ANDS írta: ↑2023.11.13., hétf. 15:40
Tctronic írta: ↑2023.11.13., hétf. 14:45
....
Ez az Eon-os: 3900.-Ft+Áfa/Amper
.....
Lehet nincs 1M de azért szemmel jól látható összeg. Szomszédunk a napelemes rendszer telepítését ezért adta fel.
....Azóta valszeg már gördülékenyebb a dolog...
Ennyi volt. + 3*16A= 3*16*3900*1,27= 237eFt. Villanyszerelő munkadíja jött még hozzá, ami +30e.
Azért a gördülékeny ügyintézésben nem vagyok biztos. Tavaly nyáron adtuk be a papírokat, 30 nap múlva kértek hiánypótlást, és most jöttek szerelni, több, mint egy évvel a határidejük lejárta után.
zoli73 írta: ↑2023.11.13., hétf. 07:31
.....
A körültekintő kivitelezésen azt értem, hogy adjál meg neki mindent, ami csak belefér, a lehetőségeidet figyelembe véve, ne spórolj semmin, mert utólag megbánhatod.
Még mindig nem tudom, mire gondolsz a körültekintő kivitelezésen?
Gondolom nem olyanokra, hogy főzzek kávét a villanyszerelőknek.
Na, de akkor mire? Legyen vastagabb a kábel, ne 3*2,5mm2-es, hanem 3*4 mm2-es? Vagy legyen jobb anyagból, ne a tömör rézből készüljön, aminek métere 200 Ft, hanem amit be is linkelt Alon korábban, és árnyékolt meg minden, 6000.- Ft/méter körüli áron?
Vagy forrasszam be a csatlakozási pontokon a dugót is, meg az aljzatokat is?
zoli73 írta: ↑2023.11.13., hétf. 07:31
....
A fonásra csak bíztatni tudlak, ha időd van, türelmed van, akkor hajrá!
....
A fonásban mi az a nagy kihívás? Már fontam két tápösvényt, igaz, nem 10 m hosszú volt, hanem csak 5 meg 7 méteres, de kb. fél óra alatt megvan egy kábelkorbács. Vagy akkor rosszul fontam?
Arra gondolok, hogy ne spórold el, ne az első villamossági boltban kapható(lehet, hogy kínai) drótból csináld. Persze azt sem mondom, hogy ezüstből kell, de azért valami jobb kábelből. Erre a célra tömör vezeték való, és szerintem 2,5mm²-nél nem kell vastagabb, de mindenki abból csinálja, amit jónak lát. Igaz nem ösvénynek, csak elosztó elé, de próbálkoztam vastagabbakkal, 4mm², 6mm² is, de ahogy vastagodott, úgy lassúlt a hang, és lett mázas a magastartomány. Szerintem a 2,5mm² az arany középút.
Amit Alon belinkelt kábel, akár jó is lehet, de ott meg nem játszik a fonás.
Fonás? Nem tudom, Te milyen technikát alkalmazol, vagy milyen a kézügyességed, de nekem egy 1,5m-es tápkábel tisztességes, szoros megfonásához kell legalább fél óra, sőt, inkább több.
Ha hatos fonatot készítek, mint amilyen a jelenlegi tápkábeleim, akkor kb. 2 óra egy 1,5m-es fonat.
Én ezt képzeltem el 10 méterben, ezért írtam az időt, és türelmet.
Az összecsavarás kb. semmit sem ér, itt az erek párhuzamosak maradnak, ellentétben a fonással, ahol folyamatosan, merőlegeshez közeli pozícióban keresztezik egymást, és ez a lényeg! Csak úgy lazán, párszor keresztbe dobálni méterenként, az teljesen felesleges, az kb. nem ér semmit.
Rendesen, szorosra megfonni egy 10 méteres darabot, nekem jónéhány órámat felemésztené, de ha nem ilyen, akkor nem is érdemes nekiállni, akkor mindegy is, hogy hogyan fekteted a kábelcsatornába.
Ha olyan szorosra fonod, amilyenre csak lehet/tudod, akkor a zavarvédelme felér egy jó minőségű árnyékolással, annak negatívumai nélkül. De egy ilyet kivitelezni, bizony nem kis meló, fáradtságos, monoton, és hosszú idő, de szerintem megéri.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech