lehet lépni :smile29:
Jó lenne tudni, hogy ilyen nem csak a mesében van :D
TJ.
Ez csak két szám, nem az a lényeg...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

arzachel írta:
2024.04.25., csüt. 17:25

Az átlag vevők 99%-a menekül a "megguruzott" erősítőktől.Te a maradék egy százalékhoz tartozol.. ;peace;
Igaz, én nem végeztem közvélemény-kutatást, de ezt az arányt túlzónak találom.
De a lényeg a lényeg. Ki jár jobban ?
Aki mondjuk ragaszkodik a gyári állapothoz egy 30 - 40 éves erősítő esetében, vagy az, aki szívesen veszi, hogy SZAKSZERŰEN és izlésesen felújították, ne adj' isten a három forintos drótokat kicserélték benne egy klasszissal jobbra, a helyett, hogy nála durrannának ki a gyári kondik ?

Egyébként az értékes Vintage hifi cuccok teljes körű felújításának, aktalizálásának Japánban komoly hagyománya és megbecsülése van, gondolom nem véletlenűl.

De kinek a pap, kinek a papagáj... :D ;peace;

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3138

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Rock60 írta:
2024.04.25., csüt. 17:16

Én például, ha valamelyik ismert guru azt mondaná, hogy figyú, itt egy lista, 100 ezerért ezeket vedd meg bele, én a másik százasért beépítem neked és garantáltan szintet fog lépni a csövid, rögtön rábólintanék.
Ééééés, ennél már csak az jobb üzlet, ha egy ilyen megguruzott erősítőt veszel meg egy guruzatlan árán. :D SZVSZ
Kérem elsőként a címet/telefonszámot privát üzenetben, ha a valóságban mégis összejönne a 100k + 100k-s csöves erősítő tuning amivel szintet lehet lépni :smile29:
Jó lenne tudni, hogy ilyen nem csak a mesében van :D
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Virgil írta:
2024.04.25., csüt. 15:15

...és akkor a kérdésem, hogy be merhetem-e ezt a kábelt dugnom az erősítőm ill. a földelt elosztóm közé? nem fog-e megrázni az áram?
Nem értem, miért ne dughatnád be a NEM földelt kábelt a NEM földelt kábelhez tervezet erősítőbe ? Bedughatod, nem fog megrázni.
Max egy kicsit... :D

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Rock60 írta:
2024.04.25., csüt. 17:16
dixie-chicken írta:
2024.04.25., csüt. 08:11
Rock60 írta:
2024.04.24., szer. 22:55

Na ugye, hogy van teteje felfrissíteni a korosodó darabokat... :smile53:
Persze,én ezt nem vitatom...
A " na ugye " nem neked szólt, hanem annak, aki korábban ellenezte a belenyúlást.
" Hagyd meg gyári állapotban.....a vevők nem szeretik a belepiszkált készülékeket." :D

Én például, ha valamelyik ismert guru azt mondaná, hogy figyú, itt egy lista, 100 ezerért ezeket vedd meg bele, én a másik százasért beépítem neked és garantáltan szintet fog lépni a csövid, rögtön rábólintanék.
Ééééés, ennél már csak az jobb üzlet, ha egy ilyen megguruzott erősítőt veszel meg egy guruzatlan árán. :D SZVSZ
Az átlag vevők 99%-a menekül a "megguruzott" erősítőktől.Te a maradék egy százalékhoz tartozol.. ;peace;
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

dixie-chicken írta:
Rock60 írta:
dixie-chicken írta:
2024.04.24., szer. 18:11

...A 34/306 a Dada Electronics által kapható felújitó készletekkel lettek felújitva még utánna... a gazdinál vigyorogva tovább zenélnek ;) :D
Persze,én ezt nem vitatom...
A " na ugye " nem neked szólt, hanem annak, aki korábban ellenezte a belenyúlást.
" Hagyd meg gyári állapotban.....a vevők nem szeretik a belepiszkált készülékeket." :D

