- 20190202_100718.jpg (287.13 KiB) Megtekintve 2470 alkalommal

https://www.arwill.hu/termekek/lemezjatszo-szijak/galrob írta: ↑2019.01.28., hétf. 10:42Tudnátok ajánlani egy helyet, ahol szíjat lehet rendelni? A második próbálkozásom se jött be, mert a 122/383mm, szerintem szoros, pedig a webshop szerint ez való rá. A 6mm szélesség sem jó a 4,5mm gyári helyett, mert beleér a sebességváltó villába. Nem szeretném, ha a motor látná kárát, a nem megfelelő szíjnak.
Próbáld még náluk: ekszijak.laptar.infogalrob írta: ↑2019.01.28., hétf. 10:42Tudnátok ajánlani egy helyet, ahol szíjat lehet rendelni? A második próbálkozásom se jött be, mert a 122/383mm, szerintem szoros, pedig a webshop szerint ez való rá. A 6mm szélesség sem jó a 4,5mm gyári helyett, mert beleér a sebességváltó villába. Nem szeretném, ha a motor látná kárát, a nem megfelelő szíjnak.
Ez tökéletesen igaz. Az unipivot elnevezés valóban az egy ponton alátámasztott karok elnevezése.PgSpa írta: ↑2019.01.27., vas. 17:13Nem akadékoskodni akarok, sőt rosszindulatúnak sem akarok tűnni, de az unipivot kar az egy tengely körül elforduló karok egy speciális formája, amely csak egy, a tér minden irányába forduló csapágyat tartalmaz, lásd az egykori HFM által favorizált Hadcock. A hagyományos kivitel, mint pl. a Rega, pedig olyan, mint egy kardánkereszt...
Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy maga a futómű közel 18 éves és azóta a napi használat ellenére sem dőlt ki a sorból!!! A mostani upgrade kizárólag a karról szólt - a képeken nem látható számtalan rész, ami nagyon fontos a működés, és a beállítás szempontjából. Az eredeti karból megmaradt a négy csapágy, a keret, ill. 16 centi! Minden más Godina úr saját tervezése, köze nincs a gyári cuccokhoz! Vidáman kiszolgálja a most belekerült Benz Micro LP hangszedőt...madibalage írta: ↑2019.01.26., szomb. 13:33Üdv Urak!
Egy Godina lemezjátszó, amin egy nem olyan rég elkészült 12 collos kar figyel.
Röviden: Kisebb a szöghiba.zoli73 írta: ↑2019.01.27., vas. 15:21Örömteli, hogy végre van néhány "szakmaias" hozzászólás is, köszönjük!LIMAR írta: ↑2019.01.27., vas. 13:34Igen, van és jobb is, mint a 9"-os verzió. Viszont a kar felépítése, anyaga miatt nem minden hangszedőhöz ajánlható.
Nem szereti a merevebb MC hangszedőket. A nehezeket, meg pláne nem szereti.
Ez a hibrid 12"-os kar effektív tömege, a hosszabbítás anyaga miatt alkalmas nehezebb MC hangszedők fogadására is.
A shell kialakítása is sokkal merevebb, pontosabb, mint a szénszálas anyagból gyárilag kialakított megoldás.
Az ellensúly megoldás is jelentősen csökkenti a rezonanciákat, a kar tömegközéppontját alacsonyabbra helyezi, ami miatt szintén stabilabb a kar. A 9"-os kar és a hosszabbítás egymáshoz illesztése nagyon szoros. A különböző anyagok használata talán még kedvezően is hat a belső rezonanciák minimalizálása érdekében.
És ha már hozzá lett nyúlva a karhoz, nem maradhatott el a belő kábelezés cseréje sem, ami a vadonatúj Crystal Cable ezüst belső vezetéke. Még annyit, hogy jelenleg az SME is ezt a Crystal belső kábelezést használja az eddig használatos Van den Hul ezüst helyett.
Ha már itt tartunk Gábor, írhatnál róla, milyen előnyei vannak a hosszabb karnak?![]()
A hanglemezek vágásakor a vágógépen a kar tangenciális, vagyis a barázdára mindig érintőlegesen helyezkedik el.
Örömteli, hogy végre van néhány "szakmaias" hozzászólás is, köszönjük!LIMAR írta: ↑2019.01.27., vas. 13:34Igen, van és jobb is, mint a 9"-os verzió. Viszont a kar felépítése, anyaga miatt nem minden hangszedőhöz ajánlható.
Nem szereti a merevebb MC hangszedőket. A nehezeket, meg pláne nem szereti.
Ez a hibrid 12"-os kar effektív tömege, a hosszabbítás anyaga miatt alkalmas nehezebb MC hangszedők fogadására is.
A shell kialakítása is sokkal merevebb, pontosabb, mint a szénszálas anyagból gyárilag kialakított megoldás.
Az ellensúly megoldás is jelentősen csökkenti a rezonanciákat, a kar tömegközéppontját alacsonyabbra helyezi, ami miatt szintén stabilabb a kar. A 9"-os kar és a hosszabbítás egymáshoz illesztése nagyon szoros. A különböző anyagok használata talán még kedvezően is hat a belső rezonanciák minimalizálása érdekében.
És ha már hozzá lett nyúlva a karhoz, nem maradhatott el a belő kábelezés cseréje sem, ami a vadonatúj Crystal Cable ezüst belső vezetéke. Még annyit, hogy jelenleg az SME is ezt a Crystal belső kábelezést használja az eddig használatos Van den Hul ezüst helyett.
Igen, van és jobb is, mint a 9"-os verzió. Viszont a kar felépítése, anyaga miatt nem minden hangszedőhöz ajánlható.
Ennek a regénynek a megirását a "Szerintem Győzikés" mondatom idézte elő?LIMAR írta: ↑2019.01.27., vas. 00:01Sajnálatosan minden fórumot ellepik a feketeöves kötekedők. Miért lenne itt ez másként? Át kell lépni rajtuk. Valamiféle kisebbségi érzés, komplexus, zsigeri gyűlölet, megkeseredettség vezérli megnyilvánulásaikat. Igazából tök mindegy, hogy mi a tárgy, azonnal elkezdik pocskondiázni. Először a berendezést, utána annak gyártóját, majd a tulajdonosát. Ha nekik ettől szebb lesz a napjuk, hát tegyék. Levegőnek kell nézni őket és nem kell reagálni rájuk. A guta üti meg majd őket, ha senkit nem érdekel az, amit mondanak. Jelen eset is ennek ékes példája. Mindenféle információ nélküli vagdalkozás, csupán a kötekedés kedvéért. Mi értelme van ennek? Kinek jó ez?
Én sokkal szívesebben olvasnám a pozitív hozzászólásokat, a saját rendszerekről a tapasztalatokat. Örülni kellene tudni mások örömének. Mint már sokszor leírtam, ezért sincs téma a fórumon, mert kinek hiányzik az, hogy azonnal elvegyék az örömét. Inkább nem írnak be semmit a saját rendszerükről, az arról szerzett tapasztalataikról. Pedig ez lenne a legnagyobb segítség az útkeresőknek, nem pedig a néhány megmondó ember zömmel negatív véleménye mások rendszeréről, ami nem azonos a sajátjukkal. Már pedig elég kevés az esélye annak, hogy két azonos rendszer legyen. És érdekes módon ennek ellenére nagyon sokan boldogan hallgatják a saját rendszerüket. Csak hát ezt el kellene tudni fogadni.
Nekem volt személyes tapasztalatom a képen látható lemezjátszóval és a hozzá tartozó teljes rendszerrel.
A hang, amit hallottam a legmagasabb igényeket is kielégíti. Bár csak mindenki ilyent hallgathatna otthon. Ennek a rendszernek a frontja ez a lemezjátszó, aminek a megépítettsége, precizitása, anyagminősége messze túlmutat a legtöbb gépen. Nagyon mélyre kell a zsebbe nyúlni, ha e fölé szeretnénk menni minőségben. A 12"-osra hosszabbított Project carbon kar is számos átalakításon esett át. Ez megmutatkozott a mérésekben is, nemcsak a hallottakban.
Rendkívül alacsony torzításokat, nagyon jó áthallást és rezonanciáktól mentes átvitelt lehetett mérni. A fordulatszám nagyon stabil és pontos. A tányértömeg, csapágyazás, meghajtó motor nyomaték ezt elősegíti.
A hang dinamikus, precíz, nagyon nagy felbontással, stabilitással. A mély tartomány megfogott és kézben tartott. Semmi felpuhulás, feldúsulás, maszatolás. Valódi száraz, naturális hang. Az egész megszólalásra az a legjellemzőbb, hogy minimális a saját hangja. Ami a felvételen van, azt halljuk. Gyakorlatilag mindent, amit a barázdába vágtak.
