Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

1-2-4-8 éves laptop, ami nagyon csendes, vagy épített gép, amiben nincs vagy extra minőségű a ventilátor. Core2-től felfelé már minden jó. 4MB ram, lehetőleg notebook hdd, (az ne legyen régi) az ssd nem kritérium, sőt egyáltalán nem biztos, hogy előnyös.
AP Linux legújabb verziója a V4.0, azt kell letölteni és feltenni, konfigurálni. Lehet, hogy >/=1 misiért összerakott wines gép jó sok szoftveres görccsel hangyafasznyit még szebben szól, -de még ez sem borítékolható. 

Lehet ki kéne próbálnom az AP Linuxot, csak még gyűjtöm az erőt
Számomra a laptop (i5) + Win 10-hez képest egy viszonylag olcsó audio-PC, ugyanúgy Win 10-zel (nem titok, Sebi gépe) olyan javulást hozott (nem "hifis paraméterekben" hanem "valóságossághűségben"), hogy az nem HF-nyi vagy ortónyi, hanem simán egy kategóriányi.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

olyanon valaki gomokozott mar vagy tesztelte, hogy az alaplapok taparamkorei mennyire fontosak. melyiknek van jobb hangja? tobb vagy kevesebb pwm pl?
Orajelet (clock) updatelnek sokan, akinek sikerult, az oda volt meg vissza.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

hetalvo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hetalvo »

olyanon valaki gomokozott mar vagy tesztelte, hogy az alaplapok taparamkorei mennyire fontosak. melyiknek van jobb hangja? tobb vagy kevesebb pwm pl?

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

A Daphile szerepelt a jelöltek sorában? Pár hónapja még az egekbe magasztalták itt néhányan és garantáltan működik PP kártyával is (legalábbis nálam működött).
Azt meg nem probaltam, koszi a tippet.

Kozben latom, hogy a Puppy linuxot kihagytam a felsorolasbol,azzal sem volt szerencse, de ramegyek a Daphile-ra is.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tovabb probalkoztam lelkesen Lubuntu, ARCH, Debian es vegul Ubuntuval, de mindhiaba, ez a szerelem egyelore egyoldalu es platoi, marad az osszerakkott win-es gep, ami legalabb szol. 
A Daphile szerepelt a jelöltek sorában? Pár hónapja még az egekbe magasztalták itt néhányan és garantáltan működik PP kártyával is (legalábbis nálam működött). A többi Linux verziót mostanában nem próbáltam (egy életre elment a kedvem tőlük pár éve), de ha a Daphile kezeli a Paul Pang kártyát, a többinél is lennie kell valami megoldásnak. Pault kérdezted az ügyben?

u.i.: Most gyorsan rákerestem és elég sok PP kártyás gépet használnak Linux rendszerrel.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

1-2-4-8 éves laptop, ami nagyon csendes, vagy épített gép, amiben nincs vagy extra minőségű a ventilátor. Core2-től felfelé már minden jó. 4MB ram, lehetőleg notebook hdd, (az ne legyen régi) az ssd nem kritérium, sőt egyáltalán nem biztos, hogy előnyös.
AP Linux legújabb verziója a V4.0, azt kell letölteni és feltenni, konfigurálni. 
Lehet benne böngészni meg tidalozni is, meg filmet nézni is, bár arra más az optimum.
Lehet távirányítani is mdp-vel, kis tudás kell hozzá, de mindig van, akit meg lehet kérni ilyesmire.
Lehet, hogy >/=1 misiért összerakott wines gép jó sok szoftveres görccsel hangyafasznyit még szebben szól, -de még ez sem borítékolható. 

Hangyafasznyit mertekegysegek az egyszeruseg kedveert hivjuk HF-nek es legyunk tudomanyosak

A HF mertekegyseg egy relativ fogalom, mast jelent nalam, es mast az asszonynal es mast a Muteromnal, de nincs kizarva, hogy nalad is mas, mint nalam.
Hogy definialjam, nalam mit jelent: 1HF = csak A/B tesztben kihallhato kulonbseg.