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: Virgil »

sziasztok. segítséget kérnék, mert nem rendelkezem komolyabb villamossági ismeretekkel.
adott a rotel erősítőm, aminek búg a trafója, állandóan. nem dc-zaj, nem emi, ezeket már végigjártam. se isotek, se leválasztó nem segít rajta semmit. illetve búg mellette a stream-em is, meg a dac-om is.. elvittem máshová őket, ott teljes csöndben vannak, tehát nem a készülékek a hibásak.
most ott tartok, hogy ha minden igaz, földhurkom van/lehet, a lakásban, vagy az egész házban. (társasház, 2000-es évekbeli). a lakásban sok led van egyébként, de az az igazság, hogy vittem már le a földszintre is készülékemet h megnézzem, ott is búg-e és ott is búg. de teljesen más helyen nem búg.
szóval, most a legújabb tanácsom a földhurok-problémámra - mivel az eFi földhurok-kütyüje sem csinált semmit - hogy köttessem ki a földelést a mostani tápkábelemből az erősítő felőli oldalon, amit használok. vagy, egyszerűen csak egy olyan tábkábelt rakjak az erősítőm mögé, ami nem földelt (mert most egy valhalla földelt, komolyabb kábel van mögötte)
tehát, mondjuk egy ilyet:
IMG_0089.jpg
IMG_0089.jpg (46.07 KiB) Megtekintve 1966 alkalommal
az erősítőm hátulján pedig ez van, egy nem földelt csati:
RSX-1550_Black_2.jpg
RSX-1550_Black_2.jpg (59.4 KiB) Megtekintve 1966 alkalommal
és akkor a kérdésem, hogy be merhetem-e ezt a kábelt dugnom az erősítőm ill. a földelt elosztóm közé? nem fog-e megrázni az áram?
ha esetleg bármi más ötlet van, azt is szívesen veszem természetesen :smile53: köszi
fine music & cinema: toroid power isolation->>> aurelic femto >> Vincent SV-200 & Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal & REL T5

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
2024.04.25., csüt. 08:41
dixie-chicken írta:
Rock60 írta:

persze,én ezt nem vitatom,csak a fő kérdés ilyenkor,restaurálunk,vagy tuningolunk...a DADA azóta úgy néz ki elveszett a sűlyesztőben Brexit,Covid vagy ki tudja mi végett,de az egész javitó készlet ára a 306-shoz valahol 55-60 font volt ;) ,nem volt benne "puccos anyag" olyan szinten hogy egy pár hifista berkekben ismert szerelő,csuklóbol elutasitotta a felújitást,merthogy az csak sz@r kinai anyag lehet,igy a munkálatokat profi műszerész végezte el,amely számára a hifi ismeretlen fogalom,és úgy néz ki a páciens még él,nem füstölt el,és a túlaj is boldogan használja :kiss:

hogy ki mit,kivel ,hogy fog szervizeltetni,szive joga eldönteni..Peter Walker mondása volt,hogy nem trükk jó amplifikációt csinálni 1000 fontbol,hanem 300-bol...és az 1000 font,akkortájt elég sok pénz volt...

:smile49:
Mint az angol "garázshifi" egyik hazai ismerője azt tudom mondani, hogy ezt a kijelentést nemcsak Peter Walker tette magáévá, hanem az angol gyártók igen nagy része is. :D
Egyik jóbarátom aranyköpése volt, hogy " jó az angol hifi cucc, csak az a baj vele, hogy úgy kell befejezni" :smile29:
Magyarul - innovativ népek a szigetlakók, az ötleteik is átlagon felüliek - nade a technológia/kivitelezés az egy katasztrófa.
TJ.
Anno a Max Townshend által gyártott Elite Rock lemezjátszón még két hétig kellett "motorozni" pedig újonnan tőle vásároltam...Vicc az egész..
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
Rock60 írta:
dixie-chicken írta:

...A 34/306 a Dada Electronics által kapható felújitó készletekkel lettek felújitva még utánna... a gazdinál vigyorogva tovább zenélnek ;) :D
persze,én ezt nem vitatom,csak a fő kérdés ilyenkor,restaurálunk,vagy tuningolunk...a DADA azóta úgy néz ki elveszett a sűlyesztőben Brexit,Covid vagy ki tudja mi végett,de az egész javitó készlet ára a 306-shoz valahol 55-60 font volt ;) ,nem volt benne "puccos anyag" olyan szinten hogy egy pár hifista berkekben ismert szerelő,csuklóbol elutasitotta a felújitást,merthogy az csak sz@r kinai anyag lehet,igy a munkálatokat profi műszerész végezte el,amely számára a hifi ismeretlen fogalom,és úgy néz ki a páciens még él,nem füstölt el,és a túlaj is boldogan használja :kiss:

hogy ki mit,kivel ,hogy fog szervizeltetni,szive joga eldönteni..Peter Walker mondása volt,hogy nem trükk jó amplifikációt csinálni 1000 fontbol,hanem 300-bol...és az 1000 font,akkortájt elég sok pénz volt...

Mint az angol "garázshifi" egyik hazai ismerője azt tudom mondani, hogy ezt a kijelentést nemcsak Peter Walker tette magáévá, hanem az angol gyártók igen nagy része is. :D
Egyik jóbarátom aranyköpése volt, hogy " jó az angol hifi cucc, csak az a baj vele, hogy úgy kell befejezni" :smile29:
Magyarul - innovativ népek a szigetlakók, az ötleteik is átlagon felüliek - nade a technológia/kivitelezés az egy katasztrófa.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2797

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
dixie-chicken írta:

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

dixie-chicken írta:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2797

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Snipi írta:
2024.04.24., szer. 16:28
Rock60 írta:
2024.04.24., szer. 16:21
Milyen ennek a hangja a 405 - höz képest ?
Hifiengine.com-rol :
"A 306 sokkal jobb hangzású, mint a 405. Nagyon széles és nyitott hangterével, rengeteg mély, mély basszussal, valamint csodálatosan organikus és nyitott közép- és felsővel rendelkezik."
én csak a "rengeteg mély"-t venném ki a leirásábol,van neki,de arányos a többihez (sztem)...nekem még a 606/II-snál is jobban tetszett...koherens,barátságos,folyékony hang (34-sel),a 606 iszonyat erő lakozik benne,de nincs már meg benne a 306-os "szerethetősége"...topictársunk jóvoltábol pár hónapig a rendszeremben voltak (34/306/606),a 606-os,többet volt a szekrényben,mint a rendszeremben... :smile29:

de szwsz 3x...

ja és a 34/306 a Dada Electronics által kapható felújitó készletekkel lettek felújitva még utánna... a gazdinál vigyorogva tovább zenélnek ;) :D

https://shop.dadaelectronics.eu/dada-pr ... sion-kits/

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 654

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Rock60 írta:
2024.04.24., szer. 16:21
Hifiengine.com-rol :
"A 306 sokkal jobb hangzású, mint a 405. Nagyon széles és nyitott hangterével, rengeteg mély, mély basszussal, valamint csodálatosan organikus és nyitott közép- és felsővel rendelkezik."

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Látom megint pezseg a topik :smile29:
Ezeknek az angol "low budget" erősìtőknek ismerni kell a lelkivilágát, valamint a tervező mérnökök korlátolt lehetőségeit. Nincsenek jó minőségű alkatrészek, egybetervezett a nyomtatott áramköri lap, és az abból adódó kompromisszumos hangzást kapjuk.
Ezért - mint mindig - két út áll a tulajdonosok előtt:

1. Feljebb lépés okán előbb-utóbb eladják, akkor én csak egy recap-ot javasolnék, így a gyári kinézet megmarad.
2. A recap mellé az ultragagyi bemeneti és kimeneti aljzatok cseréje, esetleg a fülelek által emlìtett jelvezetékek újratervezésével együtt.
Az utóbbi esetben a költségeink lehet soha sem fognak megtérülni, és a belenyúlásmentes vevőkör messze elkerül minket. :D
TJ.
Csatolmányok
s-l1600.jpg

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.04.23., kedd 16:08
arzachel írta:
2024.04.23., kedd 11:02

