Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1224

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Bécó írta:
2019.01.09., szer. 09:46
60000-es CD!Ha-Ha! :D
Mi vele a gond? A mostani lemezjatszója annyiba került fonóval. Csak mellé kell tenni és már ki is derül így van-e!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

peterson írta:
2019.01.09., szer. 06:29
SoundMania írta:
2019.01.08., kedd 20:55
SoundMania írta:
2019.01.08., kedd 20:51

Valahol nemrég hirdettek egy Heed fonót. Ha esetleg a Quasar lenne akkor azt meg kellene venned 55 ezer körül. Quasar fogad MM meg MC -t is. Meg volt hozzá külső táp plusz pénzért.
Meg is találtam:
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=126885
Ennyit sztem nagyon megér!
Azért az vegyük figyelembe, hogy ez a szett csak így, egyben használható! Csak külön a Quasar 55-60-ért csak egy drága papírnehezék! Kell hozzá a táp, igaz van ennél olcsóbb kisebb táp is, de azt még meg kellene venni hozzá.
Azt meg nem tartom rentábilisnek, hogy annyiért vegyen phono-t (bár mennyire jó) mint amennyibe a komplett lemezjátszó-hangszedő kombó kerül! Nem tudjuk milyen szintű a mögötte levő lánc, mennyi LP-vel rendelkezik... A kérdés mivoltából, tapasztalatlanságából arra következtetnék, hogy nem ezres nagyságrendű lemezgyűjteménnyel, s High-End rendszerrel rendelkezik... Szóval szerintem "alap" szinten gondolkodjunk, úgy segítsünk neki,hátha meghozzuk a kedvét az LP-zéshez! leborulok.gif
Tápot akar még csinalni is érdes lehet. Azt azért könnyebb, mint egy jó fonót. Bár megmondom őszintén egy valóban jó táp azért nem jön ki olcsóbbra. Viszont jobb hangot produkál.
Egy Rega esetén pedig a tuningokat is a kébsőbbiekre hozzákalkulálva, nem lesz nagy anyagi eltérés az előfok és a lejátszó árában.
Kicsit talán felületesen kalkulaltad a dolgot.
Amúgy sem látom be miért szólna megfelelően egy 30 ezres fonóval egy lemezjatszó, amikor akár egy elég drága hangszedőt is nyugodtan bele lehet tenni? (Pl EMT) . Vagy jönnek a cserélgetés macerái egye feljebb, sok időveszteséggel, postázással, stb. Vagy jön a csalódás, hogy többet várt tőle de egy 60 ezres cd is szól úgy , akkor meg minek?! De ezt persze nem mi fogjuk eldönteni, majd a leendő rendszertulajdonos.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2019.01.09., szer. 07:13
peterson írta:
A kérdés mivoltából, tapasztalatlanságából arra következtetnék, hogy nem ezres nagyságrendű lemezgyűjteménnyel, s High-End rendszerrel rendelkezik... Szóval szerintem "alap" szinten gondolkodjunk, úgy segítsünk neki,hátha meghozzuk a kedvét az LP-zéshez! leborulok.gif
Pont ugyanerre jutottam én is, ahogy a legutóbbi hozzászólásait olvastam a srácnak.
Mivel láthatóan az elején tart az LP világának, így - a fentiek tudatában - én is azt
mondanám, ne a gyalu, hanem a phono legyen az első. Mivel a beírásban utalt rá, hogy DIY-er, így legjobb lenne építeni egyet magának (itt persze megint bejön a ha, mert nem tudom milyen szinten áll ebben a forrasztós műfajban) szerintem a DIY topicban kap tippeket jó hangú, jól megépíthető phonora és annak TÁPJÁRA mert a kettőben együtt lakik angyal vagy :smile30: - ezt mi már tudjuk jól!
A következő lépés sok-sok lemez beszerzése és folyamatos hallgatása.
Ha már érzi az irányt, és beszippantotta az LP univerzum, akkor jöhet a gyalu, de ha az LP továbbra is egy izgalmas misztikum marad számára, akkor érdemes lehet egy pickup cserét megfontolni a 35-50eFt ársávban, persze odafigyelve az illesztési kérdésekre.
Igen, az eddigiek alapján nem kell egyből átugrani a Regára, az legyen egy későbbi szint (szerintem is jó irány bár akkor nálam továbbra is Edwards Audio — de ezen nem veszünk össze ;) ) Mindenesetre a további együttgondolkodáshoz már kellene tudni, mik a preferált zenék, milyen a lánc többi eleme, mi most a fő műsorforrás (azaz az LP-nek “mihez képest” kell jól szólnia) és persze hogy mekkora az LP gyűjtemény?
Igazán hasznos tanácsot szerintem csak ezek után lehet adni!
Olyan szintre adtam javaslatot, aminél nem kell aggódnia a hangminőség miatt. Bármilyen a rendszerének a többi eleme, vagy barmilyen zenét hallgat is. Sőt ez már alkalmas a zenei ízlésének a tágítására is , ha érted mire célzok.
Ilyen árakon bukni sem tud rajta.
Szerintem nagyobb bukás meg venni új készülékeket olcsón és azokat cserélgetni később. Mind pénzben , mind időben veszteség. Főleg mivel ha kiszámolod, azért ennél sokkal olcsóbbam nem jön ki egy hasonló szint ha maga csinalja sem. Sőt ha rosszabbat csinal az sem. Rosszat csinálni is kerülhet ugyanannyiba mint jót!
Ráadásul az ideje is rámegy. De ha még így is megéri?!?!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2546