Masik oldalrol megkozelitve pl forrasoldalon egy egysegnyi HF elvaltozas egy szelesre nyitott rendszeren 10+ HF lehet az eredmeny, mire a fulemhez er, mig ugyanez igaz forditva is, tehat 10HF egy laposabbra huzott rendszeren 1HF lesz, mire kijon a hangfalakon, mert nem tud kibontakozni rendesen.

Nekem a Win10 es Win 2016 kozott nem 1HF volt a difi, nem is kellett AB tesztet csinalnom es nagy lelkesedessel vetettem bele magam a varva vart AP linux felrakasaba. 

Nem volt egyszeru, de sikerult felraknom, de elakadtam vele. Szamomra nem idegen nekem a Linuxos parancssor, sot mondhatni szeretem, mert resze a munkamnak is, ezert viszonylag magabiztosan mozgok benne, de nem sikerult eletre kelteni a DAC/PPA USB kartya parost. Tobb szaki segitett a forumon es addig sikerult eljutni, hogy mukodott az alaplap USB-jen, de a PPA-n nem, ezert igy nekem felejto lett. Utalok feladni barmit is, ezert megszallottam mentem utana, de el kellett engednem, igy nem tudom alatamasztani, hogy a Win2016 vs AP linux hany egysegnyi HF-el szol jobban vagy rosszabbul. 

Tovabb probalkoztam lelkesen Lubuntu, ARCH, Debian es vegul Ubuntuval, de mindhiaba, ez a szerelem egyelore egyoldalu es platoi, marad az osszerakkott win-es gep, ami legalabb szol. 

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5148

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

AP Linux legújabb verziója a V4.0, azt kell letölteni és feltenni, konfigurálni. 
Lehet benne böngészni meg tidalozni is, meg filmet nézni is, bár arra más az optimum.
Lehet távirányítani is mdp-vel, kis tudás kell hozzá, de mindig van, akit meg lehet kérni ilyesmire.
Lehet, hogy >/=1 misiért összerakott wines gép jó sok szoftveres görccsel hangyafasznyit még szebben szól, -de még ez sem borítékolható. 

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hááát..

Egy 2008-as tesztet én mér NAGYON fenntartásokkal kezelek.
Tesztgép: Intel P4, (valszeg gyári hűtővel), Radeon X700 Pro, OCZ Power Stream tápegység...

Ez egy játékgép, nem zenére lett építve.

Szerintem nem is szabad figyelembe venni.

Tájékoztató adatnak jó, de ebből a tekintetből kb. csak annyit mond, mint amit eddig is tudtunk.

ja, hat ha talalsz ujabbat, akkor oszd meg velunk pls.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 782

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Rakj össze egy gépet abból, ami van otthon és ha kicsit is tetszik a produkció, a vele járó komfort, a kezelő felület, akkor építhetsz egy komolyabb masinát. A normális analóg tápegységet és az USB kártyát alsó hangon megúszod 100 ezerből, a felső szintet is elérheted 250 ezerért. Minden más opcionális és ízlés kérdése, de amíg nem tudod, szerethető-e részedről ez a technika, a helyedben komoly pénzeket nem tolnék bele. A PC-s lejátszás létjogosultsága sok esetben érzelmi kérdés is.
Köszönöm a válaszod!
Az ár amit említettél,bele is fér még,sőt ahoz képest nem is vészes.Egyébként már van itthon 2 HTPC-m,de az nincs zenére kihegyezve,igazából tetszik a dolog,de valahogy ódzkodtam eddig tőle.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Összefoglalom, milyen válaszokat fogsz kapni kérdésedre, hiszen már százszor lezajlott ez az eszmecsere.