Hagyd meg gyári állapotában,ha tetszik.Amikor el akarod adni a vevők nem szeretik a belepiszkált készülékeket.
Biztos ?
Én speciál, ha 50 éves erősítőre vágynék, nem haragudnék érte, ha pl. fülelek átkondizta és megupgradelte volna... :D
Biztos.Persze ha Black Gate kerül bele az jöhet,de ennek minimális az esélye.... :smile29:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

arzachel írta:
2024.04.23., kedd 11:02

Hagyd meg gyári állapotában,ha tetszik.Amikor el akarod adni a vevők nem szeretik a belepiszkált készülékeket.
Biztos ?
Én speciál, ha 50 éves erősítőre vágynék, nem haragudnék érte, ha pl. fülelek átkondizta és megupgradelte volna... :D

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
2024.04.22., hétf. 19:53
Volna egy dolog amin agyalok pár hete!
Adott egy Quad 306-os végfok amit egy Auralic Altair-re kötve hallgatok nagy megelégedéssel
Jól szól, kb mindent tud ami nekem kell.
Tápkondikat gondoltam kicserélni benne és rátaláltam erre:
https://www.hificollective.co.uk/index. ... f-63v.html
Ebből ugye négy darab kell, aminek az ára viszont meghaladja a végfok jelenlegi értékét.
Kérdés az, hogy ezek a kondik tényleg annyira jók és vajon mennyit hoznak a hangon?
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Biztos, hogy nem éri meg kicserélni ennyiért. 160e Ft 4 db ekkora kondiért??
Ez is nagyon jó: https://hu.mouser.com/ProductDetail/Che ... UkBA%3D%3D
és csak egy tízes....
A kimeneteket a nyákvezetésről érdemes lenne drótosra váltani, a bemenetet úgyszintén. Frissebb, üdébb lenne. A 230V drótjait úgyszintén...Nem kell extra drága, ez is kitűnő: https://sonopart.hu/006-0050-jantzen-ez ... -ptfe-5482

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1509

Hozzászólás Szerző: vazze »

Volna egy dolog amin agyalok pár hete!
Adott egy Quad 306-os végfok amit egy Auralic Altair-re kötve hallgatok nagy megelégedéssel
Jól szól, kb mindent tud ami nekem kell.
Tápkondikat gondoltam kicserélni benne és rátaláltam erre:
https://www.hificollective.co.uk/index. ... f-63v.html
Ebből ugye négy darab kell, aminek az ára viszont meghaladja a végfok jelenlegi értékét.
Kérdés az, hogy ezek a kondik tényleg annyira jók és vajon mennyit hoznak a hangon?
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

fireman74 írta:
2024.04.21., vas. 11:13
Felmerült egy megoldandó kérdés, ezért szükség lenne Audio Note Empress kapcsolási rajzára esetleg valakinek?
Nem, köszi, nekem nincsen rá szűkségem.

fireman74
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: fireman74 »

Felmerült egy megoldandó kérdés, ezért szükség lenne Audio Note Empress kapcsolási rajzára esetleg valakinek?
Lumin X1
Audio Note Empress
Audio Note AN-E SPE HE
Siltech Royal Signature, Kondo LP, Kondo KSL-SPz

Lumin M1 (Ezüst, Fekete)
Martin Logan Motion XT-B100, Audio Note AX-One
Nordost Heimdall 2, Nordost Blue Haven, Audio Note Persimmon, Kondo KSL-SPc

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 715

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rock60 írta:
2024.04.17., szer. 11:27
GTomi írta:
2024.04.15., hétf. 07:23

Köszi, eddig nem tudtam, meg nem is gondoltam rá, hogy ilyen egyszerű a megoldás :)

Néztem itthon is van pár hely ahol lehet venni, ideiglenes lenne úgyis a Denon, meg nem baj ha van ha van itthon ilyen átalakító.
Ha mégsem lenne ideiglenes, akkor érdemes lenne kicserélni az aljzatokat szabványos darabra.
Itt a Fórumon is hírdetnek már jó ideje egy jobb minőségű - ha nem is WBT - garnitúrát.
De, de ideiglenes, és akkor már kellene a Denont tisztítani stb, ha hozzányúlnék, vagy inkább valaki hozzányúlna, aki ért is hozzá :)
Most így jó, szól, elzenélgetek vele egy kicsit.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

locseimisi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: locseimisi »

Sziasztok! Érdeklődnék hogy szerintetek érdemes Primare i21 et. I22 re cserélni? Üdv!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”