Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Hálózati audio lejátszók
Én örülnék a legjobban a cd halálának mert olcsón tudnék használt lemezeket vásárolni,de hol vannak a média kütyük használók cd-lemez gyűjteményei?Nem igazán látom sehol sem hogy nagy darabszámű gyűjteményeket kínálnának eladásra.
Egy lemezgyűjtemény nem csak attól érték a tulajdonosnak mert napi szinten hallgatja, egy képregénygyűjteménytől sem biztos, hogy megválik valaki mert beszkennelte. Évek múltán lehet, hogy egy egy album a sokszorosát éri majd a mai áránál ha egy nosztalgia hullám a hátára veszi. Az üres magnó kazettákat is kiakciózták az áruházak, most van ami többszörös áron megy el az aukciós oldalakon mint amennyiért cd-n megvásárolható volna amit rögzítenek rá. Biztonsági okból is érdemes megőrizni az eredeti albumokat, ha menthetetlenül elszáll a szerver van mit elővenni.
Én örülnék a legjobban a cd halálának mert olcsón tudnék használt lemezeket vásárolni,de hol vannak a média kütyük használók cd-lemez gyűjteményei?Nem igazán látom sehol sem hogy nagy darabszámű gyűjteményeket kínálnának eladásra.
Az enyémből a jó adag még eladó: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ény-eladó/
Hálózati audio lejátszók
Az enyémből a jó adag még eladó: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ény-eladó/
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1662
Hálózati audio lejátszók
Láttam viri,és meg ne sértődj de a tiéd inkább volt lemezfelhalmozás mint gyűjtemény,de azért átbogarásztam.
Köszi, ez jól esett! Zenei mindenevő vagyok, 20-25 év alatt összejött ez-az.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/
Láttam viri,és meg ne sértődj de a tiéd inkább volt lemezfelhalmozás mint gyűjtemény,de azért átbogarásztam.
Hálózati audio lejátszók
Egyrészt igenis kínálnak rengeteg CD-t olcsón.
Másrészt az a zene , ami téged érdekel(het) valószínüleg nem kelt el tömegesen CD-n sem.
Gondolj bele, már egy Dire Straits sem olyan példányszámú, mint egy napi popzene.
Harmadrészt sokan pont azért kezdtek el zenét gyűjteni, mert ingyen le tudják tölteni, pénzért sosem lett volna gyüjteményük.
És végül egyetértek AAHG-val abban, hogy bolond lenne eladni bárki potom pénzért a valaha drága pénzen vett lemezeit. Én is megpróbáltam eladni néhány USA nyomású Dream Theater CD-met ( meglettek japánban), de egy bizonyos ár alatt ( az új ár kb fele) egyszerűen nem kínáltam tovább, akkor inkább nézegetem a polcon. Ráadásul közben megjelentek, és megvásárlásra is kerültek LP-n is...
Egyébként az USÁ-ban elég kellemes ára van a használt CD-knek, ott kellene körülnézned. A lemezek ára/ jövedelem arányok ott mások voltak mindig is, hiszen dollárból átszámítva kb 2/3-ába kerültek mint itthon, a jövedelmi különbségről meg ne is beszéljünk.
Érdekes módon azért a letöltésekre ott is ráugrottak a népek, mikor már lehetett.
Egy szó mint száz: egy gyüjteményben mindig elég sok pénz parkol, és a PC-s zenehallgatással ezt javarészt ki lehet kerülni. Nekem például kb 2000 db CD-m van.
Tőled is kérnék majd egy listát ha rászánod magad az eladásukra.
Hálózati audio lejátszók
Másrészt az a zene , ami téged érdekel(het) valószínüleg nem kelt el tömegesen CD-n sem.
Gondolj bele, már egy Dire Straits sem olyan példányszámú, mint egy napi popzene.
Harmadrészt sokan pont azért kezdtek el zenét gyűjteni, mert ingyen le tudják tölteni, pénzért sosem lett volna gyüjteményük.
És végül egyetértek AAHG-val abban, hogy bolond lenne eladni bárki potom pénzért a valaha drága pénzen vett lemezeit. Én is megpróbáltam eladni néhány USA nyomású Dream Theater CD-met ( meglettek japánban), de egy bizonyos ár alatt ( az új ár kb fele) egyszerűen nem kínáltam tovább, akkor inkább nézegetem a polcon. Ráadásul közben megjelentek, és megvásárlásra is kerültek LP-n is...