Hozzászólás Szerző: mishow »

peterson írta:
A kérdés mivoltából, tapasztalatlanságából arra következtetnék, hogy nem ezres nagyságrendű lemezgyűjteménnyel, s High-End rendszerrel rendelkezik... Szóval szerintem "alap" szinten gondolkodjunk, úgy segítsünk neki,hátha meghozzuk a kedvét az LP-zéshez! leborulok.gif
Pont ugyanerre jutottam én is, ahogy a legutóbbi hozzászólásait olvastam a srácnak.
Mivel láthatóan az elején tart az LP világának, így - a fentiek tudatában - én is azt
mondanám, ne a gyalu, hanem a phono legyen az első. Mivel a beírásban utalt rá, hogy DIY-er, így legjobb lenne építeni egyet magának (itt persze megint bejön a ha, mert nem tudom milyen szinten áll ebben a forrasztós műfajban) szerintem a DIY topicban kap tippeket jó hangú, jól megépíthető phonora és annak TÁPJÁRA mert a kettőben együtt lakik angyal vagy :smile30: - ezt mi már tudjuk jól!
A következő lépés sok-sok lemez beszerzése és folyamatos hallgatása.
Ha már érzi az irányt, és beszippantotta az LP univerzum, akkor jöhet a gyalu, de ha az LP továbbra is egy izgalmas misztikum marad számára, akkor érdemes lehet egy pickup cserét megfontolni a 35-50eFt ársávban, persze odafigyelve az illesztési kérdésekre.
Igen, az eddigiek alapján nem kell egyből átugrani a Regára, az legyen egy későbbi szint (szerintem is jó irány bár akkor nálam továbbra is Edwards Audio — de ezen nem veszünk össze ;) ) Mindenesetre a további együttgondolkodáshoz már kellene tudni, mik a preferált zenék, milyen a lánc többi eleme, mi most a fő műsorforrás (azaz az LP-nek “mihez képest” kell jól szólnia) és persze hogy mekkora az LP gyűjtemény?
Igazán hasznos tanácsot szerintem csak ezek után lehet adni!

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Hozzászólás Szerző: peterson »

SoundMania írta:
2019.01.08., kedd 20:55
SoundMania írta:
Sat írta:
2019.01.08., kedd 20:18

Igen, piszkálja is a csőrömet rendesen!

