Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2280

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

atira írta:
2022.01.22., szomb. 00:53
Tápkábel 1 méter vs. 1,5 méter.
Hallottam/olvastam két különböző helyről, hogy ugyanazon tápkábel más eredményt produkál, ha 1m helyett 1,5m hosszú, az utóbbi javára.
Erről másnak is van tapasztalata?
Ez furcsa megfogalmazás, hogy más eredményt produkál. Jellegre nyilván ugyanolyan a hosszabb hangja is, de a zaj jelekre igen veszteséges egy tápkábel szerkezet, ezért egy hosszabb kábel kevesebb nagyfrekvenciás zajt visz a készülékbe.
Egy sokáig Japánban élő ismerősöm mesélte, hogy valamelyik nagy japán HiFi ujság végeztetett egy tesztet különböző hosszúságú tápkábeleket csináltak, 7 m -ig mentek el és a hosszal javult a hang. De ez így logikus is.

atira
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: atira »

Tápkábel 1 méter vs. 1,5 méter.
Hallottam/olvastam két különböző helyről, hogy ugyanazon tápkábel más eredményt produkál, ha 1m helyett 1,5m hosszú, az utóbbi javára.
Erről másnak is van tapasztalata?

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

BLX írta:
2022.01.17., hétf. 16:46
white-tiger írta:
2022.01.17., hétf. 15:44
fülelek írta:
2022.01.11., kedd 21:48
A legfontosabb, hogy tisztítsuk meg a csatlakozókat, ez adja a hatás egyik felét. A kenés a hosszú távú egyenletes hangminőséget segíti elő, valamint nyugodtabb lesz tőle a hangzás más változás nélkül.
Én nem próbáltam az előbb leírtakat mind, csak a VdH-t és a Deoxit goldot, de ezenkívül viszont több más terméket is kipróbáltam, mindegyiknek pozitív hatása volt, de a legnagyobb hatása kétség kívül a Deoxit goldnak van, ezért aztán ennél maradtam. (kb. 15 éve). Amikor először bekenjük az összes csatlakozót, akkor nagyon fülbe mászó a változás, aki nem hiszi, az járjon utána, vagy hallgasson :smile29: amit akar...
A deoxitot honnan lehet beszerezni?
Pl.: innen, de gondolom van más webshop is itthon és külföldön:
https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml

Létezik kisebb 2ml-es kis tubos kiszerelés is, az is elég sokáig elegendő.
Kösz, még annyit a két kence milyen hatással volt a hangra? A másikhoz képest.

skeez_aka_redeye
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: skeez_aka_redeye »

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni a fórumlakóktól.
Szeretnék kábelezésben feljebb lépni és érdeklődöm, hogy van-e olyan felhasználó, aki Transparent Ultra IC -vel és hangfalkábellel is rendelkezik a rendszerében?

Ha igen, akkor kérem jelezze.

A cél/megvalósítás az lenne, hogy elmennék a tulajdonoshoz, elhoznám őt magamhoz a kábelekkel együtt és kipróbálnám a saját rendszeremben a kábeleit. Természetesen fizetnék is ezért a lehetőségért, ha megtisztel a tulajdonos, hogy rám szánná az idejét.

Köszönöm előre is

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

white-tiger írta:
2022.01.17., hétf. 15:44
fülelek írta:
A legfontosabb, hogy tisztítsuk meg a csatlakozókat, ez adja a hatás egyik felét. A kenés a hosszú távú egyenletes hangminőséget segíti elő, valamint nyugodtabb lesz tőle a hangzás más változás nélkül.
Én nem próbáltam az előbb leírtakat mind, csak a VdH-t és a Deoxit goldot, de ezenkívül viszont több más terméket is kipróbáltam, mindegyiknek pozitív hatása volt, de a legnagyobb hatása kétség kívül a Deoxit goldnak van, ezért aztán ennél maradtam. (kb. 15 éve). Amikor először bekenjük az összes csatlakozót, akkor nagyon fülbe mászó a változás, aki nem hiszi, az járjon utána, vagy hallgasson :smile29: amit akar...
Pl.: innen, de gondolom van más webshop is itthon és külföldön:
https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml

Létezik kisebb 2ml-es kis tubos kiszerelés is, az is elég sokáig elegendő.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

fülelek írta:

balazs84
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: balazs84 »

Sziasztok,
Viablue EP-7S kábelhez készülök venni egy jó adag dugót. Van esetleg valakinek tapasztalata vele, mit érdemes hozzá venni, ami méretben passzol a belső vezetékekhez, rá lehet jól fogatni, és árnyékolt?
(Telegartner illetve egyéb szerszám nélkül szerelhető, nyomtatott áramkörös dugókat nem szeretnék, és a viablue sajátját sem, mivel nem egy kábelről van szó, és nem szeretnék a dugókra (is) egy vagyont fizetni.)
Üdv.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4035

Hozzászólás Szerző: juliush »

Aszpirin írta:
2022.01.11., kedd 21:59
Köszönöm szépen az értekezést a nanotechnológiáról, amiről természetesen most hallottam életemben először, és azt sem tudtam mi fán terem.
Megérted, hogy mit írtam, ha meg akarod érteni, főleg ha el is olvasod a szöveget, amiről írtam. Ha nem, hát nem. Különben sem ez volt a lényege a kérdésemnek (amire, kösz, megkaptam a választ, pro is, kontra is), és már megint sikerült hitvitát kialakítani egy, a nyilvánvalóan bugyuta marketingszövegre tett megjegyzésemből.
Természetesen Rólad végképp nem gondolnám, hogy nem ismered a nanotechnológia lényegét. Elnézést, nem akartalak megsérteni! Ugyanakkor abból, amit írtál nekem nem az jött le, hogy konkrétan a trendi nanotechnológiára történő szexinek szánt, de végeredményben olyan marketingesen sutára sikeredett áthallásról ironizálnál, amit én belelátok a történetbe. De nyilván csak félreértettem.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2125

Hozzászólás Szerző: Shimano »

fülelek írta:
Az összes csatlakozó szó szerint értendő,tehát az aljzatokat is pucoljuk ki,mert ott van a szutyok nagyobb része.Először egy alkoholba,sebbenzinbe mártott fültisztító pálcával (ez pont jó méret a hangsugárzó,erősítő,és az elosztó aljzataihoz is) pucoljuk ki az aljzatokat,(meglepően sok kosz gyűlhet itt össze) aztán ugyanezzel a módszerrel mehet a kenés is,majd egy kis idő után száraz pálcával újra végig megyünk,és kész is.Pár csepp a kencéből elég a vattás pálcára,szóval nem kell sok belőle ha már tiszta a felület.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 923

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

a.gabriel írta:
2022.01.11., kedd 21:23
pärt írta:
2022.01.11., kedd 20:44
a.gabriel írta:
2022.01.11., kedd 20:21
Jókat nevettem, a várt beírásokon!
De, tényleg!!
Lehet folytatni tovább jó magyar szokás szerint az egészet, de ezzel legalább semerre sem jut tovább senki sem.

36_1_11.gif

Az, hogy én hogy nevezem ezeket az anyagokat, igen oil-nak, de mondhattam volna kence-ficének is.
Viszont aki ezen a oil szón élvez, hat tegye azt!

Mindenesetre aki kipróbálta, és kezelt vele ezt-azt, az tudja milyen érzésre és tapintásra, ha az véletlenül az újaira kerül belőle, továbbá mindegyiknek van egy jellegzetes szaga-illata.

Én sokfélét próbáltam, és legalább rendelkezem ezeknek egy részével, nem úgy mint 1-k.

IMG_20220111_195932.jpg

A többi a fantáziára bízom.
Ha kinevetgélted magad az 1-k ( gondolkodik.gif ) jó magyar szokásán ( gondolkodik.gif ), olvasd újra a bejegyzéseidet, és keress bennük egyetlen releváns mondatot ezeknek az anyagoknak a használatával kapcsolatban. Másokéban találtam. Sokunkat érdekelne a Te véleményed is, de azért vedd figyelembe, hogy az is csak egy voks pro vagy kontra. Elmondásod és a csatolt fotód alapján többet is próbáltál, de talán ne várd el, hogy a fantáziánkra hagyatkozzunk a hatásukkal kapcsolatban.
No offense. :rolleyes:
Tessék az tapasztalataim.