Lesz, aki leírja majd, hogy pont elég egy apró miniPC a feladatra, hiszen nála tökéletesen teszi a dolgát valamelyik bogyós masina. Másik fórumtárs ragaszkodik hozzá, hogy minimum 2 db i7 CPU, 256 GB RAM és 999 Wattos tápegységet építs a gépbe, hiszen ő is így tett. A harmadik versenyző szerint egy integrált processzoros alaplap bőven jó lesz, hiszen neki is az van. Majd jön valaki, aki szerint a 200e forintos SATA kábel, 9 tápegység és a dupla PC-s lejátszó rendszer az alap, komoly ember nem adja alább, ő sem tette. Néhányak szerint a passzív hűtéses gépháznál indul a történet érdemi része, másik szerint 4 ventilátor sem ciki egy audio PC-ben. Fentiek alapján 50e és 2M Ft közötti költségre számíthatsz, de mielőtt ezen elgondolkodnál, az egyre kuszább ellentmondást feloldja majd egy bátor hős, aki közli, az egész PC-s zenehallgatásnak nincs értelme és vegyél inkább néhány viaszhengert! Sok sikert!

Akarsz rola beszelni? :-D Amugy jol osszefoglaltad. 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Elméletileg van itthon minden hozzá,annyi esetleg,hogy lineáris táp az nincs és speciális usb kártya sem.
Árban fogalmam sincs,hogy mennyit szánnék a projektre,lin táp és usb kártya ami + költségbe lenne.

Rakj össze egy gépet abból, ami van otthon és ha kicsit is tetszik a produkció, a vele járó komfort, a kezelő felület, akkor építhetsz egy komolyabb masinát. A normális analóg tápegységet és az USB kártyát alsó hangon megúszod 100 ezerből, a felső szintet is elérheted 250 ezerért. Minden más opcionális és ízlés kérdése, de amíg nem tudod, szerethető-e részedről ez a technika, a helyedben komoly pénzeket nem tolnék bele. A PC-s lejátszás létjogosultsága sok esetben érzelmi kérdés is.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Ejnye fapaci azert nem ennyire szornyu a helyzet nem szabad olyan komolyan venni, pici pihenes jot tesz ezen a teren.
Phyton71 szerintem hatarozz meg egy osszeget amit ra szansz es ugy jobban tudnak segiteni mivel csak probakeppen szeretnel egy audio pc-et vagy vegyel hasznaltan ugy a fele osszeget megsporolod amit raszannal es ha nem tetszik kis veszteseggel eladod.
De a legegyszerubb ha meghallgatsz parat nalad ha ez lehetseges es eldontod kell-e ez neked.

Elméletileg van itthon minden hozzá,annyi esetleg,hogy lineáris táp az nincs és speciális usb kártya sem.
Árban fogalmam sincs,hogy mennyit szánnék a projektre,lin táp és usb kártya ami + költségbe lenne.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Ejnye fapaci azert nem ennyire szornyu a helyzet nem szabad olyan komolyan venni, pici pihenes jot tesz ezen a teren.
Phyton71 szerintem hatarozz meg egy osszeget amit ra szansz es ugy jobban tudnak segiteni mivel csak probakeppen szeretnel egy audio pc-et vagy vegyel hasznaltan ugy a fele osszeget megsporolod amit raszannal es ha nem tetszik kis veszteseggel eladod.
De a legegyszerubb ha meghallgatsz parat nalad ha ez lehetseges es eldontod kell-e ez neked.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Összefoglalom, milyen válaszokat fogsz kapni kérdésedre, hiszen már százszor lezajlott ez az eszmecsere.

