Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Szimpatikus. Gondolom a hdmi egy toldón keresztül kapcsolódik. Azt viszont nem láttam hogy van a tápellátás megoldva.
Igen, toldót adnak hozzá, ha kell valakinek monitor, én nem használok. USB 2 B micro a tápcsatlakozása, 5V, 3A. A gyári tápja közepesen felejthető fali, nálam a néhai - féle lineáris táppal megy. Próbáltam egy USB A- Micro B kábellel az iFI iUSB3 tápról is, de az nem volt elég acélos hozzá az 5V, 2 A kimenetével. Néhai tápjával szuper tökéletesen működik.
Pc alapú audio lejátszás
Szimpatikus. Gondolom a hdmi egy toldón keresztül kapcsolódik. Azt viszont nem láttam hogy van a tápellátás megoldva.
Igen, toldót adnak hozzá, ha kell valakinek monitor, én nem használok. USB 2 B micro a tápcsatlakozása, 5V, 3A. A gyári tápja közepesen felejthető fali, nálam a néhai - féle lineáris táppal megy. Próbáltam egy USB A- Micro B kábellel az iFI iUSB3 tápról is, de az nem volt elég acélos hozzá az 5V, 2 A kimenetével. Néhai tápjával szuper tökéletesen működik.
Nagy tisztelettel a kérdés arról szólt és a válasz is hogy, Daphile használna 0 dB géppel.
Nem értem a megjegyzést, de az Xtreamer 0 dB, semmi zaja nincs, mivel semmi forgó alkatrész, hűtés nincs benne, az egész háza egy fém hűtőborda, ami közepesen kézemeleg még akkor is ha mondjuk 4k 25p videót játszok le a HDMi kimeneten. Memóriakártyáról bootol, 32 GB a kapacitása, eredetlieg Win 10 Home 64 bittel, jön 4 magos Intel CPU van benne. A Daphile alá teljesen jó gép. Leginkább ha nem akar valaki upkonvertálni. Én a kisérletezés miatt egy USB3 kulcsról bootoltattam, mivel nem akartam a a gyári Win 10-et ledarálni róla. A különböző D/A konvereterek, amiket használtam, használok vele az USB 2 -re csatlakoznak. Billentyűzetet, monitort nem használok vele. Az asztali gépről távvezérlem.
Pc alapú audio lejátszás
Nagy tisztelettel a kérdés arról szólt és a válasz is hogy, Daphile használna 0 dB géppel.
Nem értem a megjegyzést, de az Xtreamer 0 dB, semmi zaja nincs, mivel semmi forgó alkatrész, hűtés nincs benne, az egész háza egy fém hűtőborda, ami közepesen kézemeleg még akkor is ha mondjuk 4k 25p videót játszok le a HDMi kimeneten. Memóriakártyáról bootol, 32 GB a kapacitása, eredetlieg Win 10 Home 64 bittel, jön 4 magos Intel CPU van benne. A Daphile alá teljesen jó gép. Leginkább ha nem akar valaki upkonvertálni. Én a kisérletezés miatt egy USB3 kulcsról bootoltattam, mivel nem akartam a a gyári Win 10-et ledarálni róla. A különböző D/A konvereterek, amiket használtam, használok vele az USB 2 -re csatlakoznak. Billentyűzetet, monitort nem használok vele. Az asztali gépről távvezérlem.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 113
Pc alapú audio lejátszás
Xtreamer Winbox
Mindig, mindennél van jobb!
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
A Volumio nem szól olyan jól, mint a Daphile, és nem is olyan stabil...de még lehet..
Az volumio 1 teljesen rendben van. A daphile pöttyet loudneszes.
Pc alapú audio lejátszás
Nálam 7/24-ben megy, stabilitási problémáim nem voltak, de érdekelne, hogy melyik lejátszó programot ajánlod erre a platformra!
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5147
Pc alapú audio lejátszás
Ha nem olyan erős a Daphile igény, akkor a Raspberry 3 + volumio / moode audiot javaslom, ifi Ipower "ultra alacsony" zajú táppal, közvetlenül Raspberry a GPIO-ról táplálva, így kikerülve a Raspberry saját fesz.szabályozóit.
Az ifi 5.1 voltot ad stabilan, tehát ezekre a saját fesz szabályozókra elvileg nincs szükség. Mondjuk ez így már 31-35 eFt között van, sajnos ez a "csodatáp" 15-17 eFt önmagában...
A Volumio nem szól olyan jól, mint a Daphile, és nem is olyan stabil...de még lehet..
Pc alapú audio lejátszás
Ha nem olyan erős a Daphile igény, akkor a Raspberry 3 + volumio / moode audiot javaslom, ifi Ipower "ultra alacsony" zajú táppal, közvetlenül Raspberry a GPIO-ról táplálva, így kikerülve a Raspberry saját fesz.szabályozóit.
Az ifi 5.1 voltot ad stabilan, tehát ezekre a saját fesz szabályozókra elvileg nincs szükség. Mondjuk ez így már 31-35 eFt között van, sajnos ez a "csodatáp" 15-17 eFt önmagában...
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
A Daphile kiválóan fut az Xtreamer Winbox, teljesen passzív mikro PC gépemen, egy USB kulcsról.
Van mellette Cubox és Hummingboard ARM cucc is szintén az íróasztalomon, mindkettő nagyon jól működik Linux alatt, különösen, mint a HQplayer NAA oldali vége a butított NAA optimalizált Linux-szal. A Hqplayer oldaláról le lehet tölteni a buta Linux image-t és működni fog max 768 kHz 32 bitig és 512x DSD-ig. Kb 3 perc az install és az üzembe helyezés az image file letöltésével és megírásával együtt is.