A v.d.H The Solution egy nagyon jó ár/mennyiség arányú általam nevezett oil.
Inkább erősáramú csatlakozásokhoz használtam, de néha kis jelszinthez is.
Hangra gyakorolt hatása nem minden esetben azonnal hallható, csak egy kis idő elteltével.
Eléggé neutrális jellegű, se nem tesz hozzá, se nem vesz el a kiindulási pontból.

A v.d.H spary viszont önnön magában használva nem a kedvencem.
Egy kicsikét rideggé élettelenné tette a kezelt helyeken a hangot.

Furutech Nano oil, na ez már változtat.
A hatása teljes eléréséhez kb. 2-3 nap kell.
Szelidit, és folyékonnyá válik a hang, textúráltsága előjön a zenének, egy bizonyos értelembe élettel tölti meg.

Cardas,
nem sok tapasztalatom van vele, csak idegen rendszerben hallgattam előtte, és kezelés után.
Nekem nem jött be, megemeli a frekvencia sáv széleit, mondhatni színezi, nem erőteljesen, de mégis.
Ahogy a kábeleit hívták régen, egy hajlékony hangszínszabályzó.

Deoxit Gold
Egy nagyon egyszerű anyag, olcsónak mondható, könnyen beszerezhető oil.
Nem ad sokat, de ez sem vesz el jóformán semmit a kezeltek hangjából.

Ha értékelni kell ezeket, és nagyon jó ár/mennyiség és hang alapján, akkor a v.d.H The Solution, ha pedig a nem számít az ára, akkor meg a Furutech Nano a nyerő.
Minden évben letisztítom egyszer az összes csatlakozót kontakt 60-nal és utána bekenem v.d.h. The solution-nal (egyszer ki tudtam próbálni Furutech nano-t is) ami nem kis feladat egy házi mozi esetén rámegy egy egész nap simán. Viszont nagyon megéri mert lényegesen szellősebb és tisztább hang és a képen javit ….és a hatása hónapokig megmarad a tapasztalatom az, hogy a vdh árban és tudásban nagyon jó bőven megéri az árát a Furutech kicsit jobb de az ára az viszont zsebbenyulos. Egy ilyen pici üveg nagyon sokáig elég pedig jó pár éve vettem és meg mindig van benne legalább 2évre való olaj, pedig csatiból nagyon sok van.
Szóval ki kell próbálni mert igazából nem vészesen drága a vdh , egy csatlakozó sokszor drágább pedig anból azért kell egy pár db :D :D :D
"Az igazi barát szemből támad."

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2022.01.11., kedd 21:39
Aszpirin írta:
2022.01.11., kedd 18:06
Nézzük csak: a "nano méretű" kifejezést tudomásom szerint 100 nm alatti méretre használják.
A "nano méretű molekulák"-nak így nem sok értelmét látom, mert pl. egy vízmolekula is nagyságrendekkel 100 nm alatti. Nyilvánvaló, hogy ezt a marketingesek találták ki, hogy elkápraztassanak, szerintem itt valóbjában óriásmolekulákról lehet szó, amik a szöveg szerint "kitöltik a lyukakat" (?). De persze megint lehet, hogy tévedek, és akkor mindenkitől elnézést. Csak valahogy eszembe jutottak az intelligens mosópor-molekulák, amelyek felkutatják a koszmolekulákat a ruha szálai között, és eltávolítják őket erőszakkal. Talán emlékszel még arra a reklámra.
A nanotechnológia, amelyre itt utalni próbálnak nem a méretekről, molekulákról szól a klasszikus értelemben, hanem arról a technikáról, amellyel 1-100nm mérettartományban praktikusan atomi szinten építkezve hoznak létre speciális tulajdonságokkal rendelkező, szabályos, kifinomult térszerkezetű struktúrákat, így ruházva fel azokat a természetben előforduló anyagokén túlmutató képességekkel, mint extrém szigetelőképesség, szilárdság, rugalmasság, stb.
Hogy ezek a közel sem olcsó technológiák ténylegesen mennyire kerülnek a hivatkozott audiofil kenceficékbe a címkéjükön túl, milyen hatásmechnizmussal fejtik hatásukat és mennyire is lehet áldásos valóban, nem tudom megítélni, mivel leragadtam a Deoxitnál.
Köszönöm szépen az értekezést a nanotechnológiáról, amiről természetesen most hallottam életemben először, és azt sem tudtam mi fán terem.
Megérted, hogy mit írtam, ha meg akarod érteni, főleg ha el is olvasod a szöveget, amiről írtam. Ha nem, hát nem. Különben sem ez volt a lényege a kérdésemnek (amire, kösz, megkaptam a választ, pro is, kontra is), és már megint sikerült hitvitát kialakítani egy, a nyilvánvalóan bugyuta marketingszövegre tett megjegyzésemből.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

