sziasztok. segítséget kérnék, mert nem rendelkezem komolyabb villamossági ismeretekkel.
adott a rotel erősítőm, aminek búg a trafója, állandóan. nem dc-zaj, nem emi, ezeket már végigjártam. se isotek, se leválasztó nem segít rajta semmit. illetve búg mellette a stream-em is, meg a dac-om is.. elvittem máshová őket, ott teljes csöndben vannak, tehát nem a készülékek a hibásak.
most ott tartok, hogy ha minden igaz,
földhurkom van/lehet, a lakásban, vagy az egész házban. (társasház, 2000-es évekbeli). a lakásban sok led van egyébként, de az az igazság, hogy vittem már le a földszintre is készülékemet h megnézzem, ott is búg-e és ott is búg. de teljesen más helyen nem búg.
szóval, most a legújabb tanácsom a földhurok-problémámra - mivel az eFi földhurok-kütyüje sem csinált semmit - hogy köttessem ki a földelést a mostani tápkábelemből az erősítő felőli oldalon, amit használok. vagy, egyszerűen csak egy olyan tábkábelt rakjak az erősítőm mögé, ami
nem földelt (mert most egy valhalla földelt, komolyabb kábel van mögötte)
tehát, mondjuk egy ilyet:

- IMG_0089.jpg (46.07 KiB) Megtekintve 1977 alkalommal
az erősítőm hátulján pedig ez van, egy nem földelt csati:

- RSX-1550_Black_2.jpg (59.4 KiB) Megtekintve 1977 alkalommal
és akkor a kérdésem, hogy be merhetem-e ezt a kábelt dugnom az erősítőm ill. a földelt elosztóm közé? nem fog-e megrázni az áram?
ha esetleg bármi más ötlet van, azt is szívesen veszem természetesen

köszi
fine music & cinema: toroid power isolation->>> aurelic femto >> Vincent SV-200 & Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal & REL T5