Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kazettás deckek

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Teljes szervizelés után visszaküldtem a pályára

Üdv: TJ.

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3169

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Teljes szervizelés után visszaküldtem a pályára

Üdv: TJ.

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

elektrorudi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 150

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Rudi! A hifi szakzsargonban a vas= készülék.
Ez olyan, mint a hangszóró= motor.
És vannak még ilyenek bőven...
A hangfalat nem említem.

Köszönöm a tájékoztatást... 

Ha nem tettem volna oda annyi kacsintó, nevető, meg akármilyen jelet, még komolyan is venném az "ismeret terjesztési segédletet".

Kifejtenéd a hangfal témát is?  Neeeee!!!    
A hobbyelektronika-n épp most megy a szócséplés, hogy az évtizedek óta használt "általánosító" fogalom a "hangfal", vajon kiszoríthatná-e szakszerűséget, a szakszerű megfogalmazást a különböző kivitelű hangsugárzók esetében? Persze van pro és kontra.

Azt hittem, ennyi belefér a topicba, de tévedtem. Inkább töröd az egészet!

Elhiszem, hogy fémből van a mechanika, és a készülék tömege 16 kg. Sőt még talán jobban is szól, mint jó néhány nem hordozható asztali berendezés... 

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Hol látsz itt vasat? 
Csak nem a vasmacskádra gondolsz? 
Az ilyesmik utoljára vagy 30-40 éve készültek vasból...   

Rudi! A hifi szakzsargonban a vas= készülék.
Ez olyan, mint a hangszóró= motor.
És vannak még ilyenek bőven...
A hangfalat nem említem.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: manman12 »

a legalsó pl 16 kg,pl fémehanika

a legalsó pl 16 kg,pl fémehanika

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Hol látsz itt vasat? 

elektrorudi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 150

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

az én vasaim
Hol látsz itt vasat? 

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

az én vasaim

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Gergoland »

Nézegetem az oldalakat külsőre egyformák ,de mechanika necces ,de szerintem ugyan az ,mechanikát ritkán csinálnak újat csak a külső egyforma,nekem a pioim egyeznek az egyik m6r,a másik m66r külsőleg sincsen semmi változás még belsőre sem,a kondi csak mert a 66 os ful elna ,de az m5r is ugyan az mint a többi,de biztos vagyok hogy egyforma a mechanika bennük,90% hogy jó,de a 10 %hogy nem ,innentől döntened kell.De szerintem jó,ha mégsem akkor van még egy magnód
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
Megveszem, maximum nem csak a fogaskerék lesz átcserélve, hanem az egész mechanika is.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Ha valaki tudna segíteni, kérem minél hamarabb írjon, mert holnapig van lehetőségem megvenni a donor készüléket!
Nézegetem az oldalakat külsőre egyformák ,de mechanika necces ,de szerintem ugyan az ,mechanikát ritkán csinálnak újat csak a külső egyforma,nekem a pioim egyeznek az egyik m6r,a másik m66r  külsőleg sincsen semmi változás még belsőre sem,a kondi csak mert a 66 os ful elna ,de az m5r is ugyan az mint a többi,de biztos vagyok hogy egyforma a mechanika bennük,90% hogy jó,de a 10 %hogy nem ,innentől döntened kell.De szerintem jó,ha mégsem akkor van még egy magnód

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kazettás deckek

Fontos lenne a mielőbbi válasz, mert csak kedd délutánig van lehetőségem megvenni a donor készüléket.
Ha valaki tudna segíteni, kérem minél hamarabb írjon, mert holnapig van lehetőségem megvenni a donor készüléket!

TAPE DECK
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: TAPE DECK »

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kazettás deckek

Sziasztok!

Előzőleg írtam, hogy az Onkyo ta-rw244-es magnóm javításához új fogaskerékre van szükségem.
Találtam hozzá egy donor készüléket (azért egész készüléket kerestem, mert ha később más gondom lenne, akkor van miből még további alkatrészt szereznem), ami viszont a kérdésem lenne, hogy ez a masina ta-rw211 névre hallgat, passzol-e ez az enyémhez az belseje?
A robbantott ábra szerint igen, viszont csatolom ide, hátha valaki profibb ezen a téren....

http://elektrotanya.com/onkyo_ta-rw144_ ... nload.html

Köszönöm szépen!