trane írta:
2022.01.11., kedd 21:09
BLX írta:
2022.01.11., kedd 21:04
Évente egyszer, vagy nagyobb átvariálások után szvsz. érdemes lepucolni a csatlakozásokat alkohollal, majd Deoxit Golddal vagy hasonlóval kezelni a felületeket...Egyébként tényleg drága... A jótékony hatását észre lehet venni, de csodát ez sem csinál...
rossznyelvek szerint semmi más nem történik, mint az alkohol lepucolja a szennyeződéseket, a csatlakozók kihúzása/bedugása pedig eltávolítja az oxid-réteget leborulok.gif - ezt hallja a 'ZemberFija aztán 'jobb'nak :yingyang: . ja, a spéci kencéket gyártók/forgalmazók meg közben keresnek dollar.gif
Azért ennél egy kicsivel több, ha egy kicsit belegondolsz.
miután le van tisztítva a felület, és nemcsak az egyik, hanem mindkettő (dugó + fogadó aljzat), akkor egy vékony film réteget képződik a két érintkezési felület között, amire rázár, illetve körbeveszi a kezelt anyaggal.
Ezzel kizárja az anyagok közti mechanikai leválasztódást, és további későbbi oxidációs réteg kialakulását.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Hozzászólás Szerző: fülelek »

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4035

Hozzászólás Szerző: juliush »

Aszpirin írta:
2022.01.11., kedd 18:06
Nézzük csak: a "nano méretű" kifejezést tudomásom szerint 100 nm alatti méretre használják.
A "nano méretű molekulák"-nak így nem sok értelmét látom, mert pl. egy vízmolekula is nagyságrendekkel 100 nm alatti. Nyilvánvaló, hogy ezt a marketingesek találták ki, hogy elkápraztassanak, szerintem itt valóbjában óriásmolekulákról lehet szó, amik a szöveg szerint "kitöltik a lyukakat" (?). De persze megint lehet, hogy tévedek, és akkor mindenkitől elnézést. Csak valahogy eszembe jutottak az intelligens mosópor-molekulák, amelyek felkutatják a koszmolekulákat a ruha szálai között, és eltávolítják őket erőszakkal. Talán emlékszel még arra a reklámra.
A nanotechnológia, amelyre itt utalni próbálnak nem a méretekről, molekulákról szól a klasszikus értelemben, hanem arról a technikáról, amellyel 1-100nm mérettartományban praktikusan atomi szinten építkezve hoznak létre speciális tulajdonságokkal rendelkező, szabályos, kifinomult térszerkezetű struktúrákat, így ruházva fel azokat a természetben előforduló anyagokén túlmutató képességekkel, mint extrém szigetelőképesség, szilárdság, rugalmasság, stb.
Hogy ezek a közel sem olcsó technológiák ténylegesen mennyire kerülnek a hivatkozott audiofil kenceficékbe a címkéjükön túl, milyen hatásmechnizmussal fejtik hatásukat és mennyire is lehet áldásos valóban, nem tudom megítélni, mivel leragadtam a Deoxitnál.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pärt írta:
2022.01.11., kedd 20:44
a.gabriel írta:
De, tényleg!!
Lehet folytatni tovább jó magyar szokás szerint az egészet, de ezzel legalább semerre sem jut tovább senki sem.