Egyébként az USÁ-ban elég kellemes ára van a használt CD-knek, ott kellene körülnézned. A lemezek ára/ jövedelem arányok ott mások voltak mindig is, hiszen dollárból átszámítva kb 2/3-ába kerültek mint itthon, a jövedelmi különbségről meg ne is beszéljünk.
Érdekes módon azért a letöltésekre ott is ráugrottak a népek, mikor már lehetett.
Egy szó mint száz: egy gyüjteményben mindig elég sok pénz parkol, és a PC-s zenehallgatással ezt javarészt ki lehet kerülni. Nekem például kb 2000 db CD-m van.
Tőled is kérnék majd egy listát ha rászánod magad az eladásukra.
- viri
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Bedobozolva. Nálam még a polcokon. Pedig nincs napi használatban CD játszóm.
Ki az, aki fillérekért eladná a sok évig összegyűjtött CD-it? Vagy eltárolja őket vagy nézegeti.
Pedig ha bejön az amit jósolsz a jövőt illetően cd fronton,még most "időben" kéne megválnod a gyűjteményedtől.Én kérnék is majd egy listát ha meggondolnád a dolgot.
Hálózati audio lejátszók
Ki az, aki fillérekért eladná a sok évig összegyűjtött CD-it? Vagy eltárolja őket vagy nézegeti.
Pedig ha bejön az amit jósolsz a jövőt illetően cd fronton,még most "időben" kéne megválnod a gyűjteményedtől.Én kérnék is majd egy listát ha meggondolnád a dolgot.
Hálózati audio lejátszók
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11266
- Kapcsolat:
Hálózati audio lejátszók
Én speciel elajándékoztam őket. Az eladáshoz sem szívem, sem türelmem nem volt. A legkedvesebb 10-20 albumot megtartottam a fióknak, ez egyaránt igaz CD és LP esetén is. A kazettáimat tároló dobozokat évekig tologattam, míg egy lomtalanítás során az egészet kidobtam.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11266
- Kapcsolat:
Hálózati audio lejátszók
... a CD, mint adathordozó fokozatos kihalását.
Bár jómagam már vagy 15 éve nem használok CD-t és a formátum haláláról kb. 10 éve beszélgetünk, a számok egyelőre másról tanúskodnak. Hanyatlás zajlik, csökkennek az eladások, néhány renitens előadó már nem adja ki legfrissebb anyagát ilyen hordozón, de továbbra is messze az audio CD uralja a statisztikákat. Még idehaza, egy totál haldokló piacon is eladtak belőle majdnem másfél millió darabot 2013-ban, ami a teljes zenei és videó piac 95 %-a! A 2012-es adatokhoz képest 25 %-os, 2010-hez képest pedig 60 %-os visszaesést mértek a hazai boltokban, ebből jól látszik a tendencia. A digitális értékesítés folyamatosan terjed, de a letöltött anyagot sokan még ma is kiírják CD-re és arról hallgatják. Elfogadom, hogy a hifisták körében erősen visszaesett a CD felhasználás, de egy komoly hányad még 1-2 évtizedig életben tartja majd a korongok világát, az átlagember számára pedig továbbra is ez az elsődleges zenehordozó formátum. Szóval a hosszú és lassú hanyatlás elindult, de kihalásról még egyáltalán nem beszélhetünk. A gyermekeink gyermekei sejthetően már semmilyen adathordozót, vagy tárolót nem fognak használni, a mostani Spotifyhoz hasonló online szolgáltatás lesz a kizárólagos műsorforrás.
A Media Playerek, hálózati lejátszók, HTPC-k és audio PC-k hangminősége folyamatosan javul, de átlagban még nem haladják meg a jófajta CD lejátszók produkcióját. Jó példák már bőségesen vannak, egyre többen használunk ilyeneket, de az áttörésre szerintem még várni kell 2-3 évet.
Az adatokat a MAHASZ jelentéseiből vettem.
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
OFF
egy-két tippet szerintem szívesen vennénk e témában. Akár másik topicban kifejtve.