Pl egy ilyen:Smart845 írta: ↑2019.01.27., vas. 08:45A Project-nek van 12"-os karja.LIMAR írta: ↑2019.01.27., vas. 00:01Sajnálatosan minden fórumot ellepik a feketeöves kötekedők. Miért lenne itt ez másként? Át kell lépni rajtuk. Valamiféle kisebbségi érzés, komplexus, zsigeri gyűlölet, megkeseredettség vezérli megnyilvánulásaikat. Igazából tök mindegy, hogy mi a tárgy, azonnal elkezdik pocskondiázni. Először a berendezést, utána annak gyártóját, majd a tulajdonosát. Ha nekik ettől szebb lesz a napjuk, hát tegyék. Levegőnek kell nézni őket és nem kell reagálni rájuk. A guta üti meg majd őket, ha senkit nem érdekel az, amit mondanak. Jelen eset is ennek ékes példája. Mindenféle információ nélküli vagdalkozás, csupán a kötekedés kedvéért. Mi értelme van ennek? Kinek jó ez?
Én sokkal szívesebben olvasnám a pozitív hozzászólásokat, a saját rendszerekről a tapasztalatokat. Örülni kellene tudni mások örömének. Mint már sokszor leírtam, ezért sincs téma a fórumon, mert kinek hiányzik az, hogy azonnal elvegyék az örömét. Inkább nem írnak be semmit a saját rendszerükről, az arról szerzett tapasztalataikról. Pedig ez lenne a legnagyobb segítség az útkeresőknek, nem pedig a néhány megmondó ember zömmel negatív véleménye mások rendszeréről, ami nem azonos a sajátjukkal. Már pedig elég kevés az esélye annak, hogy két azonos rendszer legyen. És érdekes módon ennek ellenére nagyon sokan boldogan hallgatják a saját rendszerüket. Csak hát ezt el kellene tudni fogadni.
Nekem volt személyes tapasztalatom a képen látható lemezjátszóval és a hozzá tartozó teljes rendszerrel.
A hang, amit hallottam a legmagasabb igényeket is kielégíti. Bár csak mindenki ilyent hallgathatna otthon. Ennek a rendszernek a frontja ez a lemezjátszó, aminek a megépítettsége, precizitása, anyagminősége messze túlmutat a legtöbb gépen. Nagyon mélyre kell a zsebbe nyúlni, ha e fölé szeretnénk menni minőségben. A 12"-osra hosszabbított Project carbon kar is számos átalakításon esett át. Ez megmutatkozott a mérésekben is, nemcsak a hallottakban.
Rendkívül alacsony torzításokat, nagyon jó áthallást és rezonanciáktól mentes átvitelt lehetett mérni. A fordulatszám nagyon stabil és pontos. A tányértömeg, csapágyazás, meghajtó motor nyomaték ezt elősegíti.
A hang dinamikus, precíz, nagyon nagy felbontással, stabilitással. A mély tartomány megfogott és kézben tartott. Semmi felpuhulás, feldúsulás, maszatolás. Valódi száraz, naturális hang. Az egész megszólalásra az a legjellemzőbb, hogy minimális a saját hangja. Ami a felvételen van, azt halljuk. Gyakorlatilag mindent, amit a barázdába vágtak.
Az nem olyan jó,mint ez a több darabból és különböző anyagokból álló kar?
A Project-nek van 12"-os karja.LIMAR írta: ↑2019.01.27., vas. 00:01Sajnálatosan minden fórumot ellepik a feketeöves kötekedők. Miért lenne itt ez másként? Át kell lépni rajtuk. Valamiféle kisebbségi érzés, komplexus, zsigeri gyűlölet, megkeseredettség vezérli megnyilvánulásaikat. Igazából tök mindegy, hogy mi a tárgy, azonnal elkezdik pocskondiázni. Először a berendezést, utána annak gyártóját, majd a tulajdonosát. Ha nekik ettől szebb lesz a napjuk, hát tegyék. Levegőnek kell nézni őket és nem kell reagálni rájuk. A guta üti meg majd őket, ha senkit nem érdekel az, amit mondanak. Jelen eset is ennek ékes példája. Mindenféle információ nélküli vagdalkozás, csupán a kötekedés kedvéért. Mi értelme van ennek? Kinek jó ez?