Fontos lenne a mielőbbi válasz, mert csak kedd délutánig van lehetőségem megvenni a donor készüléket.

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kazettás deckek

Sziasztok!

Előzőleg írtam, hogy az Onkyo ta-rw244-es magnóm javításához új fogaskerékre van szükségem.
Találtam hozzá egy donor készüléket (azért egész készüléket kerestem, mert ha később más gondom lenne, akkor van miből még további alkatrészt szereznem), ami viszont a kérdésem lenne, hogy ez a masina ta-rw211 névre hallgat, passzol-e ez az enyémhez az belseje?
A robbantott ábra szerint igen, viszont csatolom ide, hátha valaki profibb ezen a téren....

http://elektrotanya.com/onkyo_ta-rw144_ ... nload.html

Köszönöm szépen!

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

http://www.ebay.com/itm/262507478259

Szia!
Beszerezhetőek, hozzá a szükséges alkatrészek, akár, még te is megtudod oldani a cseréjüket.

Ha bekapcsolod és halod hogy jár a motor akkor csak szíj kel neki azt még te is képes vagy kicserélni ,nem egy nagy összeg 600 ft bol megvan,persze függ hogy milyen megkkora és kész

doktor
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: doktor »

Tiszteletem a Fórumozóknak!
Új vagyok itt, ezért ha valamit nem jól csinálok, kérlek nézzétek el még nekem.
A kérdésem a következő lenne:
Van egy "ősrégi" 4 tagú SONY tornyom - erősítő, rádió, cd játszó és TC-WR-535 típusú kétkazettás deck. A tornyot rendszeresen használom - kivéve a deck-et, ezt már nagyon régen nem kapcsoltam be - és amikor legutóbb beraktam egy kazettát, sem az A, sem a B nem forgatta meg, sem a lejátszás, sem a gyorscsévélés nem ment.
Szerintetek érdemes lehet-e szervizeltetni, vagy érdemesebb lehet egy másik készüléket venni, a V-n láttam egy ugyanilyet 10 -ért, ill. egy TC-WE-675-öst 12-ért. (Melyik lehet a jobb?)
Előre is köszönöm a választ!
(Ps: ha esetleg tudnátok egy megbízható szervizt Bp-n a XIV, XV, XVI, vagy a IV kerületben, megköszönném! Az e-mailem: excolonel1956@gmail.com)  

http://www.ebay.com/itm/262507478259

Szia!
Beszerezhetőek, hozzá a szükséges alkatrészek, akár, még te is megtudod oldani a cseréjüket.

Üdv

doktor

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kazettás deckek

Talán tudok segiteni,szervizesem szól illetve én is tudok egy helyet ahol ilyet csinálnak, mert rc modelleztem és ott bizti meg csinálják szerintem. Amennyiben pesti vagy ,de vidék se gond képet tegyél fel róla persze az egész beépitve mert lehet hogy érdemes mindet fémre készíteni és örök élet
Szia!
Vidéki vagyok.
Köszönöm a segítséget, a készülék a szerelőnél van, úgyhogy most hirtelen nem tudok képet küldeni. Viszont egyeztettem a szerelővel, és elméletileg már készül bele a fogaskerék, viszont ha mégsem sikerülne bele szerezni, akkor hív engem, és akkor felvenném a az Általad ajánlott alkatrész gyártóval.
Még egyszer köszönöm előre is, de akkor egyenlőre még várom a szerelőm válaszát, és ha mégis segítségre lesz szükségem, akkor írok.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Tisztelt Fórumtársak!

Egy olyan problémám lenne, hogy van egy Onkyo ta-rw244-es deckem, aminek az A oldali lejátszójában a fogaskeréknek ledarálódott néhány foga.
A gondot okozó elektronikai rész már szerelő által cserélve lett, viszont fogaskereket egyszerűen már nem lehet szerezni.
A készülék még mindig a szerelőnél van, mert fogaskerék nélkül nem tudom használni. Viszont akitől megpróbált fogaskereket szerezni, az még mindig nem tudott csinálni egy másikat.
Kérdésem: ha valaki tudna nekem segíteni alkatrészt keresni, az legyen szíves írjon! Esetleg, ha valakinek van egy ilyen bedöglött készüléke, akkor azt is megvenném, ha olcsón adná. (Csak alkatrésznek érdekel, nem az enyém helyett akarok másikat.)