Sajna az erősítőmben nincs, így arról is kell gondoskodnom... Most a Primary-ban van valami Riaa cucc no meg USB..
Hátha valaki kellemeset csalódott egy kínaiban... vagy esetleg érdemes építeni egyet....
Szívesen építenék de nem szeretnék kísérletezni....Ha valaki tud megbízható kapcsolási rajzot akkor szívesen készítek belőle többet is....
Valahol nemrég hirdettek egy Heed fonót. Ha esetleg a Quasar lenne akkor azt meg kellene venned 55 ezer körül. Quasar fogad MM meg MC -t is. Meg volt hozzá külső táp plusz pénzért.
Meg is találtam:
Azért az vegyük figyelembe, hogy ez a szett csak így, egyben használható! Csak külön a Quasar 55-60-ért csak egy drága papírnehezék! Kell hozzá a táp, igaz van ennél olcsóbb kisebb táp is, de azt még meg kellene venni hozzá.
Azt meg nem tartom rentábilisnek, hogy annyiért vegyen phono-t (bár mennyire jó) mint amennyibe a komplett lemezjátszó-hangszedő kombó kerül! Nem tudjuk milyen szintű a mögötte levő lánc, mennyi LP-vel rendelkezik... A kérdés mivoltából, tapasztalatlanságából arra következtetnék, hogy nem ezres nagyságrendű lemezgyűjteménnyel, s High-End rendszerrel rendelkezik... Szóval szerintem "alap" szinten gondolkodjunk, úgy segítsünk neki,hátha meghozzuk a kedvét az LP-zéshez! leborulok.gif

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rotox írta:
2019.01.08., kedd 21:01
Sat írta:
2019.01.08., kedd 18:48
Úgy néz hogy Rega lesz, még nem találtam jó használtat...
Most ugyan éppen afelé hajlok, hogy inkább megtartom, de ezek után nem hagy nyugodni a kérdés: az enyémmel (https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=31 ... 9#p2333359) mi a gond? :rolleyes:

Tippjeim:
- esetleg túl drágán adom? (próbáljatok venni egy RB300 kart és egy Elys 2 hangszedőt külön, kb. ugyanennyibe kerül),
- az Arzachel mod? (szerintem jobb lett tőle),
- több ötletem tényleg nincs... gondolkodik.gif
Az Elys sajnos nagyon kevés annak a lemezjátszónak! Tavaly előtt hallottam ilyeneket, meg Exactot is és hát.....
Egy Denon 103 azért sokkal jobb hozzá. De akár EMT-ig is el lehet menni. Bár ahhoz már dukál néhány tuning is.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2019.01.08., kedd 21:30
Használt lemezjátszót csak az vegyen, aki igencsak vágja a pitét. Pici lötyögés itt, aprócska lógás ott, hangyányit már nem úgy gördülő csapágy... és kész a borzalmas hang és nem tudod miért. Vagy valami nagyon megbízható fórumtárstól, aki ért is a lemezjátszóhoz, nem csak használja. Ezek nagyon finom dolgok, apróságokon múlik a hang minden szempontból, úgy mechanikailag, mint elektronikailag. Kezdő gépnek csak újat, olyat ami jó alapja lehet akár később a fejlesztésnek, ha bejön a dolog.
Külföldről vásárolt lemezjátszókkal soha nem volt műszaki probléma. Talan gondosabban szervízeltetik. Itthon már vettünk itt a fórumon kiszáradt csapágyas lemezjatszót! Persze jókat is. De pl Regához kb 10 ezerért lehet venni tányércsapágyat és akkor új. Amúgyis ajánlatos kicserélni a szubtányért is egy jobb fémre és akkor totál fel lesz újítva az egész cucc. Csak a lelki béke kedvéért..... Nem olyan tönkremenősek ezek a dolgok. De tönkretehetők, az igaz. A lemezjátszóm vagy 33 éves és még ma is több 10 percig tart amíg a helyére csúszik a szubtányérja.
Amúgy lehetne mesélni az újakról is horrortörténeteket bőven!
Szóval tovabbra is használtat favorizálom.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Használt lemezjátszót csak az vegyen, aki igencsak vágja a pitét. Pici lötyögés itt, aprócska lógás ott, hangyányit már nem úgy gördülő csapágy... és kész a borzalmas hang és nem tudod miért. Vagy valami nagyon megbízható fórumtárstól, aki ért is a lemezjátszóhoz, nem csak használja. Ezek nagyon finom dolgok, apróságokon múlik a hang minden szempontból, úgy mechanikailag, mint elektronikailag. Kezdő gépnek csak újat, olyat ami jó alapja lehet akár később a fejlesztésnek, ha bejön a dolog.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1269