Köszi!
2L (ИКМ, в том числе DXD, и DSD)
7digital
Analekta
Artist Connex (ИКМ и DSD)
Atma Classique
AudioFileShop
Bandcamp
Blue Coast Records (ИКМ и DSD)
Blue Coast World (ИКМ и DSD)
Boston Symphony Orchestra (BSO)
Bowers&Wilkins' Society of Sound
burning shed
Cedille Records
Channel Classics Records (ИКМ и DSD)
The Classical Shop
Cybele Records (ИКМ и DSD)
Dacapo Records
David Elias (ИКМ и DSD)
Downloads NOW! (ИКМ и DSD)
DSDfile (DSD)
eClassical
e-onkyo music (ИКМ и DSD)
Fidelio Musique (ИКМ и DSD)
Gimell Records
GubeMusic
HackettSongs
HD-klassik.com (ИКМ и DSD)
HDmusic
HDmusicStore
HDtracks (ИКМ, в том числе, DXD)
HifiTrack
High Definition Tape Transfers (ИКМ, в том числе DXD, и DSD)
HIGHRESAUDIO (ИКМ и DSD)
HQM Store
Hyperion Records
iTrax
Kate Bush|Fish People
Klicktrack
Lancia Media Factory
Linn Records
LiveDownloads
Melba Recordings
my bloody valentine
Naim Label
Native DSD Music (DSD)
OraStream
OTOTOY (ИКМ и DSD)
Pentatone Music (ИКМ и DSD)
PledgeMusic
Premonition Records (DSD)
Pristine Classical
ProStudioMasters (ИКМ и DSD)
Qobuz
SnipRecords
Sound Liaison
Subradar
Super HiRez (ИКМ и DSD)
Unipheye Music
www.analekta.com
audiogate.bluecoastrecords.com (каждый месяц — три новые музыкальные записи в формате DSD)
www.ayre.com (пробные файлы для сравнения ИКМ и DSD)
www.bakoonproducts.com
www.bluecoastrecords.com
www.cardas.com
www.channelclassics.com (ИКМ и DSD)
Cybele Records (ИКМ и DSD)
www.dacapo-records.dk
designwsound.com/dwsblog/ (ИКМ и DSD)
www.digido.com
www.dsdfile.com (DSD)
dsd-guide.com (DSD)
www.eclassical.com
www.freesound.org (сайт с записями звуковых эффектов; для поиска файлов ВР в строке поиска набрать 24 bit)
www.gimell.com (и здесь)
HD-klassik.com (ИКМ и DSD)
www.hdta.info
www.hdtracks.com
www.hifistatement.net
www.hifitrack.com/en/
www.highdeftapetransfers.com
www.highresaudio.com (в левом нижнем углу главной страницы кнопка Free Download)
www.itrax.com
www.lessloss.com
www.linnrecords.com (и здесь)
www.mastersfromtheirday.com
www.metaxas.com
www.naimlabel.com (и здесь, поместив в строку поиска слова free download)
www.nin.com
www.nuforce.com демонстрационные записи Nuforce Audio Concept Demo, 96 кГц/24 бит WAV, FLAC, WMA
www.onlythemusic.com/Downloads
www.opengoldbergvariations.org
poppopmusic.blogspot.ru
www.ps3sacd.com (DSD)
www.realhd-audio.com
www.soundkeeperrecordings.com
www.theclassicalshop.net
www.unipheyemusic.com
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
OFF
egy-két tippet szerintem szívesen vennénk e témában. Akár másik topicban kifejtve.
Köszi!
http://www.audiostream.com/content/hd-m ... load-sites
Hálózati audio lejátszók
- study
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 47
Hálózati audio lejátszók
OFF
Köszi!
http://www.linnrecords.com/label-linnrecords.aspx
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Hálózati audio lejátszók
OFF
....Sok kiadó már elérhetővé tette a saját studio mastereinek megvásárlását nem is olyan drámaian magas áron. ..
Köszi!
- viri
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
Gondolom a MAC vagy PC pedig a Tabla-val csatlakozna a DAC-hoz a leírás alapján , a T1 "ellenében" . OK . Köszi ! Ez egy tipp .
Médialejátszók ennél többre/jobbra képesek ?
Igen a Tablával, hiszen egy régi AN Dacon nincs usb, meg amúgy is egy átlag usb-s dac belső usb átalakítójánál sokkal jobb minőségű a Tabla.
Médialejátszókkal nincs tapasztalatom, csak egy Dune HD Maxom van, de az nem ez a kategória.
Baráti körben a Lumin megfordult már, az a pc fölött teljesített (sajnos )
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1299
Hálózati audio lejátszók
Hogy valami konkrétumot is kapjál, én egy VRDS T1-et váltottam ki egy 2012-es Macminivel. A Dac ugyanaz volt, AN DAC2.
Másfél évig volt párhuzamosan a kettő, mert nagyon ragaszkodtam hozzá, bár semmilyen előnye nem volt, sem hangban, sem kezelhetőségben, aztán szépen elengedtem
Egy Audiomeca Mephistóhoz is hasonlítottuk a macet, mint futómű, egy Human Audio Tabla usb/spdif átalakítóval, igaz, idegen rendszerben, de az én fülemnek totál egy szinten volt a kettő, hajszálnyit a Mephistó volt a jobb. A miheztartás végett, ugyanott, egy tuningolt Philips 950 a Mephistó mellett botrány gyenge sokol rádió.
Szóval az én értékelésem szerint egy jó épített pc, vagy egy Macmini, a VRDS T1 és az Audiomeca Mephistó közé tehető, utóbbihoz közelebb.
Gondolom a MAC vagy PC pedig a Tabla-val csatlakozna a DAC-hoz a leírás alapján , a T1 "ellenében" . OK . Köszi ! Ez egy tipp .
Médialejátszók ennél többre/jobbra képesek ?
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
Egyébként szerintem pedig a hálózati lejátszók megjelenése a gyártók reagálása arra a tényre, hogy a CD mint adathordozó van eltűnőben.
Ez pontosan így van. A számítástechnika ugrásszerű fejlődése, az internet letöltési sebességek megemelkedése, a legális és nem legális letöltési oldalak elszaporodása okozta a CD, mint adathordozó fokozatos kihalását.
A letöltési sebességek növekedésével, a tárkapacitás növekedésével, árának csökkenésével megnyílt a lehetőség a nagyfelbontású anyagok olcsó tárolására, letöltésére.
Sok kiadó már elérhetővé tette a saját studio mastereinek megvásárlását nem is olyan drámaian magas áron.
A CD megmarad a gyűjtőknek, azoknak, akik nagy CD gyűjteménnyel rendelkeznek (és ők már biztosan beszerezték a CD játszójukat jó régen). CD játszó gyártást, fejlesztést az egyre csökkenő igény miatt nem célszerű folytatni.
Ezért is van az, hogy az új gépek ára a csillagos egekbe szökik (pl. dCS Vivaldi system http://www.stereophile.com/content/dcs- ... ack-system ), hiszen töredék eladott darabszámra kell szétosztani a fejlesztés, kis szériás gyártás költségeit.
- viri
- V.I.P.

Hálózati audio lejátszók
Miből gondolod ,hogy elavult a CD formátumú hang ? Én eddig annál jobb nagyfelbontásút pl. még nem hallottam . Igaz kevés készülék meghallgatása sikerült csak eddig, de CD- t olcsóbban és jobb hangút sikerült hallanom eddig minden alkalommal.. Ezzel persze nem azt mondom ,hogy nem lehetne überelni, de így kijelenteni még ,hogy elavult , szerintem korai . De említhetném akár a még régebbi médiaformátumot is , az LP-t . Bocs, a "kötözködésemért" .
Mindenesetre még nem írta senki azt sem ,hogy a médialejátszókból milyen hangot lehet kihozni egy -egy CD játszóhoz képest .
Pl állítólag Olive kb TEAC VRDS 7 szint ha van . Haladjunk felfelé akkor .... Jöhetnek a tipp párosok.
Hogy valami konkrétumot is kapjál, én egy VRDS T1-et váltottam ki egy 2012-es Macminivel. A Dac ugyanaz volt, AN DAC2.