Köszönöm szépen!

Talán tudok segiteni,szervizesem szól illetve én is tudok egy helyet ahol ilyet csinálnak, mert rc modelleztem és ott bizti meg csinálják szerintem. Amennyiben pesti vagy ,de vidék se gond képet tegyél fel róla persze az egész  beépitve mert lehet hogy érdemes mindet fémre készíteni  és örök élet

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kazettás deckek

Tisztelt Fórumtársak!

Egy olyan problémám lenne, hogy van egy Onkyo ta-rw244-es deckem, aminek az A oldali lejátszójában a fogaskeréknek ledarálódott néhány foga.
A gondot okozó elektronikai rész már szerelő által cserélve lett, viszont fogaskereket egyszerűen már nem lehet szerezni.
A készülék még mindig a szerelőnél van, mert fogaskerék nélkül nem tudom használni. Viszont akitől megpróbált fogaskereket szerezni, az még mindig nem tudott csinálni egy másikat.
Kérdésem: ha valaki tudna nekem segíteni alkatrészt keresni, az legyen szíves írjon! Esetleg, ha valakinek van egy ilyen bedöglött készüléke, akkor azt is megvenném, ha olcsón adná. (Csak alkatrésznek érdekel, nem az enyém helyett akarok másikat.)

Köszönöm szépen!

Gergoland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kazettás deckek

Tisztelt Fórumtársak!

Kérdésem: ha valaki tudna nekem segíteni alkatrészt keresni, az legyen szíves írjon!

Köszönöm szépen!

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Üdv a fórumon!

Lehet, hogy a szíjak adták meg magukat.

Ha a motor megy akkor szíjcsere

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Van egy "ősrégi" 4 tagú SONY tornyom - erősítő, rádió, cd játszó és TC-WR-535 típusú kétkazettás deck. A tornyot rendszeresen használom - kivéve a deck-et, ezt már nagyon régen nem kapcsoltam be - és amikor legutóbb beraktam egy kazettát, sem az A, sem a B nem forgatta meg, sem a lejátszás, sem a gyorscsévélés nem ment.
Szerintetek érdemes lehet-e szervizeltetni, vagy érdemesebb lehet egy másik készüléket venni, a V-n láttam egy ugyanilyet 10 -ért, ill. egy TC-WE-675-öst 12-ért. (Melyik lehet a jobb?)
(Ps: ha esetleg tudnátok egy megbízható szervizt Bp-n a XIV, XV, XVI, vagy a IV kerületben, megköszönném! Az e-mailem: excolonel1956@gmail.com)  

Üdv a fórumon!

Lehet, hogy a szíjak adták meg magukat.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

excolonel1956
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: excolonel1956 »

Edy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Edy »

Uraim!
Úgy tudom, a púpos kinyomott gumijú kondenzátor a kapcsolóüzemű tápegységek jellemzője. Egy kazettás magnóban szinte biztos, hogy nem találsz ilyet. Az elektrolit kondenzátor hibáját az elektrolit elvesztése, kiszáradás okozza, ami miatt a kondenzátor kapacitása radikálisan lecsökken. A hibát kapacitás méréssel lehet megtalálni. Szerencsére, ma már, kapacitásmérő funkció a legtöbb multiméterbe be van építve.    

Igen, általába nagyáramú kapcsolóüzemű tápokba lehet látni, vagy ha megizzad szegény kondi:))
Hőre a benne lévő elektrolit tágúl. Kösz a megjegyzést!

Edy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Edy »

akkor annyit segítek,hogy a gumis görgő az sajna csere,mert ezek a görgők nagyon kopnak mint a nyomó görgő , üveges felülete lesz és kikeményedik.Nem lehet ilyet venni de én egyszer csináltam ilyet.Méghozzá úgy hogy ráragasztottam egy darab tejgumit kimondottan gumiragasztóval körbe ,és a vágás pontosságra figyelve.A recsegő hang az kondi hiba,tápnál bugást lehet hallani,gerjedés stb,. Néz át minden kondit szerintem találsz olyat ami fel van púposodva ,ha nem felül akkor alul fogod látni a kinyomott gumit akkor az csere.
Köszönöm szépen!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”