36_1_11.gif

Az, hogy én hogy nevezem ezeket az anyagokat, igen oil-nak, de mondhattam volna kence-ficének is.

Mindenesetre aki kipróbálta, és kezelt vele ezt-azt, az tudja milyen érzésre és tapintásra, ha az véletlenül az újaira kerül belőle, továbbá mindegyiknek van egy jellegzetes szaga-illata.

Én sokfélét próbáltam, és legalább rendelkezem ezeknek egy részével, nem úgy mint 1-k.

IMG_20220111_195932.jpg

Ha kinevetgélted magad az 1-k ( gondolkodik.gif ) jó magyar szokásán ( gondolkodik.gif ), olvasd újra a bejegyzéseidet, és keress bennük egyetlen releváns mondatot ezeknek az anyagoknak a használatával kapcsolatban. Másokéban találtam. Sokunkat érdekelne a Te véleményed is, de azért vedd figyelembe, hogy az is csak egy voks pro vagy kontra. Elmondásod és a csatolt fotód alapján többet is próbáltál, de talán ne várd el, hogy a fantáziánkra hagyatkozzunk a hatásukkal kapcsolatban.
Tessék az tapasztalataim.

A v.d.H The Solution egy nagyon jó ár/mennyiség arányú általam nevezett oil.
Inkább erősáramú csatlakozásokhoz használtam, de néha kis jelszinthez is.
Hangra gyakorolt hatása nem minden esetben azonnal hallható, csak egy kis idő elteltével.
Eléggé neutrális jellegű, se nem tesz hozzá, se nem vesz el a kiindulási pontból.

A v.d.H spary viszont önnön magában használva nem a kedvencem.
Egy kicsikét rideggé élettelenné tette a kezelt helyeken a hangot.

Furutech Nano oil, na ez már változtat.
A hatása teljes eléréséhez kb. 2-3 nap kell.
Szelidit, és folyékonnyá válik a hang, textúráltsága előjön a zenének, egy bizonyos értelembe élettel tölti meg.

Cardas,
nem sok tapasztalatom van vele, csak idegen rendszerben hallgattam előtte, és kezelés után.
Nekem nem jött be, megemeli a frekvencia sáv széleit, mondhatni színezi, nem erőteljesen, de mégis.
Ahogy a kábeleit hívták régen, egy hajlékony hangszínszabályzó.

Deoxit Gold
Egy nagyon egyszerű anyag, olcsónak mondható, könnyen beszerezhető oil.
Nem ad sokat, de ez sem vesz el jóformán semmit a kezeltek hangjából.

Ha értékelni kell ezeket, és nagyon jó ár/mennyiség és hang alapján, akkor a v.d.H The Solution, ha pedig a nem számít az ára, akkor meg a Furutech Nano a nyerő.

A felületek első tisztítása előtte szükséges, én kezdem gyógyszertári seb benzinnel, és utána izopropil alkohollal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára a.gabriel 2022.01.11., kedd 21:42-kor.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

Évente egyszer, vagy nagyobb átvariálások után szvsz. érdemes lepucolni a csatlakozásokat alkohollal, majd Deoxit Golddal vagy hasonlóval kezelni a felületeket. Nagyon kis mennyiség kell hozzá a csodaszerből, ezért baromi sokáig elegendő még a legkisebb 2ml-es kiszerelés is. Egyébként tényleg drága. Én az első lockdown alatt kaptam rá :smile29: , inkább "terápiás" program volt. A jótékony hatását észre lehet venni, de csodát ez sem csinál. Egy ilyen karbantartás alkalmával egyébként a nyitott, lyukacsos készülékházakból a port is ki lehet űzni. Nem kell megvárni amíg a porcicák nagyon meghíznak :D

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4989

Hozzászólás Szerző: pärt »

a.gabriel írta:
De, tényleg!!