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Sat írta:
Úgy néz hogy Rega lesz, még nem találtam jó használtat...
Most ugyan éppen afelé hajlok, hogy inkább megtartom, de ezek után nem hagy nyugodni a kérdés: az enyémmel (https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=31 ... 9#p2333359) mi a gond? :rolleyes:

Tippjeim:
- esetleg túl drágán adom? (próbáljatok venni egy RB300 kart és egy Elys 2 hangszedőt külön, kb. ugyanennyibe kerül),
- az Arzachel mod? (szerintem jobb lett tőle),
- több ötletem tényleg nincs... gondolkodik.gif
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rotox 2019.01.08., kedd 21:16-kor.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
Sat írta:
peterson írta:
2019.01.08., kedd 19:05

Most a jelzett 20% kedvezménnyel a Planar 2-nél spórolnál ~35e-t! Ez meggondolandó, s új lemezjátszód lesz... ;peace;

Sajna az erősítőmben nincs, így arról is kell gondoskodnom... Most a Primary-ban van valami Riaa cucc no meg USB..
Hátha valaki kellemeset csalódott egy kínaiban... vagy esetleg érdemes építeni egyet....
Szívesen építenék de nem szeretnék kísérletezni....Ha valaki tud megbízható kapcsolási rajzot akkor szívesen készítek belőle többet is....
Meg is találtam:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Sat írta:
peterson írta:
Sat írta:
Úgy néz hogy Rega lesz, még nem találtam jó használtat....így lehet, hogy új lesz....
Most a jelzett 20% kedvezménnyel a Planar 2-nél spórolnál ~35e-t! Ez meggondolandó, s új lemezjátszód lesz... ;peace;

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Sat írta:
Úgy néz hogy Rega lesz, még nem találtam jó használtat....így lehet, hogy új lesz....

Viszont egy dolog van még amiről nem kérdeztem az pedig a előerősítő...
Milyet érdemes? Milyet tuti nem? Ebay-en láttam csöveseket is nagyon olcsón...Érdemes azokkal foglalkozni?

Bocs ha sok hülyeségetkérdezek, de tudatlan vagyok.... :)

Sat írta:
2019.01.08., kedd 15:35
peterson írta:
2019.01.08., kedd 15:31

Már ne haragudj, de előttem ketten is adtak elég kimerítő választ, tanácsot! Nagyjából mindketten ajánlották belépő Lemezjátszónak a Rega-t! Akkor miért megint egy szar lemezjátszót akarsz??? Kb ezen az áron van a Rega Planar 2: https://www.allegroaudio.hu/termekek/re ... emezjatszo Ez később fejleszthető is.
Dehogy haragszom :)
Azért kérdezek inkább sokat! De mostmár azért kezd összeállni a fejemben a dolog....bár kicsit lassan....
Tényleg köszi a jó tippeket! Ha valakinek van még...ne habozzon!
Rega P2, Planar 2 nem vennék csak a 3-at.
Javaslom hasznaltan keresni. A különbözetet meg inkább rákölteni a fejlesztésére. Akár egy jó hangszedőre, akár lemezpárnára, fém sub tányérra. Jó alátétre .
Nekem ez a véleményem.
Angliaból olcsón lehet beszerezni. Kicsi türelem kell csak hozzá.
De amúgy azt csinálsz amit akarsz.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

peterson írta:
Sat írta:
2019.01.08., kedd 15:12
Köszönöm mindenkinek a kimerítő választ....úgy néz ki váltani fogok....Hamarosan eladó lesz egy nagyon keveset futott Pro-Ject Primary..

Mi a véleményetek a Denon DP-400 -ról?
Már ne haragudj, de előttem ketten is adtak elég kimerítő választ, tanácsot! Nagyjából mindketten ajánlották belépő Lemezjátszónak a Rega-t! Akkor miért megint egy szar lemezjátszót akarsz??? :smile51:
Kb ezen az áron van a Rega Planar 2: https://www.allegroaudio.hu/termekek/re ... emezjatszo Ez később fejleszthető is.
Nekem nem nagyon tetszemek ezek az új karok. Sok bennük a műanyag.