Lesz, aki leírja majd, hogy pont elég egy apró miniPC a feladatra, hiszen nála tökéletesen teszi a dolgát valamelyik bogyós masina. Másik fórumtárs ragaszkodik hozzá, hogy minimum 2 db i7 CPU, 256 GB RAM és 999 Wattos tápegységet építs a gépbe, hiszen ő is így tett. A harmadik versenyző szerint egy integrált processzoros alaplap bőven jó lesz, hiszen neki is az van. Majd jön valaki, aki szerint a 200e forintos SATA kábel, 9 tápegység és a dupla PC-s lejátszó rendszer az alap, komoly ember nem adja alább, ő sem tette. Néhányak szerint a passzív hűtéses gépháznál indul a történet érdemi része, másik szerint 4 ventilátor sem ciki egy audio PC-ben. Fentiek alapján 50e és 2M Ft közötti költségre számíthatsz, de mielőtt ezen elgondolkodnál, az egyre kuszább ellentmondást feloldja majd egy bátor hős, aki közli, az egész PC-s zenehallgatásnak nincs értelme és vegyél inkább néhány viaszhengert! Sok sikert!

Szóval,te mit ajánlanál?Szívesen fogadom a tanácsokat.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Elhatároztam,hogy próbaképpen építenék az itthoni elfekvő alkatrészekből egy "zenére" kihegyezett PC-t.Az lenne a konkrét kérdésem,hogy milyen konfig kell neki,elég valami integrált processzoros (amd e-35 2x1,6 GHz,vagy jobb ha valami izmos vasat építek?

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

No, csak elhagyod a CD-t?
Ááá dehogy!
Csak kipróbálnám azt is,na nem a profi szintet,csak kizárólag informatikai alapokon.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdv Mindenkinek!

Elhatároztam,hogy próbaképpen építenék az itthoni elfekvő alkatrészekből egy "zenére" kihegyezett PC-t.Az lenne a konkrét kérdésem,hogy milyen konfig kell neki,elég valami integrált processzoros (amd e-35 2x1,6 GHz,vagy jobb ha valami izmos vasat építek?

Válaszokat előre is köszönöm!

No, csak elhagyod a CD-t?

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Üdv Mindenkinek!

Válaszokat előre is köszönöm!

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Patice »

Ja most olvasom, hogy az ossz zajt mertek ott.
Fogalmam sincs, en is meg voltam gyozodre, hogy nincs hangja.
Ezzel mertek:  Extech 407727 Digital Sound Level meter 1 inch tavolsagrol. 
Itt a link, ahonnan szedtem.

Hááát..

Egy 2008-as tesztet én mér NAGYON fenntartásokkal kezelek.
Tesztgép: Intel P4, (valszeg gyári hűtővel), Radeon X700 Pro, OCZ Power Stream tápegység...

Ez egy játékgép, nem zenére lett építve.

Szerintem nem is szabad figyelembe venni.

Tájékoztató adatnak jó, de ebből a tekintetből kb. csak annyit mond, mint amit eddig is tudtunk.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

FlashSSD esetén milyen zajról beszélünk?

Ja most olvasom, hogy az ossz zajt mertek ott.
Fogalmam sincs, en is meg voltam gyozodre, hogy nincs hangja.
Ezzel mertek:  Extech 407727 Digital Sound Level meter 1 inch tavolsagrol. 
Itt a link, ahonnan szedtem.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Multkor beszeltunk itt a hard drvive fogyasztasrol, meg hogy mekkorat ugranak idle allapotbol aktivba.

Itt az aramfelvetel idle (alvo) allapotban:
power-idle.gif

Itt meg kereses kozben:
power-seek.gif

Ha valakit az adott zaj erdekel (idle):
noise-idle.gif

Zaj, kereses kozben:
noise-seek.gif

FlashSSD esetén milyen zajról beszélünk?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Multkor beszeltunk itt a hard drvive fogyasztasrol, meg hogy mekkorat ugranak idle allapotbol aktivba. 

Itt az aramfelvetel idle (alvo) allapotban:

Itt meg kereses kozben:

Ha valakit az adott zaj erdekel (idle):

Zaj, kereses kozben:

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Nekem a 2016 server nem kis kinlodassal ment fel, szinten driver para miatt, ahogy itt is irtam, egy masik LAN drivert sikerult beleszuszakolni az arcaba, de ahhoz kepest kismiska volt, amit most egy ideje az ARCH alapu audiophile linuxal szenvedek. A hulye makacs fajtam tart vissza attol, hogy kiirjam cd-re es elassam a kertbe, de mar megvannak szamlalva a napjai es utana ramegyek a Puppy linuxra.