Másfél évig volt párhuzamosan a kettő, mert nagyon ragaszkodtam hozzá, bár semmilyen előnye nem volt, sem hangban, sem kezelhetőségben, aztán szépen elengedtem
Egy Audiomeca Mephistóhoz is hasonlítottuk a macet, mint futómű, egy Human Audio Tabla usb/spdif átalakítóval, igaz, idegen rendszerben, de az én fülemnek totál egy szinten volt a kettő, hajszálnyit a Mephistó volt a jobb. A miheztartás végett, ugyanott, egy tuningolt Philips 950 a Mephistó mellett botrány gyenge sokol rádió.
Szóval az én értékelésem szerint egy jó épített pc, vagy egy Macmini, a VRDS T1 és az Audiomeca Mephistó közé tehető, utóbbihoz közelebb.
Hálózati audio lejátszók
Valószínűleg a legtöbbünknek nincs külön zenehallgató szobája ezért lakberendezési szempontból is tökéletes megoldás egy hálózati lejátszó. Egy komoly gyűjteménynél nem kis feladat a lemezek tárolása, hogy a nappali ne úgy nézzen ki mint egy zenei archívum. Bár ez is ízlés kérdése valakinek tetszik, a feleségének meg nem :-)
Egyébként szerintem pedig a hálózati lejátszók megjelenése a gyártók reagálása arra a tényre, hogy a CD mint adathordozó van eltűnőben. Érdekes, hogy itt nem ők diktáltak mint a CD és a DVD megjelenésekor, hogy kifejlesztettek valamint és ezt komoly marketinggel piacra dobták, ezt a megváltozott zenehallgatási szokások generálták.
Összességében készülékek léte pozitív fejlődés a hangminőségben, a zeneiparnak kell már csak felnőnie ehhez nem csak keseregni a cd eladások hatalmas visszaesésében. Pl. reális áron történő nagy felbontású letöltések, nem olcsó koncertjegyek mellé megfizethető áron pendrive-n az adott előadók anyaga, egy jó hangulatú buli után biztos volna aki áldozna rá és nem hazaérve letölti mert tetszett.
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
Lehet azért mert van olyan jó multi,dvd-lejátszója,ami kiváltotta a cd-játékost nála.Ez lehet szerintem inkább az ok,és nem az hogy annyira szar a cd a média kütyükhöz képest,hogy nem érdemes vele foglalkozni már.
Nincs.
Minden CD/DVD/SACD alapú lejátszó gyártása megszűnt.
Jelenleg hálózati audio lejátszók vannak gyártásban a Linn-nél.
Már 2007 óta. És a lényeg pont itt van, hogy nagyon korán felismerték az optikai alapú média hordozók halálát.
Gőzerővel fejlesztettek. Ennek persze meg is lett az eredménye. Olyan szinten stabil a hálózati lejátszóik működése, amit csak a Pixel Magic tudott megcsinálni 6 évvel később.
Csak ő még rá is tett egy lapáttal a DSD formátum hálózati lejátszásával.
A Linn-nél a DSM készülékek nagyon innovatívak még. A hálózati audio lejátszó funkció mellett még komplett több bemenetes analóg előfokot (MM/MC phono fokozattal is), 4 db HDMI bemenetet és számtalan digitális bemenetet is tartalmaznak. Ha valaki csak sztereóban kívánja a HDMI forrásait jó hangminőségben hallgatni, akkor egyetlen készülékkel ezt meg tudja tenni. Mellesleg hálózati audio lejátszónak is kitűnőek.
Lehet azért mert van olyan jó multi,dvd-lejátszója,ami kiváltotta a cd-játékost nála.Ez lehet szerintem inkább az ok,és nem az hogy annyira szar a cd a média kütyükhöz képest,hogy nem érdemes vele foglalkozni már.
ez eléggé korlátolt/múltban élő látásmód.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Hálózati audio lejátszók
ez eléggé korlátolt/múltban élő látásmód.
Hálózati audio lejátszók
Te el tudod képzelni, hogy értelmes gyártó, ha ugyanarról a termékről több bőrt is le tud húzni, akkor nem teszi meg? Egyszerűen dobja az egyiket? Nemáááááááááááá!
Igen.
Szerinted a Linn miért hagyta abba a CD játszó gyártását már 4 éve
Hálózati audio lejátszók
Igen.
Szerinted a Linn miért hagyta abba a CD játszó gyártását már 4 éve