Sat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: Sat »

peterson írta:
Sat írta:

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

peterson írta:
2019.01.08., kedd 18:42
GTomi írta:
2019.01.08., kedd 18:20
peterson írta:
2019.01.08., kedd 18:16

Most is van ;) : https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=28 ... 2#p2297682

tényleg van :D köszi.

Igen az, csavaros, de mosásnál meg úgyis mindegy.
Szerintem meg nagyon nem, azért kérdeztem! Ekkora súlynál csak a leszorítás nem lenne elegendő, ha jó a vákuum, megfogná a lemezt. Kell a megfelelő rögzítés, s ez csavarosan a legjobb...
persze, igen, nem arra gondoltam, hanem hogy kínai-e vagy sem :)
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

peterson
V.I.P.
V.I.P.

Sat írta:

Milyet érdemes? Milyet tuti nem? Ebay-en láttam csöveseket is nagyon olcsón...Érdemes azokkal foglalkozni?

Az nem baj, ha kérdezel, azért van a fórum ;) !

Phono: Nincs a jelenlegi erősítődben semmilyen phono fokozat? Mennyire sürgős a megoldás? (ha nincs, akkor nyilván annyira, mint a lemezjátszó vásárlás) Azt gondolom, hogy a regához elegendő lenne egy MM phono, jó időre kiszolgálná és később egy MC trafóval bővíthető is.
Sajnos az olcsó phono-kat nem ismerem, de a "sajtó" anno jókat írt a NAD-ról, a Rega-ról, Creek-ről, Musical Fidetity-ről, ezekben bíznék, a nagyon olcsó kínai phonokban nem. Talán ebben mások jobban tudnak tanácsot adni...
Viszont, ha új Rega-t veszel, akkor ott meg tudják mutatni mit tud a saját phonojukkal.
Illetve itt vannak a magyarok: Ethosz, Heed..., nem magyarban a Pointe

peterson
V.I.P.
V.I.P.

Sat írta:

Sat
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sat írta:
2019.01.08., kedd 15:35
peterson írta:
Sat írta:
Köszönöm mindenkinek a kimerítő választ....úgy néz ki váltani fogok....Hamarosan eladó lesz egy nagyon keveset futott Pro-Ject Primary..

Már ne haragudj, de előttem ketten is adtak elég kimerítő választ, tanácsot! Nagyjából mindketten ajánlották belépő Lemezjátszónak a Rega-t! Akkor miért megint egy szar lemezjátszót akarsz??? Kb ezen az áron van a Rega Planar 2: https://www.allegroaudio.hu/termekek/re ... emezjatszo Ez később fejleszthető is.
Azért kérdezek inkább sokat! De mostmár azért kezd összeállni a fejemben a dolog....bár kicsit lassan....

peterson
V.I.P.
V.I.P.

GTomi írta:
2019.01.08., kedd 18:20
peterson írta:
GTomi írta:
2019.01.08., kedd 17:50

(mintha régebben lett volna lemezmosós topik, de most nem találtam)

Szerintem meg nagyon nem, azért kérdeztem! Ekkora súlynál csak a leszorítás nem lenne elegendő, ha jó a vákuum, megfogná a lemezt. Kell a megfelelő rögzítés, s ez csavarosan a legjobb...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

peterson írta:
GTomi írta:

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

peterson
V.I.P.
V.I.P.

GTomi írta:
igaz, nem lejátszó, de a lemezek miatt szvsz egy fontos kellék otthonra, magyar gyártótól, 1 hete van itthon:
A leszorító csavaros? (csak mert úgy néz ki, mint a kínai leszorítók...)

peterson
V.I.P.
V.I.P.

GTomi írta:

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

igaz, nem lejátszó, de a lemezek miatt szvsz egy fontos kellék otthonra, magyar gyártótól, 1 hete van itthon:

Csatolmányok
DSC_0354.JPG
DSC_0354.JPG (87.8 KiB) Megtekintve 2125 alkalommal
DSC_0353.JPG
DSC_0353.JPG (88.54 KiB) Megtekintve 2125 alkalommal

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

Sat írta:
2019.01.08., kedd 15:32
Köszi szépen rápillantok! :)
Ha a feketét jobban szereted a barnánál:

http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... kete,59602

:smile29:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Sat
Nincs visszaút
Nincs visszaút

peterson írta:
Sat írta:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”