A Daphile kiválóan fut az Xtreamer Winbox, teljesen passzív mikro PC gépemen, egy USB kulcsról.
Van mellette Cubox és Hummingboard ARM cucc is szintén az íróasztalomon, mindkettő nagyon jól működik Linux alatt, különösen, mint a HQplayer NAA oldali vége a butított NAA optimalizált Linux-szal. A Hqplayer oldaláról le lehet tölteni a buta Linux image-t és működni fog max 768 kHz 32 bitig és 512x DSD-ig. Kb 3 perc az install és az üzembe helyezés az image file letöltésével és megírásával együtt is.
A Daphile x86 architectura. A Cubox arm.
Én megnézném az asrock beebox n3000 gépet, kell még hozzá ssd/hdd és ram. Van távja full passzív.
Pc alapú audio lejátszás
Én megnézném az asrock beebox n3000 gépet, kell még hozzá ssd/hdd és ram. Van távja full passzív.
Pc alapú audio lejátszás
Esetleg ez?
https://www.aqua.hu/gigabyte-brix-gb-ba ... 55590.html
Melyik az "erősebb"?
Asrock BeeBox-ból csak a 3000-es passzív, mivel ennek a leggyengébb a procija (4W TDP).
A többi BeeBox mind aktív hűtésű, kb. mint a laptopokban.
Ugyanez igaz a Brix-re is.
Ha nem kell, hogy ilyen mini gép legyen, akkor az Asrocknak van integrált procis mini-ITX méretű alaplapjai passzív hűtőbordával (pl. J3160, J3455, J4205).
Ezek lehetnek még alternatívák egy jól szellőző házban.
J3160-ból létezik DC-s is (Asrock J3160DC-ITX), azaz alaplapra integrált táppal rendelkező, amihez csak egy külső hálózati adapter kell. Ez is lehet alternatíva.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
egyik járható út, hogy leselejtezett, de jó pc-t pár ezer forintért megszerzel.
Teljesen passzívat szeretnék. Kicsi a szoba, és én mindent meghallok.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Pc alapú audio lejátszás
Uraim! Mennyiből lehetne kihozni egy teljesen alap passzív PC-t? Nem kell bele semmi extra (értsd: most laptopról megy, az a minőség nekem elegendő), csak zenelejátszáshoz kellene. A lényeg hogy néma legyen és a Daphile menjen rajta. Nem kívánok elindulni az extrémitások irányába.
Köszi!
egyik járható út, hogy leselejtezett, de jó pc-t pár ezer forintért megszerzel.
egyik fórumtársunk, kemény 5.000.- ért szerzett nekem dell optiplex 755-öt (halk az egész cuccos), rátett egy butított windows szervert és jriver-t, dac-al összekötve ma reggel is azt hallgatva nagyon jól és élvezhetően szól.
nyilván van feljebb és feljebb, de úgy gondolom, a többi periféria se rossz ami otthon kiszolgálja, így zenei és azt is mondhatnám audiofil lett a produktum...
egy sima laptop+jrivert kombó gyenge hozzá képest.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Indy
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Kb egy kategória. A brixről nem tudom hogy passzív?
Ahogy nézem a képeket, van benne venti...
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Esetleg ez?
Melyik az "erősebb"?
Kb egy kategória. A brixről nem tudom hogy passzív?
- Indy
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Esetleg ez?
Melyik az "erősebb"?
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó
Pc alapú audio lejátszás
Akkor cube.
IndyUraim! Mennyiből lehetne kihozni egy teljesen alap passzív PC-t? Nem kell bele semmi extra (értsd: most laptopról megy, az a minőség nekem elegendő), csak zenelejátszáshoz kellene. A lényeg hogy néma legyen és a Daphile menjen rajta. Nem kívánok elindulni az extrémitások irányába.
Köszi!
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Pc alapú audio lejátszás
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Pc alapú audio lejátszás
Akkor cube.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
- Indy
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Uraim! Mennyiből lehetne kihozni egy teljesen alap passzív PC-t? Nem kell bele semmi extra (értsd: most laptopról megy, az a minőség nekem elegendő), csak zenelejátszáshoz kellene. A lényeg hogy néma legyen és a Daphile menjen rajta. Nem kívánok elindulni az extrémitások irányába.
Köszi!
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Igazad van,de hozzám hoztak már több ilyen pc t javításra.
Én itt befejezném,parttalan vita.
Pc alapú audio lejátszás
Ha a passzív PC-t tényleg passzívként építették meg az biztonságos.Nem olyan nagy művészet. Nem is értem mi a probléma. Több száz oldalnyi tapasztalat lelhető a neten. Meg kis hazánkban is jó párunknak van már.
Elfogadom,de nekem a biztonság sokkal fontosabb,így marad a venti.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Pc alapú audio lejátszás
XRECODE a megoldás. Tud magyarul és mindent elvégez.
Ez óriási, mindent elvégzett, amit a flacfrontend nem tudott, köszi!
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Egy téves kijelentésedre reagáltam. Nekem teljesen mindegy, ki mit tesz a gépébe. A sajátomba nem tennék mozgó alkatrészt, pedig heti 6-8 órában mozizom vele.
Elfogadom,de nekem a biztonság sokkal fontosabb,így marad a venti.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10999
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Nagyon rápörögtetek a ventilátorra.
Egy téves kijelentésedre reagáltam. Nekem teljesen mindegy, ki mit tesz a gépébe. A sajátomba nem tennék mozgó alkatrészt, pedig heti 6-8 órában mozizom vele.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Váooo mekkora mágus vagy.
Ugye,ugye?