Sajnálatosan minden fórumot ellepik a feketeöves kötekedők. Miért lenne itt ez másként? Át kell lépni rajtuk. Valamiféle kisebbségi érzés, komplexus, zsigeri gyűlölet, megkeseredettség vezérli megnyilvánulásaikat. Igazából tök mindegy, hogy mi a tárgy, azonnal elkezdik pocskondiázni. Először a berendezést, utána annak gyártóját, majd a tulajdonosát. Ha nekik ettől szebb lesz a napjuk, hát tegyék. Levegőnek kell nézni őket és nem kell reagálni rájuk. A guta üti meg majd őket, ha senkit nem érdekel az, amit mondanak. Jelen eset is ennek ékes példája. Mindenféle információ nélküli vagdalkozás, csupán a kötekedés kedvéért. Mi értelme van ennek? Kinek jó ez?
Kérném, hogy vegyetek vissza, mielőtt elmélyülne a személyeskedés.supravox írta: ↑2019.01.26., szomb. 19:08Mondjuk ez a sajátom nem egy haveromé.madibalage írta: ↑2019.01.26., szomb. 15:42Egy Teka pörgetőre akasztott Denon hangszedővel nem verném a nyálam, mert ezek szerint elég "kiscsikó" a hallásod...
Illetve az a tény,hogy rendeltem egy clearaudio charisma v2-öt a denont leváltani az,a szemedben "nagycsikóssá" teszi a hallásom?
Sztem nem.Mert gőzöd nincs ezekről a készülékekről.
Mondjuk ez a sajátom nem egy haveromé.madibalage írta: ↑2019.01.26., szomb. 15:42Egy Teka pörgetőre akasztott Denon hangszedővel nem verném a nyálam, mert ezek szerint elég "kiscsikó" a hallásod...supravox írta: ↑2019.01.26., szomb. 15:40Ahamadibalage írta: ↑2019.01.26., szomb. 15:36
Ha meghallanátok igen zebracsíkos lenne gyönyörötökben a gatya... Újra a jóindulat... Éljenek a "magyarok"...
Nekem már attól zebracsíkos lett,hogy megláttam.Azt hiszem be kellene szijazni a fotelbe,hogy egy ilyet meghallgassak.
Egyébként pont letojom hol gyártodott ez a rettenet.
Úgy vanmadibalage írta: ↑2019.01.26., szomb. 15:42Egy Teka pörgetőre akasztott Denon hangszedővel nem verném a nyálam, mert ezek szerint elég "kiscsikó" a hallásod...supravox írta: ↑2019.01.26., szomb. 15:40Ahamadibalage írta: ↑2019.01.26., szomb. 15:36
Ha meghallanátok igen zebracsíkos lenne gyönyörötökben a gatya... Újra a jóindulat... Éljenek a "magyarok"...
Nekem már attól zebracsíkos lett,hogy megláttam.Azt hiszem be kellene szijazni a fotelbe,hogy egy ilyet meghallgassak.
Egyébként pont letojom hol gyártodott ez a rettenet.
Én voltam az az úrakvapark írta: ↑2019.01.26., szomb. 18:16Az ellensúlyt néhány hónapja itt a Fórumon egy NemGodina úr kínálta.madibalage írta: ↑2019.01.26., szomb. 13:33Üdv Urak!
Nos.cables írta: ↑2019.01.25., pén. 12:07Egy kis nosztalgia: Volt egyszer egy a magyar hanglemezgyártás...
http://ntf.hu/index.php/2017/11/03/a-ma ... orszakban/
Az ellensúlyt néhány hónapja itt a Fórumon egy NemGodina úr kínálta.madibalage írta: ↑2019.01.26., szomb. 13:33Üdv Urak!
Láttam én is már jó pár Godina készülékről képet (sajnos hallani nem volt szerencsém...).madibalage írta: ↑2019.01.26., szomb. 17:09Sajnos nem, de láttam, hallgattam - nem "talált" kép.
Sajátod a lemezjátszó egyébként?madibalage írta: ↑2019.01.26., szomb. 16:32Igen!Smart845 írta: ↑2019.01.26., szomb. 16:26Egy Pro-ject kar van megtoldva?madibalage írta: ↑2019.01.26., szomb. 13:33Üdv Urak!