Ja, Audiophile linux 0.1% cpu-t es 5% RAM-ot hasznal alapjaraton. Csak a DAC-om menne mar vegre :-(

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Egy ideje tesztelem a Server 2016 Core változatát, bár nevezzük inkább kinlódásnak. A dolog

azért érdekes, mert a lejátszó programokkal, driverekkel kevesebb, mint 7GB a helyigénye, így

kényelmesen futtatható lenne 8GB RAM-ból, ami a cél. Gondoltam én.

Általánosságban elmondható, a Microsoft nagyon megnehezítette az audio célra való felhasználást.

Alaposan lecsökkentette a játszótér méretét, ami önmagában nem lenne baj, csak a nagy igyekezetében

sok kritikus dolgot kiszedett, bugot meg hagyott benne bőven. Panaszkodnak is a driver fejlesztők,

állandóra nem lehet kiiktatni az aláírás ellenőrzést, mint a régebbi core változatoknál.

Kernel mód driver szinten elutasít mindent, ami nem rendelkezik WHDCD aláírással. Van három kivétel,

a komüniké szerint. Nálam egyik sem forog fent a Teac UD-503/501 drivert illetően. Hiába írogatjuk be

a megfelelő sorokat a BCD-be, nagy ívben tesz rá, nincs teszt mód. Lehet nyomogatni az F8-at és választani

az ellenőrzés letiltását.

A lapozó fájlt sem lehet könnyedén legyőzni, a wmic utasításokra nem reagál, a házirend sem érdekli

különösebben.

AudioPhil külön topikot nyitott a 2016 core alatt működő DAC-oknak a Jplay fórumán. Nem véletlen.

Amikkel kíváncsiságból eddig próbálkoztam, nem sok sikerrel.

64Signer-v1.2

DSEO13b

WindowsD

DSEFix

TDL (Turla Driver Loader)

PG/DSE2017

Egyszerűbb felsorolni, mit hagyott meg a cég. Van parancssor, feladatkezelő, ablakkezelő, regedit meg

szerver konfig. Legjobban az eszközkezelő hiányzik, az alternatívok elég gyengék, kivétel talán a PortLock. 

Ghisler fájlkezelője meg a Jplay hibátlan, a JRiver normál módon nem telepíthető, egy win10-ből "átvett"

működik rendesen. Bár kezdéskor hiányolja az Aero-t meg néha haza akar látogatni, de ettől eltekintve, jó.

Meglepetés a Foobar2000, nem megy, túl sok dll kéne neki az oprendszerből, amik itt nem állnak rendelkezésre.

A DAC jelenleg Teac UD-501, Asio és KS rendben, de megszólaltatott egy Nuprime DAC-9-et is. Hátra van még

egy M2Tech Young és egy Korg Ds-Dac-100. Ha SSD-ről minden OK, következhet a RAM.

Kell hozzá Grub4Dos a virtuális merevlemez memóriába töltésére, Karyonix mester FiraDisk drivere a VHD

RAM-ból való futtatására. A Grub látja a teljes 8GB memóriát, a használható csak 6GB. Ez kevés. Megtoldva

még egy 4GB-os modullal, így több, mint 8GB a rendelkezésre álló. A Linux sem tökéletes?

Pontosan 34mp alatt tölti be az oprendszert RAM-ba, aztán elindul.

Amiket eddig tapasztaltam, az a Server 2016 Standard Core 10.0.14393.0 verzióra vonatkozik, egy Intel i5

NUC masinán.

"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Irígylem a kifinomult hallásotokat.

A drivercsere ezen körben szerintem percepciós tévedés - kivéve ha korábban akadt a hang.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”