36_1_11.gif

IMG_20220111_195932.jpg

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

De, tényleg!!

36_1_11.gif

IMG_20220111_195932.jpg
IMG_20220111_195932.jpg (2.49 MiB) Megtekintve 2337 alkalommal
A többit a fantáziára bízom.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Tctronic írta:
2022.01.11., kedd 19:24
Erről az egészről a következő történet jut eszembe: Barátom nagymamája kiment a piacra és házi készítésű csigatésztát árult. Több vevője is volt, sokan visszatérők, mert szegény nénike otthon saját maga készítette a finom csigatésztát. Olyat vegyünk ne a bolti sz@rt. Közben meg a piac melletti legközelebbi boltban (akkor még volt) Plus-ban megvette, majd kiöntötte a zacskóból kis bögrékbe és sokszor annyiért eladta. Mindenki boldog volt :D
Igen ilyen is van! És egyre több. Remek példa!
A gondolkodás nem megerőltető...

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

ZolaBA írta:
2022.01.11., kedd 19:15
pärt írta:
2022.01.11., kedd 18:31
Ha jól értem, a high end szintre pozicionálás egyik sajátos hozadéka, hogy olajból oil-á változik a folyadék.
Ah.
Lehet, hogy az oil már az áramot is vezeti ;)
Az olaj nem vezeti az áramot, inkább szigetel!
Az ,,oil" ezzel szemben lehet hogy vezet, azt nem ismerem... ;peace;
A gondolkodás nem megerőltető...

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2714

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Erről az egészről a következő történet jut eszembe: Barátom nagymamája kiment a piacra és házi készítésű csigatésztát árult. Több vevője is volt, sokan visszatérők, mert szegény nénike otthon saját maga készítette a finom csigatésztát. Olyat vegyünk ne a bolti sz@rt. Közben meg a piac melletti legközelebbi boltban (akkor még volt) Plus-ban megvette, majd kiöntötte a zacskóból kis bögrékbe és sokszor annyiért eladta. Mindenki boldog volt :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

pärt írta:
Ha jól értem, a high end szintre pozicionálás egyik sajátos hozadéka, hogy olajból oil-á változik a folyadék.
Ah.
Lehet, hogy az oil már az áramot is vezeti ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7548

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

pärt írta:
Ah.
És a hígabb oil az csak hígend, a sűrűbb oil, az az igazi high end. Deoxitot használok, nincs benne semmi csoda, csak arra jó, amire gyártották.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4989

Hozzászólás Szerző: pärt »

Ah.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

a.gabriel írta:
2022.01.11., kedd 15:14
Furutech is elkezdte alkalmazni, miután megjelent saját terméke, amit nem a marketingesek sz@rtak a világra.
Mivel ez nekem szól (mert én tettem a marketinges megjegyzést): megint valaki félreért, és felháborodik.

Először is: leszögezem, hogy nem vontam kétségbe ezen tisztító/karbantartó a folyadékok hatékonyságát, sőt én tettem fel a kérdést, és ugyan a Cardas folyadékkal kapcsolatban, de nyilvánvaló, hogy a Furutech folyadékkal sincs tapasztalatom. De az utóbbi leírásán jó nagyot mosolyogtam, függetlenül attól, hogy a folyadék hatékony-e vagy sem.

A "high end szintű folyadék"-ot pedig hadd tartsam viccesnek és szintén valamelyik marketinges (beállítottságú) nagyokos agyszüleményének. De most már legalább tudjuk, hogy a folyadékok között is van high end "szintű" :)

(mellesleg Zoli73 biztató jellegű hozzászólása nyomán meg is vettem a Cardas-folyadékot. A korábban izopropanollal tisztított kábelvégeken alkalmaztam is, én bizony fikarcnyi különbséget sem hallottam /nem is igazán vártam tőle ilyent/, de ha megakadályozza vagy lassítja a kábelvégek korrózióját, akkor talán megérte - ez hosszabb távon derül majd ki).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”